Çocuk Hastalıkları Dikkat! Suçiçeği mevsimi geldi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
1

1_sen

Ziyaretçi
Suçiçeği genellikle çocuklukta geçirilen, döküntülerle seyreden ve oldukça bulaşıcı bir viral hastalık olarak tanımlanıyor. Döküntüler kaşıntılı ve farklı boylarda ortaya çıkıyor ve içinde sıvı bulunuyor. Döküntüler 5–6 günlük bir süre içinde kabuklanarak kuruyor ve bulaştırıcılığını kaybediyor.

Suçiçeğinin genellikle kış sonu ilkbahar başında görüldüğünü ifade eden, Sema Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Köksal Binnetoğlu suçiçeğinin çok kolay bulaşabilen bir hastalık olduğunu kaydetti.

SUÇİÇEĞİ NASIL BULAŞIYOR?
• İnsandan insana soluma, öksürme ve hapşırma
• Suçiçeği döküntüleri çok bulaşıcı olduğu için hastayla doğrudan temas yoluyla bulaşıyor.

Suçiçeği döküntülerin ortaya çıkmasından 2 gün önce ve sonra 5 güne kadar bulaşıcı özellik taşıyor. Hastalığın belirtileri virüs ile temastan yaklaşık 12–18 gün sonra ortaya çıkıyor. Suçiçeği çocukların toplu bulunduğu kreş, okul gibi ortamlarda çok hızlı bulaşıyor. Suçiçeğinden korunmanın yolu suçiçeği aşısı olmaktır diyor Dr. Köksal Binnetoğlu. Aşı olanlar çoğu suçiçeğine daha az yakalanır, eğer yakalanırsa, genellikle çok hafif geçiriyor. Aşı olan hastalarda daha az döküntü ve ateş oluyor ve hasta daha çabuk iyileşiyor.

KİMLER AŞI OLMALI?

Özellikle Suçiçeği hastalığını geçirmemiş olan;

• Bir yaşını doldurmuş tüm çocuklar
• Kreş ve okula başlayacak olan çocuklar
• Bağışıklık kriterleri uygun akut lösemili bireyler
• Kronik hastalığı bulunanlar
• Organ nakli planlanan hastalar
• Sağlık personeli
• Kreş ve okul personeli
• Çocukluk çağında aşılanmamış adölesan ve erişkinler
• Doğurgan yaşta olan ve gebe kalmayı planlayan suçiçeği geçirmemiş anne adayları

Suçiçeği, bebeklerde daha az görülüyor. Çünkü bebeklerde, bu hastalığa karşı annelerden onlara geçen doğal bağışıklıkla doğuyorlar ve bu bağışıklığı ancak, 1–2 yaşına geldiklerinde kaybediyorlar. Ancak yine de aşı takvimine göre 12 aydan büyük ve mümkünse 15.aydan sonra aşı yapılması uygundur.

Suçiçeği bir kez geçirildiğinde ömür boyu bağışıklık bırakmasına karşılık, virüs vücuttan hiçbir zaman tümüyle kaybolmuyor ve sinir köklerinde gizli bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Bazı durumlarda, zona olarak bilinen hastalığa yol açıyorlar.

ANNE ADAYLARINA UYARI
Anne adaylarının %90'ından fazlası suçiçeğini çocukluk döneminde geçirmişlerdir ve bu yüzden yeni bir enfeksiyona bağışık durumda oluyorlar. Ancak yine de gebelik döneminde bu virüsü taşıyanlarla yakın temastan kaçınmalı ve böyle bir temas olduğunda bunu gebeliği takip eden doktora iletmelidir.

su çiçeği aşısını artık devlet karşılamıyormuş ben eczaneden alıp yaptırdım 78 500 alan var alamayan var çocuklarımız aşıyı vurulmazsa sonuçları ne olur

bende bırsey merak edıyorum bende ası yaptırdım ogluma su cıcegı gecırmıcekmı veya hafıfmı gecırıcek bılgısı olan varmı

bizim bi arkadaşta yaptırmış kızına aşı yinede çıkarmış fakat hafif atlatmış

aşı yaptırsanız bile çocuğunuz bu hastalığı geçirebilir.hafif atlatılabildiği doğru.

evet bende ayni sekilde duydum asi olsa bile hafif gecirilebiliyormus..ama fiyati cok pahaliymis Turkiyede cok yazik yaptiramayanlar ne olacak gercekten?Allah korusun onlari:KK43:

maaaalesef bizim için artık çok geç.altı yaşındaki torunum şu anda 1. sınıfta ve bikaç gün önce su çiçeği çıkardı .yavrum deli gibi kaşınmak istiyor,heryanı çiçeklerle dolu okulada gidemiyor.inşallah salgın haline gelmez .anneleri zamanında uyardığın için teşekkürler.

1_sencim.benim.büyük.kizim.gecirdi.bu.hastaligi.ama.kücük.icin.endiseliyim.
Dedigin.gibi.suanda.salgin.büyük.kizin.gittigi.kreste.birkacc.cocuk.gecirmis.simdi.korkum.kücük.kizimdan
Acaba.büyük.kizim-.mikrobu.tasiyici.olarak.eve.getirip.kücüge,bulastirabilirmi.
Bununla.ilgili.bir.bilgin.varmi.canim??

surus gecmis olsun torununa ..sudenazcim buyuk kiz gecirdiyse bu hastaligi tekrar bu virusu alip eve getirmez onun vucudu bu mikrobu almis zaten evvelden...ama sen kucugu parka filan goturdugunde dikkatli ol etrafta lekeli cocuk falan gorursen uzaklas cunku acik havada mikrop bulasabiliyor zaten ilk uc gun mikrop bulasma suresi..

Allahtan bu kış atlattık bu hastalığı.İki kuzumda benekli kuzu gibi olmuşlardı

ben bu hastalıktan çok korkuyorum.3 sene önce ben 27 yaşındayken su çiçeğine yakalandım.ama o arada da hamileymişim.ama bundan haberim yoktu.bir çok doktora gittik,ama kesinlikle bebeğin alınmasını söylediler.ve ben de aldırmak zorunda kaldım.benimle aynı zamanda da oğlum da hastalığı geçirdi.ondan sonra kızım olunca 1 yaşında eczaneden aşısını alıp vurdurdum.ama yine de bu aralar dışarıya çıkarmaya bile korkuyorum.

surus gecmis olsun torununa ..sudenazcim buyuk kiz gecirdiyse bu hastaligi tekrar bu virusu alip eve getirmez onun vucudu bu mikrobu almis zaten evvelden...ama sen kucugu parka filan goturdugunde dikkatli ol etrafta lekeli cocuk falan gorursen uzaklas cunku acik havada mikrop bulasabiliyor zaten ilk uc gun mikrop bulasma suresi..
1_sencim.verdiign.bilgiler.icin.cok.tesekkür.ederim.canim:1hug: :çiçek:

X