Didim'de mülteci faciası

Balık tutmayı öğretmezler. Neden mi? O zaman köleleştiremezsin.
Bazı kesimler Suriyesizlerden çok memnunlar. Neden mi? Çünkü ucuz işgücü, ucuz metres, ucuz hayat kadını gibi faydalar sağlıyorlar....

Sen gerceklerden kacmak icin mi buradasin? Gerci olabilir, gercekleri hatirlattigimizda cok sinirleniyorsun, hatta senin yuzun bile sinirden kipkirmizi oluyordur, di mi?
Sana neden seni anlatmami istiyorsun? Herkesin bildigi seyleri bir de benden mi duymak istiyorsun? Sana seni anlatayim, darilmaca, kusmece yok ama..
32 yasinda, 1.63 boylarinda, 70 li kilolarda, kilosundan memnun olmayip arada bir diyete giren, butun hayati ve yasantisini dine gore ayarlamis ve hala isini gucunu de dine gore ayarlamaya ugrasan, bir din adami ile yaklasik 8-9 yil once gorucu usulu evlenmis, muhafazakar ve erkek egemen bir aileden gelen, tesetturlu ama bizim sac renginin cogunlukla kizil tonlarinda oldugunu bildigimiz, Ankarada oturan, cocuklari cok seven ama henuz kendi bebegini kucagina alamamanin uzuntusunu yasayan, bunun icin dualar edip duran bir kadinsin. Hasta oldugunda doktorlara pek guvenmedigin icin dogal tedavi yollarini arastirir ve uygulamaya calisirsin. Dinle cok icice oldugun icin, bir yandan da maddiyat soz konusu oldugundan guvenip disarda pek yemezsin, ozellikle de et urunlerini.. Gerci evde de pek et yedigin soylenemez, belki fiziksel ve manevi sikintilarinin bir sebebi de muhtemelen dengesiz beslenme aliskanliklarin ve yetersiz protein almandir.
Bagnazsin, kati dogrularin vardir, asla degismeyecek, sorgulanmayacak. Kendin de sorgulamaya korkarsin zaten. Kadercisin, basina gelen her sikintinin sinav oldugunu varsayar ve cogu kez cozumu Allaha havale edersin. Ote yandan bu sorunlarin seni daha guclu yaptigina inanirsin. Iyimser yonunden bakarsin hayata.. Inancina aykiri oldugu icin asla isyan etmezsin. Evinde kizken babanin sozu esas idi, simdi kocanin.. Buyuk ihtimal beben oldugunda ismini koyma hakkina sahip olan en son kisi sensin. Erkegin senin bir adim onunde olmasi ve sana ne yapip ne yapmaman gerektigini soylemesi de zaten sana pek rahatsizlik vermez.
Siyaset konusunda, sag ve sol kavramlarini pek takmazsin, cunki sana pek birsey ifade etmez. Senin icin iyi bir siyaset sadece basortusunu takip okula, ise gidebilmek, istedigin anda istedigin yerde namaz kilabilmekten ibarettir. Bunu sana saglayabilen siyasetci dunyadaki en iyi, en durust siyasetcidir gozunde.. Memleket meselelerinden, devlet politikalarindan, ekonomiden, adaletten, hukuktan en iyi anlayan, en guvenebilecegin lider; basi secdeden kalkmayan, elinden kitap dusurmeyen liderdir senin icin. O yalan soylemez, calmaz, caldirmaz, kul hakki yemez, yedirmez, adildir, merhametlidir, ayni Allahin emrettigi gibi, cunki o dini butun musluman. Aksini gozunle gorsen inanmazsin. (Daha dogrusu inanmak istemez sadece sinirlenir, kendini cok caresiz hisseder ve gercekleri reddetmeyi tercih edersin diyeyim, ki buna kesinlikle itiraz edecegine de eminim.)
Iste lameli, benim gozumden senin karakter ozelliklerinden bir kac kesit.

