Dibine kadar Maden siyaseti. Buyrun buradan yapın siyasetinizi-atışmalarınızı

Zaten trafo olayı kabul edilmiyo. kaldı ki trafolar böyle durumlar için emniyetli bir şekilde inşa ediliyormuş. en küçük bir arıza da kendisini elektirik akışını durduyomuş. olayın sebebi başka. yetkillierin durumu gerçekten hiç hoş değil. Başbakanın tee 1800 avrupasından bahsetmesi, iş kazası demesi. gerçekten hoş değil

Evet taa sanayi devriminde olan olaylardan bahsetmesi akıl alır iş değil.

Ülkemizin geri kaldığını bu kadar itiraf eden cümle duymamıştım kendisinin ağzından.
Halbuki hep geliştiğimizden bahsederdi.

Birde 282 kişinin ölümünü olağan karşılaması en çok dokundu bana.
CHP'nin verdiği özelge ile ilgili açıklamalarınıda hiç hoş bulmadım.
Hadi diyelim CHP'nin amacı gerçektende madenler değildi gündem değiştirmekti.
Ama sen bu ülkenin başbakanısın sen on yıldır her seçimde açık ara farkla birinci seçilensin.
Halk muhalefeti yeterli bulmadığı için seni seçmiş. Böylesi önemli bir konuda nasıl bir önlem almassın, Marmarayla, metrolarla övünen sen nasıl olur da maden işçilerini değerli görmezsin.

282 kişi ölmüş başbakan hala bunlar olağan şeyler olur böyle şeyler diyor
Gel de kızma.

olayı artık sen ben siyasetine döktüler. Direk savunma politikası izliyolar. bence çok gereksiz bir durum bu samimiyetten uzak. bu rada hükümeti savunan arkadaşlarıda anlayamadım dün. tamam sevmek, sempati duymak olur ama bu kadar insanın öldüğü bu tapbolda direk ama siz diye başlayıp savunma politikası izlemek ne kadar doğru. ortada bir yanlış varsa bu yanlışı bulmaya odaklanacksın. sen devletsin. sana oy vermiş vermemiş herkes senin koruman altında. varsa bi yanlış onu düzeltmekle ve bunu vaat etmekle mükellefsin. insanların kalbine korku, biçarelik, yalnızlık duygusu değil , koruma, şefkat, merhamet duysusu aşımalısın. varsın senin aleyhinde olan kişiler ne derse desin sen ne yapacaksın onları. sen şu an vatandaşınla karşı karşıyasın. aranda bir engel yok. çık , srıl, kucaklaş, derdini dinle. hani seçim öncesi yapıyorsun ya öyle . derdiniz benim derdim de.araştıracağız, bir yanlış varsa yanlışı yapanı bulup, yargılaycağız de. yağmasan da gürle. külhanbeyi gibi gezmenin sırası mı?

datlum ben senin siyasette yazdıklarını beğeniyorum.
daha önce de demiştim sana. tarafsız yaklaşabiliyorsun. zaten hepimizin bir yönü var ama olaylara tek pencereden bakılmaz.
sevdiğin parti olması bunu nasıl engeller?

senin tavrını gerçekten beğeniyorum. tebrik ederim.

aslında bir çok şey var bilinen ve yanlış bilinen ve çarptırılan.. bu sektörde 7 milyon kişi çalışıyorsa şu an herkes sanki sektörün içinde gibi konuşuyor. bir sürü uydurmasyon şeyler de var..aslında kök söktürüyor devlet ama şu tür bir işletme için yeterli kalmamış. aslında konu olan işletme en modern tesislerden biri. devlet bir giriş bir çıkış varsa denetimden geçiriyor kalan iş verenin insiyatifi. madem o kadar kazmışsın ac 3-5 delik ne kaybersin. Bunların maliyeti insan hayatından daha ucuz değil.

teşekkürler Rengina ama olması gereken bu. Sabah Kanal D ye konuk olan genç gözlerimin önünden gitmiyor. Kurtulmuş ama nasıl...........kameraya bakamıyordu ya. dehşet içinde. korkuyoda belli. çünkü yapacak başka işleri yok. elleri mahkum. yediğim ekmekten utandım inan....onun gibi kaçtanesi. adam sedyeyi kirletmeye çekiniyo. niye . bastırılmışlık, biri bişey dermi duygusu. siyaset karnın tok, sırtın pek iken tatlı. empati yapamıyolarsa siyasette yapmasınlar

