devim var

zulusk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2008
18
0
mrb arkadaşlar ben ek kontenjanla muhasebe ye yerleştim düz lise mezunuyum daha konuları bilmeden ödevlerle sınavlarla uğraşiyom bana yardım edermisiniz! mat hocası bi ödev verdi hemde 40 puan değerinde ödevim şöyle " iki farklı cinsler toplanamaz mesela elma ile armut toplanamaz bunu matematiksel olarak tanımla" bana yardımcı olun lütfeen şimdiden teşk

umarım bu işini görür cnm

Ortak ölçü saptamak yada tek cinse indirgeme yöntemi

Ortak Ölçü – Tek Cinse İndirgeme Yöntemi

İşletmede üretilen ürünleri ortak bir birimde toplamaya ortak ölçü veya tek cinse indirgeme adını veriyoruz. Bu yöntemde ürünler arasındaki ortak birimler araştırılır varsa bu birimlerde toplanır. Ürünler birbirinden faklı ve ortak birimler altında toplanamıyorsa bu durumda eşdeğer ürün saptanmaya çalışılır. Eşdeğer ürün saptama işçilik eşdeğer üretim yada malzeme eşdeğer üretim saptamakla üretilen ürünler eşdeğerlik esasına göre tek cinse indirgenmiş olurlar. Böylece artık toplanabilir hale gelen ürünlerin aylık toplamlarına analiz edilecek giderlerin toplam tutarının oranlanması ile elde edilen kat sayı ilgili giderin dağıtım katsayısını verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…