merhaba 10 haftalik gebeydim bos kese sebebiyle hamileligime son verildi.
son 3 haftadir bilgim vardi takip ediyorduk. kese 35.5 milime kadar ulasti dunki beta hcg sonucum 45bin civarindaydi ilk ogrendigimizde ise 526 yani kanda gebeligin olmasi gercekten hamile oldugunuz anlamina gelmiyor. tecrubem şudur ki bende kalp atislarini duymadan cok yakinlarinizla bile paylasmayin sonra dert anlatmak cok zor oluyor ve her 10 kadinin 3 u de bunu ne yazik ki yasiyor.
berbat bir kurtaj deneyimi yasadim. o kadar üzgünüm ki anlatamam umarim kimse yaşamaz inşallah bu yazi kafasi karisiklara ulasir...
devlet hastanesinde personel yakinimiz oldug icin devlette yapalim dedik gercekten de her sey tikir tikir gitti. zaten devlet hastanesinde yakininiz varsa ozel hastaneden farksiz oluyor. hemen ultrasonla bakildi ardindan cok kapsamli kan tahlilleri yapildi. once ilacla dusurmeye çalıştılar vajinaya ilac yerlestiriyorlar ayrica 2 saatte 1 dil alti ilac verdiler hemen yanit vermez 24 saati bulabilir kasilmalar agri ve kanamaniz olacak kese parcalanip atilacak kalan parcalari da kurtajla alacagiz dediler. bu asli;da guzel bir yontem. cunku vucudunuzu dogal yolla keseyi atmaya hazirliyor vucut direkt kurtajdaki gibi bir parcasini aniden yitirmiyor hormonlari hazirlaniyor. 5-6 saat sonra kanamam olmaya basladi beraberinde bagirsaklarimda hizla calisti ayni mens adet sureci gibiydi anlattiklari kadar berbat bi agrim olmadi bu arada tek kisilik gayet guzel bi odam vardi. gece 12 de tipki adet doneminde yumurta parcalarini attigimiz gibi keseyi vucudum buyuk bir parca olarak atti. bu arada tansiyonum cok dusuktu normalde 12-8 olan tansiyonum sanirim endiseden 9-6 civarinda geziyordu. hemsireler doktorun cok yogun oldugunu ilk firsatta muayene edecegini soylediler. gece saat 4 te hemsire beni muayene odasina goturdu doktor vajinal ultrasonla kontrol yapti bu arada ben beni izleyen bayan hasta bakiciyi disari cikarttirdim ama sonra yine izlemeye geldi. doktor dusmus parçalar var aliyoruz dedi. makinayi getirdi yanima. anestezi olmak istedigimi soyledim. burada anestezi yok dedi yakinimizin olmasi sebebiyle daha once anestezi uygulayacaklarini soylemislerdi. doktora durumu anlattim. tamam dedi istersen yaparim ama 1 dk lik bir operasyonun var deymez anestezi almana dedi. oyle diyince iyi o zaman dedim. demez olaydim. toplamda her şey 3-4 dk sürmüştür. ama resmen agri kesici bile yapmadan koyun keser gibi kürtaj yapildi. asil islem gercekten 1 dk sürdü digerleri aletlerin iceri yerlestirilmesi baticonla vajinanin temizlenmesi vs. ama boyle bir aci boyle bir depresyon olamaz. bi ara durun biraz diye yalvardigimi hayal meyal hatirliyorum doktorun tamam duruyorum dedigini resmen kendimde gecmistim. tansiyonum sonrasinda 8 -4 e dusmustu. boyle bir izdirap olamaz. hicbir agri kesici bile yapmadan nasil boyle bir islem yapilir agri kesici yaptirmadan dis cektirebiliyor muyuz ki inanin kiyaslanamaz
lutfen hanimlar yaptirmayin 1 dk diye katlanilir diye düşünmeyin çünkü katlanilir bir sey degil.
simdi düşünüyorum gecenin saat 4 ünde neden doktor benim icin beklesin 2 -3 personeli daha cagirsin anesteziyi beklesin zaten tansiyonum dusmus niye mesuliyet alsin zaten o masa da yatan kendi cani degil tabi katlanilir bi aci onun icin. ki inanin ben aci esigi yuksek sabirli biriyimdir oyle cevreme yuk olmak istemem. yasadigim bu tramvayi gercekten unutmak istiyorum. aci bitiyor sonuc olarak simdi eser yok. ama hatirladiklarim cok izdirap verici
ozel hastanede olsaydi ne olacakti. konfor icin agri olmasin diye ilacla hic oncesinde dusurmeye vs ugrasmayacaklar (ki bence ilac dogru bir yontem) direkt sizi 10 dk.lik genel anesteziyle uyutup kurete edeceklerdi uyandiginizda hafif sizi icinde agri kesiciyi verip bir kac saat sonra taburcu edeceklerdi. eger sokak arasi bi ozel hastaneyse hic tahlil mahlil anesteziye uyumlulugunuza da bakmayacaklardi. bu arada kucuk polikliniklerde ucret 400-70p lira arasinda ucretlendiriliyor.
bunlari yasayacagimi bilseydim ozel bi hastanede once ilacla dusuk yaptirir sonrada anesteziyle