Devlet anaokulunda öğretmen olanlar,Çocuğu ana okuluna gidenler yardımcı olabilir mi?

merhaba ben devlet okulunda anasınıfı öğretmeniyim.öğleci öğretmeniyim 12 de ders başlıyor 16:30 da anneler almaya başlıyor..tv ve bilgisayar var haftada bir gün yaklaşık yarım saat açıyorum oda stajerim olmadığı gün oluyo genelde...bu seneye kadar hiç açmıyordum benn evde yeterince izlediklerini düşünüyorum.servis işine gelince kendimşu an servisle gidip geliyorum öğrencilerin.vee hiç güvenli bulmuyorumm.hatta bi velim çocuğu servise vermiş adamı araştırdıım adam jilet atıyomuş kolunaa hemen veliyi bilgilendirdim..Allah korusun burası küçük bi şehir böyle şeyler düzene oturmamış hişç kurallar hiçe sayılıyo servis ablası göstermelik bir iki gün konuyor sonra yok...pazartesi yarım gündü 9:30 ve 11:30 arası ben velşilere biz buradayız gönderin dedim veliler sabah çok erken 2 saat için göndermeyelim dediler 3 çocuk geldi sadece. hep böyle oluyo amaa bazı öğretmenler direk getirmeyin diyolarmış bu yasal değil...

ben oğretmenı anlamıyo degılım sırasında bız bırtane cocuga derdımızı anlatamıyorken onlar aynı anda 15- 20 çocuga yetmeye calısıyo.ayrıca kızımın oğretmenını de cok sevımlı buluyorum.her ışin kendıne zorlugu var tabıı.ama soz konusu kısısel ıhtıyaclar olunca helekı saglık acısından da problem yaratacak ıhmaller soz konusuysa o noktada empatı yapılması gereken taraf oğrencı velısıdır....

ayrıca evde tuvalet eğitimi kazandırılmış olması gerekli çocuğa.buna rağmen tabiiki altına kaçıran istfra eden oluyo..sınıf ablamız yemek arasında olduğu zaman stajerlere bile söylemeden ki 3 stajerim var gider ben temizlerim..çünkü anne olmayann bunları yapmakta zorlanıyor..tuvalete götürüp popolarını sildiğimde oluyor..bu benimm yapımdan kaynaklı her öğretmen yapmaz maalesef ama kimi velide gekliyo işte her terlediğinde atlet değişecek bilmemne bişlmemne sonuçta 21 tane çocuk var sınıfta hepsini sürekli kontrol edemiyorumki kişmi ayağa kalktığı an terliyoo..çok şükürki velilerimin bir çoğu kıymet biliyo yapılanı görüyor kimise suratlanıp duruyor.

Normal şartlar altında tuvalet eğitimini tamamlamayan çocugu idaremiz kayıt etmiyor. sizin anaokulu bagımsız anaokulu mu sanırım dedgınız gibi yardımcılar goturebilir. Öğretmenin çocugun tuvaletini düşüncek hali kalmıyor yoksa :)

bağımsız derken. ilk okulun içinde olan bir ana sınıfı değil. Yine devlete bağlı, büyük bir bahçenin içinde 2 katlı bir okul. Ama bu okulada normalde tuvalet eğitimini tamamlamış öğrenciler alınması gerekliymiş, sonraki toplantıda böyle söylediler. Fakat dediğim gibi kayıt esnasında farklıydılar.

çok geçmiş olsun kızınıza, :( bizim öğretmenimiz altına çiş yapan çocuğun üstünü çıkartmak benim vijdanıma kalmış bir olay demişti. Dediği gibi onların vijdanlarına emanet, şayet kendi çocukları varsa anlayabilirler.

