Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kadın doğumdan randevu al öncelikle doktor yönlendiriyor zaten adetin ikinci günü film için randevu almaya gidiyorsun ben çapada çektirmiştim 10 15 dk süren bi işlem ve çokta acı hissetmiyorsun
ya devlet hastanesinden randevu aldım gittim ve rahim filmi çektirmek istediğimi söyledim onlarda bana radyoloji miydi tam hatırlamıyorum oraya gidip kayıt yaptırmamı söylediler .kaydımı yaptırdım ve adet olduğum günden 2 gün sonra gelip film için randevu vereceklerini söylediler 2. gün gittim gün aldım ve filmimi çektirdim aç karnına gidiyorsunuz film çektirmeye 3 tane ilaç yazıyor bir tanesi rahime enjekte edeceği ilaç diğerleride bir antibiyotik ve ağrı kesici 10 dk işlemle ve bitiyor herşey .film çekildikten sonra yemek yiyip ağrı kesici ve antibiyotik alın .. bi kaç damla kanama olacaktır korkmaya gerek yok o gün ağır bişey yapmayın ve dinlenin b kadar ...
bakire birine yapılmaz tabikide
başka konuya da yazdım da buralara yazayım bilgi amaçlı. düşünenler faydalansın diye...
rahim filmimi çektirdim. okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesinde.
ilaç ve kullanılan aletleri kendimiz alıyoruz. ilaç çok tutmadı. fakat medikalden aldıklarım pahalıydı. zorunlu olan parçalar 5 tl tuttu. zorunlu olmayan b alet vardı. fakat acısız olması için o gerekliymiş. acıyı göze alamadığımdan aldım. fakat 80 tl idi. bunu duyunca oo özelde yaptırsam daha iyiydi dedim. medikalcide öle düşünmeyin son teknoloji cihaz bu hastanede dedi. ne kadar doğru bilemiyorum.
neyse gergindim baya. eşim yanımdaydı önce o rahatlattı az. sonra çeken görevliyle konuşmaya çalıştım. gerginim dedim. o da sağolsun konuştu benle. acı kişiden kişiye göre değişiyor dedi. senden önceki bayanın tüpleri tıkalıydı acıdı dedi. vs.. işte.
ben ilaç vermelerinden değilde aletten korkuyordum. ama tam tersi oldu. alet yerleştirirken hiç acımadı. ilç verirkende önce hiç acımadı. sonra hafif bir sızı. sonunda ağrı oldu. adet ağrısı gibiydi benim iççin tam anlamıyla. ama benim adetin ilk günü çok ağrır. işlemin sonunda ağrıdı ve 5 dakika devam etti. aynı adet ağrısı gibi bacaklarımda ağrıdı. ama öle düşündüğüm kadar kötü değildi. çok basit bişi de değil tabiki ama dayanılmıcak bişi de değil.
1 banyo 4 gün ilişki yasak dedi. 5 günde antibiyotik kullanacakmışım enfeksiyon olmasın diye.
haa bu arada tüplerim açıkmış. gayet açık dedi. ve o an biraz üzüldüm açıksası. yani şöyle düşündüm ben hiç yumurta tedavisi görmedim. önce onu görüp ondan sonra mı hsg olmalıydı acaba diye.
neyse açık olmasına çok şükür tabi. ama ben kendimi tüplerim tıkalı ondan olmuyor ve hsg den sonra açılırda hamile kalırım diye inanadırdığım için biraz hayal kırıklığına uğradım galba. saçmalıyorum dimi :) geçen ay maydanoz süt buharı yapmıştım onun etkisi oldumu acaba.
birde ben bu hsg yi daha farklı sanıyordum. koca bi aletle içerden çekim yapcaklar sandım. çekim normal bir film gibi üstten oldu. çekim aleti yukarda yani. ilaç için vajinal muayene gibi oluyor ve ilaç veriliyor. o anda çekim yapıyor üstten.
ha birde beni esas rahatsız eden şey o içeri verdikleri ilacın dışarı çıkma süreciydi. adet gibi bi his oluyor ama ben kendimi kötü hissettim. çok pismişim gibi. hemen banyı yapmak isterdim ama banyo yasak. o his beni acıdan daha fazla rahatsız etti diyebilirim.
canımı acutan şey ilaç oldu benim sadece. çok uzattım. :)
ne oldu yaptırdınız mı??? süreç nasıl geçti?? bilgi verebilirseniz sevinirim??Mrb kızlar ben kimyasal gebelik iki tane geçirdim bir bebek düştü ve yaşım 40 Dr hsg istedi özelde çok pahalı önerdiği yerde Dr devlet cektirsem adetinin 1 günü randevu aldım yarın gidicem biraz korkuyorum ltd bilgisi olan yardımcı olsun bu gerekliymis bebek için denildi