• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikkat dağınıklığı, odaklanma sorunu

socialscientist

Huysuz Şirin Emma
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
3.898
8.665
158
Merhabalar,

Yaklaşık 1 aydır evden çalışıyorum malum sebepten. Bir yandan da bitirmem gereken bir tezim var. Online derslerimiz devam ediyor. Ben de yaşadığımız bu korkunç günleri fırsata çevirmeye çalışıyorum. Bir sürü online ders takip ediyorum kendi alanım ile ilgili. Yeni başladığım bir şeyler de var.

Fakat dikkatim aşırı dağınık. Bu son 1 yıldır böyleydi de şimdi iyice azıttım. Odaklanma sürem 5 dk falan. Eskiden 10 saat ders çalışsam gık demezdim.

Sürekli tezi erteliyorum. Okumaları son gün yapar oldum. Kii hiç son dakikacı bir tip değilimdir nefret ederim son dakikacılıktan.

İşlerim, verilen görevler aksamıyor bir tek. Onun dışında kendim için yapmam gereken her şeyi aksatır oldum. Motivasyonumu da kaybettim galiba. Kendime deadline'lar koydum o da işe yaramıyor.

Derse bağlanıyorum 10 dakika sonra kafam başka yere gidiyor.

Tavsiyelerinizi rica ediyorum. Özellikle akademinin içinde olanlar belki bana taktik verebilirler. Şimdiden çok çok teşekkürler.

O bende dogustan var o kadar eminimki.30 yasindayim ayni keki yapmak icin 50 defa tatif okuyorum.biri bisey anlatiyor ben baska bisey dusunuyorum.okulu aileimin itelemesiyle zorlamasiyla hocalarla gectim.nasil buyudum meslek sahibi oldum evlendim sasiriyorum.gulmeyin ama ben gerizekalilik olmasindanda supheleniyorum.namazi surekli yanlis kiliyorum odaanamiyorum.bana gore bundan buyuk utanc olamaz yani kendi adima konusuyorum.bir haftadir namazi ezberleyemedim

O bende dogustan var o kadar eminimki.30 yasindayim ayni keki yapmak icin 50 defa tatif okuyorum.biri bisey anlatiyor ben baska bisey dusunuyorum.okulu aileimin itelemesiyle zorlamasiyla hocalarla gectim.nasil buyudum meslek sahibi oldum evlendim sasiriyorum.gulmeyin ama ben gerizekalilik olmasindanda supheleniyorum.namazi surekli yanlis kiliyorum odaanamiyorum.bana gore bundan buyuk utanc olamaz yani kendi adima konusuyorum.bir haftadir namazi ezberleyemedim
Disleksi olabilir mi 🙄

aynı ben de öyleyim :)

Ha yok ben böyle değilim. Ama sizin baya tedavilik bir dikkat bozukluğunuz olabilir bilemiyorum. Bir doktora gidin. Salaklık değil hastalık bu

Yapılması gereken çok şey olunca olabiliyor böyle. Eve olunca belki ister istemez tatil rehaveti gibi bir şey çökmüştür üstünüze. Tatil gibi yayılıp yatamıyorsunuz da çünkü yapılması gerekenler var. Evde olup yatmamak başka bir şey yapmak da huzursuz ediyor. Bende öyle oluyor yani. Benim de yazmam gereken bir şeyler var ama elim varmıyor işle ilgileniyorum sadece o da zorunlu olduğu için yani yoksa onu da yapasım yok. Aynı şeyi kafamda tekrar etsem de sonra unutabiliyorum veya savsaklıyorum veya bir şey yaparken odaklanamıyorum. Çünkü ben evde yatmak istiyorum sadece yayılıp yatmak :ıslık: Sizin de böyle bir şey olabilir mi acaba

Bende, de vardı bir ara beslenme çok önemli zihinsel saglıgınıza destek verecek ç, yiyecekler tüketin belşrli aralıklarla balık veya omega destegi alın ve fazla stres yapmayın.