Kızımı okula yazdırırken çişini gidip kendisi yapamaz yardımcı var mı sınıfta demiştim var tabi her şekilde biz yardımcı olucaz demişlerdi,
Neyse okulun 3. günü bahçede öğretmenin müdüre yakınmasını duydum, işte okula kaydını almışsınız ama altlarına kaçırıyorlar sürekli! müdürde hemen annesini arayalım konuşalım dedi. Eeeee hani yardım edecektiniz., müdür okula çocuk çekmek için öyle diyor öğretmense haklı olarak yetemiyor.[/QU

çok haklısınız bızım okul mudurumuzde aynen oyle soylemıstı.hatta ablamın sınıfında sadece bır stajer varmıs,ablam 3 tane bırden oldugunu gorunce hıc korkma demıstı.ben tam gun calışıyorum.halıyle evladım butun gun onlara emanet.okul muduru merak etmeyın gereken hersey yapılacak demıstı ama dedığınız gıbı ıs uygulamaya gelınce beklentıler yarıya ınıyo işte.tabııkı özel okul yada özel bakıcı gıbı bır beklentımız olamaz ama bu bırazda vıjdan meselesı.
bırgun ıs çıkısı kızımı almaya gıttım yanımda anasınıfı ogretmenı olan ablamda vardı.bır baktımkı kızım ayakkabısını gıyememıs parmakmaklarının ucuyla ayakkabısı ıterek yürümeye calısıyodu.bana doğru kosmaya calışırken az kalsın yere kapaklanıyordu.o esnada stajerlerın uçude oturmus muhabbet edıyorlardı.ablam keske ayakabısını gıydırseydınız arkadaslar bakın dusecektı son anda tuttuk dedı.stajerlerın ıse ozru kabahatınden buyuk:uyku saatınden uyandıktan sonra kendı basına ayakkabısını gıyıp cıkmıs ....
uyku saatı bıtelı 1.5 saat olmus o cocuk 1.5 saatır oyle gezıyo.ogretmenlerı salı gunlerı dısında 2.5 -3 gıbı cıkıyo halıyle bu durumda o çocuklar stajerlerın elıne kalıyosa kımse kusura bakmasın ama ben onlar orada dersı gozlemlemek için duruyo dıyıp gecemıycem.ben demıyorumkı tum gun bır seyler oğretılsın bırebır ılgılenılsın ama en azından o cocugun kısısel ıhtıyaclarını gıderebılsınler.tam gun okullarda egıtım öğleden once oluyordur muhtemelen oğleden sonra pek bır sey veremıyebılırler.cunku uyku saatı falan var.tv açmalarına bıle razıyım.yeterkı ıçım rahat bırakayım cocugumu....

nasıl yani böylemi oluyormuş tam gün ana okullarında 2-3 gibi stajerlermi ilgileniyormuş çocuklarla, :( peki siz kızınızı saat kaçta alıyorsunuz.
Ben devletin özelden farkı yok, denetimleri iyi, kontrollü falan diye tercih ettim, yinede memnunum bu son yaşadığım olayı bile saymıyorum artık, ama sizi dinleyince üzüldüm açıkçası,
belki bende çocuğumu kendim alıp bıraksam olumsuz yanlarını görücem, ama öyle bir şansım malesef yok.

merhaba ben devlet okulunda anasınıfı öğretmeniyim.öğleci öğretmeniyim 12 de ders başlıyor 16:30 da anneler almaya başlıyor..tv ve bilgisayar var haftada bir gün yaklaşık yarım saat açıyorum oda stajerim olmadığı gün oluyo genelde...bu seneye kadar hiç açmıyordum benn evde yeterince izlediklerini düşünüyorum.servis işine gelince kendimşu an servisle gidip geliyorum öğrencilerin.vee hiç güvenli bulmuyorumm.hatta bi velim çocuğu servise vermiş adamı araştırdıım adam jilet atıyomuş kolunaa hemen veliyi bilgilendirdim..Allah korusun burası küçük bi şehir böyle şeyler düzene oturmamış hişç kurallar hiçe sayılıyo servis ablası göstermelik bir iki gün konuyor sonra yok...pazartesi yarım gündü 9:30 ve 11:30 arası ben velşilere biz buradayız gönderin dedim veliler sabah çok erken 2 saat için göndermeyelim dediler 3 çocuk geldi sadece. hep böyle oluyo amaa bazı öğretmenler direk getirmeyin diyolarmış bu yasal değil...

