Umarim gecer 3 yasindaki oglumda ayni bizde simarik diyoruz ama olmadiginin farkindayim soz dinlemez yerinde durmaz birini gorunce iyice simarik hareketler hep benim dedigim olsun havalarinda. isik tutan olursa dinlemek isterim o yuzden bende surda durayimMerhabalar arkadaşlar 7 yaşındaki oğlum, yıllardır yaramaz diye geçiştirdik hep, aşırı hareketli oturmayı sevmeyen zorla otursa bile ayağı eli sürekli kıpır kıpır , inatlaşma kurallara uymama, sabırsızlık söz dinlememe yani bildiginiz şımarık çocuk diye kendimizi kandırıyormusuz, öğretmeni okulda çok konuştuğunu sürekli ben nasılsa biliyorum bunları havalarına girip derslere dikkatini vermediğini anlattı bir rahatsızlığı olacağı aklıma gelmedi başta, tırnaklarını koparıyordu hep sadece bu takılıyordu kafama neden diye bir gün eşim psikiyatriye götürüp iq testi yaptıralım bizim çocuğumuz çok zeki üstün zekalı çıkacak dedi, bende sadece bunun için götürdüm gitmişken çocuğumda olan dikkat problemlerini hareketliliğini de anlattım hoca dikkat eksikliği ve hiperaktive tanısı koydu ilaç tedavisi verdi ama başlamadım henüz gittiğim doktor fakültede araştma görv. Henüz çok genç, daha hiç bir test yapmadan direk concerta diye bir ilaç yazdı kafamda deli sorular uykularım kaçıyor sürekli ağlıyorum oğlum neden böyle oldu diye internette araştırdık ça kafayı yiyorum ne yapmam lazım nolur basına gelenler bu durumu nasıl atlattınız tedavisi varmı? ilaçsız veya ilaçlı tedavide çocuğum bünyesi ilaca alışırmı ? bir zarar verirmi ? ömür boyu kullanmak zorunda mı ? bilgisi olan nolur paylaşsın, uzattıkça uzattım çünkü anlatacağım kimsem yok sizinle patlamak istedim..
İnşallah rabbim hepimizin evlatlarına sağlık versin, bu tip çocuklar hep dışlanıyor yani benimki öyle çok yaramaz diye kimse istemiyor hep şikayet, hep çocuğu uyarmalar, kızmalar yeri gelip azarlayıp aşağılayıcı kelimeler kullanmalar ne yapacağımı şaşmış durumdayımUmarim gecer 3 yasindaki oglumda ayni bizde simarik diyoruz ama olmadiginin farkindayim soz dinlemez yerinde durmaz birini gorunce iyice simarik hareketler hep benim dedigim olsun havalarinda. isik tutan olursa dinlemek isterim o yuzden bende surda durayim
Amin canim. İnanin ki yoruldum bi yere gitmek isteniyorum bu cocukla evde pek sorun yok gibi babasini gorunce yine basliyor tabi bunun okul safhasini dusunemiyorum daha kuzenleri icindede benim oglum dislaniyor daha baska arkadasi yok ama korkuyorum sizinki gibi durumlar gelismesinden aksam esimle kres konusinu dusunduk degidir mi acaba diye ama daha kicik zaten omru okulla gececek deyip kapattik konuyu ikimizde egitimli insanlariz ancak elimiz kolumuz bagli kaldi bu konuda umarim birileri yardimci olur buradanİnşallah rabbim hepimizin evlatlarına sağlık versin, bu tip çocuklar hep dışlanıyor yani benimki öyle çok yaramaz diye kimse istemiyor hep şikayet, hep çocuğu uyarmalar, kızmalar yeri gelip azarlayıp aşağılayıcı kelimeler kullanmalar ne yapacağımı şaşmış durumdayım
Bende ilaç verme taraftarı değilimBenim oğlumda da var .10 yaşı bitmek üzere. İnatla ilaç vermek istemedim ama artık sabrimiz kalmadı. dikkat eğitim merkezine gönderiyorum 2 haftadır. 4 aylık bir süreçten sonra göreceğiz bakalım. ilaçsız olduğu için bu yöntemi seçtim. neurofeedback diye bir uygulama. Umarım yanlış birşey yazmıyorumdur. Zira ilaç yada reklam yapılacak birşey değil.
