Bizdeki yardim anlayisi diger ulkelerden biraz farkli saniyorum. Bizde gelenlere balik tutmayi ogreten yok, balik veriyoruz sadece.. O da yeterli olmuyor tabii.. Buraya da gelen aileler var Suriyeden.. Devletten ziyade yardim kuruluslari ve kiliseden karsilaniyor giderleri, o da belirli bir sure icin, 4 ila 6 ay.. Bu sure icinde ise gidebilecek kadar ingilizce ogrenecekler, cocuklar okula baslayacak, cevreye adapte olacaklar, gecimlerini saglayabilecekleri bir is bulacaklar, veya bir ise yerlestirilecekler. Devlete yuk olmayip kendi ayaklari ustunde duracaklar. amac bu, yol bu. Yillarca maasa baglamak yok, sokaklara salmak yok..
Ayrica, muhabbetinizde birsey dikkatimi cekti, "hepiniz sanalsiniz" deyimi.. Ben bunu her zaman duyuyorum ama pek anlam veremiyorum. Sanalliktan ne gibi bir anlam cikartiliyor? Hepimiz bir bilgisayar oyunundaki karakterler miyiz?Cansiz, duygusuz, aslinda eti ve kemigi olmayan, bilgisayar icadi sanal karakterler?
Halbuki ben yuzunuzu gormesem, sesinizi duymasam bile sizlerin her birini artik belki de sizinle ayni mahallede oturan komsularinizdan daha iyi taniyorum. Cunki siz burada bana beyninizin icindekileri, belki daha baska yerde ozgurce dillendiremediginiz fikirlerinizi ve duygularinizi paylasiyorsunuz. Isminizin Ayse veya Emine olmasinin, bedeninizin Istanbul'da veya Kars'ta olmasinin bir farki kalmiyor. Ben sizin taa icinizi goruyorum..
Sen gerceklerden kacmak icin mi buradasin? Gerci olabilir, gercekleri hatirlattigimizda cok sinirleniyorsun, hatta senin yuzun bile sinirden kipkirmizi oluyordur, di mi?bi gun sarayli uyesine katilacahimi soyleseler gulerdim.neyse uzun yazamicam telden zor bilgisayar karakteri degiliz ama kim ne kadar gercek sarayli hanim ..kim ne kadar kendini ve gerxegi yansitiyor...herkesler gercegin o bunaltici kasvetinden kurtulmak ve yeni bi karakter olmak icin burada...bana beni anlatsana...ha katildigim nokta multexilere yapilmasi gereken yanlis anlama :)
Kim demiş Avrupa, ABD falan tükaka diye? Ben göremedim öyle birini burada. Büyük ihtimalle Avrupa'ya tapınmadıgım için, agzı açık ayran budalası gibi bakmadıgım için Avrupa'yı kötüledigimi zannediyordur bazıları. Çünkü onlara göre bunu yapmazsam Avrupa'ya pislik atmışım demektir, illa tapınmak zorundayımdır
Ekonomi ile alakalı konularda diyorum zaten niye Avrupa, ABD gibi olmayalım? diye. Batı ülkelerinin refah seviyesi elbette Türkiye'den ileri seviyede, bunu reddeden yok ki. Ama işte bir sürü de sebebi var. Bunun cografyası var (ortadoguyla komşu degiller mesela, batının sürekli gelip de sıkıntı çıkardıgı yer yani), kültürü var (ki Avrupa ile ABD kültürü arasında daglar kadar fark var, hatta Avrupa ülkelerinin kendi içlerinde bile bu farklar var), ekonomik yönü var, tarihsel yönü var, dini yönü var.... var da var yani. Hepsini düşünüp öyle insaflı eleştiri yapsan amenna.
Şimdi gelelim mültecilere. Öncelikle bunların alınmasına karşıydım dedim, en başt ama hala alakasız saydırmışsın sanki destek olmuşum gibi -_- Bu insanlar Avrupa'ya oranın sosyal hakları için gidiyorlar. Ama Türkiye'deki tüm mültecileri bir Avrupa ülkesine doldur bakalım ne oluyor? Burada ne yaşıyorlarsa aynısını orada da yaşamya başlayacaklardır, açık ve net. En çok alan Almanya galiba, ve oralarda şimdiden başladı sivil halkta huzursuzluklar. Ve gidenlerin de çok çok iyi koşullarda oldugu söylenemz şu anda. Ama zamanla oturur, çünkü onlara genç çalıaşcak nüfus lazım, zamanında Türkleri aldıkları gibi...