Çok teşekkür ederim size de.
her öğretmen keşke sizin gibi duyarlı olsa.

Ayrıca Bizimkilerde direk getirmeyin dediler, böyle olunca velilerde de şu izlenim oluyor, hani 1 çocuk 1 çocuktur gelmesin daha iyi gibi düşünüldüğünü düşünüyorum açıkçası.

ayrıca evde tuvalet eğitimi kazandırılmış olması gerekli çocuğa.buna rağmen tabiiki altına kaçıran istfra eden oluyo..sınıf ablamız yemek arasında olduğu zaman stajerlere bile söylemeden ki 3 stajerim var gider ben temizlerim..çünkü anne olmayann bunları yapmakta zorlanıyor..tuvalete götürüp popolarını sildiğimde oluyor..bu benimm yapımdan kaynaklı her öğretmen yapmaz maalesef ama kimi velide gekliyo işte her terlediğinde atlet değişecek bilmemne bişlmemne sonuçta 21 tane çocuk var sınıfta hepsini sürekli kontrol edemiyorumki kişmi ayağa kalktığı an terliyoo..çok şükürki velilerimin bir çoğu kıymet biliyo yapılanı görüyor kimise suratlanıp duruyor.

Allah razı olsun sizden ve sizin gibi öğretmenlerden.
Ben asla öğretmenden tuvalete götürmesini, poposunu silmesini beklemem, stajerde yapmasın. kızıma öğretiyorum kendisinin silmesi gerektiğini, çişini yapıp eşofmanını çekmesi gerektiğini, atleti falan dışarıda kalır oda kalsın yani, benim için çocuğumun psikolojisi, çocuğumun gözüne sevgiyle bakılması önemli olandır.

eger sozunuz banaysa ben her terledıgınde atletı degıssın demıyorum.tam gun oldugu için uyku saatınden gıydırılecek dıye bızden pıjama takımı ıstendı.benım kızım uykuda resmen su içinde kalır.ben exradan kıyafet yada atlet degişimi istemıyorum kı vaad edıldıgı gıbı uyku saatınde pijaamaları gıydırılmıs olsa sorun olmayacak.

bağımsız derken. ilk okulun içinde olan bir ana sınıfı değil. Yine devlete bağlı, büyük bir bahçenin içinde 2 katlı bir okul. Ama bu okulada normalde tuvalet eğitimini tamamlamış öğrenciler alınması gerekliymiş, sonraki toplantıda böyle söylediler. Fakat dediğim gibi kayıt esnasında farklıydılar.

nasıl yani böylemi oluyormuş tam gün ana okullarında 2-3 gibi stajerlermi ilgileniyormuş çocuklarla, :( peki siz kızınızı saat kaçta alıyorsunuz.
Ben devletin özelden farkı yok, denetimleri iyi, kontrollü falan diye tercih ettim, yinede memnunum bu son yaşadığım olayı bile saymıyorum artık, ama sizi dinleyince üzüldüm açıkçası,
belki bende çocuğumu kendim alıp bıraksam olumsuz yanlarını görücem, ama öyle bir şansım malesef yok.

canım devlete bağlı anaokul dediğin şey,
kamu kurumlarının kreşleri mi tam anlayamadım?devlet kreşleri değil mi?
sorunları okudukça içim daraldı.bende kısmetse 3 yaşından sonra kreşe vericem.
yani 3-4 yaş erken bir yaş aslında bana göre tuvalet alışkanlığı içinde.
öğrenmiş olabilir ama altına da kaçırabilir uykudayken ya da uyanıkken.
değiştirmesi öğretmenin vicdanına kalmışsa bişey diyemiyorum.
nasıl vicdanı rahat edecek?
y

