Bunlar demokrasiyi kullanarak bizi mecliste temsil etmek icin MILLETVEKILI secilerek o koltuklara geldiler.Yani bize hizmet icin... Ancak cikardiklari kanunlarla sadece kendi yerlerini saglama almaya, gerekirse bizi denetlemeye, kendi koltuklarini tehlikeye dusurecek birileri olursa sorgusuz sualsiz iceri atmaya yonelik kanunlar cikarmakla mesguller. SAdece kendilerine hizmet ediyorlar. Turkiye'ye padisahlik yonetimi getiriyorlar. HSYK yi de Adalet BAkanligina baglayarak yargiyi kayitsiz sartsiz ellerine gecirmenin pesindeler.. Istediklerini iceri atacak, istedikleri gibi at oynatabilecekler, ama hic kimsenin karsi dava acmasi mumkun olmayacak, savunmasi bile... Turkiye nereye gidiyor boyle... Yazik...
Bunlara oy veren kesim, savunan kesim, bunlar gelmeden onceki Turkiyeyi de boyle saniyor. Bugun 25 yasinda olan bunlar geldiginde daha 14 yasinda idi, bilip bildigi Turkiye bu. Hayir, Turkiye boyle degildi. Biz bu ulkede ozgur yasadik. Suleyman Demirel'in bir sozu vardi, "yuruyun, yurumekle yollar asinmaz" diye. Insanlar yurudu mu ses yapardi. Simdi yuruyenlerin ustune tomalar, gaz bombalari yuruyor. Hayir, eskiden Turkiye boyle degildi. Yiyenler bile boyle rahat yemediler. Ecevit, Suleyman Demirel, Turkiye'nin gecmisine imzasini atmis siyaset liderleri, basbakanlar, hic biri dunyanin en zengin liderleri arasina girip gitmedi... Uyanin, ulke elden gidiyor...
hsyk vs konularında sizinle aynı görüşteyim
ben akpartili değilim zaten (herhangi bi siyasi görüşüm de yok) ama objektif bakacak olursak eskiden de durumun farklı olduğunu düşünmüyorum
yargı önceden solcuların elindeydi her gelen kendisi ele geçirmeye çalışıyo zaten
diğer türlü olsa akp türbanı serbest bırakmak için 10 yıl harcamazdı daha kolay yapardı diye düşünüyorum
ayrıca süleyman demirel ecevit gibi liderler türkiyeyi maffetti şimdi onları savunmanızı hiç anlamıyorum ve objektif olmadığınızı düşündürdü bu bana
bu tarz liderleri kim nasıl savunabilir aklım almıyo
hele ki demirelin sözlerini buraya dizsek herkes gülmekten kendini alamaz heralde işi gücü kıvırmaktı adamın
simon hanim, yasiniz kac bilmiyorum. Kulaktan dolma bilgilerle konusuyorsunuz. Ecevit, Demirel icin ulkeyi mahvettiler diyorsunuz da, bugun Erdogan'in yaptiklari yaninda onlarin mahvetmesi komik kaliyor. Yolsuzluk, rusvet, adam kayirma onlarin zamaninda da vardi. Ozal'in "benim memurum isini bilir" demesiyle nerdeyse olaganlasmisti bile.. Ancak kimse bu isi bunlar gibi aleni, halkin gozune soka soka yapamadi. Kimse bu isten multi milyarder olamadi. Hatta, Mesut Yilmaz, kardesi vergi kacirmaktan yargilandigi icin aninda Anap genelbaskanligindan istifa etmisti. Yolsuzluk hala yuzkizartici bir suctan sayilirdi, adi karisan yuzsuzluk yapip komplo, duzen demeden once istifa edip yarginin gorevini bitirmesini beklerdi. Yuzsuz yuzsuz koltuguna yapisma hakki yoktu. Boyle bir Turkiye'den bahsediyorum ben. Bugun basbakanin oglu savciliga