Ya da bir İsveç var, mültecilere tapulu ev veriyormuş diyorlar. Ama bunca mülteciyi ver bakalım hangisine verecekler tapulu evi, kaç tanesine? Türkiye'de ise kaç milyon tane var, bir mi tutuyorsun bunları? Uluslararası yasalara göre mültecileri geri de gönderemeyiz, kim alırsa onu elinde kalıyor yani, uluslararası hukuk bu yönde. O yüzden kaçmaları bizim için daha bile iyi. Hatta reklamı yapılsın ''Avrupa cennet mekan, kaçın mültecielr'' diye. Böylece bizdeki Suriyeli sayısı epey azalır, bana uyar yani.
Simdi evet benim konum var zaten bunların bi çoğunu ordan öğrenmişSen gerceklerden kacmak icin mi buradasin? Gerci olabilir, gercekleri hatirlattigimizda cok sinirleniyorsun, hatta senin yuzun bile sinirden kipkirmizi oluyordur, di mi?
Sana neden seni anlatmami istiyorsun? Herkesin bildigi seyleri bir de benden mi duymak istiyorsun? Sana seni anlatayim, darilmaca, kusmece yok ama..
32 yasinda, 1.63 boylarinda, 70 li kilolarda, kilosundan memnun olmayip arada bir diyete giren, butun hayati ve yasantisini dine gore ayarlamis ve hala isini gucunu de dine gore ayarlamaya ugrasan, bir din adami ile yaklasik 8-9 yil once gorucu usulu evlenmis, muhafazakar ve erkek egemen bir aileden gelen, tesetturlu ama bizim sac renginin cogunlukla kizil tonlarinda oldugunu bildigimiz, Ankarada oturan, cocuklari cok seven ama henuz kendi bebegini kucagina alamamanin uzuntusunu yasayan, bunun icin dualar edip duran bir kadinsin. Hasta oldugunda doktorlara pek guvenmedigin icin dogal tedavi yollarini arastirir ve uygulamaya calisirsin. Dinle cok icice oldugun icin, bir yandan da maddiyat soz konusu oldugundan guvenip disarda pek yemezsin, ozellikle de et urunlerini.. Gerci evde de pek et yedigin soylenemez, belki fiziksel ve manevi sikintilarinin bir sebebi de muhtemelen dengesiz beslenme aliskanliklarin ve yetersiz protein almandir.
Bagnazsin, kati dogrularin vardir, asla degismeyecek, sorgulanmayacak. Kendin de sorgulamaya korkarsin zaten. Kadercisin, basina gelen her sikintinin sinav oldugunu varsayar ve cogu kez cozumu Allaha havale edersin. Ote yandan bu sorunlarin seni daha guclu yaptigina inanirsin. Iyimser yonunden bakarsin hayata.. Inancina aykiri oldugu icin asla isyan etmezsin. Evinde kizken babanin sozu esas idi, simdi kocanin.. Buyuk ihtimal beben oldugunda ismini koyma hakkina sahip olan en son kisi sensin. Erkegin senin bir adim onunde olmasi ve sana ne yapip ne yapmaman gerektigini soylemesi de zaten sana pek rahatsizlik vermez.
Siyaset konusunda, sag ve sol kavramlarini pek takmazsin, cunki sana pek birsey ifade etmez. Senin icin iyi bir siyaset sadece basortusunu takip okula, ise gidebilmek, istedigin anda istedigin yerde namaz kilabilmekten ibarettir. Bunu sana saglayabilen siyasetci dunyadaki en iyi, en durust siyasetcidir gozunde.. Memleket meselelerinden, devlet politikalarindan, ekonomiden, adaletten, hukuktan en iyi anlayan, en guvenebilecegin lider; basi secdeden kalkmayan, elinden kitap dusurmeyen liderdir senin icin. O yalan soylemez, calmaz, caldirmaz, kul hakki yemez, yedirmez, adildir, merhametlidir, ayni Allahin emrettigi gibi, cunki o dini butun musluman. Aksini gozunle gorsen inanmazsin. (Daha dogrusu inanmak istemez sadece sinirlenir, kendini cok caresiz hisseder ve gercekleri reddetmeyi tercih edersin diyeyim, ki buna kesinlikle itiraz edecegine de eminim.)
