Devlet anaokulundaki prosedurler hakkinda bilgisi olan bakabilirmi?

Zingilek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2021
4
0
44
Merhaba ben cocugumu devlet anaokuluna yolluyorum malum bizden 120 tl okul aidat aliyor her ay, yanliz ogretmenimiz 10 gun rapor aldi 10 is gunu okulda olmayacak,bu halde biz 120 tl nin hepsini odeyecekmiyiz cocuklar ogretmen raporlu diye okula gidemeyecek. Bilgisi olan yazabilirmi lutfen prosedur nasil isliyor.

Merhaba ben cocugumu devlet anaokuluna yolluyorum malum bizden 120 tl okul aidat aliyor her ay, yanliz ogretmenimiz 10 gun rapor aldi 10 is gunu okulda olmayacak,bu halde biz 120 tl nin hepsini odeyecekmiyiz cocuklar ogretmen raporlu diye okula gidemeyecek. Bilgisi olan yazabilirmi lutfen prosedur nasil isliyor.
Okul aidatı nedir ya her sene yeni bir şey çıkıyor . Sonuçta devlet okulu ama rüşvet yuvası olmuş resmen 🙄

Tesekkurler cevap icin okullada konustum malesef odemek gerekliymis. Saglik olsun ogretmenimiz tez zamanda saglikla gelsinde cocuklar biseyler ogrensinler. Yapicak bisey yok. Herseyin basi saglik.

Bildiğim kadarıyla yazacağım yanlışım varsa kusura bakmasın kimse lütfen. Okul öncesi eğitim henüz zorunlu olmadığı için cuzzi bir miktar aidat alınması yasal diye biliyorum. Bazen okul yardımcı abla tutuyor bu parayla vs. Ayrıca resmî uyarılara rağmen 2 ay üst üste aidat ödenmediği takdirde de çocuğun kaydı silinebiliyor (18. Maddenin sonunda yazıyor) . Maddi durumunuz el vermiyorsa okul müdürüne bildirin bu tür durumlarda geri çeviren hiçbir okul müdürü görmedim aksine çocukların kışlık kıyafetleri, malzemeler vs için bile yardım ediyorlar. Ama maddi durumunuz yeterli ise böyle bir bahsi açmamanızı tavsiye ediyorum zira yaptıkları yönetmelikte var. Özel anaokul kreşlerde de (diyelim ki cobidden dolayı 2 haftalık eğitime ara verdiler ya da öğretmen rapor aldı, yedek öğretmen de yok) ücret iadesi vs yapılmaz. Maddi durumunuz çok çok kötü değilse bunun peşine düşüp hesap etmeniz hayret verici. Tekrar ediyorum maddi durumunuz kötüyse idare ile görüşün muaf tutuyorlar.

Bknz 18. Madde : MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 18 – (1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında çocukların devamsızlıkları, e-Okul sistemine işlenir ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından takip edilir. (2) Okul öncesi eğitim kurumlarında; a) Kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esastır. Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır. b) Özürsüz olarak aralıksız 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır. Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 30 gün okula devam etmeyen ve devam ettiği hâlde üst üste iki aylık ücreti yatırılmayançocukların kaydı silinir. Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir.

Bildiğim kadarıyla yazacağım yanlışım varsa kusura bakmasın kimse lütfen. Okul öncesi eğitim henüz zorunlu olmadığı için cuzzi bir miktar aidat alınması yasal diye biliyorum. Bazen okul yardımcı abla tutuyor bu parayla vs. Ayrıca resmî uyarılara rağmen 2 ay üst üste aidat ödenmediği takdirde de çocuğun kaydı silinebiliyor (18. Maddenin sonunda yazıyor) . Maddi durumunuz el vermiyorsa okul müdürüne bildirin bu tür durumlarda geri çeviren hiçbir okul müdürü görmedim aksine çocukların kışlık kıyafetleri, malzemeler vs için bile yardım ediyorlar. Ama maddi durumunuz yeterli ise böyle bir bahsi açmamanızı tavsiye ediyorum zira yaptıkları yönetmelikte var. Özel anaokul kreşlerde de (diyelim ki cobidden dolayı 2 haftalık eğitime ara verdiler ya da öğretmen rapor aldı, yedek öğretmen de yok) ücret iadesi vs yapılmaz. Maddi durumunuz çok çok kötü değilse bunun peşine düşüp hesap etmeniz hayret verici. Tekrar ediyorum maddi durumunuz kötüyse idare ile görüşün muaf tutuyorlar.

