Devlet herkesin internette ne yaptığını bilecek

hsyk vs konularında sizinle aynı görüşteyim
ben akpartili değilim zaten (herhangi bi siyasi görüşüm de yok) ama objektif bakacak olursak eskiden de durumun farklı olduğunu düşünmüyorum
yargı önceden solcuların elindeydi her gelen kendisi ele geçirmeye çalışıyo zaten
diğer türlü olsa akp türbanı serbest bırakmak için 10 yıl harcamazdı daha kolay yapardı diye düşünüyorum
ayrıca süleyman demirel ecevit gibi liderler türkiyeyi maffetti şimdi onları savunmanızı hiç anlamıyorum ve objektif olmadığınızı düşündürdü bu bana
bu tarz liderleri kim nasıl savunabilir aklım almıyo

hele ki demirelin sözlerini buraya dizsek herkes gülmekten kendini alamaz heralde işi gücü kıvırmaktı adamın

Son düzenleme:
Hani yaşama müdahale yoktu.
Bal gibide müdahale var,korkaklık bu olsa gerek ..
Hiç şaşırmadım gerçi,fırsat bulunsa her evin kapısına nöbetçi dikecekler ne yaptılar diye

simon hanim, yasiniz kac bilmiyorum. Kulaktan dolma bilgilerle konusuyorsunuz. Ecevit, Demirel icin ulkeyi mahvettiler diyorsunuz da, bugun Erdogan'in yaptiklari yaninda onlarin mahvetmesi komik kaliyor. Yolsuzluk, rusvet, adam kayirma onlarin zamaninda da vardi. Ozal'in "benim memurum isini bilir" demesiyle nerdeyse olaganlasmisti bile.. Ancak kimse bu isi bunlar gibi aleni, halkin gozune soka soka yapamadi. Kimse bu isten multi milyarder olamadi. Hatta, Mesut Yilmaz, kardesi vergi kacirmaktan yargilandigi icin aninda Anap genelbaskanligindan istifa etmisti. Yolsuzluk hala yuzkizartici bir suctan sayilirdi, adi karisan yuzsuzluk yapip komplo, duzen demeden once istifa edip yarginin gorevini bitirmesini beklerdi. Yuzsuz yuzsuz koltuguna yapisma hakki yoktu. Boyle bir Turkiye'den bahsediyorum ben. Bugun basbakanin oglu savciliga cagiriliyor, cagiran savci gorevden aliniyor, oglan yurtdisina kaciriliyor, basbakan hala umarsiz bir sekilde gorevinin basinda.. Karisi da ote yandan apar topar otel zincirlerini satiyor. SAnki satinca herkes bir zamanlar onun oldugunu unutacak.. Ha belki onun olmadigina dair sahte belgeler de hazirlanmistir bir yandan, gorecegiz.. Albaylara, yarbaylar duzmece oldugu iddia edilen belgelerle icerde, ustelik senelerce yargilanmadan bekletildikleri de cabasi... Ayni olay gazeteciler icin de gecerli.. 5 senedir icerdeler, ama tecavuzculer ceza almiyor artik bu ulkede...Hatta onemli mevkide iseler piskin piskin gorevlerine bile devam ediyorlar. Milletvekillerinin birden fazla esi oldugundan zina suc olmaktan cikarildi bir kanunla... Gelir gelmez cikardiklari ilk kanunlardan biri.. Digeri de Ecevit'in cikardigi "nereden buldun?" yasasi... GElir gelmez yururlukten kaldirilan.. Siz hangi bagimli yargidan bahsediyorsunuz? Turkiye'de Yargi bunlar gelene dek her zaman bagimsiz olmustur. Anayasa mahkemesi de... Ordu da... Tam 80 sene.. Insanlar bu ulkede yurumuslerdir... Yuruyerek istemedikleri kanun ve uygulamalari protesto etmislerdir. Halkin istedigine kulak verilmistir. Simdi bu ulkede yasayan sizlerin boyle bir hakkiniz yok! Sizlerden yurumek isteyenlerin uzerine gaz bombalari atilmakla kalmayacak, tutuklanacak, belki de Silivri'deki gazeteciler gibi yillarca yargilanmadan, sucunuzun ne oldugunu dahi bilmeden savcinin iddianamesini bekleyeceksiniz yargilanmak icin.. Belki sizlerin de uzerine yalanci sahitler salinacak, doguda PKK ile catismis askerlerimizin, albay vve generallerimizin ustune salinan terorist sahitler gibi.. Turkiye bugun sadece mahfolmamis, Turkiye kokusmus! Turkiye'nin civisi cikmis! Orgun medyadan haberalma hakkiniz bile yok sizin... Siz hic bunlar geldiginden bu yana TV de her secim arefesinde yapilan en populer program olan "Liderler acik oturumu" diye birsey seyrettiniz mi? Her secim zamani sabahlara kadar izlerdik o siyaset liderlerinin tartismasini, cekismesini, birbirlerini milyonlarin gozu onunde koseye sikistirmalarini.. Boyle birsey yok bugun, cunki bunlarin cevap verebilecekleri bir aciklamalari yok, rezil olurlar iki soruda.. AKP asla eskiden oldugu gibi yapilan HUR bir acik oturuma cesaret edemez. Yakinda sosyal medyadan da haberalma ozgurlugunuz de olmayacak! Siz hala bu kanunu dizilerin telif haklarini korumak icin cikarttiklari dusunun... Onlarin da cok da umurunda idi dizi yapimcisinin kazanacagi paralar..