Iste lameli, benim gozumden senin karakter ozelliklerinden bir kac kesit.
evet görücü usulu evlendim iykide öyle yaptım Rabbimin haram kıldığı günaha bulaşmadan inşallah.. eğer işlediğimiz haramlar-günahlar varsada inşalah affeder
yazacağım özelden konuyu daha fazla dağıtmayalımkarışmak gibi olmasın da görücü usulü evlenmeyen harama günaha mı bulaşmış oluyor?
yazacağım özelden konuyu daha fazla dağıtmayalım
dur çocuk demişsin evet üzüldüm çok üzüldüm hala dahada içimin burkulduğu oluyor ama ya diyorum saraylı gibi evladım olursao zaman diyorumki Rabbim sen en doğruyu bilirsin
tedavi yönteminin en doğalıelbetteee....ancak doktora gitmiyormuymuşum aaahhh keşke nerde elinde sonunda dayanıyoz kapısına bi vesileyle
et ürünleri et ürünlerini tespit ettiğim bi kaç lokantada yiyorum artıkve çok seviyorum bunuda öğren birdaha analiz ettiğimde doğru yaz eksiklerin var otur 71
bağnazım sorgulamam öylemiaaaaaaaaah ahh hani ben ban yicemde senide götürcem üzüldüm bak şimdi
neyse her kul gibi hatamda var günahımda mükemmel bir insan mükemel bir müslüman değili eğer olsa idim burada şu güzel vakitlerimi burda boşa kürek çekmeye ayırmazdım diimi
haydii ALLAH cc emanet ol saraylı
Neyse ben tekrar gelene kadar yazmissiniz ..evet zinayi yapmayin demiyor yaklasmayin...her turlu fitneye yol acabilecek durumdan ...ben gunahkarmi ilan etmis oluyorum Allah in kanunlari acik hanimefendi dileyen okur anlar ogrenir bi bana inmedi o ayetler diimi ..ozelden yazmaya gerek yok artim .konuyu dine israrla cekti sarayli ve bende cevap verdim ..siz zaten bildiginiz bi konuyu madem neden tekrar sordunuz bana...gunahi sevabi ben degil Allah cc bilir bana yazilana cevap verdim ben satasmak icinyer aramayin olir mu...bknz.sarayli beni tasvir eserken yazdiklarina cevap verirken ne yazmami onerirdiniz...dini konular forumda yasak ve beni oraya surukleyen o oldu ve bunu bilincli yaptiözelden yazın ancak insanları günahkar ilan ediyorsunuz ulu orta bu ayıptır müslümanlığa da sığmaz bilginiz olsun. ayrıca kuran zinaya yaklaşmayın der insanların kadın-erkek ikili gezmezinde dinen bir sakınca yoktur niyetin başka değilse ki aynı anlamda iki erkek de gezmemeli ya zina ederlerse malum eşcinseller de var ülkede değil mi?
Geçen gün haberlerde gösteriyorlardı.Kiliste kendi nüfuslarından çok Suriyeli varmış ve hallerinden memnunlarmış.Suriyelilerin ülkemize gelmesinden memnun olan (patronlar hariç)kimsenin olacağını düşünmüyorum.
Kilis,Hatay filan onlarla zaten birebir yaşayan şehirlerdi...Geçen gün haberlerde gösteriyorlardı.Kiliste kendi nüfuslarından çok Suriyeli varmış ve hallerinden memnunlarmış.
siz hangi yayın organından takip ediyorsunuz bilmem de siz memnun musunuz durumdan.Boşverin tvden gördüğünüzü?Geçen gün haberlerde gösteriyorlardı.Kiliste kendi nüfuslarından çok Suriyeli varmış ve hallerinden memnunlarmış.
[/QUOTE]siz hangi yayın organından takip ediyorsunuz bilmem de siz memnun musunuz durumdan.Boşverin tvden gördüğünüzü?
Tapınma derken Avrupanın göbeğinde yaşayıp burada akp'ye oy veren sefilleri anlattın herhalde.. orada yaşamaktan vazgeçmeyen ve hala oralara gitme peşinde olanlara söyle yoksa bir yerin seviyesini övmek tapınma değildir şükür ki gavurun birliğine girmek için bakanlık kurup da hakiki müslümancılık oynayanlardan da olmadık bakıyorum da oraya hiç değinmemişsin işine gelmedi değil mi??
mültecilerin durumu çok farklı bir konu ve senin kültür seviyen bunu anlamak için yeterli gelmedi bana. çok tek taraflı bakıyorsun. batı ülkeleri kendi kültürüne bu kadar ters olan bir kitleyi elbette kolayca kabul etmeyecek çünkü dün fransayı bombalayan da bir zamanlar aldıkları mültecilerdendi eh potansiyel canlı bombaları kim kabul eder. yani dönüp önce kendine bakacaksın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?