Dikiş Makinesi Önerisi?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.135
1.769
Merhaba kızlar yeni bir hobi edinmek istiyordum aklıma bir şeyler tasarlayıp dikmek falan geldi oysa hiç anlamam bu tür şeylerden ama çok heveslendim.Hemen bir dikiş makinesi almak istiyorum singer alacağım sanırım ama anlamadığım için hangisini alsam bilemedim önerilerini bekliyorum :)

Merhaba bende Dikiş ten çok uzak kaldım. Tekstil mezunuyum ama okul bitince dikiş dikmedim birdaha. Bende uzun araştırmalar sonucu janome almaya karar verdim. Singer kullanıp memnun olanda var olmayanda ama janomeden herkes memnun.

Öncelikle fiyat olarak 350 den başlıyor 1000 tl eyi geçerek devam ediyor.

Makina almaya gittiğim saman sorduğun. 350 liralık makinanın tek farkı iliği 4 adımda açıp zigzag sayısının az olmasımı idi. Satıcı 550 tl ye kadar makinalar gösterdi. Tabi tercihim janome olduğu için janomeden örneklerle. Ama kendisi de janomenin iyi olduğunu söyledi.

350 den 550 liralık makinaya kadar olan makinaların dış kasalarına dokundum. Fiyat arttıkça daha da sağlamlaşıyor. en son 3016modelini gösterdi. Ve bu makina dan sonra sağlamlık değil diğer özellikler fiyat arttırır Dedi. 4 kat döşemelik kumaşı dikti kolaylıkla. Tek adımda ilik istenilen boyutta. . Sülfile overlok dikişi. Kot dikiŞi.çŞi.çift iğne. 17 zigzag dikiş. Özel kutusu. 2 yıl garantisi. Birde garanti sonu bayi iskontosu. Yanlız overlok dikişi bildiğimiz overlok gibi kesmiyor. Ama overlok gibi sararak dikiyor. Kesmesi için 40 liralık bir ayak alınması gerek. Singer Çin üretimi janome japon. Singer in birde pfaff markası var o singer e oranla daha kaliteli.

Bende koltuklarıma yüz diktirecektim. 1 yastığa 50 tl dediler ve kumaş metresi eminönünde 10 tl civarı. Bende makina aldım. Şimdi mis gibi kendim dikicem. Hatta evden iş yapmayı bile düşünüyorum. Inşallah.

Iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Uzun soluklu bir makina bulmanız için. Şimdiden hayırlı olsun.

o kadar ayrıntılı güzel anlatmışsınız ki, çoookkk teşekkür ederim kendi adıma. ben de makina almak istiyordum. artık singer alayım gitsin dedim ama net. de araştırmam sonucunda evet singerin bayiisi servisi fazla ama gösterdikleri alaka müşteri memnuniyeti sıfır.
janome bayiisi bulup yerinde görmek istedim ve ikna oldum. fakat maalesef satıcı sizin aldığınız yerdeki gibi açıklama yapamadı. 1008 ve 423s arasında kaldım ve fiyatları piyasa değerine satıyordu. söylediği tek şey 1008 ve 423s bunları öneririm. arasında kalan makinaları boşverin dedi. 423s de malum birazcık tuzlu.
siz 3016 kullanıyorsunuz sanırım, siz orta karar olarak ne model önerirsiniz?

Uzun zamandır girmiyordum siteye. Makinamla haşır neşirdim çünkü :) .

Sizin bayi biraz para göz demekki. :))))

423 kötü değil ama benim isteğim hem uygun hemde sağlam bir makina idi
Öyle 50 farklı zigzag çeşidine gerek duymuyorum. Bunu bayiye söyleyince yukarıda yaptığım açıklamayı yaptı. A

Ayrıca makinam la salonuma tül. Koltuklarıma kılıf. Fon perde. (Duck kumaş tan ) çuval kumaştan masa örtüsü yaptım. Ben iğne kırılmasından çok korkarım o yüzden kalın yerlerde baya çekindim ama maşallah tıkır tıkır hepsini dikti. Yani tül de verdiği kalite Duck kumaş ta da verdi. Zaten orda kat kat döşemelik kalın kumaşı diktiğini görünce anladım iyi olduğunu. Benim size tavsiyem.

350 tl den başlayarak janome lere bakın 3016 ya gelince kasa kalınlığına dikkat edin. 423 de iyi ama. 1000 civarı fiyatı yanılmıyorsam. Ben 3016 alarak hem Makinamı aldım hemde üstüne evimi sıfırdan dekore ettim. Yani boya badana kumaş makina 1000 lira tuttu :)

Ben tavsiye ederim. Çok sevdim bu makinayı

Kızlar merhaba, bende daha yeni başlayacağım dikişe ama çalıştığım için kursa gidemem. Bir makine alıp kendi kendimi geliştiririm ama dikiş makinesi ne alacağım bilemiyorum. Bana öneri verebilir misiniz ?

Güzel yazmışsınız 3016 janomelere bir bakalım, ben en ucuzundan baktım da çocuk dikiş makinesi gibi olabilir diye düşünüyorum ondan da çekiniyorum. Sonuçta hep incecik kumaş dikmeyecegiz.

Bende singer 1412 modelini alıcam bu hafta sonu baya araştırma yaptımm, siparişimi verdim fiyatı 260 tl. Kullanan herkes çokta memnun araştır derim :)

Ezel 90 aldın mı makineni ben de kaç gündür araştırıyorum ama bi türlü karar veremedim singer mi jenome mi tavsiye ediyor musun

Bende singer 1412 modelini alıcam bu hafta sonu baya araştırma yaptımm, siparişimi verdim fiyatı 260 tl. Kullanan herkes çokta memnun araştır derim :)
merhaba bende dikiş makinesi için arastırma yapıyorum...siz nerden aldınız acaba..guvenilir bir site arıyorum...

Merhaba kusura bakmayın yeni gördüm msjınızı gitti gidiyordan aldım jenome 1018. hiç dikiş makinesi ne oturmuşluğum olmamasına rağmen çözdüm makinem de sağlam bir şekilde geldi kargoda sorun falan da yaşamadım çok şükür üstelik makas ve mezuro hediye geldi.

Merhaba bu modelden memnun kaldınız mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…