Son düzenleme:
canım devlete bağlı anaokul dediğin şey,
kamu kurumlarının kreşleri mi tam anlayamadım?devlet kreşleri değil mi?
sorunları okudukça içim daraldı.bende kısmetse 3 yaşından sonra kreşe vericem.
yani 3-4 yaş erken bir yaş aslında bana göre tuvalet alışkanlığı içinde.
öğrenmiş olabilir ama altına da kaçırabilir uykudayken ya da uyanıkken.
değiştirmesi öğretmenin vicdanına kalmışsa bişey diyemiyorum.
nasıl vicdanı rahat edecek?
y

Evet öğretmeni böyle söylemişti, onlarada bir şey diyemiyorum anlıyorum 22 çocuk kolay değildir. Ama ben çocuğuma okul ararken özellikle devlet olsun istedim çünkü güvendim. ve hangi okula gittiysem kızımı yaşından dolayı alamayacaklarını söylediler 1 yıl daha bekleyin dediler, ama bu okul çocuğun tuvalletten sonra belini bile toplaması için yardımcı olacağını söyledi ama malesef kayıt yapana kadarmış.
YİNEDE KIZIM MUTLU GİDİYOR OKULUNA. o sebeple memnunuz diyorum.
Şimdi ana okulları da 2 çeşit, biri ilk okulların içinde ana sınıfı olarak, diğeri bireysel bir bina, yani direk ...... ana okulu bu.

eger sozunuz banaysa ben her terledıgınde atletı degıssın demıyorum.tam gun oldugu için uyku saatınden gıydırılecek dıye bızden pıjama takımı ıstendı.benım kızım uykuda resmen su içinde kalır.ben exradan kıyafet yada atlet degişimi istemıyorum kı vaad edıldıgı gıbı uyku saatınde pijaamaları gıydırılmıs olsa sorun olmayacak.
canım benim de oğlum aynı seninki gibi çok terler.. uyurken serviste hemen terleyiverir...ben de öğretmenine söyledim sağolsun o gün bugündür servisten inerken terlediğini görmedim.. ben sırtına ter bezi koyuyorum onlar da gerkli olunca çıkarıp tektat koyuyurlar sağolsun.. hatta ter bezi koymayı unuttuğumda kağıt havlu koyduklarını gördüm çoğu kez...bizim kreşimiz özel sınıfları 7 kişilik...madem sizden pijama istendi biraz daha hassas davranılabilirdi...

evet stajer sayısının 2 nın altına dustugunu hıc gormedım.benım mesaım 4 de bıtıyo.işden cıkınca 4.30 gıbı de kızımı almaya gıdıyorum.bu arada dediğiniz gibi ben kızımı alıp bıraktıgım esnada aksaklıkları gördüm.ama ınanın nıyetım hafıyelık deildi,sadece kızımın arkadaslarıyla olan ıletısımını uzaktan gözlemlemektı.iater ıstemez görduğüm aksaklıklara tepkısız kalamadım.o esnada ses cıkarmıyordum.belkı agzımdan yanlış bır sey cıkarda sorunun çözumunu zorlastırırım dıye.eve gıdıyorum durumu esınle paylaşıyorum en uygun uslupla ölcüp biçdiğim sözcüklerı ertesı gun öğretmen ve ya stajerlere rıca ederek soylüyorum.cünkü kızım orada cok mutlu.sevılıyorkı sevıyodur dıye dusundum hep.yalnız her defasında pijama olayının atlanması bıraz can sıkıcı.hatta en son kızımın bronsıt oldugu hafta hem oğretmene kızımın 1 hafta gelemıyecegını soylemek ıçın hemde velı toplantısına katılmak için gıtmıstık.oğretmen asagıda velı toplantısı yaptıgı için halıyle sınıf stajerlere emanet.esim sınıfa gırdığınde hava soğuk olmasına rağmen sınıfta klıma soguk modda açılmış olduğunu görünce sormus bu cocuklar hasta olur neden soguk klımayı actınız üzerlerıne dıye uyku saatınden sonra odayı havalandıralım demıstık dıye cevap vermısler.uykudan o terle uyanan kızımın neden hastalndığı anlasıldı yanı.cocuklar uykuda uyanmadan öğretmenlerı gıdıyo normal zamandada.esım halıyle durumu ögretmene aktardı ve bır daha aynı sıkıntı yasanmadı....

