• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Digiturk aboneliğini iptal ettirecekler dikkat

• Konu Sahibi Konu Sahibi etkin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333
Digiturk aboneliğini iptal ettirecekler dikkat

Digiturk'ün Bugün TV, Kanaltürk başta olmak üzere 7 kanalı yayından kaldırmasına tüketici dernekleri tepki gösterdi. TÜSODER Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, 'Tüketiciler sözleşmede tek taraflı bir eylem yapıldığı için hiçbir cezai bedel ödemeden taahhütlü aboneliklerini bitirebilir' dedi.

Digiturk, KANALTÜRK, BUGÜN TV, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber(Samanyolu Haber), Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarının platformlarından çıkardı. Gerekçe olarak da Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın bir soruşturma ile ilgili olarak kendisine gönderdiği yazıyı gösterdi. Karara tepki gösteren tüketici dernekleri konu ile ilgili olarak Cihan'a yaptıkları açıklamalarda, Digiturk'ün abonelerinin haklarını çiğnendiğini vurguladı. TÜKODER Genel Başkanı Haşmet Atahan, "Ben bir tüketici olarak tek Digiturk'u kullanıyor, haberleri buradan takip ediyor olabilirim. Benim bu kararıma binaen tüm medya kurumlarını takip etme, haber alma hakkım var. Yani sözleşmeden ötürü Digiturk'un böyle bir operasyona gitmesi, kimi kanalları takip etme hakkımı elimden alması anlaşılır değil. Benim veri ve haber alma hakkım engelleniyor. Benim iletişim özgürlüğüm sınırlanıyor, hakkım ihlal ediliyor." ifadelerini kullandı.

TÜSODER Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu ise tüketicinin hayatının siyasetten ibaret olmadığını, ambargo konulan kanallarda takip ettiği spor müsabakalarının ve yapımların bulunduğunu dile getirdi ve ekledi: "Maalesef tüketici bunları takip etmekten mahrum bırakıldı."

Tüketicilerin Digiturk'ün bu eylemine karşı belli tepki ve taleplerde bulunabileceğini anlatan Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Tüketiciler sözleşmede tek taraflı bir eylem yapıldığı için hiçbir cezai bedel ödemeden taahhütlü aboneliklerini bitirebilir. Yine tüketiciler dilerlerse Digiturkfirmasına yazılı ihtar göndererek hiçbir neden olmaksızın sunulan hizmetin sınırlanmasından ötürü bedel indirimi talebinde bulunabilirler. Ortada mücbir sebep yokken tüketici sözleşmelerinde süre sonuna kadar tüketici aleyhine oynama yapılamaz. Böyle bir durumda tüketicinin sözleşmeden dönme, eksikliğin giderilmesi, yani çıkarılan kanalların tekrar platforma eklenmesi veya bedel indirimi talebinde bulunma hakkı vardır. Firma buna direndiği takdirde Digiturk aboneleri bedel indirimi talebini Tüketici Hakem Heyetleri'ne sunup, bu yönde karar talep edebilirler. Tek taraflı olarak tüketici sözleşmesi, tüketici aleyhine yenilenemez, kanun açık. Burada kanun çiğneniyor. Siyasi nedenlerle tüketiciye sunulan hizmetin aksatılması, hizmetin ayıplı hale geldiğini ortaya koyuyor. Bu noktada Tüketici Kanunu açık açık tüketicinin taahhütlü olsa dahi aboneliği bitirebileceğini, bununla ilgili bedel ödeme mecburiyeti olmadığını belirtir. Lütfen abonelik sözleşmesi okusunlar. Böyle keyfi bir tutum kabul edilemez."

Digiturk üyeliklerini iptal ettiren aboneler, normal uydu sistemlerinin yanı sıra Dsmart, Vodafone gibi dijital platformlara geçtiklerini sosyal medya üzerinden duyuruyorlar.

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ: ABONE İPTAL TALEBİNDE BULUNABİLİR

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Digiturk yayın platformundan 7 televizyon kanalının çıkartılmasıyla ilgili aboneler adına bazı haklar doğduğunu söyledi. Şahin, bu konuda tüketicinin sözleşmeye göre kanalların çıkartılmasından dolayı abonelik ücretinde ayrı bir indirim oranı isteyebilecekleri gibi sözleşmeyi de iptal etme hatları olduğunu ifade etti.

Digiturk’un KANALTÜRK, BUGÜN TV, Samanyolu, Samanyolu Haber, Irmak, Mehtap ve Yumurcak televizyonlarının çıkarılmasıyla ilgili olarak tüketicilerin de bazı hakları doğdu. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, otomotiv sektöründeki Türkçe kullanım kılavuzu ile ilgili basın toplantısında kendisine yöneltilen Digiturk’un uygulaması ve tüketicilerin doğan haklarıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Mahmut Şahin, hemen hemen her satışla ilgili tüketiciye söylenenlerin benzerlik teşkil ettiğine dikkat çekerek, Digiturk abonelerine şu öneride bulundu; “Bu çok klasik bir yöntem. Hangi hizmeti alıyor olursanız olun, tüketiciler ayrılmak istediğinde söylenen ilk şey 'çıkarsanız tazminat ödersiniz' Böyle bir şey yok. Süreleri var. 24 aylık sözleşme yapıldığıysa rahatlıkla çıkabilirsiniz. Burada sözleşme şartlarının yerine getirilmemesi söz konusu. Tüketici belirli kanalların olması noktasında sözleşme varsa ve bunlar çıktıysa tüketicinin ödemelerle ilgili ayrı bir indirim elde etme hakkı var. Sözleşmeden cayma, iptal etme hakkı da var. Bu konuda rahatsız olan tüketiciler Digiturk’ün sözleşmede belirttiği kanalları yayınlamadığı için sözleşmeyi iptal edebilir ayrı bir indirim oranı isteyebilirler.”