cagiriliyor, cagiran savci gorevden aliniyor, oglan yurtdisina kaciriliyor, basbakan hala umarsiz bir sekilde gorevinin basinda.. Karisi da ote yandan apar topar otel zincirlerini satiyor. SAnki satinca herkes bir zamanlar onun oldugunu unutacak.. Ha belki onun olmadigina dair sahte belgeler de hazirlanmistir bir yandan, gorecegiz.. Albaylara, yarbaylar duzmece oldugu iddia edilen belgelerle icerde, ustelik senelerce yargilanmadan bekletildikleri de cabasi... Ayni olay gazeteciler icin de gecerli.. 5 senedir icerdeler, ama tecavuzculer ceza almiyor artik bu ulkede...Hatta onemli mevkide iseler piskin piskin gorevlerine bile devam ediyorlar. Milletvekillerinin birden fazla esi oldugundan zina suc olmaktan cikarildi bir kanunla... Gelir gelmez cikardiklari ilk kanunlardan biri.. Digeri de Ecevit'in cikardigi "nereden buldun?" yasasi... GElir gelmez yururlukten kaldirilan.. Siz hangi bagimli yargidan bahsediyorsunuz? Turkiye'de Yargi bunlar gelene dek her zaman bagimsiz olmustur. Anayasa mahkemesi de... Ordu da... Tam 80 sene.. Insanlar bu ulkede yurumuslerdir... Yuruyerek istemedikleri kanun ve uygulamalari protesto etmislerdir. Halkin istedigine kulak verilmistir. Simdi bu ulkede yasayan sizlerin boyle bir hakkiniz yok! Sizlerden yurumek isteyenlerin uzerine gaz bombalari atilmakla kalmayacak, tutuklanacak, belki de Silivri'deki gazeteciler gibi yillarca yargilanmadan, sucunuzun ne oldugunu dahi bilmeden savcinin iddianamesini bekleyeceksiniz yargilanmak icin.. Belki sizlerin de uzerine yalanci sahitler salinacak, doguda PKK ile catismis askerlerimizin, albay vve generallerimizin ustune salinan terorist sahitler gibi.. Turkiye bugun sadece mahfolmamis, Turkiye kokusmus! Turkiye'nin civisi cikmis! Orgun medyadan haberalma hakkiniz bile yok sizin... Siz hic bunlar geldiginden bu yana TV de her secim arefesinde yapilan en populer program olan "Liderler acik oturumu" diye birsey seyrettiniz mi? Her secim zamani sabahlara kadar izlerdik o siyaset liderlerinin tartismasini, cekismesini, birbirlerini milyonlarin gozu onunde koseye sikistirmalarini.. Boyle birsey yok bugun, cunki bunlarin cevap verebilecekleri bir aciklamalari yok, rezil olurlar iki soruda.. AKP asla eskiden oldugu gibi yapilan HUR bir acik oturuma cesaret edemez. Yakinda sosyal medyadan da haberalma ozgurlugunuz de olmayacak! Siz hala bu kanunu dizilerin telif haklarini korumak icin cikarttiklari dusunun... Onlarin da cok da umurunda idi dizi yapimcisinin kazanacagi paralar..
Yazilacak milyonlarca sey var, ama anlayabilmek icin dunu ve bugunu yasamis olmak gerek... Yoksa sizler icin bildiginiz tek Turkiye bu, yazik, cok yazik...
Bu ulke bugune dek hep kotunun iyisine oy verdi. En kotu kim? Bugunki derdimiz o... Alternatifsiz derken, yolsuzlukta mi, diktatorlukte mi alternatifleri yok, yoksa yonetimde mi iyi dusunmek lazim... Ic itibarimiz, dis itibarimiz, ekonomi, saglik, egitim....