Evet öğretmeni böyle söylemişti, onlarada bir şey diyemiyorum anlıyorum 22 çocuk kolay değildir. Ama ben çocuğuma okul ararken özellikle devlet olsun istedim çünkü güvendim. ve hangi okula gittiysem kızımı yaşından dolayı alamayacaklarını söylediler 1 yıl daha bekleyin dediler, ama bu okul çocuğun tuvalletten sonra belini bile toplaması için yardımcı olacağını söyledi ama malesef kayıt yapana kadarmış.
YİNEDE KIZIM MUTLU GİDİYOR OKULUNA. o sebeple memnunuz diyorum.
Şimdi ana okulları da 2 çeşit, biri ilk okulların içinde ana sınıfı olarak, diğeri bireysel bir bina, yani direk ...... ana okulu bu.

anladım canım.
bende devletin kreşlerini düşünüyorum dediğin gibi daha güvenilir olsun diye.
açıkçası benim oğlum da (3 yaşına girmek üzere) tuvaletten sonra pantolonunu giymeyi beceremiyor.
kendi başına yemek yiyemiyor.yardımcı olmuyorlarsa büyük sıkıntı.
terlediyselerde terleyen çocukların(uykudan sonra) atletini değiştirmek zor geliyorsa havlu gibi
bişey konabilir.okudukça sinir oldum

evet stajer sayısının 2 nın altına dustugunu hıc gormedım.benım mesaım 4 de bıtıyo.işden cıkınca 4.30 gıbı de kızımı almaya gıdıyorum.bu arada dediğiniz gibi ben kızımı alıp bıraktıgım esnada aksaklıkları gördüm.ama ınanın nıyetım hafıyelık deildi,sadece kızımın arkadaslarıyla olan ıletısımını uzaktan gözlemlemektı.iater ıstemez görduğüm aksaklıklara tepkısız kalamadım.o esnada ses cıkarmıyordum.belkı agzımdan yanlış bır sey cıkarda sorunun çözumunu zorlastırırım dıye.eve gıdıyorum durumu esınle paylaşıyorum en uygun uslupla ölcüp biçdiğim sözcüklerı ertesı gun öğretmen ve ya stajerlere rıca ederek soylüyorum.cünkü kızım orada cok mutlu.sevılıyorkı sevıyodur dıye dusundum hep.yalnız her defasında pijama olayının atlanması bıraz can sıkıcı.hatta en son kızımın bronsıt oldugu hafta hem oğretmene kızımın 1 hafta gelemıyecegını soylemek ıçın hemde velı toplantısına katılmak için gıtmıstık.oğretmen asagıda velı toplantısı yaptıgı için halıyle sınıf stajerlere emanet.esim sınıfa gırdığınde hava soğuk olmasına rağmen sınıfta klıma soguk modda açılmış olduğunu görünce sormus bu cocuklar hasta olur neden soguk klımayı actınız üzerlerıne dıye uyku saatınden sonra odayı havalandıralım demıstık dıye cevap vermısler.uykudan o terle uyanan kızımın neden hastalndığı anlasıldı yanı.cocuklar uykuda uyanmadan öğretmenlerı gıdıyo normal zamandada.esım halıyle durumu ögretmene aktardı ve bır daha aynı sıkıntı yasanmadı....

Bizimde aynen böyleymiş malesef. toplantı hep okul saatleri içerisinde oluyor. o esnadada muhtemelen stajerler bakıyor. Stajerler uygulama görsün diye amaç yanlız başlarına baksınlar diye değil, yada öğretmen rahatsızlanır yine stajer bakar anlarım ama öğretmeni ne zaman görsek bahçede diyor kızımın arkadaşının annesi :(
Kızım sürekli stajer öğretmeninin adını söylüyor, onu sevdiğini anlatıyor.

