Hepinize merhaba,
Büyük bir sorun değil belki ama beni kararsız bırakan bir konu.
1 hafta sonra 24 aylığına abonesi olduğum ttnet internet servisim bitiyor. Aylık 77 TL ödüyordum, Yalın Ffibernet Limitsiz (24 Mbps'e kadar) için. Şimdi yeni bir internet hizmeti almam lazım.
Evde telefon yok, o nedenle yalın hizmet. Ayrıca çok fazla TV izlemediğim için apartmana takılı olan uydudan çok temel kanalları izliyorum. Haberler (çok nadir) ve hafta sonları kahvaltı sonrası çay keyfi yaparken magazin programları gibi.
Hafta içi TV izlemiyorum, takip ettiğim bir dizi de yok.
Şimdi sorun şu ki, eve yeni TV almak, salona koymak, kızlarımla Cuma akşamları sinema gecesi keyfi yapmak istiyorum. Tabi bunun için de yeterli film arşivimin olması lazım.
Smart TV alsam, internete bağlanıp oradan izleyebilir miyim? Her film izlenmiyor, sitelere giriş kolay değil, abonelik istiyor, telif hakkı nedeniyle siteler kapanıp yeniden başka isimle açılıyor vs vs.
Ya da Turkcell Superonline, Digiturk, D Smart veya Tivibu hizmeti mi alsam? Onların internet paketleri de var, hazır internet paketim bitiyorken. Geçenlerde Superonline ile görüştüm, şu an ödediğim fiyatın az fazlasına sinema paketli TV hizmeti ve internet veriyor. Ancak bu firmalara da elini verip kolunu kaptırma ile ilgili çok şikayet okudum. Bir de kumandadan tepki verme hızı yavaş diye duydum bir yerde. Bir de bu hizmetlerden birini alırsam elektrik prizi dışında başka şeye ihtiyacım olur mu? Bir TV için, bir de onların kutusu için sanırım.
Kullanan var mı? Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz? Arıza çıkınca servis olarak hangisi daha iyidir? Satıştan sonra arazi olanlar hangileridir? İptal işlemi için anamı ağlatacak olan hangisidir?
Yoksa şu ana dek yaptığımız gibi mısırımızı patlatıp bilgisayardan film izlemeye devam edip sadece internet hizmeti mi satın alsam? (Şu anki hayalim kocaman ve eğri ekranlı bir TV)
TV'ye vereceğim parayla safariye mi gitsem?
Kafamda deli sorular...
Yardımcı olursanız çok sevineceğim.