Çocuk Hastalıkları Dikkat Eksikliği / Hiperaktivite Bozukluğu Birleşik Tip Paylaşım alanı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
evet katiliyorum sizlere benimde bir kizim var aynen cok yaramazmi denir hiperaktifmi denir bilemiyorum 5 yasinda olmasina ragmen durdugu yerde 5 dk zor duruor yani bende yoruluyorum ama onlanda oyun oynarken sitresten eser kalmiyor aksamlarida saat 8 de zor yatiriyorum gercekten akillilar bildiklerini izlere uygulatiyorlar zor cocuk bakmak allah butun cocugu olanlar sabir versin evlatlarimizi rabbim bizlere bagislasin butun guzelliklerini gostermeyi nasip etsin.

Arakadaşlar merhaba,
4 yaşında kızımın dikkat eksikliği sorunu olduğundan şüpheleniyorum. İzmir ya da Ankara'da bu konuda çalışmaları olan bir çocuk psikiatristi, nöroloğu ya da terapisti bilen varsa lütfen isim, adres gibi bilgileri bekliyorum. Bu sorunu siz yaşadıysanız kızınızda ya da kendinizde nasıl farkına vardığınızı, neler yaptığınızı ve çözüp çözemediğinizi öğrenmek istiyorum. Lütfen paylaşın.

ne gibi belirtiler veriyo merak edenleri bilgilendirirseniz sevinirim

Birşeylerin ters gittiğini düşündüren neydi? Herhangi bir yardım aldınız mı canım?

peki psikolog sizi herhangi bir nöroloğa filan göndermedi mi? Neler yaptınız, size ne önerdiler? Sonuç aldınız mı?Sevgiler a.s.

ne gibi belirtiler veriyo merak edenleri bilgilendirirseniz sevinirim
Temel belirtileri çocuğun gelişim seviyesine uygun olmayan aşırı hareketlilik, dikkat süresi ve çelinmesinde sorunlar, düşünmeden-dürtüsel hareket etme davranışlarıdır. Tüm çocuklarda bütün belirtilerin olması gerekmez. Problemin dağılımı, her çocukta farklı oranlarda olabilir. Tüm alanlarda sorunlar yaygınsa MİKS tip denir. Hiperaktivite olmadan, sessiz, çekingen, kendi halinde, yavaş ve dalgın çocuklara “Dikkat eksikliği bozukluğu” tanısı konulabilir.

* Çok hareketli, düz duvara tırmanıyor, rafları basamak yaptı.
* Sürekli gözüm üstünde, her an bir vukuat çıkarıyor.
* Çok konuşuyor, iki çift laf ettirmiyor, sesini ayarlayamıyor.
* Eli-ayağı, kaşı-gözü hep oynuyor.
* Gözü kara, tehlikelerden kendini korumuyor.
* Aceleci, sırasını beklemez, hemen olsun ister.
* Çabuk öfkeleniyor, sonra üzülüyor.
* Haklıyken hep haksız konuma düşüyor.
* Maymun iştahlı, her seste dikkati dağılıyor.
* Hareketli değil ama hayal aleminde gibi.
* Öğretmen, "Çok zeki ama yapamıyor" diyor.
* Komşuya gidemez, topluma çıkamaz oldum.
* Başa çıkamıyorum, benim psikolojim bozuldu diyorsanız, çocuğunuzda dikkat eksikliği veya hiperaktivite bozukluğu olabilir.
birkaç farklı şekilde görülebiliyor, kendini çok iyi gizleyen tipleri var.Aslında hiperaktivite eşlik etmiyorsa tanımak güç olabiliyor

osi güzel örneklemiş temel belirtileri. ben de burda farklı tiplerden belirtilerin bulunduğu bir tablo örnekleyeyim. Soruların çoğuna evet diyorsanız dikkat eksikliği olabilir:
ÇOCUĞUNUZ BUNLARA NE CEVAP VERİYOR? EVET HAYIR
Sınıftaki ödevlerimi zamanında tamamlayamıyorum.
Sınıfta hayale dalıyorum.
Öğretmeni dinlemeye çalışsam bile, dalıp gidiyorum.
Okula götürmem gereken izin vs. kağıtlarımı hep evde unutuyorum.
Ödevlerimi hep son dakikada yapmaya çalışıyorum ve ödevlerimi geç veriyorum.
Ödevlerimi tamamlamakta çok zorlanıyorum.
Ödevlerimi yapmak için gerekli kitapları okulda unutuyorum.
Arkadaşlarımdan daha çabuk kırılıp, üzülüyorum.
Bazen her şeyde başarısız olduğum duygusuna kapılıyorum.
Her yere geç kalıyorum.
Çevremde insanlar varken, dikkatimi toplamakta zorlanıyorum.
Arkadaşlarım benimle dalga geçiyor.
Annem, babam ve öğretmenlerim beni tembel olmakla suçluyor.
Diğer arkadaşlarımdan farklı olduğumu hissediyorum.
Okul çantam her zaman karmakarışık.
Odam çok dağınık

http://www.hiperaktivite.org.tr/ Bu sayfaya girerseniz oldukça ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Belirtilerden eğitimlere, bu sorun için hazırlanmış oyunlara kadar pek çok şey bulunuyor.
Dikkat eksikliği tipleri çok çeşitli ve yaygın. Lütfen deneyimlerinizi paylaşın ve doktorlarınızı.