Ayrıca havalandırmak demek bir 5-10 dakika pencerelerin açılmasıdır klima yetişkin insanları bile hasta ediyor :( çocuklar yemek yerken o havalandırma işini yapabilirlerdi. Birde sanırım siz istediğiniz zaman sınıfa çıkabiliyorsunuz bizim öyle izin vermiyorlar malesef :)

Birde servise bindirdiğim günün ilk günü, serviste emniyet kemerinin olmadığını gördüm, servis hareket etti hengame bitti, müdür yardımcısına döndüm onlarda yanımda, dedimki emniyet kemeri takılmadı çocuklara siz var demiştiniz oysaki dedim. Yok yooookkk taktılar siz görmemişsiniz? (genel anlamda hep böyleler, siz görmediniz, olur mu efendim onlar bizim canımız, neyse)
Olur mu xxx hanım ne takması, emniyet kemerli bile değil koltuklar dedim, ısrarla yok yok varrrrr :))) dedi.
neyse dedim.
Yavrularımız Allaha emanet :( gerçekten, ertesi gün servisin peşinden gittim de nerelere uğruyor diye, hızına yetişemedim yemin ederim :( döndüm yoldan evime geldim :(

anladım canım.
bende devletin kreşlerini düşünüyorum dediğin gibi daha güvenilir olsun diye.
açıkçası benim oğlum da (3 yaşına girmek üzere) tuvaletten sonra pantolonunu giymeyi beceremiyor.
kendi başına yemek yiyemiyor.yardımcı olmuyorlarsa büyük sıkıntı.
terlediyselerde terleyen çocukların(uykudan sonra) atletini değiştirmek zor geliyorsa havlu gibi
bişey konabilir.okudukça sinir oldum

devlete tam gün vereceksen hiç verme derim. Asla yemek yedirmiyorlar, zaten öğretmen hangi birine yedirsin.
Ben yarım gün verdim öğleden sonra, sabah 11 gibi kahvaltısını ettiriyor ablam, tıka basa ama, Sonra okula gidiyor, 5 te eve geldiğinde çocuk kurt gibi aç geliyor hemen bir şeyler yediriyor yine ablam. Çokta sorun etmiyorum açıkçası, 5 saat yemeyiversin, önemli olan dediğim gibi sosyalleşmesi, arkadaş edinmesi birde, psikolojisi.

benım ve okuldakı dığer velılerınde genel anlamda tek sıkıntısı bu aslında .stajerler cok bası bos kalıyorlar.öğretmenden cok memnunum.tatlın dıllı guler yuzlu bır bayan.sadece stajerlerın bıraz hımbıl oldugu kanaatındeyım.hatta öğretmenlerıde boyle dusunuyo.kırıcı konusursam gencler gururlarını ıncıtmek ıstemıyorum dıyo.oda haklı kendınce ama ben çocugumu ıyılestırene kadar neler cektım...
okulun ılk haftası sureklı aglayan ben gıdıcem dyen cocuklar vardı.öğretmen ıçın gercekten cok zor.o dönemde bekledım hele bır herkes alışsın aksaklıklar gıderılır belkı dedım ama degısen cok bısey olmadı.kızım tuvalet egıtımını almış bır cocuk kendı temızlığnı kendı yapar...hatta öğrermenıne sordum sızı yoruyormu falan dıye. keske hepsı onun gıbı olsa falan demiştı.çunku okulun ılk haftası daha o benı tesellı edıyodu ben bı turlu bırakıp gıdemeyınce,annec ım sen gıt ben aksam evımıze gelıcem dıyodu...:16:
ılk gun bızde servısı denedık servısın ıcı tıklım tıkış.servıscı suanda velıler oldugu için boyle dıyordu ama cocuk sayısını saydım koltuk sayısından fazla.dediğiniz gibi laobalı tavırlar,falan....servıs ablası bızden saskın etrafına bakınıp duruyo. yok dedım ben bunlara evladımı asla emanet edemem.otobuslerde falan cok yorucu oluyo ama olsun en azından içim içimi kemırmıyecek...

