• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devamlı küsen koca çook zor!

Merhaba kızlar, forumu takip edenler arasındayim, bu açtığım ilk konum olacak.
15 yıllık evliyim 36 yaşındayım. Çalışan üç çocuklu bir anneyim. Eşimin de güzel bir mevkide işi var. Evine bağlı iş-ev arası gidip gelen, çocuklarla ilgili bir baba. Normal şartlarda uyumlu olan eşimin sanki iki farklı yüzü var. Her şey yolundayken benim bir sözüme, bir tavrıma günlerce küser. Sık sık tekrar ediyor. Aynı evin içinde aynı yatakta günlerce hiç konuşmadan yaşayıp gidiyoruz bazen. Dayanamadim çoğu zaman...ağladım olmadı... sustum olmadi.... bagirdim çağırdım olmadı..."Evlilik bitiyor, tukeniyoruz!"dedim... "Dayanacak gücüm kalmadı, çocuklar da çok etkileniyor."dedim olmadı... olmadı...bir türlü bu huyundan vazgeçmedi. Ne gece bizim küslügümüze ağlayarak uyanan oğlum , ne "Yine mi küseceksiniz?" diye en ufak tartışmada titreyen kızım bu huyundan vazgeçiremedi. Çok zor günler yaşadım sırf evdeki bu sessiz zulmünden... En özel günlerimiz 15 yılda düşünüyorm da küslükler arasında geçmiş gitmiş... Bayram, doğumgünü, kızımın okul gecesi, oğlumun mezuniyeti, yolculuklar, tatiller... O kadar çok ki hangi birini sayayım... Şimdi yine en ufak bir şeyden küstü üç gündür. Artık ona karşı duyarsızlaştım. Üç çocuk iş-güç derken bir de onun tripleri çok ağır geliyor. Ne hali varsa görsün diyorum. Kocası böyle olan, bu huyunu unutturan var mı? Bir akıl verin, yol gösterin, takdik verin lütfen. Mücadele etmiyorum artık... gücüm tükendi, hislerimi anlat, ağla- sızla olmadı! Küsmeyi unutmak bir yana daha da kroniklesti. Bu evdeki yabancı benim kocam mi aklım almıyor. Barışınca her şey bir anda yoluna giriyor gülüm balım muhabbet... Bıktım bu ikilemden!!! Yorumlarınızı bekliyorum.

aynı durum kayınpederimde de var
yalnız bu bir hastalık kayınpederim meğer rahatsızmış şimdi prsikolojik tedavi görüyor, tabi bunun farkına yıllar sonra varıldığı için iş işten geçmiş oldu.
eşim hep anlatırdı. mesela bir gün önce herşey yolundayken ertesi sabah uyandıklarında adam küsmüş oluyormuş. kayınvalidem ve çocuklar ne olduğunu anlamıyorlamış. günlerce küs kalıyormuş. artık ev halkının psikolojisi bozulmuş çünkü bu durum sürekli böyle devam ediyormuş. yoktan yere küsmeler konuşmamalar falan.
tabi ben eşimle evlendikten sonra durumu daha iyi anladım. saçma sapan bir durum yani.
böyleleriyle bir hayat geçmez valla.
eşinizi bir psikologa götürmeye ikna etmeye çalışın. gerçi hasta olduklarını kabul etmiyorlar ama doğru olan bu.

Eşinizin evine ve size bağlı olduğundan çok mu eminsiniz? Belki de üçüncü şahısla iyi iken sizinle küsüyordur, onunla arayı düzeltince sizinle küsüyordur. Vaktinde eve gelmesi sadakatli anlamına gelmez.
Böyle biriyle evliydim (12 yıl). Küslükler bir iki gün ile başladı, sonra bu iki aya kadar çıktı. Olmadık sebeplerden bahane arayarak bile küsecek şeyler buluyordu, sonra da bir bakıyorsunuz hiç bir şey olmamış gibi gelip sarılıyordu. Ona ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilemez hale gelmiştim. Resmen psikolojik şiddet idi. Sanırım sizi kaybetmekten korkmuyor. Biz boşandık. Boşanırken öğrendim aynı iş yerinden biriyle beraber. Şimdi ona küssün artık. Ben huzuru buldum oğlumla. Hayatı küserek kaçırdığının farkında değil böyleleri. Yıllar çabuk geçiyor ama bilirim ki böyle bir karakterle konuşsan da olmaz, sussan da. Bir de dışarıdaki insanlara sorsan onlar mükemmeldirler, anlatsan da kimse inanmaz sana. Kolay gelsin.
Canim üzüldüm hayırlısı olsun şimdi rahatsan ne güzel.

