- 5 Şubat 2011
- 1.116
- 1.979
- 333
Arkadaşlar 6 yaşında bir kızım var.Bu yıl okula başladı.Öncesinde acaba dehb olabilir mi diye şüphe duymaya başlamıştım ama okullar açılsın okulda daha iyi anlaşılır diye düşündüm.Çünkü bir türlü emin olamıyorum mesela okul öncesi matematik çalışırdık severek 1 saat otururdu başında yada 150 parçalık bir yapbozu oturup yapabilirdi.Ama zorladığı birşeyi asla yapmak istemiyor. Çok konuşkan ve çok hareketli.Okulun ilk gününden itibaren sorunlar başladı ben onu yapmak istemiyorum diye.İlk hafta boyama yapmak istemedi öylesine karaladı diğer hafta gayet guzel boyama yapmaya başladı.Ama ödev saatleri tam bir işkence yapmak istemiyor ben sinirlerime hakim olamıyorum sonra vicdan azabı çekiyorum.Kendisi de üzülüyor okulda tüm arkadaşlarım verilen kağıdı tamamlıyor ben yetiştiremiyorum diye.
2 yaşından beri kreşe gidiyordu kreş öğretmenleri çok uyumlu sakin bir çocuk olarak tanımlıyor ama sonra kardeşi oldu yarım dönem anaokuluna gitti anaokulu öğretmeni çok şikayet ediyordu hareketli bazı arkadaşlarıyla (onlarda kendi gibi baskın çocuklar)çok çekiyor diye.geçen haftadan beri öğretmeniyle görüşmeye çalışıyorum fakat müsait olmadığını söylüyor ben de kafayı yiyeceğim dehb mi başka bir sorun mu var diye.öğretmeniyle görüşüp rehber öğretmen ve pedagogla görüşmeyi düşünüyorum.Dehb şüphesinede belirtileri kızım da da görüldüğü için kapıldım.Bu durumda olan yada yaşayan varsa nasıl bir yol izlediniz düzeldi mi lütfen yardımcı olun.
2 yaşından beri kreşe gidiyordu kreş öğretmenleri çok uyumlu sakin bir çocuk olarak tanımlıyor ama sonra kardeşi oldu yarım dönem anaokuluna gitti anaokulu öğretmeni çok şikayet ediyordu hareketli bazı arkadaşlarıyla (onlarda kendi gibi baskın çocuklar)çok çekiyor diye.geçen haftadan beri öğretmeniyle görüşmeye çalışıyorum fakat müsait olmadığını söylüyor ben de kafayı yiyeceğim dehb mi başka bir sorun mu var diye.öğretmeniyle görüşüp rehber öğretmen ve pedagogla görüşmeyi düşünüyorum.Dehb şüphesinede belirtileri kızım da da görüldüğü için kapıldım.Bu durumda olan yada yaşayan varsa nasıl bir yol izlediniz düzeldi mi lütfen yardımcı olun.