Bknz 18. Madde : MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 18 – (1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında çocukların devamsızlıkları, e-Okul sistemine işlenir ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından takip edilir. (2) Okul öncesi eğitim kurumlarında; a) Kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esastır. Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır. b) Özürsüz olarak aralıksız 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır. Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 30 gün okula devam etmeyen ve devam ettiği hâlde üst üste iki aylık ücreti yatırılmayançocukların kaydı silinir. Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir.
Pesine dusmedim sadece sordum burda biseydemi sorulmuyor anlamiyorumki bilmedigimiz birseyi sormak sucmudur. Amac verip vermemek degil eger kural kaide gerekliyse evet verecegizki zaten yukaridada belirttim okul ile gorustugumu verilmesi gerekiyormus diye. Atarli konusmalar cok can sıkıcı daha sakin ve aciklayici bilgilerle kalp kirmadan konusmak varken "pesine dusmenizi anlamiyorum" kismi cok itici olmus. Bildigim bisey olsaydi sormazdim. Herkes hak hukuk nedir bilmeye bilir benim gibi,ilk defa cocuk okutuyorum ki ilk olmasa bile hergun biseyler degisiyor cok zengin dahi olsam elbetteki hesap yapmak zorundayim parayi yollardan toplamuyoruz hayat cok pahali bunu dikkate alip oyle cevaplar vermenizi tavsiye ederim. Herkes herseyi bilmeyebilir burda nacizane bir soru sordum kimseye kufur etmedim sadece bilmedigim bir konu hakkinda fikir almak istedim.

Okul aidatı nedir ya her sene yeni bir şey çıkıyor . Sonuçta devlet okulu ama rüşvet yuvası olmuş resmen 🙄
Rüşvetle ne alakası var yahu. Okul öncesi eğitim zorunlu değil isteğe bağlıdır. Yemek ve personel giderleri için veliler okula aidat öder. Ama özel okullara göre çok uygundur bu aidatlar.

Rüşvetle ne alakası var yahu. Okul öncesi eğitim zorunlu değil isteğe bağlıdır. Yemek ve personel giderleri için veliler okula aidat öder. Ama özel okullara göre çok uygundur bu aidatlar.
O giderleri zaten devlet karşılamıyor mu? Tabi ki karşılıyor

Devlet okulunda ne olursa olsun para alınmasına karşıyım. Zorunlu eğitim değil diye çocuk gitmeyecek mi okul öncesine. Eğer yönetmelikte para alınması konusunda da yönetmelik varsa saçma.
Hiç unutmuyorum sağolsun ilkokul öğretmenimiz sürekli para isterdi sadece öğretmen değil müdür de. Her hafta öğretmenimiz perde alalım sıralara örtü alalım bu kitabı alalım bu kitap bitti şu kitabı alalım . Yarın gezi yapalım arkadaşınızın doğum günü var kutlama yapalım diye diye para isterdi. Okul aile birliği ayrı para isterdi . Müdür kalorifer parası isterdi. Her şey paraydı devlette mi okuduk özelde mi belli değildi . Hiç unutmuyorum babam hasta yatağında annem onunla uğraşıyor. Sürekli para istedikleri için birkaç kez komşu kadından bile borç aldığını bilirim annemin. Hayat herkese adil davranmıyor çocuklardan para isterken ailesi ne durumda parayı verebilirler mi demezlerdi hep.her haftasonu elimizde iki zarfla eve gelirdik pazartesi zarfa para konulup okula götürülecek. Eğer müdüre ödeyemeyiz desek velimizi okula çağırırdı. Öğretmenimiz ise sırf kitabı alamadık diye surat asar kitabı alanlarla ilgilenirdi onlara kitaptan bir şeyler gösterirdi. Onun için başından beri hep karşıyım böyle şeylere eğer bir gün atanırsam asla öğrencilerden kitap parası o parası bu parası istemem

X