TEMEL BELİRTİLER

Bu bozukluğun 3 temel belirtisi vardır:

Dikkat eksikliği,
Aşırı hareketlilik,
Dürtüsellik
Bir kişide dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun varlığından söz edebilmek için bu belirtilerin 7 yaştan önce başlamış olması, birden fazla ortamda görülüyor olması, sürekli olması ve kişinin günlük yaşamını etkileyecek boyutta olması gerekir.

7 yaştan önce başlamış olmalı

Kalıcı ve sürekli olmalı (en az 6 aydır)

Birden fazla ortamda görülmeli (hem ev hem okul)

Amerikan Psikiyatri Birliği’nce Tanımlanan Dikkat Eksikliği Ölçütleri

1.Belirli bir işe ya da oyuna dikkatini vermekte zorlanır.

2.Dikkati kolayca dağılır.

3.Dikkatsizce hatalar yapar.

4.Başladığı işi bitiremez.

5.Kendisiyle konuşulurken dinlemiyormuş gibi görünür.

6.Görev ve etkinlikleri düzenlemekte zorlanır.

7.Yoğun zihinsel çaba gerektiren işleri yapmaktan kaçınır (ev ödevi, okul aktiviteleri gibi).

8.Etkinlikler için gereken eşyaları kaybeder.

9. Günlük etkinliklerde unutkandır.

Bunlardan en az 6’sının, en az 6 aydır, birden fazla ortamda görülüyor olması durumunda dikkat eksikliği olabileceği düşünülür.

Anne Baba ve Öğretmenlerin Dikkat Eksikliği Olan çocukları Tanımlamaları

Anne babalar:

“Söylediklerim bir kulağından girip diğerinden çıkıyor ”

“Sanki aklı hep başka yerde, çok dalgın”

“ Bilgisayar başında saatlerce oturabiliyor ama ödev başında en çok 10 dk ”

“Çok sık eşya kaybediyor”

Öğretmenler:

“ Dersi dinleyemiyor, sürekli etrafı ile ilgili ”

“ Başladığı işi bitirmiyor ”

“ Sınavlarda dikkatsizce hatalar yapıyor ”

“Ödev başında çok yavaş, 10 dakikalık işi 3-4 saatte bitiremiyor”

Benimki bana fazlaca bağlandı, okula gitmek istemiyor, rutin işlerden çok sıkılıyor, birimiz konuşmaya kalksak hemen sözümüzü kesiyor, ev ödevi yapmak istemiyor, dikkati çok hızlı dağılıyor, çekingenlik göstermeye başladı ve öğretmeni işini çok iyi ama çok geç yaptığını söylüyor...Buralarda bir doktor ya da psikolog vb. varsa görüşünü almak isterim. Teşekkür ederim.

benim oglumddada oldugundan şupheleniyorum ama emın degilim oglum çok hareketli kendi kendine asla oyun oynamıyor hırçın sürekli hareket halinde ve çok sinirli vs inş düzelir diyorum

eyvah eyvah benim kzımda 4 yaşında yazılanlardan fazlası var eksiği yok. evde kapalıyım akşam gezmeleri falan çıkmıyorum.kızımın peşinde gezmekten sohbet edemiyorumki. yazında parka kimsenin olmadığı vakitlerde gidiyorum. çekmeceleri merdiven yapıp tırmanıyor. kırılımamış oyuncağımız yok. 5 dakike oynuyo sonra kırıyor. büyükler hep küçük o geçer diyorlar. inşallah geçer deneyimlerinizi paylaşırsanız sizi takip etmek istiyorum.

osi bana mı sordun bilemiyorum ama ben henüz götürmedim. Kendim eğitimciyim, sıkı takip ediyorum. Uygun etkinlikler yaptırıyorum. O yüzden biraz izleyip yaza İzmir'de arkadaşlarımdan yardım alarak kontrol ettiricem, dönem içinde öğretmeniyle sorunlarını izlemeyi düşünüyorum.

