• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DGS ile 4 yıllığa tamamlamak konusundaki kararsızlığım ve ailemin düşünceleri.

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
756
73
Merhaba bayanlar.
25 yaşında olmak üzere olan bir yeni mezun sayılırım.
Bazı sıkıntılardan dolayı üniversiteye geçen yıl başlayabildim. 2 yıllık Peyzaj ve Süs Bitkileri bölümünü okuyorum.
Derslerim Allah'a şükür ki çok çok iyi. Bölüm hocalarım 4 yıllığa kesinlikle tamamlamamı istiyor.
Ailem okumama asla karşı değil yalnız hem maddi sıkıntılarımız var hem de 2 yıllık ya da 4 yıllık okusam da iş konusunun sıkıntılı olduğunu düşünüyorlar.
Çok güzel burs alıyorum. 4 yıllığa tamamlasam da bursum devam edecekmiş.
Çelişkilerim şunlar;
1) DGS ile en az 3 yıl daha okumam lazım. Lisans bölümü olarak Peyzaj Mimarlığı mezunu olacağım. Okulumu 28 yaşımda bitireceğim. Bu benim meslek edinmem için geç bir yaş olur mu?
2) Bursum Kasım ayı gibi yatmaya başlıyor. Yaz tatilinde çalışıp para biriktireceğim. Maddi anlamda inşAllah zorlanmayacağıma inanıyorum ama hiç başlamayıp iş hayatına mı atılmalıyım?

Çok kararsızım. Fikirlerinizi paylaşır mısınız?

İş konusunda kimsenin bir garantisi Yok. Kendinize güveniyorsunuz belli bence pes etmeyin:) kesinlikle devam etmelisiniz

Artık 25 oluyorum. Körelir miyim okul bitene kadar iş konusunda? 22 yaşında bir mezun mu 28 yaşında bir mezun mu ye düşünülürse ve bu önüme engel olarak çıkarsa diye korkuyorum. Yoksa yaz okulu falan yapıp en azından 2,5 yılda mezun da olabilirim. Derslerden, okumaktan korkmuyorum.

Merhaba bayanlar.
Bazı sıkıntılardan dolayı üniversiteye geçen yıl başlayabildim. 2 yıllık Peyzaj ve Süs Bitkileri bölümünü okuyorum.
Derslerim Allah'a şükür ki çok çok iyi. Bölüm hocalarım 4 yıllığa kesinlikle tamamlamamı istiyor.
Ailem okumama asla karşı değil yalnız hem maddi sıkıntılarımız var hem de 2 yıllık ya da 4 yıllık okusam da iş konusunun sıkıntılı olduğunu düşünüyorlar.
Çelişkilerim şunlar;
1) DGS ile en az 3 yıl daha okumam lazım. Lisans bölümü olarak Peyzaj Mimarlığı mezunu olacağım. Okulumu 28 yaşımda bitireceğim. Bu benim meslek edinmem için geç bir yaş olur mu?
2) Bursum Kasım ayı gibi yatmaya başlıyor. Yaz tatilinde çalışıp para biriktireceğim. Maddi anlamda inşAllah zorlanmayacağıma inanıyorum ama hiç başlamayıp iş hayatına mı atılmalıyım?

Hocalarınıza durumunuzu açıklayın endişelerinizi paylaşın. İşinizle ilgi part time ya da home ofis ufak tefek işler yapmak istediğinizi söyleyin. Mezun olduğunuzda en azından tecrübe sahibi olursunuz aynı zamanda yeni mezunlardan geri kalmamış olursunuz.

Hocalarınıza durumunuzu açıklayın endişelerinizi paylaşın. İşinizle ilgi part time ya da home ofis ufak tefek işler yapmak istediğinizi söyleyin. Mezun olduğunuzda en azından tecrübe sahibi olursunuz aynı zamanda yeni mezunlardan geri kalmamış olursunuz.

Aslında Home Office çok mantıklı. Part time da ders programına uygun ayarlanabilir aslında. 4 yıllığa tamamlarsam, kesinlikle yüksek lisans yapıp okulda kalmak için çabalarım. Aslında şu anda en büyük tereddütüm yaş. Maddiyat bir şekilde halloluyor.

ben 28 olucam üniversite sınavına hazırlanıyorum, bir yandanda çalışıcam:))
siz pes etmeyin, hem diyeyim vazgeçtiniz sonra geçmişe bakar çok pişman olursunuz niye okumadım diye.benden demesi.

Haklısınız. Kendimi garanti altına almak ve güzel bir gelecek kurmak istiyorum. Yani belki 3 4 yıl daha sıkıntı çekeceğim ama 60 yaşında ölsem de ömrümün kalan kısmını daha kaliteli geçireceğim.