Yazilacak milyonlarca sey var, ama anlayabilmek icin dunu ve bugunu yasamis olmak gerek... Yoksa sizler icin bildiginiz tek Turkiye bu, yazik, cok yazik...

bu yazdığınız ne alaka anlamadım ben öyle birşey düşünmüyorum ki o konuda zaten bu sayfaya bi sürü eleştiri yaptım amaçlarının ne olduğunu bilmeyecek kadar saf değilim

kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyorum herşeyi sadece siz bilmiyosunuz tarihi bilmek için illaki bütün siyasi partilerin bulunduğu dönemlerde yaşamak gerekmiyo bence aksi taktirde siz 80 yıldır bağımsız diye örnek veremezdiniz değil mi
hükümetin tutumunu politikalarını zaten görüp eleştiriyoruz hepimiz rahatsızız ve sandıkta bunu göstericez burda bi sorun yok
benim söylediğim ecevit demirel vb liderleri savunur gibi konuşmanızdı
bunu kesinlikle kabul edemem kusura bakmayın
şu anda bu hükümet kötü diye diğerlerini daha ak gösteremezsiniz
onlar yüzünden akp bu kadar güçlenip tepemize çıkmadı mı
ecevit ülkeyi batırmasa bu parti bu kadar güçlü olabilecek miydi
türbanlı insanlar 2. sınıf muamelesi görmese bu iktidar bundan böyle prim yapabilecek miydi
o zaman onların hakları da kısıtlanmadı mı görmezden gelinmedi mi
ordunun yargının bağımsızlığından filan bahsetmişsiniz de bu hiç inandırıcı değil benim için
her dönemde siyasetin herşeye gölge düşürdüğünü görebiliriz
herkes olaylara kendi çerçevesinden bakıyo demek ki
benim siyasi görüşüm filan yok ailemin de yok mesela objektif bakmaya çalışıyorum ama siz biraz görüşlerinizin etkisinde de kalıyosunuz sanki
o zamanlarda yok muydu sırf düşünce suçu vs işledi diye hapse atılanlar
öyle insanlar varki hapse götürülen evlatlarına ne olduğu bile belli değil bu haberlerde de çıktı zaten o yüzden kuşaktan dolma vs demeyin
darbelerden hiç bahsetmiyorum bile sayelerinde ileriye gideceğimize hep geriye gittik

partilerin hepsi birbirinden beter her gelen ülkeyi soymaya kendini zengin etmeye geliyo sonumuz nolucak ben de bilmiyorum
alternatif iyi bi parti olmadığı için erdoğan bu kadar rahat zaten kimseyi takmıyo
başbakanın yolsuzluklardan hiç bahsetmeyip bu işi ortaya çıkaranlara taktığını görüyoruz dediğiniz gibi kimsede utanma sıkılma kalmamış ayrıca muhalefet partisinin genel başkanı da adı yolsuzluğa karışmış bi isim ve şimdi çıkıp yolsuzlukları eleştiriyo
o yüzden ben kime güveneceğimi oy vereceğimi de bilmiyorum şu anda