(CİHAN)
http://www.bugun.com.tr/gundem/son-dakika-digiturk-aboneligini-iptal-1866842.html

kızlar dijitürke ulaşan oldu mu.akşamdan beri arıyoruz telefonlar açılmıyor.

yu.JPG

yu2.JPG

yumurcak tv de gidici:KK48::KK48:

neden ki,dijitürkü ara diyeceğim ama telefonları açmıyorlar.

canım ya uzun zamandır yok bugün engellenen kanallara baktım star yok acaba dedim önceden berimi yok yoksa bizdemi bir sıkıntı var diye hazır konuda varken sorayım dedim

Demek Digitürk böyle birşey yaptı, e o zaman aboneleri aboneliklerini iptal etme hakkına sahip tabii ki.
Aboneliğim yok, olsaydı da uydu alıcısı şu an çöpte olurdu, sansür uygulanan kanalları seyrettiğim kanallarda değil üstelik fakat sansür olması yanlış, benden abonelik bedeli alan bir firma benim kanallarımı kısıtlayamaz. Ben abone olurken bana verdiği hizmeti göz önüne alarak tercih ediyorum değil mi? Yoksa herkes takar eskisi gibi bir anten çeken Kanalları seyreder olur biter.

Telefonları abonelik iptalleri olmasın diye açılmıyor olabilir mi? Bizim halk baştan tepki gösterir sonra Nasılsa susarlar demiş olabilirler mi?
Mail atılamıyor mu ? Aboneleri mail atsın. Almadık diyemezler, mail çıktısını alır abonelikler iptal olmazsa, ilerde olmadı tüketici mahkemesine başvurursunuz.

Digitürk sitesinde Iletişim kısmı var, ordan ulaşabilirsiniz, aboneler için yapmışlar.

iyi ki daha önce iptal ettırdık
tam bi dolandırıcı bunlar. bizi netımızın bilmem nesi bitiyor dıye arayıp farklı bir şeye gecmemız gerektıgını söyledıler. sonra gectık, baktık kı öncekı modemımız de devam edıyormus. hemen iptal ettırdık
çakallar.

Demek Digitürk böyle birşey yaptı, e o zaman aboneleri aboneliklerini iptal etme hakkına sahip tabii ki.
Aboneliğim yok, olsaydı da uydu alıcısı şu an çöpte olurdu, sansür uygulanan kanalları seyrettiğim kanallarda değil üstelik fakat sansür olması yanlış, benden abonelik bedeli alan bir firma benim kanallarımı kısıtlayamaz. Ben abone olurken bana verdiği hizmeti göz önüne alarak tercih ediyorum değil mi? Yoksa herkes takar eskisi gibi bir anten çeken Kanalları seyreder olur biter.

Telefonları abonelik iptalleri olmasın diye açılmıyor olabilir mi? Bizim halk baştan tepki gösterir sonra Nasılsa susarlar demiş olabilirler mi?
Mail atılamıyor mu ? Aboneleri mail atsın. Almadık diyemezler, mail çıktısını alır abonelikler iptal olmazsa, ilerde olmadı tüketici mahkemesine başvurursunuz.

Digitürk sitesinde Iletişim kısmı var, ordan ulaşabilirsiniz, aboneler için yapmışlar.
açmıyorlar telefonları müne,yalnız başladığım işi bırakmam ben.eninde sonunda açacaklar o telefonları.

50 küsur lira veriyorum her ay. bugün tvyi izlerim sıklıkla..
..haber kanalı olarak izlediklerrimden biri. cnn türkten sonra.
. ama iptal olmuş. para verip izlemekte olduğum kanalın iptal edilmesi enayilik gibi geliyor benim için. iptal edeceğim.

Sitesi var Egem, sitesinde mail Gönderilen iletişim bölümü var, abonelik numaranı falan yazıp dolduruyorsun, onu denemene birde.
deneyeyim canım.teşekkür ederim.

bende bozoucam diye dokunmuyorum akşam eve gelen diyorum şunu yapın diye yorgunuz biraz sonra derken kalıyor.:KK43:
27 de star var 28 atlıyor. Ne vardı acaba 28 de Samanyolu falan mı?

Menüden kolay kurulum yap. Bozulmaz.
Ama yapmana gerek yok kanal uçmuş! Samanyolu izleyesim tutmuştu oysaki!

Aa bende saf gibi habire kurulum yapıyorum. Yumurcak gitmeyeydi iyiydi ya.

Back