Devlet okulu mu özel okul mu?

atlantistengelenkadin

İnsanın kim olduğu değil ,ne yaptığı önemlidir.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2015
2.317
4.183
Sevgili hanımlar, zaman zaman kızımla ilgili sıkıntılarımı paylaşmaktayım. Bu sıkıntıların çoğu arkadaş çevresi ile alakalı. 10. Sınıfta okuyor ve etüde de devam ediyor. Etüde de gittiği için çok yoruluyor, ordan oraya, sonrasında spora. Devlet okullarında eğitim kalitesi düştü(kesinlikle öğretmenler açısından değil, onlar da çaresiz) öadem etüde para veriyorum, seneye özel liseye yazdırsam daha kaliteli bir çevresi mi olur? Kalite maddiyatla alakalı değil yanlış anlaşılmasın, ilgi anlamında dedim. Özel okullar daha disiplinli olur diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Eğitim kalitesinde fark olmaz. Cünkü özel liseler notları şişirdiği için öğrenciler çalışmıyor. Ama kiziniz calıskan biriyse o zaman fark olur. Ayrıca her sey ders demek değil kızınız yoruluyorsa etüde gitmeyebilir bence size kalmış tabi
Ama özel okullarında artısı çok. Saçma saçma öğrencilere tavır alma,kötü davranma yok. Özel hayatlara müdahale yok. Bir de sınavlar daha kolay olduğu için üniversiteye hazırlık daha rahat olur.

Eğer Koç lisesi, Terakki lisesi ayarında bir okula vermeyecekseniz bence devlet okulu. Bir kere özel okula giden öğrencilerin başarı durumları daha iyi değil. İkincisi de özel okullar öğretmeni sömürdüğü için öğretmen değişimi çok fazla oluyor. Özellikle bazı branşlarda öğretmen bulmak çok daha zor.

2020 Turkiyesi icin kesinlikle ozel okul diyorum. Elbette ki nitelikli ve kaliteli olanlari.
25 yil once boyle dusunmuyorduk. Duzgun bir cevre,cocugunuzun can guvenligi ve sagligi icin ozel okula yollamaniz daha iyi olur eger imkan varsa. Devlette kimse kimsenin umrunda degil.

devlet okullarında mevcut fazla oluyor.. imkan varsa özele göndermek daha iyi bence. eskiden böyle düşünmezdim ama biraz daha anaç hissetmeye başladıkça böyle olması gerektiğini düşünüyorum. eğitim kalitesi olarak bence pek bir fark yoktur ama sosyal becerilerin daha çok gelişmesi açısından bence özel okul..

Sevgili hanımlar, zaman zaman kızımla ilgili sıkıntılarımı paylaşmaktayım. Bu sıkıntıların çoğu arkadaş çevresi ile alakalı. 10. Sınıfta okuyor ve etüde de devam ediyor. Etüde de gittiği için çok yoruluyor, ordan oraya, sonrasında spora. Devlet okullarında eğitim kalitesi düştü(kesinlikle öğretmenler açısından değil, onlar da çaresiz) öadem etüde para veriyorum, seneye özel liseye yazdırsam daha kaliteli bir çevresi mi olur? Kalite maddiyatla alakalı değil yanlış anlaşılmasın, ilgi anlamında dedim. Özel okullar daha disiplinli olur diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
kardeşime yaptık onu çok pişman olduk.çok bilindik ve başarılı bir dershane liseye döndü ona verdik şimdi reklam olmasın diye yazmıyorum ama f***l okulları diyim.devlet okulu daha disiplinliydi, eğitim kalitesinde bir fark yok.12. sınıf öğrencisi , sınav senesi , ama gel gör ki sürekli bir gevşeklik.sürekli alakasız geziler eğlenceler partiler.yap hiç yapma demiyorum ama hafta 7 siz 3 ne gezmesi bu sınav senesi? keşke devlette kalsaydı.okulda sınavlar kolay, herkesin her notu 5 oluyor.not şişiriyorlar sonra esas denemelerde pufff o şişmiş balonlar gerçeklerle yüzleşiyor.

Oncelikle egitimin temeli öğretmen kalitesidir bunu belirteyim devlet okullarinda egitimin kalitesi dustuyse bu ogretmenin kalitesiyle ilgilidir.
Ikinci olarak özel liseler ozellikle son 2 sene üniversiteyi kazandirmada etkilidir. Son sene gitse eksikler kapanamaz ama 2sene temeli de duzeltebilir.Ayrica etude ve özel derse gerek kalmaz.

hangi okul olduğuna göre değişir. açıkçası ben taa eskilerden beri kalite şaşmamış, fransız-italyan-alman okullarına gönderemeyeceksem herhangi bir özel okulu kolay kolay düşünmem. çünkü okulun aynı zamanda bir ekol olması gerektiğini düşünüyorum.
türk menşeeli olanlarda gerçekten çok azında ekol olgusu var.

