dijital detoks

inciitanesi

Popüler Üye
Pro Üye
29 Ocak 2017
4.324
8.206
merhaba arkadaşlar
son zamanlarda telefon hayatımda çok zamanı işgal ediyor. düşündüğümde onunla uğraşacağım vakitte kendimi geliştirmek için bir çok şey yapabilirim. o yüzden buraya kendimi motive etmek için yazılar paylaşıcam. katılmak isteyen arkadaşlar da yazsın lütfen. önerileri olanları beklerim :)

YEDİ GÜNLÜK DİJİTAL DETOKS

1. GÜN: Telefonunuz gece yatakodasının dışında bırakın; bir çalar saat alın. Telefonunuzun sesini açıp, alarmını dışarıdan duyabileceğiniz şekilde ayarlayın. Buna tüm hafta devam edin.
  2. GÜN: Eve döndüğünüzde telefonunuzu merkezi bir noktaya bırakın. Kontrol etmeniz gerektiğinde telefonun bulunduğu yere gidin, onu yanınızda taşımayın.
  3. GÜN: İş e-mailınızı telefonunuzdan silin. Bunu yaptığınızı gerekli kişilere haber verin.
  4. GÜN: Akşam yemeği veya bir başka aktivite için evden çıkın ama telefonunuzu yanınıza almayın.
  5. GÜN: Telefonunuzu bütün gün uçak modunda tutun; sadece kullanmanız gerektiğinde bu moddan çıkarın.
  6. VE 7. GÜNLER: Topyekûn dijital detoks: Telefonunuzu kapatın ve cuma akşamı 19.00’dan pazartesi sabahı 08.00’a kadar açmayın.

Cep telefonundan uzak kalmak sizi strese sokuyorsa ya da telefon ile ilgilenmek dışında ne yapacağınızı bilemiyorsanız kendinize bir evde bir de dışarıda sosyalleşerek gerçekleştireceğiniz 2 farklı hobi edinin. Böylece evdeyken de dışarıdayken de yapacak bir şey bulabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızlayken telefona bakmayın ve sohbete dahil olun.

YEDİ GÜNLÜK DİJİTAL DETOKS

1. GÜN: Telefonunuz gece yatakodasının dışında bırakın; bir çalar saat alın. Telefonunuzun sesini açıp, alarmını dışarıdan duyabileceğiniz şekilde ayarlayın. Buna tüm hafta devam edin.
  2. GÜN: Eve döndüğünüzde telefonunuzu merkezi bir noktaya bırakın. Kontrol etmeniz gerektiğinde telefonun bulunduğu yere gidin, onu yanınızda taşımayın.
  3. GÜN: İş e-mailınızı telefonunuzdan silin. Bunu yaptığınızı gerekli kişilere haber verin.
  4. GÜN: Akşam yemeği veya bir başka aktivite için evden çıkın ama telefonunuzu yanınıza almayın.
  5. GÜN: Telefonunuzu bütün gün uçak modunda tutun; sadece kullanmanız gerektiğinde bu moddan çıkarın.
  6. VE 7. GÜNLER: Topyekûn dijital detoks: Telefonunuzu kapatın ve cuma akşamı 19.00’dan pazartesi sabahı 08.00’a kadar açmayın.
Hemen yerimi alayım şurda seni yalnız bırakmayayım. Daha bugün kendime saat belirledim bu saatler dışında bakmayacağım diye. Sonra konunu gördüm bu bir işaret olmalı 😉

Hemen yerimi alayım şurda seni yalnız bırakmayayım. Daha bugün kendime saat belirledim bu saatler dışında bakmayacağım diye. Sonra konunu gördüm bu bir işaret olmalı 😉
Bıgün 5 saat oldu telefon sürem :KK43: 3ü geçmeme kararı aldım 3tr sabitleyince de 2e düşerim :) belli günler işten geldikten sonra telefona yatana kadar hiç bakmamayı da düşünüyorum

Bıgün 5 saat oldu telefon sürem :KK43: 3ü geçmeme kararı aldım 3tr sabitleyince de 2e düşerim :) belli günler işten geldikten sonra telefona yatana kadar hiç bakmamayı da düşünüyorum
Yok benim o kadar olmuyor ama her boş vakitte elim gidiyor bağımlı gibi 🤦🏻‍♀️ Ben alarm kurmuyorum aylardır okul olmayınca. Zaten oğlum alarm gibi her gün 6 da çalıyor 😝

Ama gece kaç saat arayla uyandığımda bakmak için telefonu yanıma alıyordum dün almadım

Ben de kurtulamıyorum şu telefondan. Geçenlerde şehirdışına çıkmıştım, internet paketim bitti tabi ama dayanamayıp interneti kullanmaya devam ettim. Bu seferde paket aşımından yüklü bir fatura geldi.
Bu detoks işleri hiç benlik değilmiş onu anladım. 🤷‍♀️

X