Ben dis itibarimizin daha kotu oldugu bir donem bilmiyorum. Yabanci gazetelr bugun heryerde yolsuzluklari ve savcilarin gorevden alinmalarini yaziyor. Geziyi butun dunya duydu. Ekonomiude ulke sicak paraya doydu, en kucuk kicvilcimda kacacak oilan para simdiden dolari 2.18 e firlatti bile... Ulkenin satilip paraya cevrilecek topraklarindan baska birseyinin kalmamasi da cabasi... 80 senede kurulan ne varsa hepsi 11 sene icinde satildi. Evden esya satip borcunu odemek ve karnini doyurmak gibi birsey bu. Ama bitti iste, hazira dag mi dayanir? Eskiden bir tek kisinin (genellikle kocanin) calisarak evi dondurdugu, biraz saglam bir sirket veya fabrikada calisan bir aile resisinin rahatlikla ev alabildigi ulkede kari koca her ikisi de calismadiktan sonra ay sonunun getirilemedigi, hala da kredi borclarindan batilan, intihar edilen bir ulke haline gelmisiz (sorun babalariniza, dedelerinize hangi kredi ile almislar evlerini). Saglikta millet artik doktora ne odeyecegini bilmedigi icin hastaneye gitmeye korkar olmus. Egitim bir gunde cikarilan yasalarla toptan degistirilip duran deneme tahtasina donmus, ogrenciler kobay....Yargi cocuk oyuncagina donmus.. Icler acisi.. Protesto eden oldugunda gaz bombalari hazir..
Evet, bu icraatlerda alternatifleri yok... DAha once ic bir parti bu saydiklarimi yapmadi, yapamazdi da... Memlekette keyfi idareyi engelleyen kanunlar vardi, yargi/yasama/yurutmenin ayrildigi kuvvetler ayriligi diye bir kavram vardi. Bizim doguda kirmizicizgilerimiz vardi, bugun Suriyeli teroristlerin cirit attigi, Barzaninin zafer cigliklari attigi. Apo'nun pazarlik konusu yaptigi Dogu Anadolu ve dogu sinirlarimizda... Bunlarin simdiye dek olan butun devlet politikalarini, devletin butunlugunu cikarlari ugrunda alasagi etmekte ALTERNATIFLERI YOK! evet...
Bu ulke bugune dek hep kotunun iyisine oy verdi. En kotu kim? Bugunki derdimiz o... Alternatifsiz derken, yolsuzlukta mi, diktatorlukte mi alternatifleri yok, yoksa yonetimde mi iyi dusunmek lazim... Ic itibarimiz, dis itibarimiz, ekonomi, saglik, egitim....
Ben dis itibarimizin daha kotu oldugu bir donem bilmiyorum. Yabanci gazetelr bugun heryerde yolsuzluklari ve savcilarin gorevden alinmalarini yaziyor. Geziyi butun dunya duydu. Ekonomiude ulke sicak paraya doydu, en kucuk kicvilcimda kacacak oilan para simdiden dolari 2.18 e firlatti bile... Ulkenin satilip paraya cevrilecek topraklarindan baska birseyinin kalmamasi da cabasi... 80 senede kurulan ne varsa hepsi 11 sene icinde satildi. Evden esya satip borcunu odemek ve karnini doyurmak gibi birsey bu. Ama bitti iste, hazira dag mi dayanir? Eskiden bir tek kisinin (genellikle kocanin) calisarak evi dondurdugu, biraz saglam bir sirket veya fabrikada calisan bir aile resisinin rahatlikla ev alabildigi ulkede kari koca her ikisi de calismadiktan sonra ay sonunun getirilemedigi, hala da kredi borclarindan batilan, intihar edilen bir ulke haline gelmisiz (sorun babalariniza, dedelerinize hangi kredi ile almislar evlerini). Saglikta millet artik doktora ne odeyecegini bilmedigi icin hastaneye gitmeye korkar olmus. Egitim bir gunde cikarilan yasalarla toptan degistirilip duran deneme tahtasina donmus, ogrenciler kobay....Yargi cocuk oyuncagina donmus.. Icler acisi.. Protesto eden oldugunda gaz bombalari hazir..