Son düzenleme:
Bu ulke bugune dek hep kotunun iyisine oy verdi. En kotu kim? Bugunki derdimiz o... Alternatifsiz derken, yolsuzlukta mi, diktatorlukte mi alternatifleri yok, yoksa yonetimde mi iyi dusunmek lazim... Ic itibarimiz, dis itibarimiz, ekonomi, saglik, egitim....
Ben dis itibarimizin daha kotu oldugu bir donem bilmiyorum. Yabanci gazetelr bugun heryerde yolsuzluklari ve savcilarin gorevden alinmalarini yaziyor. Geziyi butun dunya duydu. Ekonomiude ulke sicak paraya doydu, en kucuk kicvilcimda kacacak oilan para simdiden dolari 2.18 e firlatti bile... Ulkenin satilip paraya cevrilecek topraklarindan baska birseyinin kalmamasi da cabasi... 80 senede kurulan ne varsa hepsi 11 sene icinde satildi. Evden esya satip borcunu odemek ve karnini doyurmak gibi birsey bu. Ama bitti iste, hazira dag mi dayanir? Eskiden bir tek kisinin (genellikle kocanin) calisarak evi dondurdugu, biraz saglam bir sirket veya fabrikada calisan bir aile resisinin rahatlikla ev alabildigi ulkede kari koca her ikisi de calismadiktan sonra ay sonunun getirilemedigi, hala da kredi borclarindan batilan, intihar edilen bir ulke haline gelmisiz (sorun babalariniza, dedelerinize hangi kredi ile almislar evlerini). Saglikta millet artik doktora ne odeyecegini bilmedigi icin hastaneye gitmeye korkar olmus. Egitim bir gunde cikarilan yasalarla toptan degistirilip duran deneme tahtasina donmus, ogrenciler kobay....Yargi cocuk oyuncagina donmus.. Icler acisi.. Protesto eden oldugunda gaz bombalari hazir..
Evet, bu icraatlerda alternatifleri yok... DAha once ic bir parti bu saydiklarimi yapmadi, yapamazdi da... Memlekette keyfi idareyi engelleyen kanunlar vardi, yargi/yasama/yurutmenin ayrildigi kuvvetler ayriligi diye bir kavram vardi. Bizim doguda kirmizicizgilerimiz vardi, bugun Suriyeli teroristlerin cirit attigi, Barzaninin zafer cigliklari attigi. Apo'nun pazarlik konusu yaptigi Dogu Anadolu ve dogu sinirlarimizda... Bunlarin simdiye dek olan butun devlet politikalarini, devletin butunlugunu cikarlari ugrunda alasagi etmekte ALTERNATIFLERI YOK! evet...

mesaj tekrarı olmuş sanırım

Son düzenleme:

siz neden her lafı yanlış anlayıp başka noktaya çekiyosunuz ben mi anlatamıyorum

alternatif konusunu nasıl o şekilde anladınız cidden şaşırdım
ben iktidara oy veren insanların böyle düşündüğünü kastettim onu yazarken
eleştirseler bile güçlü bi muhalefet göremedikleri için arada kalıyo insanlar yalan mı
siz beğeniyo musunuz şu an muhalefet partilerini
kötüsünün iyisine oy veriyolar mecburen ona katılıyorum
ben iktidarı zaten en sert şekilde eleştiriyorum zaten yazdıklarınıza katılıyorum da ben de başka bi parti çıksın erdoğanın havası da sönsün istiyorum ama diğer partileri de beğenmiyorum diyorum

