Diabet hastası olan varmı aranızda

NEVRESEMA

26.09.2010
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
842
25
318
Ben başta kendim olmak üzere diabet hakkında bildiğimizz doğrularımız veya yanlışlarımızı beraber öğrenelim derimm öncelikle diabet nedir ona bakalım diabet hastalığı hakkında yanlış yada doğru bilinen gerçeklerr

Diabet nedir

֜lkemizde ve dünyada oldukça yaygın olan bu hastalık halk arasında şeker hastalığŸı olarak bilinir ve tıp dünyasında ise diyabet olarak isimlendirilir. Diyabet, genellikle kalıtımsal ve çevresel etkenlerin birleşimi ile oluşan ve kan glukoz (vücuttaki şeker) seviyesinin aşırı derecede yükselmesiyle (hiperglisemi = yüksek şeker hastalığŸı) sonuçlanan metabolik bir bozukluk. Vücutta kan şekerinin düzenlenmesi pek çok sayıda kimyasal madde ve hormonun karmaşık etkileşimi sonucunda sağŸlanır. Şeker metabolizmasının düzenlenmesinde rol oynayan hormonlardan en önemlisi pankreasın beta hücrelerinden salgılanan insülin hormonudur. Diabetes Mellitus ya insülin salgılanmasındaki yetersizlik ya da insülinin etkisindeki bir bozukluk sonucunda ortaya çıkan yüksek kan şekerinin yol açtığŸı bir kaç grup hastalığŸı tanımlamak için kullanılan ortak bir terimdir

Şeker Hastalığı Geçicidir: Hayır değildir

İnsülin Bağımlılık Yapar: İnsülin bağımlılık yapan bir ilaç değildir

çok Stresliyim, Sekerim O Yüzden Yükseliyor: Bu bir bakıma doğrudur

İnsülin Kullanmak Şişmanlatır: İnsülin en uygun fizyolojik şeker tedavi biçimidir.

Kanımızdaki Şeker Miktarını Sadece Aç İken Ölçmek Yeterlidir: Yanlış Hem açlık hem de tokluk şekerine bakmak en ideal ölçüm şekli olacaktır.

Her Şeker Düşüşünde Tatlı Yenir: Şeker düştüğünde genellikle ilk yapılan şey, şekerli ne varsa ağza atmaktır. Oysa eğer çok şiddetli bir hipoglisemi değilse ve kan şekerimizi ölçebiliyorsak ölçüp, şekerimizi, bunun yerine kompleks gıdalarla yükseltmeye çalışmak doğru olabilir

Alkol Sekeri Düşürüyor: Yanlış, öncelikle alkolün kendisi de yüksek kaloriye sahiptir.

Diyabetli Çocuklar Şekerli Şurup Kullanamazlar. Şekerli şuruplar kan şekerinde hafif bir yükselmeye yol açabilirse de bu pek önemli değildir

Meyve Suyu İçmek Zararsızdır: Yanlış, genelde şeker hastalarına meyve yemelerini öneririz

Diyabetlilerin Çocuğu Olmaz: Çok yanlış bir düşüncedir. Diyabetli kadın hamile kalabilir veya hamilelik sırasında diyabet gelişebilir

Diyabetik Ürünleri İstediğim Kadar Tüketebilirim: Bu ürünleri kullanırken çok fazla almamak gerekir.,

Şeker Hastaları Spor Yapamaz
Yanlış, çünkü düzenli egzersiz, diyabet bakımının en önemli unsurlarından biri.

[COLOR="blue"]Tip 2 Diyabet Sadece Yetişkinlerde Görülür[/COLOR
Yanlış, son dönemlerde özellikle şişman ve hareketsiz çocukların artışı ile beraber çocuk ve genç yaşta tip 2 diyabetli sayısı artmaktadır.

Son düzenleme:
aramızda diabet hastası olan varsa lütfenn bildiklerini yazabilirmii bilmediklerimizii öğrenmekk içinn