Evet, bu icraatlerda alternatifleri yok... DAha once ic bir parti bu saydiklarimi yapmadi, yapamazdi da... Memlekette keyfi idareyi engelleyen kanunlar vardi, yargi/yasama/yurutmenin ayrildigi kuvvetler ayriligi diye bir kavram vardi. Bizim doguda kirmizicizgilerimiz vardi, bugun Suriyeli teroristlerin cirit attigi, Barzaninin zafer cigliklari attigi. Apo'nun pazarlik konusu yaptigi Dogu Anadolu ve dogu sinirlarimizda... Bunlarin simdiye dek olan butun devlet politikalarini, devletin butunlugunu cikarlari ugrunda alasagi etmekte ALTERNATIFLERI YOK! evet...
siz neden her lafı yanlış anlayıp başka noktaya çekiyosunuz ben mi anlatamıyorum
birşey yazıyorum gidip benim yazımdan kastetmediğim birşeyi çekip almışsınız ben sizi başka bi konuda eleştirdim siz olayı sadece bu iktidar üzerinden yorumluyosunuz
alternatif konusunu nasıl o şekilde anladınız cidden şaşırdım
ben iktidara oy veren insanların böyle düşündüğünü kastettim onu yazarken
eleştirseler bile güçlü bi muhalefet göremedikleri için arada kalıyo insanlar yalan mı
siz beğeniyo musunuz şu an muhalefet partilerini
kötüsünün iyisine oy veriyolar mecburen ona katılıyorum
ben iktidarı zaten en sert şekilde eleştiriyorum zaten öyle bi yazıyosunuz ki okuyan beni iktiar yanlısı filan sanır
ben alternatif yok derken hepsi birbirinden kötü o yüzden kime oy vereceğimi bilmiyorum diyorum çünkü diğer partiler daha önce iktidar olup hayal kırıklığına uğrattı akp de aynı şekilde
diğer küçük partilere oy versen oyun boşa gitmiş gibi oluyo oy kullanmayınca direk iktidar partiine gidiyomuş zaten oy
ayrıca size göre en kötü odur başkasına göre daha kötüleri de vardır
bu ülkede mhpye ya da chpye asla oy vermem diyen insanlar da var akpye asla vermem diyenlerde var
herkese göre değişiyo bu anlatabiliyo muyum
mesela başörtülü bi arkadaşım da chpye asla ama asla oy vermem diyodu bi başka arkadaşlarım da bu saydığınız sebeplerin bazılarından akpye asla vermem diyo demek ki herkesin önceliği düşüncesi farklı
siz şimdi neyden bahsediyosunuz anlamıyorum
durup durup kötü politikaları sayıyosunuz bunları zaten biliyoruz herkes biliyo
o zaman söyleyin bana sizce kime oy vermeyelim lütfen bunu cevaplayın ama politik yorum yapmayın
bakalım kime oy verebilmişim öğreneyim
Madem ki yazdiklarimi herkes zaten biliyor, neden hala kime oy vermemeliyim diye soruyorsunuz? Bu adamlar ulkeye tecavuz ediyor diyorum, siz hala en kotusu kim diye soruyorsunuz..Ulkeyi satiyor diyorum, biliyorum ama care yok diyorsunuz, oburleri gelse onalr da SATABILIR diyorsunuz, onlar kotu oldugu icin bunlar var diyorsunuz, mazeretiniz oyle cok ki...
Bakin, Suleyman Demirel artik siyasette yok, Ecevit oldu, Ozal oldu, Mesut Yilmaz ve Tansu Ciller siyaseti birakali cok oldu, Baykal da gorunurde yok.. Onlarin kadrolarinin cogu da artik yok... Sizin oylarinizla tekrar gelmeleri mumkun degil... Sizin otekiler de boyle demeniz, ben bunlarin babasini da sevmezdim demekle esdeger... Kilicdaroglu hic basbakan olmadi, Bahceli de oyle... Pamukoglu da... digerleri de... Yani hic icraatta bulunmadilar... Onlari nasil bir onyargi ile ayni kefeye koyabiliyor, hatta Erdogan'dan bile asagida gorebiliyorsunuz? Muhalefet liderinin yolsuzlugundan bahsetmissiniz, hangisi? Erdogan'a ragmen koltugunda kalabilmisse tebrik ederim ancak ben onu... CHP'yi kapattirmak icin bahane ariyor zira... Belki Bahceli'ye dokunmaz, ondan bahsediyorsaniz, ne de olsa 2/3 meclis cogunlugu gerektiginde onlarin oylarindan faydalaniyor hala.. Orada muhalefet eden tek parti CHP, o da meclisteki sayisi kadar ses cikarabilir, hepsi bu.
