Dikkat Eksikliliği ve Concerta ??

Makarinas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2018
59
8
1
26
Herkese Merhaba
14 yaşında derslerime odaklanamadığım için öğretmenim velimi çağırıp beni doktora götürmeleri gerektiğini söyledi.Adı bilinen bir psikiyatriste gittim durumumu anlattım bana kan tahlili falan yapmadı Concerta verdi 2 yıl güzel geçti derslerim olsun falan iyi geldi.2 yıldan sonra kötüleşmeye başladım tik oluştu (geçici) olarak iştahında azalma oldu zayıfladım içime hep sıkıntılar girdi intihar etme isteği bile uyandırdı bende ama kendime birşey yapmadım doktora anlattığımda bir sorun yok dedi.Zamanla utangaçlık belirtileri ortaya çıktı bunun için bana Lustral verdi bu ilaçtan sonra uyku düzenim bozuldu bana Rixper verdi akşama kadar uyuyordum ve bu durum benim üniversite sınavına çalıştığım yıllarda kötü bir durum oldu başka bir doktora gittim uyku için bana Tolvon diye bir ilaç verdi o beni daha beter etti hatta iştahım için hiçbir faydası olmadı 6 yıl kullandım ilaç şu an 20 yaşındayım kendi kendime ilacı bıraktım ve daha pozitif olduğumu farkettim uyku düzenim yerine oturdu biraz ufaktan ve kullandığım güne lanet ettim (kişiden kişiye göre değişebilir ) aranızda Concerta ve bunun benzeri ilaçları kullanan var mı? Ya da bırakanlar olduysa tekrar başlama isteği duydunuz mu? Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

Concerta ağır bir ilaç 14 yaşında çocuğa derslerinde başarılı olsun diye yazılacak bir ilaç değil. Hiperaktivite tarzı hastalıklarda kullanılıyor genelde. Çok fazla ilaç kullanmışsınız hepsini de farklı doktorlar yazmış eğer devlete gittiyseniz direkt anlamadan dinlemeden ilaç yazıp gönderiyorlar

bu tür ilaçlar çok tehlikeli olabiliyor. şahsen doktorlar bile sınavlara hazırlanırken kullanıyorlar ve çok tehlikeli bi çok kişinin psikolojisinin bozulduğunu gözümle gördüm. açıkçası kendi çocuğum olsa ileri vaka değilse konsantrasyon teknikleri ile çalışmasını sağlamaya çalışırım.

sizin durumunuz hakkında yorum yapamayız tabi ki doktorunuz kadar sizi bilmiyoruz. farklı bir doktora gitmenizi öneririm. sıfırdan sizi muayene etmesini isteyin

concerta ritalin gibi ilaçlar o kadar bilinçsizce ve gelişigüzel kullanılıyor ki. bu ilaçları alıp algısının açıldığını söyleyen ve vize finallere bunlarla giren arkadaşlarım vardı. hatta bir psikiyatr tanıdığımız (ben kendisinin şizofren olduğunu düşünüyorum çok ciddi sıkıntıları var) bağımlı gibi bu hapı kullanıyor. bu haplar bağımlılık yapıyor ve bırakınca mallaştırıyor. tekrar doktora gitmenizi gerçekten teşhisiniz tam konulduysa öyle kullanmanızı tavsiye ederim.
ayrıca bu ilaçlardan ölenler bile var. bilinçsizce tüketmemek lazım. psikiyatrdan ziyade psikologa gitmenizi öneririm.

Devlet hastahanesine gittim ve inanın yolda yürüyemiyordum bile gözlerim kararıyordu o derece aklımda intihar senaryoları paranoya gibi şeyler yaptı kendimi değersiz hissetmeye başladım derin duygular yaşıyordum 10 dakika mutluyum 10 dakika sonra üzgün beynim uyuşuktu ve en acısı 6 yıldır kafamın bir trilyon olduğunu hissedememişim iste bana bu çok koydu sadece bu mu ? Çevremde de sorunlu kişilik problemleri olan insanları çektim çevreme güvenemeye başladım ama 1 aydır ilaçları bıraktım ve hayat Ne kadar güzelmiş dedim hatta dikkatimde yerimde saçma sapan ruh halim yok saçma sapan şeyleri kafaya takıyormuşum hep ama kafası 1 milyon olan insan o durumda bunun farkında değil ki

Daha ne psikolog ne de psikiyatra gitmek istiyorum

Mer

Merhaba ben kullandim ilk devlet hastanesine gittim ordaki doktor bu ilacin agagir oldugunu yan etkikerinin cok oldugunu soyledi.benim israr etmeme ragmen vermedi konstre etklinlikleri yapmam gerektigini kucuk kucuk adim olup kesin sonuc alacgimi soyledi .O ara bi sinava hazirlaniyordum.ozel bir psikayriye gittim o yazdi 3 gun ictim yan etkileri oldu.sabah 8 de iciyordum aksam 5 ten sonra yan etkisini gosteriyordu kalp carpintisi carisi karin agrusi 3 gun sonra doktara gittim gulerek bise olmaz dedi pek tatmin etmedi.Eczaci icerigini bilbilir diye bir eczaciya gitti agir bi ilac yan etkisi var dene eger genel sagligini rahatsiz ediyors kullanma dedi.bagimlilik konusunda herseyin beyinde basladigini soyledi.bir kac gun ddaha kullandim fenalastim sk ra kalp agrisi ,genel huzursuzluk ,kulaklarim yaniyordu 2 hastaneye gittik bise cikmadi doktorlar ilactan dolayi bol bol su icsinler dedi.Cok uzun oldu ama hayat senin hayatin eger hayatini etkiliyorsa seni sagliksiz hisediyorsa icme bunun baska cozum yollarida var konstre icin bulmaca coz ,saglik ocagina psikologlar bunun icin egitim veriyorlar oblara katil belkide ogretmenin abartisidir bu durum. seni senden iyi kimss taniyamaz kendine iyi bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…