• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet hastanelerinde ultrasona prezervatif takılmaması

Neden izin verdiniz buna peki? Neden doktora sormadınız da burada iftira atıyorsunuz bilip bilmeden. Size tavsiyem bir olayı yaşarken yüzleşin gerçeğini öğrenin.
Her türlü hastalık bulaşır bu dediğini şekilde hiv hpv herpes tedavi olmaya gittiğimiz yerde doktorlar bize bunların bulaşmasına izin verir mi sizce?
Ablalarım ve kız kardeşlerim öncelikle merhaba, size danışmak istediğim ve beni çok rahatsız eden bir konu var.Bundan 1 ay kadar önce bir şehir hastanesinde ilk vajinal ultrasonumu oldum 4 yıldır aynı kişiyle olmak üzere cinsel hayatım başladı ve devam ediyor şuanda nişanlıyız kısmetse seneye evleniyoruz.. en son hastaneye ergenlik dönemimde pcosum olduğu için 15 yaşımda gitmiştim zamanla geçeceği söylenmişti seneye hamilelik ve çocuk konuları gündeme geleceği için merak üzerine gittim iyi haber pcosum geçmiş ve benim bilmediğim bir mantar problemim de varmış sağ olsun çözdüler. Cahillik mi dersiniz yeterince araştırmamak mı dersiniz bilmiyorum ama vajinal ultrason probuna dikkatli bakmaya çalıştım üzerinde bir şey yok gibiydi veya çok şeffaftı günlerce içim içimi yedi hemen randevu alıp muayenemde orada olan hemşireye birebir sordum her hastada değiştirdiklerini söylediler fakat şeffaf olması benim görmemem hala beni çok rahatsız ediyor.Yeni açılan bir şehir hastanesi ve çok hasta gelip gidiyor poliklinik olduğu için kanseri atlatmış düzenli kontrollerine gelen insanlar dahi var o yüzden tehlikeye atmayacaklarını düşünsem de sizce böyle bir ihmal olabilir mi,kadın doğum hemşiresi veya düzenli jinekolojik kontrol yaptıran arkadaşlarım da yardımcı olursa çok sevinirim..
10 Aralık'ta hemşireye sorduğunu, hemşire de taktığını söylemiş halbuki.

İçinizi rahat ettirmek için söylemiyorum ama ilk Vajinal ultrasonumda aynı korkuyu ben de yaşadım hatta birkaç ay önce devlet hastanesinde oldum hemen randevu alıp görüşmeye de gittim doktorun hemşiresine sordum her hastada değiştiriyoruz dediler içimi rahatlatmaya çalıştım sizin dediğiniz şey imkansız toplu salgın yapmak gibi bir şey özel veya devlet hiçbir hastane bu sorumluluğu alamaz tanımadıkları bir hastaya kasıtları da yoktur size korumasız muayene yaptılarsa herkese yapmışlardır ortalık hastalıktan kırılır odaya girmeden önce ince bir prezervatif kullanmışlardır siz görmemişsinizdir sandalyeye serdikleri örtüyü bile değiştirirken bunu yapmamaları büyük bir saçmalık olur konuyu okuyan kadın doğum hemşiresi arkadaşlarımız varsa bizi en iyi onlar aydınlatır diye düşünüyorum.
4 aralıkta böyle bir yorumda bulunmuşsunuz aynı konudan muzdarip bir üyeye. Başınıza gelmesi çok garip gerçekten

Aynı doktora yeniden gidin ve bakın o halde. Takmazsa sorun ne dersiniz?
Randevu aldım zaten hanımefendi gittim de ama doktorlar asistan olduğu için değişip duruyorlar muayenemde olan kişi sadece hemşire vardı o da yeterli bir açıklama yapmadı 2 kelime söyleyip devamını getirmedi

4 aralıkta böyle bir yorumda bulunmuşsunuz aynı konudan muzdarip bir üyeye. Başınıza gelmesi çok garip gerçekten
Ve 2 aydır bunla baş etmeye çalışıyorum muayene 2 ay önceydi 1 hafta önce önlem alıp özel hastaneye gittim kan ve idrar testimde bir hastalık çıkmadı fiziki muayenemde de çıkmadı ama hpv siğil türevi Türkiyede elinizi attığınız her kadında bulunan hastalıklar kaptıktan sonra 2 yıl 5 yıl sonrada çıkabiliyor korkunun sebebini anlamışsınızdır umarım