benım ve okuldakı dığer velılerınde genel anlamda tek sıkıntısı bu aslında .stajerler cok bası bos kalıyorlar.öğretmenden cok memnunum.tatlın dıllı guler yuzlu bır bayan.sadece stajerlerın bıraz hımbıl oldugu kanaatındeyım.hatta öğretmenlerıde boyle dusunuyo.kırıcı konusursam gencler gururlarını ıncıtmek ıstemıyorum dıyo.oda haklı kendınce ama ben çocugumu ıyılestırene kadar neler cektım...
okulun ılk haftası sureklı aglayan ben gıdıcem dyen cocuklar vardı.öğretmen ıçın gercekten cok zor.o dönemde bekledım hele bır herkes alışsın aksaklıklar gıderılır belkı dedım ama degısen cok bısey olmadı.kızım tuvalet egıtımını almış bır cocuk kendı temızlığnı kendı yapar...hatta öğrermenıne sordum sızı yoruyormu falan dıye. keske hepsı onun gıbı olsa falan demiştı.çunku okulun ılk haftası daha o benı tesellı edıyodu ben bı turlu bırakıp gıdemeyınce,annec ım sen gıt ben aksam evımıze gelıcem dıyodu...:16:
ılk gun bızde servısı denedık servısın ıcı tıklım tıkış.servıscı suanda velıler oldugu için boyle dıyordu ama cocuk sayısını saydım koltuk sayısından fazla.dediğiniz gibi laobalı tavırlar,falan....servıs ablası bızden saskın etrafına bakınıp duruyo. yok dedım ben bunlara evladımı asla emanet edemem.otobuslerde falan cok yorucu oluyo ama olsun en azından içim içimi kemırmıyecek...

Benim çıkış saatlerime uygun olsa inanın bende otobüs falan üşenmez alırdım çocuğumu :(
bizimde servisteki rehber değişiyormuş bir şoförün eşi, bir 20 li yaşlarda genç bir erkek, Bir şey olacağından değil ama kadın her zmana daha özverilidir diye düşünüyorum en azından annedir :( tek sıkıntımız servis şuanda düşünürsem :(

Son düzenleme:
öncelikle şunu söyleyeyim..devletteki anaokullarının hiçbirisine tam olarak güvenmiyorum..ben de öğretmenim..görüyorum..sadece vazifeleri dahilinde olanları görev bilinciyle yapıp -o da ne kadar tam yaptıkları tartışılır-gerisi beni ilgilendirmez derle..
örneğin yemek saatinde çocukları yemek haneye indirip gerisi beni bağlamaz derle..yemiş mi yememiş mi banane derler..emin ol bu böyle ...çünkü yönetmelikte böyle bir görevimn yok,o bilinci sen vereceksin der..sen de öylece bakakalırısn çünkü doğru..istisnalar mutlaka var ama u gerçeği değiştirmez..
ben izmirde mükemmel bir özel anaokuluna neredeyse devletle aynı paraya verdim kızımı ve mükemmel bir eğitim aldı..servisçisinden,aşçısına,müdürüne servis annesine kadar hele de sahibi..allahıma şükrediyorum onlarla tanıştığım için ...eğer sizde azıcık maddi olarak kendinizi zorlayabilirseniz özelleri iyice araştırıp vertin derim..en kötü özel devletten iyidir...devlette öğretmöen olan biri olarak yazıyorum...

devlete tam gün vereceksen hiç verme derim. Asla yemek yedirmiyorlar, zaten öğretmen hangi birine yedirsin.
Ben yarım gün verdim öğleden sonra, sabah 11 gibi kahvaltısını ettiriyor ablam, tıka basa ama, Sonra okula gidiyor, 5 te eve geldiğinde çocuk kurt gibi aç geliyor hemen bir şeyler yediriyor yine ablam. Çokta sorun etmiyorum açıkçası, 5 saat yemeyiversin, önemli olan dediğim gibi sosyalleşmesi, arkadaş edinmesi birde, psikolojisi.

