Dibine kadar Maden siyaseti. Buyrun buradan yapın siyasetinizi-atışmalarınızı

Aslında olağan üstü olaylar ya da ürkütücü şeyler tüm dünyada arttı. İktidar yanlısı biri değilim ama tarafsız bakmak gerekirse bence öyle..
Bu da neden nüfus artıyor, insanların egoları artıyor, yine sıcak savaşlar başlıyor. Kaynaklar azalıyor, rakipler çoğalıyor.. doğanın dengesi bozuluyor, insanlar vahşileşiyor. Hep bir kötü basamağa doğru Dünya olarak ilerliyoruz. Bir tek Türkiye’yi bunun içine sokmak haksızlık olur.

Siyaset yapılır elbette ama her konu siyasete çekilmemelidir. Ucundan dokunsa bile kutuplaşma olmamalıdır zira dün olduğu gibi..
Ya da insanlar her şeyi malzeme olarak kullanmamalıdır.

Kusura bakma fakat bu bana bos cümleler gibi geliyor. Bu olayin zaten siyasi boyutu büyük. Gerçekten bu saatten sonra daha halen hükümetin kaç yalnisi ortaya çiktiktan sonra bize "herseyi siyasete baglamayin"mi diyeceksin? Eger o siyaset, o baskanlar, basbakan islerini iyi yapmis olsaydi, su an ne somayi konusurduk, ne bu ihmalkarliklari!

Malzememi? Ne malzemesi? Sanki kendi menfaatimiz için çirpiniyoruz burda.

Ayip ya, gerçekten ayip! Adamlar af edersin her moku yesinler, koltuklarina yapissinlar ama yok hak aramak, hukuk aramak siyaset yapmak oluyor. Vicdansizlik oluyor degilmi. Erdoganin kendisi gidip madenci yakinlari dövebilir ama, Yusuf erkel, tekmeleyebilir ama, yeterki onlar siyaset yapmasin degili? O daha kötü zaten

benim bahsettiğim bu değil ki.
sadece yiyin birbirinize der gibi açılan konu rahatsızlığım. o topikteki siyasi mesajlara en başta karşı çıkan ve tepki veren kişilerden biridir datlu.
işte bu yüzden bu konudaki ince kinayeyi farkettim.. keşke konu başlığı atışmalarınıza burda devam edin tarzında olmasaydı
dedim.
neyse siz devam edin yorıumlarınıza.

Ben Türkiye açısından söylemiştim. Dünyayı düşündüğümüzde kısmen vardığınız sonuca varılabilir.
Ama tüm dünya olarak genellemek de yanlış o zaman çünkü hala çok daha iyi şartlarda yaşayan insanlar mevcut dünya ülkeleri içerisinde.

işin statüsüne, zorluk derecesine göre para versinler İpek. asıl komik olan böyle ağır bir işin asgari ücret üzerinden değerlenidirilmesi. gerçekten bizim sistemimizi çok tuhaf ve hep suistimale açık. bir dönem işçiler devlet himasyeinde idi. yan gelip yatıyolar çok para alıyolardı. memurlar onlara imrenirdi. sonra bu taşeronlar çıktı işçiler çok çalışıp az ücret kazanmaya başladı. teknoloji ilerledi memurlar rahata kavuştu. oturduğumuz yerden para kazanır görünmeye başladık. Hantal bir devlet yapımız var. zamanı ve süreçleri takip edemiyoruz. oysa devlet böyle bir zamanda çok daha aktif, herşeye zamnaında çözüm üreten, uygulama kolaylığı getiren pratik bir yapıda olmalı. bürokrasi, bürokrsi, bürokrasi.

Ama söyle birseyde var, asil realist bir sekilde duruma bakarsan, topik zaten bunun için yaratilmis. Tekrar diyorum, siyaset yapmak ne ki? Hükümete karsi gelmek, suçlulari aramak niye siyaset oluyor? Halen anlamis degilim. Sanki bizden sadece aglamamizi, sonradan unutmamizi istiyorlar.

