Dikleştirme +silikon ameliyatı oldum ama dikişim kapanmıyor.

AyselSilahimiGetir

Kedilere aşık bir köle 🐈
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2022
1.686
4.211
Herkese merhabalar, 24 martta dikleştirme ve silikon ameliyatı oldum. Sürecim çok rahat geçti ağrısız sızısız ama bir problemim var. Antibiyotik alerjim varmış. Dr. Hiçbir şekilde antibiyotik veremedi ve mikroba çok açıksın kendini koruman gerekiyor çok risklisin ama antibiyotik verirsem oda riski dedi. 33 gün geçti ameliyatımın üstünden silikonlarım oturdu ama gelin görün ki dikleştirme yapılan yerden sadece sol göğsümde ki silikon dikişim kapanmadı. Rif ampülde kullandım bu arada yaram çok daha büyüktü baya küçüldü kabuk bağladı ama çok sert bağladığı için kendini attı şimdi antibiyotik kullanamayacağım için başa döndüm. sizde bu durumu yaşadınız mı ne yaptınız? Görsellerimi de atıcam.

Eklentiler

• 3337D92C-6962-4487-8037-BD48500C8375.jpeg
    82,3 KB · Görüntüleme: 315
  • 7DE297BA-BF28-4FE6-9075-4C2DB30F3950.jpeg
    48,7 KB · Görüntüleme: 221
Geçmiş olsun ben de 7 martta dikleştirme ve protez ameliyatı oldum.ben antibiyotik kullandığım halde enfeksiyon oldu iki birleşme yerinde 3 hafta antibiyotik kullandım şükür şimdi iyileşti ama o enfeksiyon olan yer sert ve kalın yara izi gibi kaldı. İze takılmayın zamanla küçülecek yeter ki enfeksiyondan kurtulun. Antibiyotikli krem de vermedi mi? Benimde penisilin alerjim var o yüzden içermeyen düşük doz antibiyotik kullanıyorum.

Çok teşekkür ederim. Rif verdi antibiyotikli pansuman olarak geçiyor sanırım. Silverdin sürdüm şimdi antibiyotikli kremmiş o da. bu yaranın geçmemesi moralimi çok bozuyor. Peki sizin yaranız da derin miydi?

s

merhaba kaç cc takıldı acaba gerginlik sebebiyle kapanmıyor olabilir mi? acaba başka doktorlara görünme şansınız yok mu? çok üzüldüm
meme altındaki kesi mi bu?
Merhaba, yok hiç gerginlik yok 325cc sol - 350cc sağ motiva silikon kullanıldı. tarafa takıldı benim attığım fotoğraf sol göğsüm. Biz 4 arkadaş olduk sadece 1 inde dikleştirme ameliyatı olmadı diğer 2 arkadaşımında açıldı galiba dikleştirme olanların çoğu böyle oluyor.

b
bir konu daha vardı ters T gibi olan birleşim yeri kapanmıyormuş silikon görünüyormuş 5-6 kez dikilmiş demişti
doktorunuz ne diyor tekrar dikiş atılsa ?

b

bir konu daha vardı ters T gibi olan birleşim yeri kapanmıyormuş silikon görünüyormuş 5-6 kez dikilmiş demişti
Evet o benim foto da ekledim şimdi konuya belki yasayan vardır görür diye ama doktorlar bana tekrar ameliyat olmam gerektiğini ğrotez gözüktüğü için protezin çıkarılması gerektiğini söylüyorlar

b

Evet biliyorum 4 arkadaştan birisi o M MeLBour özel hayatımda da yakın arkadaşım. Ona başta yapılan dikişler hataydı zaten. Açılan yaraya hiç bir doktor dikiş önermiyor sadece pansuman öneriyor zamanla kapanacağını söylüyor doktorlar.

Evet o benim foto da ekledim şimdi konuya belki yasayan vardır görür diye ama doktorlar bana tekrar ameliyat olmam gerektiğini ğrotez gözüktüğü için protezin çıkarılması gerektiğini söylüyorlar
bence kesinlikle çıkarttırın
allah korusun sepsis riski falan var
sağlığınızdan kıymetli değil meme
çıkartın ve bir daha bulaşmayın yeterki dokular tekrar birleşsin

Çok geçmiş olsun. Benimde protez ve dikleştirme yapıldı. Fakat benim T şeklinde değildi meme ucunda ve göğüs altında kesi var. Bu ara T şekliyle ilgili olumsuz yorumlara denk geliyorum, yöntem mi kötü ya da yapan doktorla mı alakalı anlayanadım.
Antibiyotik yerine muadili olan başka bir ilaç veremiyor mu? Bende her antibiyotiği kullanamıyıum sadece cipro kullanabiliyorum.

Çok teşekkür ederim. Rif verdi antibiyotikli pansuman olarak geçiyor sanırım. Silverdin sürdüm şimdi antibiyotikli kremmiş o da. bu yaranın geçmemesi moralimi çok bozuyor. Peki sizin yaranız da derin miydi?
Benim yaram bayaa derindi bir taraftaki,şimdide kalan dikişi almışlardı dik çizgide orada minik enfeksiyon başladı hemen deri açılmış krem sürüyorum fucidin Dr'a daha söylemedim haftaya gelecek dr'um. Ayrıca Dr ile ilgisi yok t dikişin açılması yada enfeksiyonu ben prof'a ameliyat oldum,t bolgesinde çok yaşanan bir şeymis,tam duzelene kadar risk var

Evet dikiş önerilmiyor ancak eğer enfeksiyon memeyi satarsa mecbur ameliyatla çıkarıp silikonu temizliyorlar. açılan dikiş enfekte olduysa ki o sebepten açıklık oluyor enfeksiyon gidince zaten kapanıyor, benim bunlyuk enfeksiyon olan resmen delikti enfeksiyon bitince kapandı bir sorun yok

Ya ben de aynısını söyledim, antibiyotik veremeyiz böyle bir riski alamayız maalesef dediler. Ama o kabuğu attıktan sonra inanılmaz hızlı iyileşme başladı dikişimde kapandı kapanıcak.

Kesinlikle katılıyorum doktor ile alakalı bir durum değil. Dikişimin açılması dışında hiçbir sorun yok. Doktorumun işçiliğinden de gerçekten memnunum. İyi ki yaptırmışım diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…