Evet katılıyorum söylediklerinize. söz konusu şu parti bu parti olayı değil ki.
282 can söz konusu olan.
Hükümeti savunan arkadaşları anlayabiliyorum ben aslında bunun sebebi düşüncelerinin kölesi olmaları.
Yanlış anlaşılmak istemem kimseyi küçümsemek değil amacım böyle bir tabloda hükümet kim ise A parti ya da B parti 1. derecede sorumludur. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Çünkü bu duruma gelinceye kadar yapması gerekenler vardır ve bu duruma gelindi ise gerekenler yapılmamıştır. Bur da eksik davranmıştır, hatalıdır.
Bunu söylemek, dile getirmek kimsenin incilerini dökmez. Oy vermişsindir, seviyorsundur, saygı duyuyorsundur konu bu değildir.
Yine sev, yi ne saygı duy yine ver oyunu kime ne? ama bir kerede kral çıplak de be güzel kardeşim. Bir kere söyle, bari şimdi söyle.
Gör bak ülke bir anda nasıl değişiyor muhalefeti de iktidarı da mum olmuyor mu?

Datlum bu eziklikle ilgili. Böyle bir işte çalışmasının elbette etkisi vardır bu konuda ama şu da bir gerçek ki herkes iş seçimlerini kendi yapıyor..Şu an en düşük yer altı işçisinin aldığı para 1300 TL komik gibi duruyor demi? Ama bu şu an uygulanan asgari ücretin %70 fazlası. Adam bu nedenden dolayı aşağıda çalışmayı tercih ediyor. Bu durumda olay aslında asgari ücretin iyileştirilmesinden geçiyor. Bize verilen zamlar bile bunu baz alınarak yapılıyor. Ha iş veren de insanların en iyi şartlar altında çalışması için uygun ortamı hazırlamak zorunda mı? Evet. Devlet denetlemek zorunda mı? Evet. Ezilmişlik belli bir emekçi gurubunda hep var.

İzmirde herkes yas içinde , siyahlar içinde duyan cumhuriyet meydanına koşmuş ama ne yazıktır ki hak savunmak, hak istemek , nice madenciler bir daha ölmesin , istifa çağrılarını duymak birilerini öyle bir rahatsız etmişki korkusundan koltuğundan verdiği emiri ile polisi kullanarak şiddet,öfke ile yine halkı sindirmeye çalışıyorlar. Çalıştığım yerin arka çıkışında 10dan fazla polis servis aracı var , toma var . Nedennn neden? biz korkmuyoruz , korkaklar korkutmaya çalışıyor bizi! Öleceğimizi bilsek yine de sonuna kadar kendiminde , hiç tanımadığım bir insanın hakkını da ararım , seni oraya getiren halk , hesabını da soracağız elbette! Rabialara ağla ama sen bizim insanlarımızın ölümlerini kader say , normal gör , 1800lü yıllarda ki madenci ölümleri ile kıyasla , önlem almayı planlama kaderde bu kadar basit! Komiksiniz arkasından körü körüne gidenlerde komik!

Öfke Tekmeden Daha Tehlikelidir. Çünkü Tekme de Tekme Atma İşini Gerçekleştirmiş Olursun. Ama Öfkeli İken Ne Yapacağın Belli Olmaz!

Olaya bak yalnız, benim burdan çıkardığım anlam "müşavirmidir nedir işte sadece tekme attı,oldu bitti geçti gitti, o masum.....
Yerlerde sürünüp tekmelendiğine bakmayın, asıl tehlikeli olan VATANDAŞ, hernekadar canı yanmış olsada öfkeli çünkü, ne yapacagı belli olmaz, tehlikeli.
Vay vay vay Vurun abalıya.....

daha öncede söylemiştim bunu yine söylüyorum. Halk cesur olmaz ise iktidar mesul olmaz. hakkını aramayanada kimse gökten zembil ile al bu senin hakkın demez. bizim yeniden ileri bir medeniyet olma yolunda ki çabamız maalsef düşe kalka, ağlaya sızlaya, feryat figan, ders ala ala oluyo. geçmişimiz bu tür örneklerle dolu. Allah çok daha beterlerinden korusun.

al işte burada atış, yiyin birbirinizi der gibi.
ahada konu.
hoş değil.