Tapınma derken Avrupanın göbeğinde yaşayıp burada akp'ye oy veren sefilleri anlattın herhalde.. orada yaşamaktan vazgeçmeyen ve hala oralara gitme peşinde olanlara söyle yoksa bir yerin seviyesini övmek tapınma değildir şükür ki gavurun birliğine girmek için bakanlık kurup da hakiki müslümancılık oynayanlardan da olmadık bakıyorum da oraya hiç değinmemişsin işine gelmedi değil mi??

mültecilerin durumu çok farklı bir konu ve senin kültür seviyen bunu anlamak için yeterli gelmedi bana. çok tek taraflı bakıyorsun. batı ülkeleri kendi kültürüne bu kadar ters olan bir kitleyi elbette kolayca kabul etmeyecek çünkü dün fransayı bombalayan da bir zamanlar aldıkları mültecilerdendi eh potansiyel canlı bombaları kim kabul eder. yani dönüp önce kendine bakacaksın..

Simdi evet benim konum var zaten bunların bi çoğunu ordan öğrenmiş
evet görücü usulu evlendim iykide öyle yaptım Rabbimin haram kıldığı günaha bulaşmadan inşallah
eğer işlediğimiz haramlar-günahlar varsada inşalah affeder
aklınca beni sinirlendirdiğini düşünmüşsünya hayır sinirlenmedim zaten bi çoğu doğru evet tamda öyle yaşıyorum
ancak yeri gelir benim dediğim olur yeri gelir eşimin dediği buna neden bu kadar takıntı yaptın elhamdülillah hiçbizaman egosu yüksek biri olmadım ve inşallah olmamda ,evlenmeden evimde kızken bu ne yav :) he canım aynen öyleydi evde babamın sözünün esas olmasından ne gibi bi sıkıntı gördün acaba :) herneyse elhamdülillah babamın sözüde geçerdi ancak elhamdüliilah yapmak istediğin çoğu şeyide yaptım -haa oo süper güllük gülistanlık bi yaşamım oldumu oluyormu hayır ve evet bunları birer imtihan olarak kabul ediyorum her inançlı gibi ama tabi senide hoşgörüyorum zaten benim gibi düşünsen deist olmazdın kendince alttan alttan dini kötülemeye çalışmışsınya komik olmuşsun hiç kusura bakma
evet gelelim ülkemi yöneten elbetteki bu dediklerin olacak nası bi beklentim olabilir başka acaba senin devlet başkanından beklentiler bunların tam tersi sanırım
hayır yine sinirlenmiyorum saraylı eğer yapıyorsa elbet ALLAH cc kanunu birgün tecelli eder hani inanıyoruzya bunu demek düşüyor ancak ALLAH cc kanunu herkese tecelli eder bi gün mesela sanada

hıı et meselesi benim fiziksel ve manevi sorunlarım olduğunu söylemişsin bunu diyerek kendi maneviyatınıda ortaya koydun gözünle görmediğin karşılıklı oturmadığın insanın karakteri hakkında tez yürütmüşsün hayır müneccimmi oldun manevi sıkıntılarımı söyle hakkaten bak dinlemek öğrenmek güzeldir insan herkesten bişey öğrenir senden bile

başkaaaa çok uzun yazmışsın dur biraz daha okuyayım cevap beklediğin veya aydınlanmak istediğin bölüm varsa yazarım daha adiyos saraylı adiyos

dur çocuk demişsin evet üzüldüm çok üzüldüm hala dahada içimin burkulduğu oluyor ama ya diyorum saraylı gibi evladım olursa o zaman diyorumki Rabbim sen en doğruyu bilirsin
tedavi yönteminin en doğalı elbetteee....ancak doktora gitmiyormuymuşum aaahhh keşke nerde elinde sonunda dayanıyoz kapısına bi vesileyle

et ürünleri et ürünlerini tespit ettiğim bi kaç lokantada yiyorum artık ve çok seviyorum bunuda öğren birdaha analiz ettiğimde doğru yaz eksiklerin var otur 71