Hiç bu konuda bir dr a gittiniz mi?Dehb li olabilir misiniz?Bir araştırmanızı tavsiye ederim benim kızım ve kardeşim Dehb li o yüzden dikkatimi çekti yanlış anlamayın ne kadar zor olduğunu bilirim.

Ben de ayni durumdayım. Dershane varken dersim olmasa dahi gidip çalışırdım. Evde calışamıyorum. Ortam değişikliğindendir. Çözümü hicbir sey yapmamaktansa her gün arttira arttira çalışmak daha iyidir.

Kan tahlillerinize hiç baktirdiniz mı?Onlar dikkati etkiliyor bazen.Omega 3 takviyesi alabilirsiniz dikkatinizi toplamada yardımcı olabilir.

Aynı ben kuraninkeriminogrenemedim mesela. Hiç bir el geçerim yok

Merhabalar,

Yaklaşık 1 aydır evden çalışıyorum malum sebepten. Bir yandan da bitirmem gereken bir tezim var. Online derslerimiz devam ediyor. Ben de yaşadığımız bu korkunç günleri fırsata çevirmeye çalışıyorum. Bir sürü online ders takip ediyorum kendi alanım ile ilgili. Yeni başladığım bir şeyler de var.

Fakat dikkatim aşırı dağınık. Bu son 1 yıldır böyleydi de şimdi iyice azıttım. Odaklanma sürem 5 dk falan. Eskiden 10 saat ders çalışsam gık demezdim.

Sürekli tezi erteliyorum. Okumaları son gün yapar oldum. Kii hiç son dakikacı bir tip değilimdir nefret ederim son dakikacılıktan.

İşlerim, verilen görevler aksamıyor bir tek. Onun dışında kendim için yapmam gereken her şeyi aksatır oldum. Motivasyonumu da kaybettim galiba. Kendime deadline'lar koydum o da işe yaramıyor.

Derse bağlanıyorum 10 dakika sonra kafam başka yere gidiyor.

Tavsiyelerinizi rica ediyorum. Özellikle akademinin içinde olanlar belki bana taktik verebilirler. Şimdiden çok çok teşekkürler.
Dkkat eksikligi fizyolojik taktikle olacak bişi degil.doktora görünün derim.birde balık yagı kullanın konsantrasyon için faydalı

Ben de dikkat sıkıntısı yaşıyorum ve masa başında minimum on saat geçirmem gerekirken bunu beceremiyorum.
Bunun önüne geçmek için ortam değişikliği yapıyorum. Odamın içinde masamı/çalışma alanımı bir gün duvara bir gün cama yaslıyorum başka gün yatağın önüne çekiyorum.
Bunu bir araştırma görevlisiden duymuştum, evin içinde ortam değişikliği yaratmak iyi gelir diye. Sanırım faydalı oldu benim için imkanınız varsa bir seçenek.

Merhabalar ben de aynı durumdayım. Tez aklıma geldikçe kafamı gömecek kum arıyorum üstelik bir sene sonra ciddi bir sınavım var. Çalıştığım alanı da seviyorum.
Bu sorumsuzluğu neden yaptığımı sorguladım ve sanırım artık yaşla beraber aynı şeyleri tekrar tekrar ve her defasında daha derine inerek okumayla, her yıl yeni bişeylerin eklenmesiyle ( ve unutulmasıyla) bir yerden sonra yetişemeyeceğimi düşünmem olduğuna karar verdim.
Bir de hayat genelde sıralıdır ya okul iş evlilik çocuk gibi. Yaptığımız şey aslında işimiz olsa da sanırım o okul kısmının asla bitmemesi veya bitmeyecek olduğunu bilmek yani tamamlanmayacak olduğunu bilmek huzursuzluk yaratıyor ve kaçmaya çalışıyoruz.
Kendimdeki isteksizliği ve odaklanamamayı bunlara bağlıyorum. Malesef çözümüm de yok 🤷‍♀️

Back