Yani bu topik baska laflar ile süslenmis olsaydi bile bu konunu amacini degistirmez. Konunun amacida konu basliginda görünüyor zaten. Yani o basligi yalnis bulmuyorum.

olabilir. buyrun atışın o zaman

Taşeronlar zaten farklı bir kategori.. daha ucuz insan çalıştırma yolu.. taşeron mantığını yıkmadıkça hep daha ucuz çalışacak birileri olacaktır. Bu böyledir maalesef ve yine insanların seçiminden kaynaklanıyor. Tabi mecburiyetleri var çalışmak için. Sendikalaşma artarsa teşeronlaşma azalır.
Ezik sıfatı veren ben değilim ayrıca. Belli ki masa başı bir işiniz var üretim ortamlarını görseydiniz maden işçisinin değil bir çok emekçi gurubunda aynı edanın olduğunu görürdünüz. Bu ezilmekten de olduğu kadar, adamın hayatı boyunca hep ötelenmesinden, ailesinden, kendisinden kaynaklanmatadır.

olabilir. buyrun atışın o zaman

Sana puan veremedim, once baskalarina vermem gerekmis

Aslinda bende prensip olarak yorumlarda bulunmak istemiyorum fakat Benipegin yorumunu görünce kendimi tutamadim.
Sanirim bu konuda ondan sonra pek yorum yapmam cünkü prensip olarak o yorumlar diger topige ait oldugunu düsünüyorum.

Sanayileşme devrimi ideolojisinin ölmeden önceki son çığlıkları bunlar..................
çok face ce olacak ama ; Gecenin en karanlık olduğu an şafak sökmeden az önceki andır

Ölen madenciler projeksiyon cihazıyla teşhis edildi

buna yürek nasıl dayansın.. projeksiyona bakıp bu benim diyip sonrada çığlıkmı atıyorlar..

Arınç ”bir bakanin oglunun tutuklandigini tv den ogrenmek kadar kotu bisey yoktu" demişti.
hangisi daha acı acaba

Ben sadece refah yaşam seviyesi olarak konuşmadım. Her anlamda. Yoksa zaten bunun tartışmasına girilecek bir konu değil. Yani ülke olarak kendimizi başkasıyla kıyaslamak zaten zayıf insanların kendilerini avutma yöntemi gibidir.
Ben genel anlamda olan anormalliklerden bahsettim sadece.

Her şey asgari yaşam koşullarından değerlendirilmiyor mu? Ben 10 küsür yıllık mühendisim asgari ücret artış oranına göre zam alıyorum. Öteki beriki, bir çok kurum öyle. Zorluk derecesine göre değerlendirmek aslında işte bu kapsam içinde. Devlet diyor asgari ücretten tam %70 fazla veriyorum. Kaldı ki şu an özel sektör her noktada içler acısı. Resmen dökülüyor. Benim 2 yıllık mühendis kardeşim devlette 4500 tl para alırken ben 10 yıldan fazladır çalışıyorum o kadar kazanmıyorum. Adalet aranacaksa baya bir kurcalamak lazım bu işi.

Evet masa başı rahat bir işim var Allah a çok şükür ama ne işlere girip çıktım , hiç sayıldım , sövüldüm , emeğimi hakkımı yiyenler oldu . Merak etmeyin bende işçi çocuğuyum babamında ne zor şartlar altında çalıştığını bilirim kim için bizim için , ailesi için , mecbur , kimse kimsenin cebine kolaydan para koymuyor ama şartlar çok elverişsiz , hak yiyiciler çok bu durum bazılarını rahatsız etmek yerine onlarda rüşvetçi olmuş . Asgari ücret düşünün ev kira , elektrik , su , mutfak , çocuk gideri adam bunlara para yetiremiyor ki özel ihtiyaçlarını karşılamak adeta lüx onlar için. Sendikalaşmayı desteklemeleri gerekir bunun için , parmakla gösterebileceğinz bunu desteklyn kaç kişi var? yada destekleyip de icraat gösterebilen kim var? Bunu en güçlü olan yapar , halkın gücü kim , yetki kimde? Bir düşünün...
Ailede ki en büyük çatışmanın başını maddiyat çeker, adam işçi sıfatını taşıdığı ötelenir evet bunu hangi birimiz yaşamadık ki ? ye kürküm ye hikayesine benziyor tıpkı , aç kalmamak için mecburiyetten 3kuruşa çalışmak zorundadır ve birileri ezip kendilerini düşünür. Peki şimdi sen hala buna kendinden kaynaklı eziklik nasıl diyebilirsin ki ? Okumamıştır ondan 3kuruşa çalışıyor gibi düşünenler olacak , peki üniversiteyi bile derece ile bitirip asgari ücrete talim eden yok mu? Bizim mahallede bir kız celal bayar ünv. 2.likle bitirdi ve sanayide bulduğu muhassebe işinde asgari ücreti onca erkeğin içinde çalışıyor. Bence kendi ezikliğinden değil , ezilmişlikleri ....