ben alternatif yok derken hepsi birbirinden kötü o yüzden kime oy vereceğimi bilmiyorum diyorum çünkü diğer partiler daha önce iktidar olup hayal kırıklığına uğrattı akp de aynı şekilde
diğer küçük partilere oy versen oyun boşa gitmiş gibi oluyo oy kullanmayınca direk iktidar partiine gidiyomuş zaten oylar
ayrıca size göre en kötü odur başkasına göre daha kötüleri de vardır
bu ülkede mhpye ya da chpye asla oy vermem diyen insanlar da var akpye asla vermem diyenlerde var
herkese göre değişiyo bu anlatabiliyo muyum
mesela başörtülü bi arkadaşım da chpye asla ama asla oy vermem diyodu bi başka arkadaşlarım da bu saydığınız sebeplerin bazılarından akpye asla vermem diyo demek ki herkesin önceliği düşüncesi farklı
hatta ben bunu okulda bulunduğum ortamlarda da tartışıyorum gündemdeki olayları konuştuğum çoğu insan akpyi çok eleştiriyo ama eskiye göre daha iyiyiz yine diyolar diğerlerine hiç güvenleri yok ben bundan bahsediyorum insanlarda böyle bi algı var

o zaman söyleyin bana sizce kime oy vermeyelim lütfen bunu cevaplayın ama politik yorum yapmayın
bakalım kime oy verebilmişim öğreneyim

Madem ki yazdiklarimi herkes zaten biliyor, neden hala kime oy vermemeliyim diye soruyorsunuz? Bu adamlar ulkeye tecavuz ediyor diyorum, siz hala en kotusu kim diye soruyorsunuz.. Ulkeyi satiyor diyorum, biliyorum ama care yok diyorsunuz, oburleri gelse onalr da SATABILIR diyorsunuz, onlar kotu oldugu icin bunlar var diyorsunuz, mazeretiniz oyle cok ki...

Bakin, Suleyman Demirel artik siyasette yok, Ecevit oldu, Ozal oldu, Mesut Yilmaz ve Tansu Ciller siyaseti birakali cok oldu, Baykal da gorunurde yok.. Onlarin kadrolarinin cogu da artik yok... Sizin oylarinizla tekrar gelmeleri mumkun degil... Sizin otekiler de boyle demeniz, ben bunlarin babasini da sevmezdim demekle esdeger... Kilicdaroglu hic basbakan olmadi, Bahceli de oyle... Pamukoglu da... digerleri de... Yani hic icraatta bulunmadilar... Onlari nasil bir onyargi ile ayni kefeye koyabiliyor, hatta Erdogan'dan bile asagida gorebiliyorsunuz? Muhalefet liderinin yolsuzlugundan bahsetmissiniz, hangisi? Erdogan'a ragmen koltugunda kalabilmisse tebrik ederim ancak ben onu... CHP'yi kapattirmak icin bahane ariyor zira... Belki Bahceli'ye dokunmaz, ondan bahsediyorsaniz, ne de olsa 2/3 meclis cogunlugu gerektiginde onlarin oylarindan faydalaniyor hala.. Orada muhalefet eden tek parti CHP, o da meclisteki sayisi kadar ses cikarabilir, hepsi bu.

Ben size kime oy vereceginizi soyleyemem elbette. Sadece su kadar diyebilirim, evinizin anahtarini, evladinizin istikbalini kime teslim edemeyeceginizi biliyorsaniz, iste ondan kesinlikle uzak durun, kendi iyiliginiz ve bu ulkenin iyiligi icin dostlariniza ve konusma firsati buldugunuz herkese de bunu boyle anlatin.

Kimse tecavuzcusu ile evlenmek istemez... Ulke yonetimi ve bedeniniz cok farkli sanmayin. Bu kanunlar sizin icin cikiyor...

Simon, yazdiklarimdan sizi sucladigim gibi bir kaniya kapilmayin, neyi savundugunuzu biliyorum. Size verilen cevaplari burada bana yazdiniz. Ben de onlara cevap verdim aslinda.. CHP'yi onceki liderleri ve kadrolari icin suclayan insanlara sunu soyleyebilirsiniz: Ataturk de CHP'li idi. Liderler degisir, icraatler degisir, zihniyet degisir. Ataturk'un Turkiye'sinde basi ortulu milletvekili de vardi. Ecevit ise kesinlikle karsi idi. Ama ikisi de CHPli idi. DYP. ANAP ve digerleri de muhafazakar partiler, onlarin zamaninda da basortusu meclise giremedi. Sadece CHP yi suclamak artniyetten baska birsey degildir. Ustelik bu ulkenin kaderini en cok ellerinde tutmus olan partiler her zaman sag partiler olmustur, sol degil. Ecevit'in son zamanlarinda hastaligi sebebi ile belki farkinda bile olmadan yaptigi yersiz cikislar ve hatalar partinin butun gecmisine maledilemez. Bir ruzgari. Apo'nun yakalanisini arkasina alarak geldi, ilk hatasinda da gitti zaten.. O zamanlar hata yapanlari affetmiyorduk cunki.. Turkiye degisti, artik anamiza da kufredilse yutuyor, daha iyisi cansagligi diyoruz ne yazik ki...

