slm kızlar topiği 1 günde baştan sona okudum
azim.
ben de 3 hafta önce makine almaya karar vermiştim
çok da araştırma yaptım ama kocam sıkılıcamı düşünüp arza çıkartıyodu neyse annemim İzmir'de bana hamileyken alınan Berninası vardı(28yıllık).
o arada izmire gittim ya o makinayı alıcaktım yada geri döndüğümde yenisini hatta modele bile karar vermiştim janome423s hatta bi de yuki 680A3E var o elektronik ve uygun fiyatlıydı. neyse annemin makinasını bi teste tutmam gerekiyodu esnek kumaşları dikiyor muydu acaba???
annem dikmediini söylemişti o da çok az kullanmış ama zamanının en iyi makinasıymış o zmn singerde bile elektrikli pedal yokmuş
neyse penye bi kumaş vardı denemelil götürdüm çok da güzel dikti.
e koca da malum arza para vermek istemiyo kullanmıcaamı düşünüp.
ben de aldım izmirlerden istanbulara kadar taşıdım baya ağır hatta aslında masalı bi model kabin mi ne diyolar, evdeki singerin kabiniydi o zmn onu uydurmuşlar.
ama motoru arkada olduundan masa üstünde de duruyo.
izmirdeyken annem bana kalıp çıkartmayı fln biraz öğreneyim die burda dergisinde basit bi elbise modeli vardı onu yapmaya karar verdik.
dergiler de 1980-81-82-83-84-85.... öle gidiyo bi de almanca içinde de türkçe açıklamalı dergi var. 38-42 beden yazıyodu ama patronunda öle iki ayrı çizgi fln yoktu biz de çizgiye göre biçtik kumaşı, bu arada babam eski kumaşçı o yüzden evden birsürü (taşıyabildiim kdr) kumaş da getirdim.
neyse heralde bu elbise 42 beden ki bana bayaaaa bi bol oldu straplez lastikli üst bedeni, aynı kumaşından kemeri de var giyince kemeri de takınca karpuz gibi oldum (((
göğüs kısmı azcık daha yukarda olduu için bende elbiseyi ters döndürüp belime indirdim etek oldu
etek uçlarını henüz dikmedim çok geç oldu yatma vakti yarın eteğimin kenarlarından da biraz daraltıp resimleri koyarım rengi de şeker pembe
bu arada bu topik amacına ulaşmalı artık kızlar hadi yaptığınız diktiğiniz şeyleri paylaşın reimleriyle hatta yapabiliyosanız aşama aşama resimleriyle, ben henüz alışamadım aşama aşama resimlemeye unutuyorum
hadi iyi geceler hayırlı kandiller... bayaaa da uzun oldu :S