Bende ilaç verme taraftarı değilim ama bazen sabrım tükeniyor Konya da varmı ki böyle bir merkez araştırmam lazımBende ilaç verme taraftarı değilim
Merhabq benim oğlumda da var doktorlar hiperaktivite bozukluğu ve dikkat eksikliği dedi ilaç verdiler bu araçlar ara 1kadar kullandım tabi eşimin zoruyla bilmiyorum ama benim oğluma ilaç yaramadı daha kotu oldu ve kestim ilacı şuanda 6 bucuk yaşında ve çok zor bir çocuk inanın çok zorlanıyorum inat laf dinlememek gıcık hareketler vs gibi ama ilaç kullanma taraftarı diyelim çünkü az toz da başlıyorsunuz ve ilaçlar sürekli yükseliyor bu yaşta ilaç kullanırsa ileriki yastyasta ne olacak ve bu ilaçlar vucuduv dengesMerhabalar arkadaşlar 7 yaşındaki oğlum, yıllardır yaramaz diye geçiştirdik hep, aşırı hareketli oturmayı sevmeyen zorla otursa bile ayağı eli sürekli kıpır kıpır , inatlaşma kurallara uymama, sabırsızlık söz dinlememe yani bildiginiz şımarık çocuk diye kendimizi kandırıyormusuz, öğretmeni okulda çok konuştuğunu sürekli ben nasılsa biliyorum bunları havalarına girip derslere dikkatini vermediğini anlattı bir rahatsızlığı olacağı aklıma gelmedi başta, tırnaklarını koparıyordu hep sadece bu takılıyordu kafama neden diye bir gün eşim psikiyatriye götürüp iq testi yaptıralım bizim çocuğumuz çok zeki üstün zekalı çıkacak dedi, bende sadece bunun için götürdüm gitmişken çocuğumda olan dikkat problemlerini hareketliliğini de anlattım hoca dikkat eksikliği ve hiperaktive tanısı koydu ilaç tedavisi verdi ama başlamadım henüz gittiğim doktor fakültede araştma görv. Henüz çok genç, daha hiç bir test yapmadan direk concerta diye bir ilaç yazdı kafamda deli sorular uykularım kaçıyor sürekli ağlıyorum oğlum neden böyle oldu diye internette araştırdık ça kafayı yiyorum ne yapmam lazım nolur basına gelenler bu durumu nasıl atlattınız tedavisi varmı? ilaçsız veya ilaçlı tedavide çocuğum bünyesi ilaca alışırmı ? bir zarar verirmi ? ömür boyu kullanmak zorunda mı ? bilgisi olan nolur paylaşsın, uzattıkça uzattım çünkü anlatacağım kimsem yok sizinle paylaşmak istedim..
Benimde çocuğum uzun bir süre önce aynıydı, doktorun yönlendirmesiyle MOX testi yaptırdık, çocuğumda dürtü bozukluğu varmış çok şükür şuan onun üzerine çalşma yapılıyor. Sizde mutlaka test yaptırın ve asıl konu üzerine çalışılsınMerhaba oğlum 6 yaşında gelişim geriliği ve hiperaktivite bozukluğu var. Yerinde durmuyor heran peşindeyiz. Tekmeliyor. Yerlere atıyor kendini. Herşeyi karıştırıyor elini bırakirsam dışarıda kaçıyor. Sürekli koşuyor yemek yerken de durmuyor.
Benim oğlumda da var .10 yaşı bitmek üzere. İnatla ilaç vermek istemedim ama artık sabrimiz kalmadı. dikkat eğitim merkezine gönderiyorum 2 haftadır. 4 aylık bir süreçten sonra göreceğiz bakalım. ilaçsız olduğu için bu yöntemi seçtim. neurofeedback diye bir uygulama. Umarım yanlış birşey yazmıyorumdur. Zira ilaç yada reklam yapılacak birşey değil.
Benimde çocuğum uzun bir süre önce aynıydı, doktorun yönlendirmesiyle MOX testi yaptırdık, çocuğumda dürtü bozukluğu varmış çok şükür şuan onun üzerine çalşma yapılıyor. Sizde mutlaka test yaptırın ve asıl konu üzerine çalışılsın
Neurofedback diye bir sistem uyguluyorlarmış. Çok araştırmıştım götürmeden bilimsel olarak ıspatlanmış bir sistem gibi gözüküyordu ama hiç bir gelişme olmadı. Ankara da neuroline danışmanlık merkezi diye bir yerdi. Açıkçası her gittiğimde güvenim kırıldı.Hem uygulanan şeylerden hem ordaki görevlilerden dolayı. Hiç faydasını görmedim. Para tuzağı gibi geliyor şu an bana. Haftada 3 seans. Yol parasıyla birlikte aylık 1200 filan bir rakam gidiyordu ama dediğim gibi para ve zaman kaybı. Ama aynı sistemde başka yerlerde fayda görenler varmış bilmiyorum.Merkezi merak ettim nasıl bir merkz ? Neler yapılıyor ?
Merhaba. MOX testini nerede ve ücretini öğrenebilir miyim. Faydasını gördünüz mü acaba?Benimde çocuğum uzun bir süre önce aynıydı, doktorun yönlendirmesiyle MOX testi yaptırdık, çocuğumda dürtü bozukluğu varmış çok şükür şuan onun üzerine çalşma yapılıyor. Sizde mutlaka test yaptırın ve asıl konu üzerine çalışılsın