Aslında Home Office çok mantıklı. Part time da ders programına uygun ayarlanabilir aslında. 4 yıllığa tamamlarsam, kesinlikle yüksek lisans yapıp okulda kalmak için çabalarım. Aslında şu anda en büyük tereddütüm yaş. Maddiyat bir şekilde halloluyor.
Akademi için hedefiniz varsa şunu söyleyeyim. Size bu işi (güzel bir iş) ayarlamayan/ayarlayamayan hocalarınız olursa akademi için boşuna umutlanmayın. Biraz sert oldu ama maalesef öyle.

Bence meZun olun ve işe başlayın bir yandan da okulu bitirmeye çalışın. Biliyorum zor olur ama hocalarınız arkanızdaysa devamsızlık felan sorun yapmazlar gibime geliyor.

Peyzaj mimarlığında iş imkanları çok kısıtlı olarak biliyorum. Bi tanıdığımız yıllarca hiç iş bulamadı. Gerçi umudunu yitirip artık bıraktı aramayı da.
3 sene okuman gerekecek ise bence başka bi lisans oku. Derslerinden bazılarını saydırır 3.5 senede okulu bitirirsiniz.

Bence meZun olun ve işe başlayın bir yandan da okulu bitirmeye çalışın. Biliyorum zor olur ama hocalarınız arkanızdaysa devamsızlık felan sorun yapmazlar gibime geliyor.
Hocalarının destek olması neyi değiştirecek ki ? Kendini meslek yüksekokulu mezunu. Yanı lisans hocaları daha farklı insanlar olacak.

Akademi için hedefiniz varsa şunu söyleyeyim. Size bu işi (güzel bir iş) ayarlamayan/ayarlayamayan hocalarınız olursa akademi için boşuna umutlanmayın. Biraz sert oldu ama maalesef öyle.
Şimdi tamam deseler 2 3 sene sonrası için garantisi değil yinede. Ayrıca şuan meslek yüksekokulu mezunu arkadaş. Dgs ile lisansa geçerse hocaları başka insanlar olacak. Haklısınız yani. Akademik kariyer hocalara güvenerek hallolacak bi iş değil .

Bende dgs ile mühendisliğe tamamladım. Okulumu bitirdiğimde 25 yaşındaydım. Bu yeni mezunlarla aramda 3 yaş vardı. Ben 1 yıl içinde atandım memur oldum ve evlendim. Hamdolsun çok güzel şartlarda çalışıyorum. Bende çok kararsızdım.iyiki ıyiki dgs ile geçiş yapmışım. Hayatım boyunca tekniker kalabilirdim daha zir şartlarda daha az maaşa çalışabilirdim. Bence kesinlikle tamamlayın sonra çok pişman olursunuz

İş veren olsaydım, 22 yaşında yeni mezun peyzaj mimarı yerine
28 yaşında dgs ile tamamlayanı tercih ederdim.
Üstelik sektör farklı olsa da iş tecrübesi olan.

28 yaşı büyütme gözünde :)

Merhaba bayanlar.
Çelişkilerim şunlar;

Ben 33 yasındayım ben de lisans tamamlıyorum dgs yle 3.sınıftayım çocuğum var üstelik :emir_bebek:Kesinlikle tamamla derim

2 yıllık Uluslararası Ticaret mezuniyetinden sonra hemen işe başladım. 30 yaşındayım ve 8 yıllık deneyimim var. Bu arada DGS ile ODTÜ'yü kazandım evlendim ve dondurdum. Canım istediğinde devam edeceğim :) bazı bölümlerde tecrübe istenirken bazı bölümlerde bilgi isteniyor. ben tecrübeyi sectim. ama senin bölümün için aynı seyi söyleyemeyeceğim. 2 yıllık mezunken alacağın asgari iken mimarlikta çok daha iyi maas alabilirsin. prestiji de ayrı hava tabi :)

Bütün konu okul okurken kendine katacakların ile ilgili aslında. eğer o 3 seneyi de sadece okul ile geçirirsen iş bulmakta zorlanırsın. ama 3 senede en az 1 yabancı dil, part-time iş , projelerde yer alma gibi gayelerin olursa mezun olduğunda çok iyi yerlerde olabailirsin :)

28 çok da büyük bi yaş değil. yazın da eğer alanınla ilgili yerlerde çalışırsan tecrübeli de görünürsün. bence tamamla.

Merhaba bayanlar.
Çelişkilerim şunlar;

Sanırım bu bölümü sevdiğiniz için okumuşsunuz yine sevdiğiniz ancak iş bulma imkanı daha yüksek olan bir bölüm yok mu malum ülke şartları ben olsam pezaja devam etmek değil de yeni bir bölüm okurdum

Peyzaj mimarlığında iş bulmak çok zor.Hele o yaştan sonra akademi imkansız.Başka bölüm okuyun bence.

Back