Ben size kime oy vereceginizi soyleyemem elbette. Sadece su kadar diyebilirim, evinizin anahtarini, evladinizin istikbalini kime teslim edemeyeceginizi biliyorsaniz, iste ondan kesinlikle uzak durun, kendi iyiliginiz ve bu ulkenin iyiligi icin dostlariniza ve konusma firsati buldugunuz herkese de bunu boyle anlatin.
Kimse tecavuzcusu ile evlenmek istemez... Ulke yonetimi ve bedeniniz cok farkli sanmayin. Bu kanunlar sizin icin cikiyor...
Simon,
Ben de aslinda sag goruslu bir vatandasim. Yasim 50. Yaklasik 30 senedir oy kullanabiliyorum. Bunca zaman icinde DYP'ye oy verdim, hatta ilk gelislerinde AKPye oy verdim, ancak bu 30 sene icinde hic CHPye oy vermedim, taa ki bunlarin ilk icraatlarini gorene dek. VE gecen genel secimlerde ilk defa CHP'ye oy verdim. Ikinci parti olduklari icin. O zamandan AKP ile ulkenin gidisati belli olmustu zaten.. Eger bu genel secimlerde orada olabilirsem gene ayni seyi yapacagim. Su anda guclu bir muhalefet gorebilmeniz imkansiz. Nasil ki medya susturulmus, yargi ve ordu ele gecirilmis ise, ayni sekilde muhalefet de susturuluyor. Seslerini duyurabilecekleri hic bir yer birakilmadi. Meclis kursusunden ne konusabilirlerse, sosyal medyaya ne yansiyabilirse iste hepsi o. Iste su anda bu baslikta tartisilan kanunla sosyal medyayi da susturmaya calisiyorlar. Ulkede diktatorluk var su anda. Ulke bogulmus.. Ulke bir nefes almadan, yeniden kendine gelmeden guclu bir muhalefet hayalden oteye gidemez... Demokrasi kaldi mi ulkede? Muharrem Ince'ye bile iktidari elestirdigi ve muhalefet yaptigi icin fezleke duzenlenmis bir idareden bahsediyoruz. Ulkeyi boyle bir iktidar yonetiyor su an, muhalefete gecis yok ki.. Muhalefet yapan gfazeteciler bile icerde, bu bir fikir vermiyor mu muhalefetin durumu ile ilgili? Ikinci parti gelmeli, bu CHP olabilir, MHP olabilir, belki de aralarindan sivrilecek baska bir parti olabilir. Ama bu ulke herseyden once bir nefes almali... Bunlarin gitmesine sebep olacak hangi parti olursa, PKK partileri haric, oyum onadir. Ikinci partiye... Cumhuriyet ve demokrasi yeniden islevine dondukten sonra partiler ancak seslerini duyurabilip muhalefet guclenebilir, simdi degil... Imkansizi istiyorsunuz bu zamanda...
Gerci bana sorarsaniz secimlerle bir sonuc alinabilecegine inanmiyorum ben artik. Daha once de yazdigim gibi, diktatorler ulkelerin basina secimlerle gelirler, ancak secimle giden daha gorulmedi. HSYK ile bosuna mi ugrasiyorlar saniyorsunuz? Secimlerde hile oldugu iddia edilecek olursa itiraz etme hakki bile olmayacak. Secimler hikaye yani...
Hükümeti bu konuda çok cesur gördüm...Halkın kendileri hakkında o güzel duyguları bilecekler ve bunu bilerek devam edecekler..Valla büyük cesaret...
Takdir ettim
Aklıma çok güzel bir deyim geldi yağmurlu falan
Ama söylersem banlanırım