bakın beni yanlış anlıyosunuz sanırım ben akpye oy vericem demiyorum zaten başbakanı sevmiyorum diğerlerinden üstün filan görmiyorum aksine çok kibirli güç delisi olmuş bi adam ama diğer partileri de beğenmiyorum diyorum
siz de chpye oy ver demişsiniz bi nevi
ama ben onların politikalarını da beğenmiyorum ki şu an böyle bi karmaşa yaşıyorum (kılıçdaroğlunun sgk yolsuzluğuna adının karıştığından bahsettim bunu bilmiyo olamazsınız bence bilmiyosanız bi araştırıp bakabilirsiniz) üstelik onda zerre kadar liderlik özelliği göremiyorum bu da benim görüşüm
ayrıca eskide yapılanları da bi nevi hatırlamak zorundayız baştaki kişiler değişse de parti politikaları benzer oluyo
mesela siz şimdi akpnin politikalarını görüyosunuz onlar şimdi seçimi kaybetse erdoğan gidip partinin başına başkası gelse siz yine ak partiye oy verir misiniz 10 yıl sonraki seçimde bunu samimiyetle cevaplayın lütfen hiç düşünmez misiniz daha önceki durumu
zaten chp ya da mhp neden güçlenemiyo da sürekli güç kaybediyo daha önceden halkın güvenini kazanamadığı için
aksi taktirde 2000li yıllardaki krizde akp değil chpnin iktidara yakın olması gerekirdi en azından koalisyon olabilirdi o bile olmadı
bahçeli başbakan olmadı ama koalisyon hükümetinde onlarda vardı öcalan asılmasın diye oy verenlerden biri de o değil miydi bi de koyu milliyetçiler güya
chp başörtüsüyle uğraşıp mahkemelere verip sonrada çarşaflı kadınları partiye çağırarak gösteriş yapmadı mı o zaman kılıçdaroğlu vs çoğu yine chp mensubuydu işte bu tarz sebepler beni çok düşündürüyo

geçen bi hocamız bu yolsuzlukları konuşurken tahtaya kime oy verelim diye parti isimleri yazdı doğru düzgün neden bulamadık oy vermek için ben bundan bahsediyorum ve çok fazla insan bu karmaşayı yaşıyo
siz de o zaman sadece chp değil diğer partileri de düşünmeniz lazım bu mantıkta gideceksek sonuçta onlar da iktdar olmadı ve belki onlar çok daha iyi yönetecek
demişsiniz son cümlelenizde kendinizi kime emanet edeceğinizi bilmiyosanız ondan uzak durun diye
tamam uzak duralım da o olmasın da kim olursa olsun düşüncesiyle de kimse oy vermez

benim düşüncem artık hükümetin kötü politikalarını sürekli konuşmak yerine alternatif kimler olabilir bunu konuşmak
kim gelirse daha iyi olur bunu tartışmak sebepleriyle birlikte
türkiyede olanları görüyoruz seçimler yaklaşıyo akpye oy verip pişman olan pekçok insan kime oy vereceğini bilmiyodur şu anda
o yüzden alternatif kim olabilir bunları konuşmak daha mantıklı bence