off kızlar ya benimde yarama parmak bastınız
kızım 3 yaş 3 aylık
doğduğu andan itibaren çok harektliydi
sürekli kucakta gezerdik aynı odada 5 dk dan falza durmaz oda oda gezerdik
maalesef durum şimdide çok farklı değil
herkesin söylediği şu:çok farklı bir çocuk bu!!!
her ortamda tüm gözler onun üzerinde
daha da kötüsü şu ki hala doğru dürüst konuşmuyor
kısa emir cümleleri ve kelimelerle geçiştiriyor gününü
biz konuşurken dinlemiyor gibi görünüyor hep
bazen duymadığından şüphe ediyorum ama defalarca denedim böyle bir sıkıntısıda yok
zeka ile ilgilide bi sıkıntısı olmadığına eminim ama bu durumu nasıl aşacağım bilmiyorum
ankarada bir psikiyatra götürdüm bana uyaran eksikliği var kreşe gönder dedi
dağ başında oturuyorum nerden bulayım kreşi....ne yapayım dedim cevap gene aynı diyeceğimi dedim çocuğun gerizekalı değil yaşıtlarıyla bir arada bulunması lazım allamm ya ondan sonrada adın doktor olacak insan azcık düşünür karşısındaki insanın bu konuda ne kadar hassas olabileceğini ama yok kızlar yok bu insanlığını kaybetmiş bir cinsti daha da uğraşmadım
yanlız bana bu konuda ankara üniversitesi araştırma hastanesi tavsiye edildi sonradan çok çok ilgileniliyormuş tüm doktorlar inceliyor 3-4 saatlik bir görüşme sonrasında en çok yardımı olabilecek uzmana yönlendiriyorlarmış
maalesef uzak olduğumuz için yarıyıl tatilinde halledemedik çünkü randevulu çalışıyorlar
sizde giderseniz bile muhakkak önceden arayıp randevu alın arkadaşlr

asıl delirdiğim nokta nasıl bir psikiyatr bu hitabı kullanır gerizekalı asıl gerizekalı kim acaba siz ne dersiniz arkadaşlar
aman ya gene sinirlerim depreşti

asıl delirdiğim nokta nasıl bir psikiyatr bu hitabı kullanır gerizekalı asıl gerizekalı kim acaba siz ne dersiniz arkadaşlar
aman ya gene sinirlerim depreşti

Huselcim, seni fazla kaygılı bulup "gerizekalı değil" demiştir. Gerizekalı demediğini kendin yazmışsın. Sen de hepimiz gibi annelik kaygıları içindesin. Böyle bir korkun olduğunu düşünüp yatıştırmak için söylemiştir. Dikkat eksikliği beynin ön bölgesinden kaynaklanan bir durum ve eğer varsa 4 yaş gibi belirtileri gözlenmeye başlar genelde. Biraz bekleyip bir nöroloğa götürürsün. Davranışlarımız konusunda ise psikolog-terapist ya da pedagoglardan faydalanırız. Bu arada çocuklar hepimizi kullanma savaşı veriyorlar bilirsin.Siz onun isteklerini sürekli yerine getirmeye de alıştırmamaya çalışın. Bu inanılmaz bir güç istiyor, sabrın sınırsız değil...Zor bu yüzden.Allah sabır versin. Kendini başarmaya odakla. Olumsuzluklara bakmamaya çalış. Okul yok diyorsun yakınında biraz arkadaş bulabilirsen çocuklardan ne ala. Bu arada okulöncesi çocukları için dikkat toplama becerilerini geliştirici etkinlikleri içeren kitaplar var. Tam adını istersen özelden mesaj atarım. Eğer hiperaktivite varsa bu da artık bilg. programları ve ilaçlar yardımıyla çözülebiliyor. Ama şu anda bir teşhis olmadığını farazi konuştuğumuzu da biliyoruz. Demek istediğim çözümsüz bir sorununuz yok...

selam arkadaşlar 3 yaş 3 aylık bir kız annesiyim benim kızımda aşırı haraketli durdu yerde durmuyor hani düz duvara tırmanan tipten konuşması mükemmel benim bile telefuz edemediğim çümleleri kuruyor her şeyi çok iyi anlıyor aslada unutmuyor tek sorunum aşırı öğrenme isteği andımızdan istiklal marşına kadar öğrenmek istemesi sürekli elinde kalem boyanmadık duvar kalmadı her gün silmekten anam ağlıyor sürekli sorular soruyor ve doğru cevabı alana kadar vaz gecmiyor sürekli yüksek yerlerden hopluyor ben korkudan ölüyorum ama o bundan zevk alıyor üstelik şu ana kadar allahıma şükür yaralanma olmadı oyunlardan çabuk sıkılıyor her gün yeni bir yapboz almak zorunda kalıyoruz uymak istemiyor nezaman uyku desek deli oluyor hele yatağa yatınca artık 3 yada 4 tane masal anlatmadan uymuyor ordada sorunum var çünki masalı ben anlatacağıma o bize anlatıyor çünki ben bir kez anlatınca o onu ezberliyor sonrada yenisini istiyor eski masal olmuyor çünki onu o biliyormuş o anlatacakmış uzmana götürdüm kız cocuklarında dağa az rastlanan bir durummuş bu hiper aktif olduğu söylendi ama çok zeki dikkat dağanıklığı yok o kendi oyununu oynarken bile bizim konuşmaları takip edip cevap yetiştiriyor uzman bu aşırı hareketlerin yaşı büyüdükce normale döneceğini söyledi umarım öyle olur arkadaşlık kurmasındada hiç sorun yok cabucuk cocuklarla anlaşıyor paylaşımcı bir cocuk kavga etmiyor çünki o hep abla rolünde diğerleri

ne yalan sölim yazdıklarını okurken azcık kıskandım nar allah esirgesin maşallah
ama cidden işin zor okul hayatında falan sorunlar yaratmaz umarım bu
acelecilik kızında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…