bağnazım sorgulamam öylemi aaaaaaaaah ahh hani ben ban yicemde senide götürcem üzüldüm bak şimdi
neyse her kul gibi hatamda var günahımda mükemmel bir insan mükemel bir müslüman değili eğer olsa idim burada şu güzel vakitlerimi burda boşa kürek çekmeye ayırmazdım diimi

haydii ALLAH cc emanet ol saraylı

yazacağım özelden konuyu daha fazla dağıtmayalım

özelden yazın ancak insanları günahkar ilan ediyorsunuz ulu orta bu ayıptır müslümanlığa da sığmaz bilginiz olsun. ayrıca kuran zinaya yaklaşmayın der insanların kadın-erkek ikili gezmezinde dinen bir sakınca yoktur niyetin başka değilse ki aynı anlamda iki erkek de gezmemeli ya zina ederlerse malum eşcinseller de var ülkede değil mi?

Maşallah pozitifliğine.Benim hayatımı araştırıp alaylı bir şekilde yazsa kızardım herhalde,sen dalgaya almışsın.
Konuya dönersek bir yanım mültecilere üzülüyor,canlarını hiçe saymalarından ,çektikleri yokluklar çilelerden.Bir yandan komplo teorileri mi gerçek mi tam bilemiyorum söylentiler var ,rahatsız oluyorum ,bu gidişat nereye diye.Rahatsız olunca kendimi ırkçı gibi hissedip kendime kızıyorum.Diğer ülkelerde de yaşayan Türkler aklıma geliyor.Rusya olayında Türklere tavır alınması ,Fransa olayında Türklere tavır alınması aklıma geliyor.Türklere terörist gözüyle bakmaları ,rahatsız olmaları geliyor.Mültecilerin de mağdur olabileceği aklıma geliyor.

Neyse ben tekrar gelene kadar yazmissiniz ..evet zinayi yapmayin demiyor yaklasmayin...her turlu fitneye yol acabilecek durumdan ...ben gunahkarmi ilan etmis oluyorum Allah in kanunlari acik hanimefendi dileyen okur anlar ogrenir bi bana inmedi o ayetler diimi ..ozelden yazmaya gerek yok artim .konuyu dine israrla cekti sarayli ve bende cevap verdim ..siz zaten bildiginiz bi konuyu madem neden tekrar sordunuz bana...gunahi sevabi ben degil Allah cc bilir bana yazilana cevap verdim ben satasmak icinyer aramayin olir mu...bknz.sarayli beni tasvir eserken yazdiklarina cevap verirken ne yazmami onerirdiniz...dini konular forumda yasak ve beni oraya surukleyen o oldu ve bunu bilincli yapti

ben saraylı ya da bir başka üyeyi bilmem sizin betimlemeniz dikkatimi çekti yazdım.
çünkü siz yarım din bilginizle insanları böyle kamuya açık bir alanda günahkar ilan ettiniz ben böyle yaptım haram olmadı demek benim gibi yapmayanlar günahkardır,harama girmiştir demektir. ben de cevap verdim buna.
kuran zinaya yaklaşmayın diyorsa bundan neden hep kadın-erkek anlamı çıkıyor bu ülkede erkek erkeğe ilişkiye giren o kadar insan var ya da kadın kadına.. demek ki niyet önemliymiş değilmi? niyetin cinsellik değilse ya da fitne değilse kadın erkek dolaşmış ne farkeder? niyeti fitne olanı erkek erkeğe dolanmak da korumuyor değilmi?

Suriyelilerin ülkemize gelmesinden memnun olan (patronlar hariç)kimsenin olacağını düşünmüyorum.

Geçen gün haberlerde gösteriyorlardı.Kiliste kendi nüfuslarından çok Suriyeli varmış ve hallerinden memnunlarmış.
Kilis,Hatay filan onlarla zaten birebir yaşayan şehirlerdi...
İstanbul ve diğer batıdaki şehirler çok memnun değil..
Suriyeden gelenlerin hepsi fakir de değil ayrıca.
İstanbulda iş kuranları bile var..