Simon,
Ben de aslinda sag goruslu bir vatandasim. Yasim 50. Yaklasik 30 senedir oy kullanabiliyorum. Bunca zaman icinde DYP'ye oy verdim, hatta ilk gelislerinde AKPye oy verdim, ancak bu 30 sene icinde hic CHPye oy vermedim, taa ki bunlarin ilk icraatlarini gorene dek. VE gecen genel secimlerde ilk defa CHP'ye oy verdim. Ikinci parti olduklari icin. O zamandan AKP ile ulkenin gidisati belli olmustu zaten.. Eger bu genel secimlerde orada olabilirsem gene ayni seyi yapacagim. Su anda guclu bir muhalefet gorebilmeniz imkansiz. Nasil ki medya susturulmus, yargi ve ordu ele gecirilmis ise, ayni sekilde muhalefet de susturuluyor. Seslerini duyurabilecekleri hic bir yer birakilmadi. Meclis kursusunden ne konusabilirlerse, sosyal medyaya ne yansiyabilirse iste hepsi o. Iste su anda bu baslikta tartisilan kanunla sosyal medyayi da susturmaya calisiyorlar. Ulkede diktatorluk var su anda. Ulke bogulmus.. Ulke bir nefes almadan, yeniden kendine gelmeden guclu bir muhalefet hayalden oteye gidemez... Demokrasi kaldi mi ulkede? Muharrem Ince'ye bile iktidari elestirdigi ve muhalefet yaptigi icin fezleke duzenlenmis bir idareden bahsediyoruz. Ulkeyi boyle bir iktidar yonetiyor su an, muhalefete gecis yok ki.. Muhalefet yapan gfazeteciler bile icerde, bu bir fikir vermiyor mu muhalefetin durumu ile ilgili? Ikinci parti gelmeli, bu CHP olabilir, MHP olabilir, belki de aralarindan sivrilecek baska bir parti olabilir. Ama bu ulke herseyden once bir nefes almali... Bunlarin gitmesine sebep olacak hangi parti olursa, PKK partileri haric, oyum onadir. Ikinci partiye... Cumhuriyet ve demokrasi yeniden islevine dondukten sonra partiler ancak seslerini duyurabilip muhalefet guclenebilir, simdi degil... Imkansizi istiyorsunuz bu zamanda...
Gerci bana sorarsaniz secimlerle bir sonuc alinabilecegine inanmiyorum ben artik. Daha once de yazdigim gibi, diktatorler ulkelerin basina secimlerle gelirler, ancak secimle giden daha gorulmedi. HSYK ile bosuna mi ugrasiyorlar saniyorsunuz? Secimlerde hile oldugu iddia edilecek olursa itiraz etme hakki bile olmayacak. Secimler hikaye yani...

siz de haklsınız tabi
zamanında akpyi kurtarıcı gibi görüp herkes ona vermişti
şimdi öyle bi parti de yok ortada
mecburen chp ya da mhpye verilebilir yoksa küçük partiler zaten çok oy toplayamaz
ama ben iktidarın değişeceğine pek inanmıyorum kayıtsız şartsız savunanlar çok çünkü oylar düşer ama yine onlar iktidar olacak gibime geliyo
sosyal medyayı takip ederseniz anlarsınız erdoğan aşığı insanlar çok fazla gerçekten de kayıtsız şartsız savunuyolar herşeye bi sebep uydurup haklı çıkarmaya çalışıyolar yani o derece

Son düzenleme:
İnternetteki “sakıncalı içeriklerin” acil şekilde kaldırılmasını düzenleyen kanun teklifi üzerindeki tartışmalar giderek büyüyor. Teklifin bu haliyle kanunlaşması halinde, “dünyada eşi benzeri görülmemiş bir sansür” uygulamasının başlayacağını belirten Tüm İnternet Derneği (TİD) Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Ahi, “Bu yasaklar Rusya, Çin ve Ortadoğu ülkelerinde bile yok. Bu konuda detaylı bir çalıştay hazırlıyoruz” dedi.
Teklif yasalaşırsa, internetteki sakıncalı içerik Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı kararıyla 4 saat içinde, mahkeme kararıyla 24 saat içinde kaldırılacak. Sitelerin yetki belgesi alması zorunlu olacak. Sitelere girenlerin bilgileri iki yıl saklanacak.
Kanun teklifinin internet dünyasını nasıl şekillendireceğini, internet servis sağlayıcılarını birarada toplayan Tüm İnternet Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Ahi’ye sorduk...

Kanun teklifini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sektör temsilcilerine ve doğrudan etkilenecek kesimlere sorulmadan yapılan yasa çalışmalarına genelde karşıyız. Yapılmak istenen değişikliklerin yürütme organlarınca keyfi olarak uygulanma riskine dikkat çekmek gerek. Detaylı bir bildiri yayınlayacağız.

Öngörülen düzenlemelerin dünyada örneği var mı?

