• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikis sıkıntısı vol 2

LEIDA

Defne ❤️ Demir
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2018
564
1.543
113
31
yine ben ve bitmeyen dikis dertlerim

Hayatimin en buyuk hatasini devlette dogum yaparken gerceklestirmis bulundum resmen. Anlayissiz ebeler, doguma bile girmeyen nobetci doktor, ilk dogumum oldugu icin deneyimsiz ben ve sonunda ebe ilk seferde dikisleri yapamayip, yatak kan golune donene kadar bekletip sonra doktor tarafindan uyusturulmadan ikinci tur dikis atilmasi derken dogum benim icin bir travma oldu.

Dogumdan sonra bebegi nasil emzirmem gerektigini bile gostermediler, gece bir kez gelip kontrol etmediler resmen tarlada dogurup capaya devam eden nineler gibi dogum yaptim tek basima.

Dikislere gelirsek dista cok yok ama ic dikislerim cok, hamilelikte mantar enfeksiyonu yasadim ve o cok zarar vermis dokulara o yüzden cok dikisim oldu.

An itibariyle 27 gunluk lohusayim dis dikislerimden biri dustu, acilari da azalmis hatta neredeyse bitmişti. Sislik inmisti ki dune kadar, kiza kimlik cikartayim diye nufus müdürlüğüne gittim. Sabah gittim bekarlik donemimden kalma bir pantolon vardi onu giydim biraz dardi. Bir saat bekledim nufus mudurlugunde memur simdi git ogleden sonra gel yeni dogan kaydi o zaman alicaz dedi bende dondum eve. Biraz sancidi dikislerim o ara cunku dar geldi.

Sonra saat iki gibi gittim, benim siram 80di 79dan 80 e sira gelmesi tam iki bucuk saat surdu masallah 65 yas ustu full kimlik cikartiyor, onlardan kimseye sira gelmiyor. Tam iki bucuk saat ayakta bekledim kimse yer vermedi. Aksam gelince akintimin pembelestigini fark ettim. Sari ve hafif kokulu bir akinti geliyordu. Biraz pembe geldi, zorladim herhalde dedim sonra yine sarıya dondu.

Demin de tuvalete gittigimde acik renkli bir kanama geldigini gördüm. Dunden beri hafif de sancim var agri kesici aldim. Sizce normal midir? Nette hic bir bilgi yok. Bebegimi emziriyorum bu arada, o mu etki etmiştir?

Doktora git diyeceksiniz dikisler tam iyilesmeden cok korkuyorum ben ki cok cabbar doktor igne ameliyat filan seven korkmayan bir insanken catala cikma dusuncesi beni deli gibi korkutuyor bir de pandemi sureci, hastalik daha beter tehlikeye atmak istemiyorum.

Sizin basiniza böyle bir sey geldi mi? Dikislerin çabuk iyileşmesi icin ne önerirsiniz?

Cok uzun oldu okudugunuz icin tesekkurler :)

Back