Selamlar herkese, Bu yazıyı yazan doktor aynı zamanda benim doktorum.Hamile kalmadan önce bazı muayeneler için jinekolog araştırmaya başlamıştım.Bir doktora gittim, hamile kalmak istediğimi söyledim, kontrolleri yaptı, elime yapılması gereken testleri sıkıştırdı, bunları yaptır getir diye emretti.Sigara kullanıyordum, şimdi hemen bırakıyorsun, alkol almayacaksın, saçlarını boyatmayacaksın, ve daha bir sürü emir.
Tamam hepimiz sağlıklı bir hamilelik geçirmek sağlıklı bebekler kucağımıza almak istiyoruz.Daha hamile kalmadan , sadece kalma düşüncesi içinde kontrole gittiğimde aldığım bu tepkiler, hamile psikolojisi içinde beni ne hale sokar diye düşündüm.
Arkasından yeni doktor araştırmaya başladım. Daha önce doğum yapan arkadaşlarımdan gittikleri doktorların nasıl davrandıklarını sordum.
Birkaç tanesi Hakan beyi tavsiye etti. Hele bi arkadaşım , ilk doğumunda kendi doktoru yokmuş hastanede,Hakan beyle ilk hastanede doğumda karşılaşmış, ama ona rağmen doktor onu sakinleştirerek sen normal nbir doğum yapacaksın, korkma diyerek onu rahatlatarak doğumunu yaptırmış.Bunları duyduktan sonra, o sırada adetimde gecikmede olmuştu, ondan randevu alarak kontrole gittim.Gerçekten herşey anlatıldığı gibiydi ve kendimi rahatlamış hissettim.İnşallah doğumu o yaptıracak.Herkese öyle bir doktor denke gelmesini isterim.İnsan hamile iken zaten ruhsal sorunlar yaşıyor, bir de o doktorların hamilelere karşı olan tavırları, zevk almamız gereken şeyleri, karabasana çeviriyor.İnşallah sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi alırız kucağımıza, normal doğumla.