Ama bu anormallikler refah yaşa m seviyesi ilede ilintili.
Neyse konumuz bu değil zaten. Konumuz SOMA

Bu gerçekten işe yarayacak mı acaba? Şile’de madencilerin 80 gün kaçış odalarında yaşadıkları mucize kurtuluştan sonra hiçbir devlet kurumu,maden patronları, çalışanları, dernekleri, üyeleri bilmem neyi bunun kampanyasını başlatmadıysa şimdi bu imzalar işe yarar mı gerçekten?

15.05.2014 - 14:20 | Son Güncelleme: 15.05.2014-15:13 Milliyet.com.tr » Siyaset » Haber
Gül: Nasıl gelişmiş ülkelere yaşamıyorsa...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Soma'da konuştu. Konuşması sırasında vatandaşlardan biri "Bize yardım edin Cumhurbaşkanım" diye seslenince Gül'ün hayli üzüldüğü ve sesinin titrediği görüldü.
0Sitene Ekle
Gül: Nasıl gelişmiş ülkelere yaşamıyorsa...
Soma'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, az önce bir konuşma yaptı.

- Bütün vatandaşlarımın kardeşlerimin mekanları cennet olsun. Bütün milletimizin başı sağolsun. Şüphesiz ki maden ve yeraltında çalışmak, yeraltında rızık kzanmak için çalışmak, kazançların belki de en kutsalıdır.

- Şu anda elden gelen herşey yapılıyor. Şu an da kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor. İlk haber alındığından itibaren işin vahameti anlaşıldığı için devlet bütün imkanlarıyla seferber oldu.

NASIL GELİŞMİŞ ÜLKELER YAŞAMIYORSA

- Maalesef kaybımız büyük. Her ailenin kaybı hepimizin kaybıdır. Bir kişi bir kişidir. Bir can bir candır. Acı büyüktür ve hepimizin acısıdır. Gerçekten çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız. Bunun yaralarını sarmak için büyük bir dayanışma göstermemiz gerekiyor."

- Şüphesiz ki bu acıların yaşanmaması gerekir. Nasıl gelişmiş ülkeler bu acıları yaşamıyorlarsa biz de almamız gereken tedbirleri alacağız. Şüphesiz ki bu acıları bir daha çekmemek için ne gerekiyorsa bunların hepsi yapılacaktır.

- Bu olayla ilgili soruşturmalar başlatıldı. Bunlar titizlikle sürdürülecektir.

Gül, soruşturmanın başladığını sözlerine ekledi.

Gül, konuşurken bir vatandaş "Bize yardım edin Cumhurbaşkanım" diye seslendi.

Bak şimdi bu verdiğin örnek yanlış aslında..ve uzun bir açıklaması var mahalledeki kızın.
Üniversiteyi bitirip de asgari ücretle muhasebeci olarak çalışması onu ezik yapmaz ki namusuyla para kazandığını gösterir.
Maalesef bir gerçek var ülkemizde nüfus, istihdam,işsizlik… bu üçünün çemberi gençleri az maaşla çalışmaya mahkum ediyor.
Aslında bu çok da üniversite okumakla bağlantılı değil. Kişinin kendini nasıl geliştirdiği ve pazarladığıyla alakalı. Bir yarışma vardı yıllar önce adını hatırlamıyorum da rakipler hep Oxfordlu falandı, lise mezunu bir çocuk kazandı.. bir de diğer noktadan kişi kendine meslek seçerken üniversiteye kapak atayım oldu da bitti maşallah derse eğer bile bile lades der. Biri mezun olmuş arkeolojiden iş yok derse zaten bunun sonucunu bile bile okumadı mı o bölümü.
Bunlar farklı konular aslında. Devlet her mezun olana iş kapısı açamaz. Kişi kendini farklılaştırmak zorunda.
Eziklik olayı da şudur: insanın yüzünden anlarsın bunu konuşurken. Olsaydın da burada sana gösterseydim birkaç tane. Gözüne bakmaya utanır baban yaşındaki insan. Ben onun kızı yaşındayım o kadar saygılı ki..verilen iş ayakkabısını bayramda giymek için saklıyorsa içler acısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…