Dgs

bahar delisi

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2022
37
9
21
Bı gün bu çilem bitcek mi acaba küçük ilçede bilgisayar programcılığı okuyorum şu 2 sene hemen bitsin istiyorum çünkü ailemden ayriyim ve burda aktivite çok yok çok bunaliyorum sırf dgs için mühendisliğe tamamlamak için bana moral ve motivasyon verir misiniz dgs girip kazanan var mı gelecekten korkuyorum ya yapamazsam

Iyi puan alman lazım hatta dereceye girmen lazım diyebilirim çünkü her üniversite alım yapmıyor yapanlarda 2 3 kişi alıyor en fazla

Ben girdim Dgs'ye lisansa tamamladım ama hiç temelim yoktu ortaokul öğrencisi benden daha çok bilgiye sahiptir matematik konusunda o derece bilmiyordum sıfırdan başladım. Sizin seviyeniz nedir şuan?

Ben de dgs ile tamamladım lisansa
Derece ile kazanmıştım evde tek başıma çalışmıştım olmayacak bişey değil
Azim ve istikrar ile olur inşallah

Dgs, Ales sistemi aynı zaten. Dgs'yi zor yapan ise tercih yaparken kontenjanların çok az olmasında. Ben iyi hatırlıyorum çoğunluk 2, 4 kişilik kontenjan açmıştı. Tabi okulun kendisi belirliyor ve 3. sınıftan devam edeceğin için o dönemin boşluğuna bakıyorlar. Afyon, Kütahya, Niğde tarafları 8 10 kişilik alım yapıyordu. Bende puanlar niye bu kadar düşük diyordum kendi bölümüm için meğersem alım yok denecek kadar azmış Yine her halükarda diğerlerinden yüksek alman lazım zira bu sınava Aöf'ten mezun olanlarda örgüne tamamlamak için giriyor. Sınav kolay değil ama iki derse çok yoğun çalışacaksın sadece tarih, dil bilgisi, coğrafya gibi dersler yok en azından bence yapılabilir :)

Eşim DGS ile mühendislik fakültesine girmişti, sıkıntı olan iki şey var, sınırlı sayıda öğrenci almaları ve her üniversitenin DGS ile alım yapmaması. Yani sıkı çalışırsanız, olmayacak bir şey değil

Dgs ile geçebilen de var geçemeyen de, önemli olan sizin ne kadar çalıştığınız ve emek ettiğiniz. Kendinize inanın ve elinizden geleni yapın, bir de her şeyin hayırlısı demek lazım daima.

19 yaşınızda isteyip de yapamayacağınız şey yok. Lüzumsuz, vakit kaybettirici şeylerden uzak durun, örneğin internetin sosyal medya belası, buradan kızanlar da olabilir ama erkek arkadaş, sevgili muhabbetinden de uzak durun. Hayatta ekonomik özgürlüğünüzden ve sizi mutlu edecek sevdiğiniz bir kariyer alanından daha önemli bir şey yok. Bedelini öderseniz bir yerde, bir zamanda hayalinizi yakalarsınız.

Etrafta aktivite olmamasının avantajını ders çalışarak, dil öğrenerek değerlendirin.

Ben girdim Dgs'ye lisansa tamamladım ama hiç temelim yoktu ortaokul öğrencisi benden daha çok bilgiye sahiptir matematik konusunda o derece bilmiyordum sıfırdan başladım. Sizin seviyeniz nedir şuan?
Örgün mü kazandınız dgs yi? Hangi bölüm ? Ben de adalet mezunuyum hukuk için gircem bu sene ,matematik temelim sıfır ,özel hoca ile geçen hafta sıfırdan başladım çalışmaya , bu yıl yetişemem konuları bu sene kazanamam gibi ama seneye deneyeceğim asıl ? Matematik stres ile sokuyo beni bir de dgs kontenjanı cidden inanılmaz az

Ne yazık ki temeli 1 senede atsamda yoğun bi çalışmam olmadı şimdi gece gündüz çalıştım dersem yalan olur. Matematikte sorulan rasyonel sayıları hep yaptım onları tamamladım ama zaten matematik çoğunluğu mantığa yani probleme dayalı soruyor ve ben probleme yetişememiştim hatta geometriye de hiç çalışamadım. Türkçem iyidir benim ama sadece sözel güzel puan getirmiyor üstüne kontenjanlar 3 4 kişilik olunca iyice zorlaştı işim. Açıktan okumaya karşı biri olarak mecbur kaldım Bence örgün için çok çok çalışın örgün eğitim şart. Her anlamda size çok fayda sağlayacaktır. Benim bir an önce lisansa tamamlamam gerekiyordu sene kaybım olsun istemedim. Erasmus yapamıyoruz mesela. Zaman geri dönse ön lisans okurken başlardım çalışmaya. Matematik strese sokmasın yukarıda yazmışımdır temeliniz yoksa şiddetle öneriyorum antremanlarla mantematiği. Kesin alın derim bitirdiğinizde bana lütfen tekrar yazın. Ben o kadar eminim ki temelinizi atacaksınız ben yaptıysam herkes yapar diyorum çünkü parmak hesabı yapıp asla matematikten anlamayan biriydim bu kitabı çıkarana da teşekkür ettim tüm soruların cevabını üşenmeden ayrıntılı videolu anlatmış hoca. Zaman kaybı yok, yanlış yaptım kime soracağım derdi yok. Birde soru sor uygulamasını indirin sormak istediğiniz soruyu çekip atın programa size mutlaka cevabını gönderiyorlar yani zaman kaybı olmadan severek çalışabileceğiniz kitap, uygulamalar var siz yeter ki pes etmeyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…