• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Di Doktoru korkusu

canm nasıl yendimmmm anlatamam korku iğnedeymiş oda acımıyor düşün diş dolgularımı iğnesiz uyuşturmadan yaptım acırmı diye düşünmekten oluyor o korku ..uyuştuktan sonra ağız diş çekilirken tık yokkkkkkk balyoz inse yüzüme hisettmicem 3 diş çekildihis yoktu . dr benimde rüyalarıma giriyor du rüyamı kabusa çeviriyordu şimdi geçti. artık ben dişiçimin kabusuyum kötükedihüsokötükedihüso

meldam maşallahh sana alkışşşşalkisalkisalkis

oyy oyy ben iğneden korkmuyorum 10 tane vursun istiyorsa benim korkum nasıl bir kuvvetle o dişe asılıcakki yerinden çıkıcakkaydirigubbakcemile3-tatlicadiarzu-

bende diş hekiminden hep korkmuşumdur daha doğrusu beyaz önlük giyen bütün insanlardan korkardım iğne yüzünden heleki o iğnenin ağzımda bi yere yapılması fikri tüylerimi diken diken ederdi mafoldumben ama sonra bi gece yarısı çürük dişim azınca tıpış tıpış gittim sabahın köründe kanal tedavisi yapıldı şimdi diş hekimsizlik korkum var.doktorum bursada ben istanbulda okuyorum.bi gece yarısı ağrım tuttu yine sabah kalktım bursaya gittim dişçiye :sinifsinif: sanırım doktorumun bunda cok etkisi var adam her seferinde beni sakinleştirmek için 10 dk uğrastırıyo hehehe

bende diş hekiminden hep korkmuşumdur daha doğrusu beyaz önlük giyen bütün insanlardan korkardım iğne yüzünden heleki o iğnenin ağzımda bi yere yapılması fikri tüylerimi diken diken ederdi mafoldumben ama sonra bi gece yarısı çürük dişim azınca tıpış tıpış gittim sabahın köründe kanal tedavisi yapıldı şimdi diş hekimsizlik korkum var.doktorum bursada ben istanbulda okuyorum.bi gece yarısı ağrım tuttu yine sabah kalktım bursaya gittim dişçiye :sinifsinif: sanırım doktorumun bunda cok etkisi var adam her seferinde beni sakinleştirmek için 10 dk uğrastırıyo hehehe

çoğu insanda var olan ama gitmemekle diş sorunlarını daha da arttıran durum. örneğin bir ara dişlerimde diş taşı ve ağrı şikayetim vardı. gecer sandım. :) gitmiyordum korktuğum için ama en sonunda ağrılar artıp göze de vurmaya başlayınca gitmek zorunda kaldım. taşları temizlediler hemen.ki bu işlem gayet kolay. diş etlerimde iltihap varmış. onu da antibiyotik ve bir solisyonla hallettik acısız şekilde. yamuk çıkan 20 yaş dişimi de çektiler. ki o esnada duyulan acı dişlerinizin günlerce ağrımasının yanında hiçbir şeydir. bayağı bir sorun varmış meğer. o zamanki aklım olsa daha ağrı çektiğim ilk gün giderdim. çünkü erteledikçe daha kötü oluyor ve kaçabileceğiniz bir şey değil...eninde sonunda gideceksiniz ne de olsa. ve çok rahatlıyorsunuz işiniz bittiğinde. iyi bir diş hekimi seçmek önemli tabiki. yerimseniben

Son düzenleme:
Yarım alıp gidin, korkunun k'sını duymazsınız kuzu gibi yatarsınız :bbo:

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek kullanımlık o ilaç hiçbir işe yaramaz ama kaydirigubbakcemile3

Benim üzerimde işe yaradı.Gerçekten çok çok çok korkuyordum acı çekeceğimden değil,panikatak gibi bir şey yaşıyordum o koltuğa oturduğum anda ne ağzımı açabiliyordum,tansiyonum yükseliyordu,ölecek gibi oluyordum,ellerim buz gibi oluyordu. ılacı alıp gidince ellerim sıcacıktı kaydirigubbakcemile3 Sanırım bu ilaç o andaki korkuyu alıp götürüyor.O anda panik atak gibi birşey yaşanıyor.Zaten bu ilaç ağır travma geçirmiş kişilere veriliyor ve uzun süreli kullanılması tavsiye edilmiyor.Çünkü alışkanlık yapıyor.Ama bir seferlik gerçekten işe yarıyor.
Şimdi ilaç almadan gidebilirim, hiçbir şeyden korkmuyorum.

