- 24 Aralık 2024
- 14
- 6
- 24
- Konu Sahibi denizsevda
Herkese merhabalar. Ben 24 yaşındayım. 1.5yıllık evliyim. Çocuk düşünmeye beni biraz da eşim ikna etti çünkü onun geçmişte yaptırdığı iki varikosel ameliyatı vardı. Sperm kalitesinin düşük olduğundan korkuyordu. 6 ay kadar normal yolla bebek sahibi olamayınca doktorlara başvurduk. eşimin sonuçları düşüktü. Özel bir kadın doğum doktoruna danıştığımda aşılama ile uğraşmamamı direk tüp bebek yaptırmamız gerektiğini söyledi ama ben aşılamaya da şans vermek istedim. Üniversiteye gittim ve doktorla görüştüm. yapılabilir şans biraz düşük dedi ama yine de sürece girmeye hazırdık. Hormon testleri yapıldı öncelikle Jinekolojik muayene, smeer testi sonra da Hsg yani rahim filmi istendi. Açıkçası aşırı derecede korkmuştum özelde anesteziyle yaptırmayı düşündüm sonra cesaretimi toplayıp anestezi olmadan tedavime başladığım hastanede yaptırdım. Benim acı eşiğim biraz düşük canım yandı hep dua ettim. İşlem sonunda bayıldım malesef çünkü kendimi çok strese sokmuştum. şükür sonuçlarım çok güzeldi hiçbir problem yoktu. Tabi bu işlemler neredeyse 1 aydan fazla sürdü. sonra adetin 2. günü kontrole gittim. Klomen ile yumurtalarımı büyütme süreci başladı. 5 gün sonra kontrole gittiğimde 17 mm olduğunu ilacı bırakmamı ve 3 gün sonra aşılama yapılacağını söyledi. 18 Aralık 22.00 da çatlatma iğnesi vuruldum. 19 Aralık 10.00da aşılama yapıldı. Ben dualara çok inanan biriyim meryem suresi okudum işlem öncesinde dualarla girdim operasyona. dediğim gibi acı eşiğim oldukça düşük bu yüzden aşılama işlemi de canımı oldukça acıttı. Doktorum işlem sonrası yarım saat yatmamı söyledi. Sonrasında rahim duvarı kalınlaştın diye ilaç yazdı. Günde 2 defa. İşlem günü ve ertesi günü hem az da olsa kanama oldu hem de aşırı kasık ağrısı. ben biraz temkinli davrandım ve yaklaşık 4 gün olabildiğinde uzandım. hiç iş yapmadım. bugün 5.günüm artık yavaş yavaş hareket etmeye başlayacağım. Sonucu sabırsızlıkla bekliyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin. Yüzümüzü güldürsün Size sorum çatlatma iğnesini benim gibi 12 saat önce vurulan var mı sonucu nedir merak ediyorum? Çok uzun yazdım okuduğunuz için teşekkür ederim.