• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DGS ile 4 yıllığa tamamlamak konusundaki kararsızlığım ve ailemin düşünceleri.

DGS ÖSYM nin yaptığı en basit sınavdır, ben çalışmadan iyi bir okula geçiş hakkı kazanmıştım.
DGS konusunda dikkat etmen gereken ders içerikleridir.
Okuduğun okulun dersleri, tercih ettiğin dersleri karşılamıyorsa ya da kredisi daha düşük kalıyorsa, gördüğün dersleri tekrardan alma şansın da var.
Ben maliyeden maliyeye geçiş yaptım sadece 6 dersten muaf oldum 4 sene daha okumam gerektiğini söylediler, bıraktım.
Bu yüzden iyi araştır.
2 senelik 4 seneliğin sıkıştırılmış hali olduğu için sen belki de 3 ve 4. sınuf derslerini görmüş bile olabilirsin.
Yani 1 yılda bitirme şansın bile var tabi zor olsa da.
İş konusuna gelirsek tecrubeli olmadığın takdirde 4 değil 24 yılda okusan kar etmiyor.

Sanırım bu bölümü sevdiğiniz için okumuşsunuz yine sevdiğiniz ancak iş bulma imkanı daha yüksek olan bir bölüm yok mu malum ülke şartları ben olsam pezaja devam etmek değil de yeni bir bölüm okurdum

Hayır bölüme isteyerek başlamadım. Okurken sevdim. Eğer imkanım olsa çok farklı bir bölüm okurum. Hayalim bu değil. Yalnız aldığım burs DGS ile devam edebilir. Başka bir bölüme geçersem kesilecek. Maddi anlamda zorlanırım. Eğer maddi anlamda bir çözüm bulursam hayalimi okurum.

Bu dgs hakkında bana bilgi verirmisiniz..

Herhangi bir önlisans programından mezun olup mesela işletmeye geçilebilirmi dgs ile...

Yoksa okuduğun önlisans programı hangi bölümü destekliyorsa onumu okuyabiliyorum mesela ben kuaförlük okudum şuan kimya gösteriyor dgs de ben onumu okuyabiliyorum sadece

27 yaşındayım dgs için matematik çalışıyorum üstelik evliyim, ve de iyi puan almam lazım ki eşimle aynı şehirde olayım sakın pes etme bak ne güzel bursunda yatıyormuş. Derslerinde çok iyiymiş sen o 3 seneyi de 2,5 dönemde bitirirsin üstten ders ala ala. Devammmm:eğlence::KK9:

Bu dgs hakkında bana bilgi verirmisiniz..

Herhangi bir önlisans programından mezun olup mesela işletmeye geçilebilirmi dgs ile...

Yoksa okuduğun önlisans programı hangi bölümü destekliyorsa onumu okuyabiliyorum mesela ben kuaförlük okudum şuan kimya gösteriyor dgs de ben onumu okuyabiliyorum sadece
Sadece programın hangisini destekliyor ise tam layabiliyosun. Cilt bakımı mezunuyum bende 4 seneliği kaldırdılar ne güzel öğretmen olma hayalim vardı

Sadece programın hangisini destekliyor ise tam layabiliyosun. Cilt bakımı mezunuyum bende 4 seneliği kaldırdılar ne güzel öğretmen olma hayalim vardı
Çok kötü kuaförlük ve cilt bakımı şuan ikisi de sadece kimya bölümünü destekliyor görünüyor doğru değil mi

Malesef
Pişmanım okuduğuma esasen. Geçen sene başka bi önlisans bitirdim onu dgs den tamamlarım inşallah
İnş ya emeklerimiz hiç oldu bende evliyim ve çocuğum var gidip güzellik salonunda yada kuaförde çalışamam artık saatleri çok uzun çünkü...

Keşke bende farklı bir bölüm okusaymışım diyorum...yani bu durumda benim dgs sınavına girmem gereksiz oluyor...

İnş ya emeklerimiz hiç oldu bende evliyim ve çocuğum var gidip güzellik salonunda yada kuaförde çalışamam artık saatleri çok uzun çünkü...

Keşke bende farklı bir bölüm okusaymışım diyorum...yani bu durumda benim dgs sınavına girmem gereksiz oluyor...
Kesinlikle. kimyanında önü kapalı. Düz memurlukta şansımı deneyim dedim vakti zamanında, puanlar acayip yüksek 3001 atanmak hayal gibi birşey

Aslında klavyeye çalışarak katipliğede hazırlanabilirsiniz

Kusura bakmayın meşgul ediyorum ama benim en hızlı şekilde lisans mezunu olmam için bölüm fark etmiyor tekrar sil baştan üni.sınavına girip 4 yıl okumaktan başka şansım var mıdır

Merhaba bayanlar.
25 yaşında olmak üzere olan bir yeni mezun sayılırım.
Bazı sıkıntılardan dolayı üniversiteye geçen yıl başlayabildim. 2 yıllık Peyzaj ve Süs Bitkileri bölümünü okuyorum.
Derslerim Allah'a şükür ki çok çok iyi. Bölüm hocalarım 4 yıllığa kesinlikle tamamlamamı istiyor.
Ailem okumama asla karşı değil yalnız hem maddi sıkıntılarımız var hem de 2 yıllık ya da 4 yıllık okusam da iş konusunun sıkıntılı olduğunu düşünüyorlar.
Çok güzel burs alıyorum. 4 yıllığa tamamlasam da bursum devam edecekmiş.
Çelişkilerim şunlar;
1) DGS ile en az 3 yıl daha okumam lazım. Lisans bölümü olarak Peyzaj Mimarlığı mezunu olacağım. Okulumu 28 yaşımda bitireceğim. Bu benim meslek edinmem için geç bir yaş olur mu?
2) Bursum Kasım ayı gibi yatmaya başlıyor. Yaz tatilinde çalışıp para biriktireceğim. Maddi anlamda inşAllah zorlanmayacağıma inanıyorum ama hiç başlamayıp iş hayatına mı atılmalıyım?

Çok kararsızım. Fikirlerinizi paylaşır mısınız?
Oku derim ben 27 yaşındayım dgs ye hazırlanıyorum 1 de oglum var. Hayat yeni başlıyor güzelim tadını çıkar :)

Peyzaj geleceğin mesleklerinden, lisansa tamamlamanız size fayda sağlar. Hem bursunuzda devam edecekmiş mutlaka bitirin bence.

22 mi 28 mi diye bakmayın bence. Kuzenimde peyzaj okudu, erasmusla italyaya gitti. 4 yıllık+hazırlık okudu. Onu mu alırlar sizi mi? Bence 2 yıllıkların pek şansı yok. Mutlaka tamamlayın.

Back