Benim hiç bir zaman anlam veremediğim bir durum var. Mantıklı bir şey bulan açıklayıversin bana.
Tamam bu adamları ülkeye aldık, kapılarımızı açtık, sınırı geçirdik. E be güzel kardeşim sonra bu insanlar ne yapar?
Al sana ülkenin bir ucundan bir ucuna elini kolunu sallamış da botlara binmiş de özgürlüğe yelken açmış... Kimin haberi var ya da kimin umurunda.
Benim bildiğim uygar ülkeler bunları bir kampta toplar ve sıkı güvenlik önlemleri alır dışarı sızıntı olmasın diye.
Yoksa ülkemizde bu kadar terör olayları varken, her gün bir örgüt çıkıverirken ortaya, babanın evladını tanıyamadığı bir dönemde hangi akla hizmet bunları salıvermek??
Ama yani ülke gündemi farklı demi sonuçta, anayasa var, başkanlık var daha önemli olan!!!

Suriyelilerden memnun olanları İzmir Basmane Garı'na davet ediyorum.
Elbette insanlar savaştan kaçıyor ve insani olarak onlara kol kanat germeliyiz. Fakat o insanlar, çocuklarını parayla evlendiriyor, fuhuş yapıyor, sokakta yatıyor ve aç oldukları için mecburen hırsızlık gibi işlere bulaşıyorlar. Suriyeli çocuklar şimdiden yan kesiciliği öğrenmişler, metro girişlerinde çantaya yapışmadan yürüyemez olduk.
Evet, savaşta bombalarla ölmelerine göz yummayalım ancak, bizim sosyo-ekonomik durumumuz ve huzurumuz min. düzeyde etkilenecek bir yol bulunmalı buna.
İçim acıyor 2 yaşında bebeler çimlerin üzerinde yatıyorlar, içim sızlıyor, resmen. Ayaklar çıplak, elde bir kuru ekmek.
Evet, ölmüyorlar ama yaşamak da bu değil.

Geçen gün haberlerde gösteriyorlardı.Kiliste kendi nüfuslarından çok Suriyeli varmış ve hallerinden memnunlarmış.
siz hangi yayın organından takip ediyorsunuz bilmem de siz memnun musunuz durumdan.Boşverin tvden gördüğünüzü?

siz hangi yayın organından takip ediyorsunuz bilmem de siz memnun musunuz durumdan.Boşverin tvden gördüğünüzü?
[/QUOTE]

Benim için yayın organı farketmez.Her kanal uyar bana,zaping yapar dururum.İnternette de haber sitelerinden takip ederim.Burayı ve faceyi de unutmamak gerekli tabii.Mülteci hakkında görüşlerimi az önce yazdım zaten.

Benim için yayın organı farketmez.Her kanal uyar bana,zaping yapar dururum.İnternette de haber sitelerinden takip ederim.Burayı ve faceyi de unutmamak gerekli tabii.Mülteci hakkında görüşlerimi az önce yazdım zaten.[/QUOTE]
keşke gitseler de biz bize kalsak yine.
benim düşüncem bu..

Yok Avrupa'nın her nimetin faydalanıp ardından da Avrupa'ya durmaksızın saydıranlara nankör denir ancak, onlar ayrı. Bir de batının her haltına hayran olan tipler var onlar çok komik geliyor bana. Aslında çok ciddi aşagılık kompleksleri vardır, ama işte... kendi milletine saydırarak ferahlıyor bu tipler zaar.

AB'ye girmek için ugraşan hükümetin hesapları vardır elbette, ne diye cevap veremiyim ki? Ekonomik sebeplerdir çogunlukla da. Bana kalsa benim umrumda degil açıkçası.

Neyse... az önce cehaletten her şeyi pembe gören kişiydim, şimdi de kültürsüz olmuşum Bir sonrakinde ne diyeceksin merak ediyorum şimdiden. Aklımda bir tahminim var, bakalım tutacak mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…