Eşimin hayatında biri yok bundan eminim, her şeyi ortadadir. Gün içerisinde devamlı arar, hayatının merkezinde ben varım; beklentisi hep daha fazla benden, belki sebebi de budur. Evin içinde canin sandığın eşin sanki düşman gibi gezince tahammül kalmıyor.

birde kayınpederim dışardan görsen çok iyi bir insan, dışardaki insanlara çok farklı davranıyor zaten iyi bir meslekten emekli.
ama gel görki iç durum hiçte öyle değil. insanlara anlatmak çok zor, kimse inanmaz öyle biri olduğuna.
ancak yaşayan biliyor.

Acaba esinizin burcu ikizlermi?
Bende ikizlerim, mesela tam su an gereksiz yere yuzum asik oturdum anneannemin karisinda. Bize oturmaya gelmis, saka yapti annemle beraber bana. Ben hic cevap vermedim.Bugun uzerimde bi agresiflik var. Ne oldu ne bitti boyle oldu bilmiyorum. Oysaki sabah gule gule karnima agrilar girdi okulda arkdaslarla.

Bende ikizlerim, mesela tam su an gereksiz yere yuzum asik oturdum anneannemin karisinda. Bize oturmaya gelmis, saka yapti annemle beraber bana. Ben hic cevap vermedim.Bugun uzerimde bi agresiflik var. Ne oldu ne bitti boyle oldu bilmiyorum. Oysaki sabah gule gule karnima agrilar girdi okulda arkdaslarla.
Balık burcu canım

Küstüğünde o yokmuş gibi davranın. Hiç bir işini görmeyin, sofraya tabağını koymayın, kıyafetini ütülemeyin ama bu arada onunun bu tutumunu da ipliyor gibi de görünmeyin.
Ye, iç, çocuklarınla şakalaş, kitabını oku, filmini seyret, gül eğlen.
Kendi köşesinde küflensin adam.

Görsün bu küsme huyuyla asıl cezalandırdığı kim.

Ben de tam tersinden muzdaribim hiiiicccc susmaz çocuk gibi hep beni dinleyin benim dediğim doğru ben bilirim vır vır vır... bezdim yeminle

Balık burcu canım

koptum ya :))
konu sahibinin eşi balık burcuymuş ama benim sürekli küs halinde gezen kayınpederimin burcu ikizler :))

Canim üzüldüm hayırlısı olsun şimdi rahatsan ne güzel.

Eşimin hayatında biri yok bundan eminim, her şeyi ortadadir. Gün içerisinde devamlı arar, hayatının merkezinde ben varım; beklentisi hep daha fazla benden, belki sebebi de budur. Evin içinde canin sandığın eşin sanki düşman gibi gezince tahammül kalmıyor.
Ben yardim etmek icin anlatmistim. Esinin seni merkeze koyduguna emin misin??? Cunku bu kadar deger veren insan sevdigi insani uzer mi? Beklentisi fazla demissin de sanirim fedakarlik yapan hep sen olmussun. O zaman belki buradan baslayabilirsin...

koptum ya :))
konu sahibinin eşi balık burcuymuş ama benim sürekli küs halinde gezen kayınpederimin burcu ikizler :))

Psikoljik tedaviye bilem baslamis amca bey.
Benim yolumda amcanin yolu olucak galiba:KK35:
Psikolojik degil simdilik benimkisi ama cok dengesiz oldugumu herkesten duyarim.
Ama napiyim ya benim elimde degil.
Bi kiz kardesim var, her bir kelimeme bi anisini hatirlar anlatir saatlerce.Ben cevap vermem sonra gitmez basimdan, bekler orda oylece benim cevabimi. Bazende " sapsik beni duyuyomsun' diye diretir. Duymaz olaydim yaa. Hersey ust uste gliyor, cok az bi moral bozuklgu olsun o an, sonra birden bi faktor daha, tamamdir artik agresiflesirim cevremdeki herkese kuserim. Agzimdan kerpetenle alirlar laflari. Aslinda tamda kusmem, bagirir cagirirm, kizarim herkese. Kaslarimi yikarim ve oyle dolasirim.
Neyse su anki durumun tam o durum.
Biraz uyuyumda yarinki sinava ogrenicem daha.

çok zor bi durum..15 senedir de alışmış artık.. bilemiyorum ki
bi konuşsanız?

kuserek kendini evde daha bi kabullendirdigini mi saniyor acaba:KK64:
sonucta kustugunde butun ilgi onun uzerinde..
bence cocuklarinizi alin karsiniza acik acik konusun.
babanizi bu durumdan caydirmak icin artik kustugu zaman bizde onunla konusmayacagiz diye..
kusunce gidip cocuklarda yalvarmasin sizinle konusmasi icin,olacak sey degil.
koskoca adam cocuk degil artik,pesinde fir donmeyin.