Getirilecek düzenlemelerin benzeri başka bir ülkede yok. Ama değişik tarz ve yaklaşımlarda, Rusya, Çin ve bazı Ortadoğu ülkelerinde yakın uygulamalar görülebiliyor.

‘İnternete ruhsat geliyor’

Yetki belgesi zorunluluğu nedir?

Gereksiz bir prosedür. Halihazırda, yer sağlayıcılar TİB’den faaliyet belgesi alabiliyor. Bu bir nevi bildirimdir. Tasarıda zorunlu tutulması, ruhsatlandırmadır. İnternet ruhsatlandırılacak bir yapı değil.

Ziyaretçi bilgisi saklamak gerekli mi?

Trafik verisi tutulması gerekir, ancak verilerinin nasıl ve ne şekilde saklanacağı, süre geçince silinip silinmeyeceği belli değil. Kişisel veri olan bu verileri koruyan bir kanun da henüz yoktur.

‘Yürütmenin yargıya müdahalesi’

İçerik kaldırılması nasıl olmalı?

Hızlı bir yargılama yapılması gerek. Ancak, hakimlerin dosyaları yeterince incelemediğini düşünüyoruz. Ayrıca bakanlık ve TİB de içerik engelleyebilecek. Özgürlüklerin kısıtlanması ancak ve ancak kanunla ve mahkeme kararıyla olabilir. Bu düzenleme yürütmenin yargıya müdahalesidir.

Tekzip, uygulanabilir bir düzenleme mi?

“Uyar - kaldır” uygulaması yargıyla başarılı bir şekilde yürüyordu. Doğrudan mahkemeye gidilmesi mahkemelerin iş yükünü artıracak. Ayrıca mahkeme kararları yurtdışı firmalarca uygulanmayabilir.

Diğer ülkeler “elektronik istismarı” önlemek için hangi tedbirleri alıyor?

Gelişmiş ülkelerde, “uyar - kaldır” yöntemi kullanılıyor. Çocukları korumaksa aile ve okulun görevi. Devlet yasal sınırları çiziyor, hangi içeriğin uygun olup olmadığına karar vermiyor.

‘Hız düşecek, fatura şişecek’

İnternet servis sağlayıcılarının, IP tabanlı kısıtlama ve adres tabanlı engellemeye dönük yaklaşımları nedir?

Her ikisi de hiçbir şekilde iyi değil. Sektör de bu tür yöntemlere sıcak bakmıyor. Zira, bu tür yöntemler sektöre zaman, eleman ve kaynak konusunda ek bir yük getirecek, orta vadede ise bu ek masraflar internet kullanıcısının faturasına yansıyacaktır.
Ayrıca bu tür teknikler herhangi bir şekilde kötüye kullanıma açık ortamlar yaratıyor. Böyle bir durumda internet erişim hızının düşmesi de sözkonusu olabilir.

‘Otosansür başlayacak’

Teklif kanunlaşırsa siteleri barındıran kuruluşlar otosansüre mi başlayacak?

Yeni yasal düzenlemeyle birlikte oto sansür artacaktır, birçok veri merkezi de ilk fırsatta yurt dışına taşınacaktır.

Engelleme kararlarına uymayanlara para cezası verilecek olmasına ne diyorsunuz?

IP, URL ve DNS temelli engellemelerde uymayanlar için para cezaları olacak. Aslında mevcut kanunda sadece mahkeme kararına uymayanlara ceza vardı, bu şekilde ceza kapsamı genişletilmiş olacak.

‘Sansür artar, kaygı verici...’

TÜSİAD, Meclis’te görüşülen tasaryla ilgili olarak, “İnternette sansür uygulamalarını artıracak nitelikte, kaygı verici bir düzenlemedir” açıklamasını yaptı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba tasarıyla ilgili olarak TÜSİAD’dan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Tasarı, internet erişimini engelleme kararlarının oranlı-ölçülü olmasını sağlayacak çözümler getirmemektedir. Ayrıca özel hayatın gizliliğinin ihlali iddiası halinde İdarenin emriyle erişimin engellenmesine imkan tanınması hukuk devleti normlarıyla örtüşmemektedir. Tasarı, temel hak ve özgürlükleri ve her geçen gün büyüyen internet ekonomisini olumsuz etkileyecek hükümlerden arındırılmalı. Bilgiye erişim ve bilginin yayılımında çok önemli etkiye sahip internetin ülkemizde sürekli yasaklama refleksleri ile tartışılması, bilgi toplumu olma hedefimizle de çelişkili bir durumdur.”
TÜSİAD, 2007’de çıkarılan internetle ilgili kanunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “ifade özgürlüğü ihlali“ kararına da konu olduğunu hatırlattı. milliyet