öğretmenler neden yemek yedirsin ki anlamadım... amaç zaten çocuğa özbakım becerisi kazandırmak yani kendi yemeğini yemesini sağlamak...

öğretmen değilim, devlet hastanesinde çocuk gelişimcisiyim. TV sadece çizgifilm için değildir, biz stajyerken pcye bağlayıp oradan slayt hikaye açıyorduk mesela veya eğitici video. TV yi kullanmayı bilirseniz yararlıdır.

3,5 saat okul süresinin 38 aylık çocuk için ideal olduğunu düşünüyorum ben.

Diğer tüm konularda haklısınız, sonuna kadar savunun hakkınızı. Anaokullarında çok staj yaptım öğrenciyken, öğrenci kapmak için atılan yalanları, öğretmenin velinin yanında çocuğa nasıl iyi davrandığını, veli yokken nasıl davrandığını çok iyi bilirim. Ama devlet her zaman en iyisi, özellerdeki lise mezunu öğretmenlere emanet etmekten daha iyidir bence...

benım kızımda 3.5 yasında ablam anasınıfı öğretmenıdır.onun arkadaslarının yoğunlukta oldugu bır okul sectık.hıc deılse bılmemız gereken bır sey oldugunda eksıksız bılgı almamıza yardımcı oluyorlar.servıs konusu ne benım nede esımın aklına yatmadı.tıpkı sızlerınde dediği gibi cocugumu okulu saat 4 de bıtmesıne rağmen servıs diğer okullarıda dolsaşacagı için 6.5 da bırakacaalarını soyledıler.sabah 8.30 baslayan okul için saaat 6.5-7 de geleceklerını soyledıler.baktım yavrum hep yıpranacak,esımle kara verdık bız bırakıp bız alıyoruz.carsamba gunlerı benım toplantım oldugu için o gun esım alıyo.dıger gunler ben otobusle gıdıp alıyorum kızımı...tv konusuna gelınce bır arkadasında dediği gibi çıkış saatıne yakın acıyolar bence.benım sınırlendıgım tek nokta ,benım kızım tam gun gıttıgı için uyku saatlerı oluyo.uyuyolarken pijamalarını gıydırmemelerı.sınıf mevcudu 22 ama en az 3 stajerı var.ona ragmen yanı.kızım uykuda ınanılmaz terler sırtı su içinde uyanır.yavrum un terı hep uzerınde kuruyo.hem öğtetmenınden hem stajerlerden rıca ettım bu konuyu ılk haftalar oldugu için daha tam sıstemı kuramadık dedıler,su gun olmus hala gıydırılmıyo...
ben hep kızıma soruyurum ;anncım bu gun uyurken uzerınde ne vardı dıye uzerındekılerı gosterıp bunlar vardı annecım dıyo.pijamalarınızı gıydırmıyolarmı dıyorum yok anne dıyo gıydırmıyolar:20:
hatta gecen uyku saatınde stajerlerden bırıne demışkı lütfen pijamamıda gıydırırmısınız demış.eve gelmış bana anlatıyo.pekı o ne dedı kızım dedım ,'elbette ' dedi annecım dedı.pekı gıydırdımı dedım hayır dedı....

kusura bakmayın ancak anaokulu öğretmenleri bakıcı değil, dadı hiç değil, çocuğunuzun pijamasını giydirmek, yemek yedirmek değil öğretmenin görevi. devlet anaokuluna gönderiyorsanız eğer, yardımcı eleman yoksa bunu bekleyemezsiniz. siz çocuğunuza öğretmelisiniz nasıl giyinip çıkarılacağını. en yakın arkadaşım anaokulu öğretmeni çok iyi biliyorum velilerin bu isteklerini, ancak onlar öğretmen, diplomalı bakıcı değil... yaşı küçük çocukları ilköğretime hazırlayan bir öğretmen.

Back
X