15 yıllık evliyim 36 yaşındayım. Çalışan üç çocuklu bir anneyim. Eşimin de güzel bir mevkide işi var. Evine bağlı iş-ev arası gidip gelen, çocuklarla ilgili bir baba. Normal şartlarda uyumlu olan eşimin sanki iki farklı yüzü var. Her şey yolundayken benim bir sözüme, bir tavrıma günlerce küser. Sık sık tekrar ediyor. Aynı evin içinde aynı yatakta günlerce hiç konuşmadan yaşayıp gidiyoruz bazen. Dayanamadim çoğu zaman...ağladım olmadı... sustum olmadi.... bagirdim çağırdım olmadı..."Evlilik bitiyor, tukeniyoruz!"dedim... "Dayanacak gücüm kalmadı, çocuklar da çok etkileniyor."dedim olmadı... olmadı...bir türlü bu huyundan vazgeçmedi. Ne gece bizim küslügümüze ağlayarak uyanan oğlum , ne "Yine mi küseceksiniz?" diye en ufak tartışmada titreyen kızım bu huyundan vazgeçiremedi. Çok zor günler yaşadım sırf evdeki bu sessiz zulmünden... En özel günlerimiz 15 yılda düşünüyorm da küslükler arasında geçmiş gitmiş... Bayram, doğumgünü, kızımın okul gecesi, oğlumun mezuniyeti, yolculuklar, tatiller... O kadar çok ki hangi birini sayayım... Şimdi yine en ufak bir şeyden küstü üç gündür. Artık ona karşı duyarsızlaştım. Üç çocuk iş-güç derken bir de onun tripleri çok ağır geliyor. Ne hali varsa görsün diyorum. Kocası böyle olan, bu huyunu unutturan var mı? Bir akıl verin, yol gösterin, takdik verin lütfen. Mücadele etmiyorum artık... gücüm tükendi, hislerimi anlat, ağla- sızla olmadı! Küsmeyi unutmak bir yana daha da kroniklesti. Bu evdeki yabancı benim kocam mi aklım almıyor. Barışınca her şey bir anda yoluna giriyor gülüm balım muhabbet... Bıktım bu ikilemden!!! Yorumlarınızı bekliyorum.
fikir istemişsinde anasının evine görder orda küslüğüne devam etsin bir zahmet
kimseyi rahatsız etmesin

yeni evliydik birden küserdi nedenini bilmezdim bile gerçekten çok yıpratıcı evlendikten yaklaşık 1 yıl sonra askere gitti tabii orada araya özlem de girince ben bu küsme meselesini telde dile getirdim böyle devam edersen ben yokum dedim, tamam dedi sağolsun verdiği sözü de tuttu.benim küs maceram 1 yılla sınırlı kalmasına rağmen hatırlayınca bile hala üzülüyorum.Benim gibi desen işe yarar mı bilemiyorum

Gerçekten boşanacak noktaya gelindiyse bilemem ama ben, "boşanacağım" diye blöf yap diyenlere katılmıyorum. Eğer bu blöfü yemezse ki zaten yememiş, ilk seferinde şok etkisi yaratmayan hiçbir söz caydırıcı olamaz ve bu boşanma lafı bir kere konuşulmaya başlandı mı eninde sonunda gerçekleşiyor gibi geliyor bana. Bu sefer adam da sık sık boşanmaktan bahsetmeye başlıyor. Küsen bir erkekle yaşamak gerçekten çok zor mesele. Otomatikman, kadınlığından kaynaklı naz yapma hakkın gasp edilmiş oluyor. Onunla bu konuyu küsmeye hazırlandığı:)) esnada değil de aranız iyiyken ve her zamanki rutininizin dışındayken ve özellikle de çocuklar yanınızda değilken tatlı tatlı konuşmak belki işe yarayabilir. Her zaman mı böyleydi 15 yıldır?

Evet canım
Gerçekten boşanacak noktaya gelindiyse bilemem ama ben, "boşanacağım" diye blöf yap diyenlere katılmıyorum. Eğer bu blöfü yemezse ki zaten yememiş, ilk seferinde şok etkisi yaratmayan hiçbir söz caydırıcı olamaz ve bu boşanma lafı bir kere konuşulmaya başlandı mı eninde sonunda gerçekleşiyor gibi geliyor bana. Bu sefer adam da sık sık boşanmaktan bahsetmeye başlıyor. Küsen bir erkekle yaşamak gerçekten çok zor mesele. Otomatikman, kadınlığından kaynaklı naz yapma hakkın gasp edilmiş oluyor. Onunla bu konuyu küsmeye hazırlandığı:)) esnada değil de aranız iyiyken ve her zamanki rutininizin dışındayken ve özellikle de çocuklar yanınızda değilken tatlı tatlı konuşmak belki işe yarayabilir. Her zaman mı böyleydi 15 yıldır?
Evet canım her zaman böyleydi ama son yıllarda daha sık olmaya başladı.

Back