Yazilanlar Türkiye de hükümet yada yetkililerce bilinmese de merak etmeyin, birileri zaten internette olan herkesi ve yapilan herseyi biliyor.

Yani zaten internet hic gözetleyicinin olmadigi biryer degil.

Bu arada gözetleyenlere el salliyorum " nabeer caniiimmm" :80:

Son düzenleme:
Hükümeti bu konuda çok cesur gördüm...Halkın kendileri hakkında o güzel duyguları bilecekler ve bunu bilerek devam edecekler..Valla büyük cesaret...

Takdir ettim

Hükümeti bu konuda çok cesur gördüm...Halkın kendileri hakkında o güzel duyguları bilecekler ve bunu bilerek devam edecekler..Valla büyük cesaret...

Takdir ettim

Aklıma çok güzel bir deyim geldi yağmurlu falan
Ama söylersem banlanırım

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun gündemindeki, çeşitli kanunlarda değişiklik yapan 5651 sayılı Kanun değişikliklerini de içeren “torba tasarı”da yer alan internet suçlarına ilişkin düzenlemeler tartışılmaya devam ediyor. Sivil toplum örgütlerinin de “internete sansür uygulamalarını artıracak nitelikte” değerlendirmesini yaptığı değişikliğin, aynı zamanda internet servis sağlayıcılarına büyük bir ek maliyet getireceği de öngürülüyor.

Milyonlarca dolarlık maliyet

Türkiye ’deki 34 milyon internet kullanıcısının bilgilerinin iki yıl saklanması milyonlarca dolarlık bir maliyete sebep olacağı düşünülüyor. İnternet sektöründen bir uzman, konuyla ilgili şunları söyledi: “1 milyon kullanıcısı olan bir servis sağlayıcı için 4-5 milyon dolarlık bir ilk yatırım yatırım sözkonusu olacaktır. Bir servis sağlayıcının bu yatırımı en geç 2 senede geri alması ekonomik bir zorunluluktur. Çünkü bu tür sistemler üçüncü yıldan sonra yaşlanıp daha çok bakım, yedek parçaya ihtiyaç duymaya başlarlar. En geç 4 yılı tamamladığında ekonomik ömürlerini doldururlar. Buna ek olarak bu sistemi işletmek için gereken iş gücü, enerji maliyetleri de hesaplarsanız sonuçta internet abonelerine yansıyacak bir maliyet oluşuyor.”

Faturalara yük getirecek

Maliyet kişisel hakların gizliliği tartışmaların da büyük yer almasada internet abonelerinin faturalarına ek bir yük olarak yansıyacağı tartışılıyor. Sektör yetkilileri her bin kullanıcı için 2 yıllığına saklanacak bilgi miktarının yaklaşık 2-3 Terabyte arasında olacığını düşünüyor. Normal koşullarda bu bilgilerin sıkıştırılarak daha tasarruflu bir şekilde saklanabileceğini söyleyen yetkililer, ancak bu durumda bilgiler üzerinde arama yapılamayacağını belirtiyor. Aynı zamanda bilgilerin güvenilirlik açısından en az iki kopya şeklinde saklanması gerekeceği belirtiliyor.

http://www.radikal.com.tr/ekonomi/internete_torba_zammi_kapida-1170863

Ne güzel değil mi ??2. sınıf dünya ülkeleri hızında interneti kullan yine dünyanın interneti en pahalı kullanan ülklerinden biri ol.Şimdi gelen torba yasayla hem hızın daha yavaşlasın hem maddi külfeti daha yük binsin vatandaşın üzerine...Ne güzel Türkiye...
Bazen kendimi,bizi,milleti sezercik filmindeki ''fıstık'' a benzetiyorum.Binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacıı!!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…