ben hep devlette okudum.iyi bir anadolu lisesinden mezunum.şuan durum ne bilmiyorum ama devlette daha başarılıydı öğrenciler.kardeşim fena sayılmayacak bir okul kazanmasına rağmen özele gitti hep mesela orada şöyle bir sıkıntı var iyi öğrenciyi daha iyi yapıyor ama öğrencide iş yoksa kesinlikle bir artısı olmuyor.sadece notları yüksek verirlerdi,sınavlarıda çok kolaydı Allah için.soruları verdikleri bile olurdu.her özel aynı değil tabiki eğer iyi bir özel okul bulursanız ve kızınız imkanları kullanmayı bilirse kesinlikle faydası olur.benim kardeşim gibi biriyse boşuna.mesela bize son sene dahil hiç kolaylık sağlanmadı.almanca dersi bile ciddi bir şekilde işlenilir sınavda zor sorulurdu.üniversite sınavında ortalama etkilediği için beni hep geriye atmıştır.gayet iyi bir öğrenci olmama rağmen.özel okulların çoğu çok kolay sorarak veya bu anlattığım şekilde notları şişirdiği için daha yüksek bir ortalamayla mezun olurlar.özelin birde öyle bir artısı var o kadar.en önemlisi çocuğun kendi çabası.

sıradan özel okul olması pek faydalı olmaz sanıyorum ama çevre daha düzgün olabilir.
bütçenizi bilemiyorum ama vakıf veya köklü bir kurum istiyorsanız evet mantıklı gitmesi.
bu tip okullar genelde ara sınıfta öğrenci almaz.

Muhtemelen dersaneden bozma bir özel okul düşüneceksiniz cunku bu okullar hem köklü kolejlerden daha uygun fiyatlı hem de dersane mantığını bildikleri icin üni ye hazırlanırken kaynak sağlama açısından iyiler. Ancak bunlar da cok degisken. Şubeden şubeye bil e farlilik gösterebiliyor aynı kurum. O yüzden çevrenizdeki okulları iyi araştırın. Oyle karae verin

Devlet okulunda öğretmenim( ortaokul) .birkaç sene öncesine kadar özel okul aklımın köşesinden bile geçmezdi, gereksiz buluyordum. Bulunduğum yerde öyle Türkiye geneli nam salmış okullardan yok, onlara gönderene kadar devlete veririm diyordum. Ama şu anki duruma bakarak malesef ben de ortaokul için çocuğumu özele vermeyi düşünüyorum. Öğretmen kalitesinin kendi okulumdakilerden düşük olduğuna şüphem yok, iyi bir okuldayım, arkadaşlarım özel ders konusunda ilin aranan öğretmenlerinden.
yalnız gelin görün ki öğrenci profili gittikçe düşüyor. Burda göçmen çok fazla. Her sınıfta 5-6 çocuk var. Eğitim kalitemiz gittikçe düşüyor. O çocuklar sürekli geçiyorlar bundan sınıftaki öğrenciler de etkileniyor. Sırf bu ortama sokmamak için özele göndermeyi planlıyorum.Irkçılık değil inanın yaptığım, o çocuklara da ciddi emek harcıyoruz ama olmuyor ilerletemiyoruz.

hangi okul olduğuna göre değişir. açıkçası ben taa eskilerden beri kalite şaşmamış, fransız-italyan-alman okullarına gönderemeyeceksem herhangi bir özel okulu kolay kolay düşünmem. çünkü okulun aynı zamanda bir ekol olması gerektiğini düşünüyorum.
türk menşeeli olanlarda gerçekten çok azında ekol olgusu var.

Kilit burası. özel okul var, özel okul var. Okul kelimesinin kökeni "ekol"dür. Eğitim bir bütündür. Sadece matemetik,fizikle olmaz. Benim de 4 yaşında 1 oğlum var. İş bulamazsam evi, arabayı satıp, okutmayı düşünüyorum. Ama benim en koşulumbir ekolden gelmesi.

Büyük köklü okullar haricinde( onlarda fahiş fiyat) Heryer mantar gibi özel okul oldu görmüyor musunuz Apartmandan bozma çakma okullar. Başarı ve disiplin seviyeleri de malûm. Paranızı özel üniversiteye saklayın.

Kilit burası. özel okul var, özel okul var. Okul kelimesinin kökeni "ekol"dür. Eğitim bir bütündür. Sadece matemetik,fizikle olmaz. Benim de 4 yaşında 1 oğlum var. İş bulamazsam evi, arabayı satıp, okutmayı düşünüyorum. Ama benim en koşulumbir ekolden gelmesi.

katılıyorum. çocuğun aynı zamanda özel bir kültür içerisinde yetişmesi, o disiplini alması açısından önemli birşey bu.

X