Öncelikle hepinize geçmiş olsun.Allah sağlık ve afiyet versin.En büyük nimet sağlıktır.Acaba neden şeker hastası oluyoruz hiç düşündünüz mü?Ben söyleyim sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam birde stress hepsi şeker hastalığını davet ediyor.Birde genetik yatkınlık var tabii.Misal tip 1 Pankreas yetmezliği ile dünyaya geliyor sonra çok erken yaşlarda pankreas iflas ediyor.Belki 10 da 1 yada 10 da 2 kapasite ile çalışıyordu ama bu yükü omuzlayamadı...Cenabı Allah elmayı üzümü Balı domatesi yaratmış bizim almamız gereken şeker doğal şeker biz napıyoruz çaya şeker tatlıya şeker dondurmada,baklavada her yerde her şeyde karaciğeri sürekli dolduruyor vücudun ihtiyacından fazla şeker yüklemesi yapıyor ve pankreası fazla zorluyoruz..Halbu ki sebze meyveden almamız lazımdı şekeri vücut süzzüp damıtmalıydı..Sonrasında gıdalardaki hileler,kimyasallar,katkılar,gdo(genetiği değiştirilmiş dert kazandıran sebze meyveler)birde bakmışız 40 yaşında 30 yaşında tp 2 diabet...Pankreas o yaşlara kadar yaşadı sonrasında uykuya geçti..Kullandığınız haplar ve insilün uykusunu dahada derinleştirdi.Düzenli olarak doz artışına gidildi birde bakdınız insülin sonra tansiyom sonra kolestrol sonra bypass...Sizce birileri sizlerin hasta olmasından nemalanmıyormu?Hastaların üzerinden dönen büyük bir rant var.Neden bizleri tedavi etsinler?2000 senesinde bir gazatede bir yazı okumuştum mucize bir spreyy üretilmiş bir defa ağzına sıkıyorsun dişlerin ömür boyu çürümüyor??Sizler bir daha soruyorum...Nerde bu spreyy?Neden iyasaya sürülmedi?Bide tüm dünyada ekonnomiyi ve parayı yöneten ve insanları kanının son damlasına kadar sömüren yahudinin gözüyle bakın neden sürsünler??? Onlar bizim hasta olmamız istiyor..tedavi olamamızı istiyor ki böylelikle ömür boyu insilün satsın tansiyon hapı satsın kolestrol hapı satsın hastalıklarınıza sürekli yenileri eklenerek çoğalarak artsın onlarında gelirleri artsın..Şimdi bu oyunu algıladınız mı?Dünyada 3. cüyüz ilaç kullanımında bir 3. lüğümüz daha var cinsiyet değiştirmede sizce bunlar tesadüf mü?Yoksa bilinçli olarakmı görünmeyen bir elmi şekillemndiriyor ülkemizi ülkeleri...Matrikse benzetiyorum dünyayı izleyenler bilir.Adamlar bizim düşüncelerimizi bile dizayn ediyorlar.Muazzam bir toplum mühendisliği var..Kimimiz hastalıkla kimimiz geçim telaşı ile kimimiz dünyanın zevk ü sefası ile oyalnıp gidiyoruz..Aslında birileri bizi oyalıyor..Konudan çok saptım hakkınızı helal edin..Türkiyede ortadoks tıppı dediğimiz batının tıbbı kabul görmüş ki oda çin tıbbı kadar bilgi birikim ve gözlemden mahrumdur.Çinde hastaların yüzde 90 'ı bu tıpla devlet hastanelerinde şifa bulur.Almanyada,rusyada,azerbeycan gibi ülkelerde doktorlar batı tıppı yanı sıra alternatif tıblada ilgili eğitim alırlar aynı zamanda bitkileri recete ederler.Ülkemizde ise tek tip ortadoks tedavi ise ilaç firmalarının sunmuş olduğu ilaç yelpazesi ile sınırlıdır.Doktarlarımız ilaç firmalarının(büyük çoğunluğu yahudi sermayesi ile kurulmuştur)sunmuş olduğu ilaçlarla tedavi etmektedir.İlaçlar ise tedavide sınırlı veya eksiktir.Önemli 1 ayrıntı Doktorlar hastalığı teşhis ediyor tedaviyi firmaların sunduğu ilaçla yapıyor..Tabi ülkedeki sağlık problemleri çözümün ne kadar çözümsüzlüğe gittiğinin bir göstergesi..Hastalar hastalıktan kurtulamıyor doktarlar hastadan.Halbuki hasta olmasa doktorlar araştırma yapar icad yapar insanlarımızın önünü açar.Düne kadar ilaç firmaları dışında alternatif ürünlere göz yuman profösörler bugün alternatif tıp bitkilerinin imalatına başlamışlardır..Bu piyasadaki rantı gören ister doktor olsun ister şarlatan bir çok kişi insanımızın umutları ile oynayıp umut tüccarlığı yapmıştır.Hali ile vatandaş da güven diye bir şey kalmamıştır buda gayet normaldir..İslamdan o kadar uzaklaştıktı para kazanmak uğruna her yolu mübah saydık.İnandığımız gibi yaşamadğımız için yaşadığımız gibi inandık kendi kendimizi toplum olarak tükettik kapitalizmin esiri olduk.Bu noktada bir link paylaşmak istiyorum mutlaka okuyunuz.
http://www.yaklasansaat.com/haberdosya/2013_haberleri/mart_2013/kuresel_saglik_sistemi.as

Denizlide Alternatif Tıp Alanında Uzman bir arkadaşım var Tip 1 ve Tip 2 Diabette çok muazzam sonuçları var arzu edenler bana özelden mesaj atabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…