Son düzenleme:
kırık dişime 2 yıldır bişey yaptıramıyorum ki sabhlara kadar oturduğumu biliyorum ağrıdan pazartesi gunu gozumu karartıp gittim çekmedi koku sağlam diye doldu yapılcak dedi randevu almadan çıktım bugunde baska yere gittim dolgu yaptırmaya zaten mahvoluyorum ya koltuğa oturunca direk doktorun eline sarılıyomkaydirigubbakcemile3 oda demesin mi unive gitcen kanal tedavisi lazım diye ben kaçtıkça iş uzadı ya offf

Arkadaşlar bu kadar korkacak bişey yokki,işi bilmeyen bi hekımın elınde acı çekmenız muhtemeldir.Ama çoğu işlem anestezı ile yapıldığı için hiç bişey hissetmezsınız.Bıraz da acıyacak dıye şartlanmaktan oluyor korku.Sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım.Dişhekımlerı de öcü deil sonuçta,onlar da sizin sağlığınız için uğraşıyor,önemlı olan iyi bi hekıme gitmek!!!!

Çürük temizlenırken ağrı hissetmezsın ama kanal tedavısı yapılacaksa sinirler çıkarılırken bır mıktar ağrı hissedebilirsin.Ama dayanılmayacak bişey deil,10 yaşındakı çocuğa bile yapılıyor kanal tedavisi...

ya bnde dişçiden çok korkuyorum napcam bilmiorum :1no2:
dolgu yaptırmam gerekio ama kadın çok acıtmıştı diş temzlediğinde hemde :kızgın: oyüzden artık korkudan gidemiorum yaaa dolguluk dişimde kırıldıkça kırılıo :çok üzgünüm:

Ne yazıkki bazı devlet hastaneleri pek önemsemiyor hastanın canı yanmış ya da yanmamış umrunlarında değil.Bu yüzden soğudum bende gidemiyorum hiç Zaten o aletin sesi yetiyor bir de vicdansız dr lar yok mu...

Benim üzerimde işe yaradı.Gerçekten çok çok çok korkuyordum acı çekeceğimden değil,panikatak gibi bir şey yaşıyordum o koltuğa oturduğum anda ne ağzımı açabiliyordum,tansiyonum yükseliyordu,ölecek gibi oluyordum,ellerim buz gibi oluyordu. İlacı alıp gidince ellerim sıcacıktı kaydirigubbakcemile3 Sanırım bu ilaç o andaki korkuyu alıp götürüyor.O anda panik atak gibi birşey yaşanıyor.Zaten bu ilaç ağır travma geçirmiş kişilere veriliyor ve uzun süreli kullanılması tavsiye edilmiyor.Çünkü alışkanlık yapıyor.Ama bir seferlik gerçekten işe yarıyor.
Şimdi ilaç almadan gidebilirim, hiçbir şeyden korkmuyorum.

nolur ilaç adı sölede psikiyatıra sölimmm nolurrr belki bendede işe yarar aynı durumdayım :(

benim kadar korkan yoktur dişlerime kaplama yapılacaktı üst dişlerime yapıldı 3 sene oldu babam parasını ödedi dişçiye ben 3 senedir altlar için gidecem ama korkudan ölüommmmm üffffffff allahtan dişçim helal süt emmiş ne zaman istersen gel dio ama korkuyom pazartesi gitmezsem ne oliim ya mecbur gitcem:sinifsinif:

Canım hiç korkma eğer ben gittiysem herkes gidebilir ben bu korkuyu yendim hemde 1 gün arayla 2 diş çektirdim ben bile kendime inanamadım ama başardım rahat olmaya çalış ve kafandan canım acıyacak korkusunu at.

Korkudan ölücekolsaydım ben ölürdümm..Geçen gün korkarak gittiğim dişciden gülerek çıktımm..O koltukta ölücem bayılcak diyordum ama hiçbirşeyde olmadı dişimi çektii.Salı günü yine gidicem ve korkmuyorum :))

Back