Böyle bir gerçek olduğunu bilmiyordum ama bu tamamen hastanenin kullanıp kullanmak istememesine bağlı sanırım kimse devlet hastanesinde vajinal ultrason aletine prezervatif takıldığını görmüyor direkt jeli sürüp öyle muayene ediyolar zaten bir hasta çıkar çıkmaz diğeri giriyor aralarında aleti temizlemek prezervatifi değiştirmek için yeterli bir süre bile yok bunu keşke en başında bilseydim özele giderdim resmen para vermiyosan sağlığını hiçe sayarım diyorlar devlet hastanesini sadece maddiyattan değil deneyimlerine güvendiğimiz için de seçiyoruz bu muamele akıl alır gibi değil hindistanda bile yapılmaz bu inşallah hastalık kapmamışımdır test bile yaptıramıyorum çoğu hastalık aylar sonra belirti veriyor pişmanlıktan başka bir şey değil
Benım boyle bısey takıldıgından hıc haberım yoktu aslında ama nasıl temızlıyolar dıye dusunuyodum ta kı cuma perşembe gunu görene kadar. Ultrasonun ucunda takılıydı gordum ben

Benım boyle bısey takıldıgından hıc haberım yoktu aslında ama nasıl temızlıyolar dıye dusunuyodum ta kı cuma perşembe gunu görene kadar. Ultrasonun ucunda takılıydı gordum ben
Keşke benim de haberim olmasaydı adınıza sevindim bende özel hastanede gördüm prezervatif vardı ucunda ama 2 ay önce devlette olan muayenemde ucunda prezervatif yoktu ya unutmuşlardı yada direkt takılmıyodu bilmiyorum

Sizinki anksiyete konu sahibi, satın almaya sormanız da saçma. Size kullanılmadığına eminseniz satın alınsa ne alınmasa ne? Zaten hastaneye hiç prezervatif satın alınmaması imkansız ötesi de. Günlerinizi kendinize zehir etmekten başka bi şey geçmeyecek elinize. Geçmiş olsun.

Keşke benim de haberim olmasaydı adınıza sevindim bende özel hastanede gördüm prezervatif vardı ucunda ama 2 ay önce devlette olan muayenemde ucunda prezervatif yoktu ya unutmuşlardı yada direkt takılmıyodu bilmiyorum
Hmm unuttular belkı de . Ben de devlette muayene oldum vardı çunku prezervatıf

Sizinki anksiyete konu sahibi, satın almaya sormanız da saçma. Size kullanılmadığına eminseniz satın alınsa ne alınmasa ne? Zaten hastaneye hiç prezervatif satın alınmaması imkansız ötesi de. Günlerinizi kendinize zehir etmekten başka bi şey geçmeyecek elinize. Geçmiş olsun.
Bana kullanılmadıysa kimseye kullanılmıyordur çünkü bana garezleri olacak hali yok tanımadıkları insana bilerek kullanmamazlık yapmazlar

Ne sordunuz muayenede?
Muayene olmadım sadece sormaya gittim benim muayenemde kullanıp kullanılmadığını üstünde hiçbir şey görmediğimi ilk muayenem olduğu için dikkatli olmadığımı söyledim hemşirede sadece her hastada değiştiriyoruz dedi bu kadar ama benim için önemli olan benim muayenemle ilgili kısmıydı çünkü unuttuklarını düşünüyorum

Mümkün değil böyle birşey vajinayı açmak için kullanılan şeyler bile artık tek kullanımlık paketi açiyor kullanip atıyor hep d.hastanesine giderim her seferinde de takıldı prezervatif

Mümkün değil böyle birşey vajinayı açmak için kullanılan şeyler bile artık tek kullanımlık paketi açiyor kullanip atıyor hep d.hastanesine giderim her seferinde de takıldı prezervatif
Spekulum tek kullanımlık plastikti zaten ama ultrasonda prezervatif yoktu ben girmeden önce takmış olmaları temennim ama bende kullandıktan sonra da üzerinden hiçbir şey çıkarılmadı yerine geri takıldı hiçbir prezervatif o kadar yokmuş gibi gözükemez büyük ihtimalle unuttular sonradan fark ettiler iş işten geçti tabi

Spekulum tek kullanımlık plastikti zaten ama ultrasonda prezervatif yoktu ben girmeden önce takmış olmaları temennim ama bende kullandıktan sonra da üzerinden hiçbir şey çıkarılmadı yerine geri takıldı hiçbir prezervatif o kadar yokmuş gibi gözükemez büyük ihtimalle unuttular sonradan fark ettiler iş işten geçti tabi
Vardı sen kafamda kuruyorsun hemsire bile taktık demiş daha ne desin insanlar size bilmem kaç milyonluk makinaları öyle pis kullanıyorlardir yani

Back