Kusara bakmada oky, bu zaten Kazenin istegi degilmiydi? O diger topikte ne hikmetse "siyaset yapmayin" deniliyordu ve hatta
"siyaset yapmak "için yeni bir topigin arzulanmasini istiyordu. Ki hak aramak, suçlu aramak ne zamandan beri "siyaset yapmak" oldu?
Suçlular bariz ortadayken, bunu göstermeye çalisan biz, böyle yaftalanmayimi hak ediyoruz?

Daha öncede dedim, o topic dua topigi degildi. Siyaset meydaninda açilmis bir topic. Neden orda bir takim yalnis giden seyleri konusma hakkimiz yokki?
Gerçekten kk'de susturuldugumuzu, bizim ile alay edildigini inaniyorum.

çok değişik bi bakış açısı olmuş. bu açıdan düşünmemiştim. demek istismara açık bir imza . o halde değiştireyim.

evet haklısın çok bedeller ödedik geçmişte de şimdi de. 28 yaşımdayım hele son bir senedir yaşanılanlar normal şeyler değil. Bir yerlerde büyük yanlışlar, büyük hatalar var belliki.
O gücü iktidara biz veriyoruz, sonra iktidar gücü bize karşı kullandığı zamanda azımızı açıp, hakkımızı aramıyoruz.
Zamanla tepkisizleşiyoruz değişen dün ile bu gün arasında bir fark olmuyor.

Siyaset yapılır elbette ama her konu siyasete çekilmemelidir. Ucundan dokunsa bile kutuplaşma olmamalıdır zira dün olduğu gibi..
Ya da insanlar her şeyi malzeme olarak kullanmamalıdır.

1300TL derken taşeronu kastedmiyorsun değil mi onların maaşları 900tl den ibaret. Yerin 1000kat dibine girip, kömürden, gazdan dolayı hayati riski var ve üstünede göçebilir bu insanlar bu parayı değil kat kat fazlasını hak ediyorlar, ayrıca bunu göze alan her insanda ailesi için mecburiyetten çaresizlikten madende çalışıyorlar. O adam eziklikten değil insanlığından, insan olamayanlardan çekiniyor ezdikleri için , onlar ezik değil, üstüne basıp ezip sırtından para kazanmışlar yıllarca.

Soma canlarından sorumlu sorumsuz yaratıklar var....

Televizyona çıkan her SORUMLU her şey TAMDI diyor utanmadan. E ayol madem her şey tamdı da yüzlerce İŞÇİMİZ NASIL ÖLDÜ Bİ ANLATSANIZA!

Ya siz bizi salak mı sandınız?

BU işte hiç kimse de hiçbir şeyde tek hata yoktu da, bu insanlar kendi kendilerini mi öldürdüler yerin altında?

Önerge vermiş CHP, şuraya bir bakalım demiş. Sen bunu kabul etmemişsin.

İnsanları diri diri gömmüşsün işte. Gözden çıkartmışsın insanının canını.

Bir tane VİCDANLI İNSAN YOK MU bu ülkede çıkıp da:

"ALLAH BENİ KAHRETSİN. BEN HATA YAPTIM. ŞU ŞU ŞU ŞEYLERİ BECEREMEDİK VE İNSANLARIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUK. ÜZGÜNÜM. BU VİCDANİ SORUMLULUKLA BEN BU KOLTUKTA OTURUP PİŞKİN PİŞKİN KONUŞAMAYACAĞIM. BİTTİM. GİTTİM!" desin.

Vicdanlı tek bir SORUMLU yok mudur bu topraklarda?

Peki ya en tepedeki?

Tepen atınca vatandaşa "Ananı da al git", Metin Feyzioğlu'na sözü uzatınca "edepsiz",

Perez'e insanlık adına "One minute" diyorsun da...

Şimdi insanların ölümüne neden olanlara "ÇIK LAN ERKEKSEN ORTAYA BU CANLARIN HESABINI SORACAM SANA!" diyemiyorsun...

Yazıklar olsun sana!

Yonca Tokbaş tüm içimden geçenleri kaleme dökmüş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…