Öncelikle merhaba! Bugün dukan tozu diyetimin 4. günü ve ben bu blogu yeni açtığım için 4. günden başladım.
Dukan tozu diğer adıyla Dezpack ya da protein tozu nedir kısaca özetleyecek olursak;İçinde protein ağırlıklı besinlerin bulunduğu süte karıştırılan bir toz karışımıdır. Salep gibi süte katılıp içiliyor.
İlk iki gün farklı bir toz içiliyor geri kalan 14 gün başka bir şey. Ben 16 günlük paketten aldım. Tadından bahsetmek istiyorum. İlk iki gün içilen toz karışımının tadı kesinliklebebek mamasına benziyor. İlk iki gün bu yüzden içmesi gerçekten irade isteyen bir şey. Fakat sonraki toz karışımı sütle karıştırıldığında tadı danone pudingi andırıyor. İçmesi zevkli bile diyebilirim.
Dez Pack'in içeriğine gelince: Sakıncalı mı?? Aaa sakıncalı diyen olacaktır ama ben katılmıyorum. Doktoruma danıştım içinde kahvaltı da olduğu için sağlıksız denemez! Tamam belki en sağlıklı beslenme bu şekli olmayabilir ama gayet yapılası bir diyet ve içindekiler organik.
İçeriği:
Protein, Karbonhidrat, Katı Yağ, Doymuş Yağ Asitleri, Doymamış Yağ Asitleri, Çoklu Doymamış Yağ Asitleri, Diyet Lifleri, Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Çinko, Bakır, İyodin, Manganez, Selenyum, Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K, Vitamin C, Vitamin B1, Vitamin B2, Niyasin, Vitamin B6, Folik Asit, Pantotenik Asit, Vitamin B12, Biyotin, Ekmek birimleri.
Bana gelecek olursak, dediğim gibi 4. gündeyim ve 1.6 kg kaybetmiş vaziyetteyim. Çok güzel bir kahvaltı yapıyorum. Kahvaltıda dukan pankeki, bir dilim peynir, domates, salatalık, biber ve hindiba (bir çeşit marul) yiyorum. Çok sağlıklı ve eğlenceli bir kahvaltı menüm var.
Dukan pankek'i nedir nasıl yapılır?
1 yumurta, 2 kaşık yoğurt veya peynir(diyet), 2 kaşık yulaf kepeği, 1 kaşık buğday kepeği, 3 adet minik tatlandırıcı (hani şu çaya karıştrılanlardan)
. Pankek yapımını da anlatacak halim yok heralde
. Karıştır pişir
.
Yalnız buğday kepeği bulmak imkansız gibi; Migrosa gittim, Carrefour'a gittim aktara gittim bulamadım. En son bir fırından hatırına aldım. Dukan kitabını okursanız buğday kepeğinin sindirimi kolaylaştırdığını ve sık tuvelete çıkarttığını ve daha birçok şeyi öğrenebilirsiniz...
Buğday kepeği bulamayanlar onun yerine yulaf kepeği kullanıversin gari.