Bildiğim kadarıyla yazacağım yanlışım varsa kusura bakmasın kimse lütfen. Okul öncesi eğitim henüz zorunlu olmadığı için cuzzi bir miktar aidat alınması yasal diye biliyorum. Bazen okul yardımcı abla tutuyor bu parayla vs. Ayrıca resmî uyarılara rağmen 2 ay üst üste aidat ödenmediği takdirde de çocuğun kaydı silinebiliyor (18. Maddenin sonunda yazıyor) . Maddi durumunuz el vermiyorsa okul müdürüne bildirin bu tür durumlarda geri çeviren hiçbir okul müdürü görmedim aksine çocukların kışlık kıyafetleri, malzemeler vs için bile yardım ediyorlar. Ama maddi durumunuz yeterli ise böyle bir bahsi açmamanızı tavsiye ediyorum zira yaptıkları yönetmelikte var. Özel anaokul kreşlerde de (diyelim ki cobidden dolayı 2 haftalık eğitime ara verdiler ya da öğretmen rapor aldı, yedek öğretmen de yok) ücret iadesi vs yapılmaz. Maddi durumunuz çok çok kötü değilse bunun peşine düşüp hesap etmeniz hayret verici. Tekrar ediyorum maddi durumunuz kötüyse idare ile görüşün muaf tutuyorlar.
Bknz 18. Madde : MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 18 – (1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında çocukların devamsızlıkları, e-Okul sistemine işlenir ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından takip edilir. (2) Okul öncesi eğitim kurumlarında; a) Kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esastır. Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır. b) Özürsüz olarak aralıksız 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır. Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 30 gün okula devam etmeyen ve devam ettiği hâlde üst üste iki aylık ücreti yatırılmayançocukların kaydı silinir. Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir.