• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devamlı küsen koca çook zor!

Bence de.. alıp karşınıza ciddi ciddi konuşsanız?? Niyetin ne? Ayrılmak istiyorsan ayrılalım, istemiyorsan da hareketlerine dikkat et gibisinden.. Benim annemle babam ayrı. Bana çok dediler onları barıştır diye ama bizim olay da farklıydı. Evde kavga gürültü hiç yoktu son zamanlarda. Kıskançlık da yoktu. Saygılıydılar birbirlerine karşı ama sanki aynı evde kalan arkadaşlar gibiydik aileden çok. Tek beraber olduğumuz an akşam yemekleriydi. Tek çocuktum bir de.. Çok zor ve sıkıntılı dönemlerdi. Annem bazen yengemlerde kalırdı, yatakları yıllardır hep ayrıydı. Hal böyle olunca ayrıldılar ve herkes bana baskı yapmaya başladı "sen ne kadar kötüsün, barıştırsana annenle babanı" diyenler oldu. Açıklama gereği bile duymadım çoğuna. Çünkü insanlara laf anlatmak çok zor. şimdi annem de babam da bayramda seyranda birbirini arar, benim düğünümde hiç ayrılmamış gibiydiler mesela. Ama ikisi de karı-kocadan çok arkadaş gibi görüyorlar birbirlerini ve böyle mutlular. Demem o ki, aşkınız bittiyse zorlamayın kendinizi çocuklar için. Emin olun aynı evde yabancı gibi yaşamanız daha çok etkiliyor çocukları.
İki kişiliği var küstüğü zaman evde buz gibi bir adam ama iyi günlerde sevgi dolu bir adam. Eve alışverişi çok sever, çocukları devamlı oyunlarla eğlendirir, gezdirir. Disarda yemek, piknik, ailece geziler yapariz sık sık. Dizimin dibinden ayrılmaz, başbaşa gezmeyi de çok severiz ama amaaaa ya küserse maskesi değişiyor! Yerine başka bir adam geliyor. Ben de çok seviyorum ama sevgi üzülmemem için yeterli olmuyor maalesef.

Eşinize "Sabır sevgiden, katlanmak mecburiyettendir. Çok iyi bir insansın iyi bir eş iyi bir babasın lakin bu küsme huyun da olmasa. Ben senin küsme huyuna katlanmak zorunda değilim çünkü maddi yada manevi olarak sana mecbur değilim. Sabır ise tükenmek üzere sonumuzu hiç iyi görmüyorum" deyin. Ve sözünüzün arkasında olun küstüğü zaman o yokmuş gibi davranın.
Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.

İki kişiliği var küstüğü zaman evde buz gibi bir adam ama iyi günlerde sevgi dolu bir adam. Eve alışverişi çok sever, çocukları devamlı oyunlarla eğlendirir, gezdirir. Disarda yemek, piknik, ailece geziler yapariz sık sık. Dizimin dibinden ayrılmaz, başbaşa gezmeyi de çok severiz ama amaaaa ya küserse maskesi değişiyor! Yerine başka bir adam geliyor. Ben de çok seviyorum ama sevgi üzülmemem için yeterli olmuyor maalesef.
Çok iyi anlıyorum sizi.. Bence konuşun ciddi ciddi. Ama ağlamadan ve kavga gürültü etmeden.. Hatalarım varsa söyle ki, ben de ona göre dikkat edeyim deyin mesela. Siz de onun kusurlu hareketlerini söyleyin kavga etmeyecek şekilde.

Çok iyi anlıyorum sizi.. Bence konuşun ciddi ciddi. Ama ağlamadan ve kavga gürültü etmeden.. Hatalarım varsa söyle ki, ben de ona göre dikkat edeyim deyin mesela. Siz de onun kusurlu hareketlerini söyleyin kavga etmeyecek şekilde.
İnanın konuştum hem de kaç kez, gerek sözlü, gerek mesaj, mail, mektup, kısa notlar şeklinde anlar ümidiyle kendimi hislerimi anlattım. Bu tavrının yanlış olduğunu dile getirdim. Yok düzelmiyor. Hatta çocuklarimizdan biri küsünce "Kime çekmis bu çocuk hayret"diye kendine gönderme dahi yapıyor şaka yollu.

Ah ah arkadaşım. Benim de bir erkek arkadaşım vardı cok seviyordum. Ne yapsa vazgeçemiyordum. Ama küsme huyu beni delirtiyordu artık psikolojim bozulmuştu. Korkulu rüyam olmuştu. Konuşurken korka korka konuşuyordum yine küsecek mi diye.. Yaptıgım en ufak hatayı affetmiyor hemen küsüyordu. "Anlayışlı ol biraz ben de hata yapabilirim hemen küsme" dedim, ayrıldım, bagırdım, kavga ettim, annesiyle konuştum, babasıyla konuştum ne yaptımsa vazgeçmedi. "Ben böyleyim" dedi. Olan bana oldu çok yıprandım. Artık küsmesini kabullenmiştim tek derdim "bari özel günlerde küs olmayalımdı" Yılbaşı doğum günü vs. denk gelmesin diye küstürmemek için elimden geleni yapıyordum ben çabaladıkça o da küsmek için çabalıyordu sanki. Yapıcı değil hep yıkıcıydı. Nihayetinde bırakmak zorunda kaldım çünkü ilişkimizin tadını çıkaramıyordum daha evlenmeden çile çekmeye başlamıştım. Sen nasıl dayandın şimdi onu anlayamıyorum. Büyük bir sınav vermişsin.

En uyuz erkek modeli. Kuserse kussun sen cocuklarinla inadina mutlu ol, onu hic takma. O kusunce sende ona küs. Büyümeyi ogrensin biraz.

Huylu huyundan vazgecmez malesef üfff okurken ben daraldim o ne oyle ya 3 yas modunda hala adam:((

Canim cok duygulandim Allah rahmet eylesin... 8-9 ay ne demek beterin beteri varmış 15 günü aşmadı şimdilik ama zamanla öyle olabilir. Çocuklar benden yana oluyorlar ona da sitem ediyor "Çocukları kendi yanına çekiyorsun"diye oysa ki onlar bana dayanamıyor. Allah güç kuvvet güzel kader versin canım sana...
mesela bır tane ornek verır mısınız
ne ıcın küsüyor ?
küs olduğunda hiç konusmuyor mu yanı ?
hep suratı asık mı oturuyor ?

Annemi gördüm sende... tevaffuk a bak ki az önce annemin bana bıraktığı günlüğü okudum.babam haftalarca bazen aylarca hatta8 9 ayi bile buldugu oluyodu anneme kuserdi. Üzerdi. Mutlu anlarimiz hrp sizinki ggibi olurdu. Bazen bi arkadasi yüzünden kirardi annemi bazen niye kapi sert örtülmüs niye bazen sen nasıl kendi hissettiklerini söylersin diye. Mahvetti annemi kanser yaptı en sonunda. Uslanmadi kanser tedavisine götürken bile yolda küstü valizleri ona taşıttı. Yetmedi agrim var diye cok naz yapiyosun diye küstü bi türlü yetmedi en sonunda öldürdü kadını kahrindan... olan kardesime bana anneme oldu. Hadi annem gitti kurtuldu. Ya biz? Çocukluğumuz gitti. Hayattaki en degerli varligimiz annemiz gitti. Yapayalnız kaldık. Cooook acı çektik cooook. Simdiki aklım olsa babam annemi uzdugu ilk anda bosatirdim zorla onlari. Ama cok küçüktük bir sey yapamadım. Şimdi olsa babami sürüm sürüm surundurdum. Anneme yedirirdim icirirdim gezdirirdim hayallerini yasatirdim ölürdüm uğrunda. Ama malesef babamin esi kardeşim ben aynı evde çürüyorum sırf gelinlikle cikabilmek için bu evden yoksa durmazdim kardesimle ayri eve çıkardım...

peki siz ilerde çocuklarınızın bu siteye bunları yazmasını ister miydiniz? Eger cocuklarinizi seviyosaniz önce kendinizi sevin ve ezdirmeyin esinize karşı.
Yazdıklarınızdan çok etkilendim Allah rahmet eylesin annenize çok çile çekmiş kadın belli neyi merak ettim yeni eşine de aynı şekilde davranıyormu babanız

Merhaba kızlar, forumu takip edenler arasındayim, bu açtığım ilk konum olacak.
15 yıllık evliyim 36 yaşındayım. Çalışan üç çocuklu bir anneyim. Eşimin de güzel bir mevkide işi var. Evine bağlı iş-ev arası gidip gelen, çocuklarla ilgili bir baba. Normal şartlarda uyumlu olan eşimin sanki iki farklı yüzü var. Her şey yolundayken benim bir sözüme, bir tavrıma günlerce küser. Sık sık tekrar ediyor. Aynı evin içinde aynı yatakta günlerce hiç konuşmadan yaşayıp gidiyoruz bazen. Dayanamadim çoğu zaman...ağladım olmadı... sustum olmadi.... bagirdim çağırdım olmadı..."Evlilik bitiyor, tukeniyoruz!"dedim... "Dayanacak gücüm kalmadı, çocuklar da çok etkileniyor."dedim olmadı... olmadı...bir türlü bu huyundan vazgeçmedi. Ne gece bizim küslügümüze ağlayarak uyanan oğlum , ne "Yine mi küseceksiniz?" diye en ufak tartışmada titreyen kızım bu huyundan vazgeçiremedi. Çok zor günler yaşadım sırf evdeki bu sessiz zulmünden... En özel günlerimiz 15 yılda düşünüyorm da küslükler arasında geçmiş gitmiş... Bayram, doğumgünü, kızımın okul gecesi, oğlumun mezuniyeti, yolculuklar, tatiller... O kadar çok ki hangi birini sayayım... Şimdi yine en ufak bir şeyden küstü üç gündür. Artık ona karşı duyarsızlaştım. Üç çocuk iş-güç derken bir de onun tripleri çok ağır geliyor. Ne hali varsa görsün diyorum. Kocası böyle olan, bu huyunu unutturan var mı? Bir akıl verin, yol gösterin, takdik verin lütfen. Mücadele etmiyorum artık... gücüm tükendi, hislerimi anlat, ağla- sızla olmadı! Küsmeyi unutmak bir yana daha da kroniklesti. Bu evdeki yabancı benim kocam mi aklım almıyor. Barışınca her şey bir anda yoluna giriyor gülüm balım muhabbet... Bıktım bu ikilemden!!! Yorumlarınızı bekliyorum.

sanki beni anlatmışsın .. burcu ne ? başak olabilir mi .. benimde aynı sıkıntı başımda var kız gbi herşeyeeee alınır ama herşeyeeee ve küser küsünce burnundan asla kıl aldırmaz hayatta ilk kendi adım atmaz yaklaşmaz ama hayatta yani hep ben hepp ben adım atarım bu huyları asla ve asla geçmiyor.. sanırım anneleri çok şımartmış ben buna bağlıyorum resmen kız gibi benden çok trip atar küser alınır bişey konuşurken 2 kez düşünür öyle konuşurum alınmasın küsmesin diye.. asla hatasını kabullenmez bide ve hep kendi haklıdır nolursa olsun hep o haklı bişeyi ben yapsam 1 hafta başıma kalkar konuşur dır dır yada küser trip atar hayatı zehir eder burnumdan getirir aynısını kendisi yapsın hemen kesss uzatma der. sanırım senin eşin bu kadar nazlı değildir ? benimki böyle ve aslaaa aslaaa düzelmez zaten oldukça anne kuzusu beterin beteri var üzülme :) ben alttan alırsam soytarılık yaparsam barışırız askım canım ciicimler havada uçusur .. işimiz çok zor valla ben şahsen bıktım biraz o da alttan alsın istiyorum biraz o da adım atsın gönlümü almaya çalışsın ben küsünce istiyorum ama yookk :(

Merhaba kızlar, forumu takip edenler arasındayim, bu açtığım ilk konum olacak.
15 yıllık evliyim 36 yaşındayım. Çalışan üç çocuklu bir anneyim. Eşimin de güzel bir mevkide işi var. Evine bağlı iş-ev arası gidip gelen, çocuklarla ilgili bir baba. Normal şartlarda uyumlu olan eşimin sanki iki farklı yüzü var. Her şey yolundayken benim bir sözüme, bir tavrıma günlerce küser. Sık sık tekrar ediyor. Aynı evin içinde aynı yatakta günlerce hiç konuşmadan yaşayıp gidiyoruz bazen. Dayanamadim çoğu zaman...ağladım olmadı... sustum olmadi.... bagirdim çağırdım olmadı..."Evlilik bitiyor, tukeniyoruz!"dedim... "Dayanacak gücüm kalmadı, çocuklar da çok etkileniyor."dedim olmadı... olmadı...bir türlü bu huyundan vazgeçmedi. Ne gece bizim küslügümüze ağlayarak uyanan oğlum , ne "Yine mi küseceksiniz?" diye en ufak tartışmada titreyen kızım bu huyundan vazgeçiremedi. Çok zor günler yaşadım sırf evdeki bu sessiz zulmünden... En özel günlerimiz 15 yılda düşünüyorm da küslükler arasında geçmiş gitmiş... Bayram, doğumgünü, kızımın okul gecesi, oğlumun mezuniyeti, yolculuklar, tatiller... O kadar çok ki hangi birini sayayım... Şimdi yine en ufak bir şeyden küstü üç gündür. Artık ona karşı duyarsızlaştım. Üç çocuk iş-güç derken bir de onun tripleri çok ağır geliyor. Ne hali varsa görsün diyorum. Kocası böyle olan, bu huyunu unutturan var mı? Bir akıl verin, yol gösterin, takdik verin lütfen. Mücadele etmiyorum artık... gücüm tükendi, hislerimi anlat, ağla- sızla olmadı! Küsmeyi unutmak bir yana daha da kroniklesti. Bu evdeki yabancı benim kocam mi aklım almıyor. Barışınca her şey bir anda yoluna giriyor gülüm balım muhabbet... Bıktım bu ikilemden!!! Yorumlarınızı bekliyorum.

Sizde susun.
Madem küsüyor, küstüğü insanın yemeğini yemesin, ütülediği kıyafetleri giymesin , gururlu olsun.
Yani ne yemek verin ne başka bir ihtiyacını görün
Eşek gibi gelip konuşacak sizinle
İsterse üç ay sürsün isterse bir yıl
Kendiniz yemek yiyin, kendi kıyafetlerinizi çocuklarınızlini temizleyin. Madem küs. Sizde küsün

Ne kaybedersiniz?
Çocuklarınız ne kaybeder?

Ah bu küsen modelin bir hata kriteri yok ki
Aslında hataya küsmüyorlar
O an şalteri atmak istiyor ve buna acilen bir sebep buluyorlar
Ruh halleri değişiyor yani
Benim eşimi dışarıdan gören seni nasıl seviyor, ne kadar düşkün, adam beyaz atlı prens gibi diyorlar
Ama küstüğü zaman şeytan çıkıyor içinden o kadar alakasız biri oluveriyor
Kavga falan bir şey kar etmiyor, kendi ruh hali ne zaman düzelirse o zaman barışıyorlar
Benim ki 2 yılda bayağı toparlandı, en azından iletişim kurabilir duruma getirdik
Ama konu sahibi 15 yıldır uğraşıyor bununla Rabbim ferahlık versin çok zor

Arkadaşlar siz alıştırmışsınız
Haklıysanız neden gidip gönlünü alıyorsunuz?
Bırakın aylarca küs kalsın
Kendi işini kendi görsün
Yemek bile yapmam. Hem bana küs hem de soframa oturacak. Yok öyle. :63:

ünide bi arkadaşım vardı. bi anda suratını sallandırırdı hemen küserdi düşün dur artık ben ne dedimde küstü diye. 15 yıl böyle bi insanla yaşamak çok yıpratmıştır eminim. nasıl barışıyo kendi kendinemi, o barışınca sen uzatmıyomusun şimdide ben küsüyorum mesela diye. çocuklarla bir olup sizde ona bi süre öyle davransanız

Yazdiklarini okurken ne kadar tukendigini hissedebiliyorum canim. Sen yirmi cumleyle aktardin belki ama icinde hem kendin hem cocuklarin icin neler neler yasadin cok iyi anliyorum.

Huylu huyundan vaz gecmiyor. Bir tane de benim basimda. Maalesef babamda da vardi o huy. Boylelerini anneleri kucukken "nazli" buyutmusler. Cocuk gibi kuserek ilgi gormeye, istediklerini elde etmeye calisan "hasta" beyinliler.

Maalesef degismiyorlar ama sen kendini kimse icin uzmemek adina kocanin o hareketlerini umursama, gormezden gel, normal davran ama sakin gonlunu almaya calisma. Yani ona annelik yapma.

Artik su hastalikli horozlari dogurup dogurup atmayin! Yetistirirken biraz ozen gosterin "adam" yetistirin "adam". Sonra veriyorsunuz bir zavalli kizin eline adam edecegim derken omur bitiyor.

Bizde kuseriz ama hep yanasan taraf esim olur
Yani ben kustugumde 1-2hafta konusmadan durabilirim
Küstüm yine gecen gün gelip makas falan alıyo sonra pardon ya unuttum küstük dimi diyo bitiyo olay

Acaba sizin esiniz niye oyle
Siz o her küstügünde üzerine gitseniz yani daha bi ilgili falan.
Belki unutur zamanla

küsen insanlarla geçinemem. sevmem. kimse küsmesin. küsmek iletişim bozukluğundan başka bir şey değildir. onun küsmesi bitnce sen de küs bu sefer. neden olduğunu da deme. ayyy sinir oldum

Bizde kuseriz ama hep yanasan taraf esim olur
Yani ben kustugumde 1-2hafta konusmadan durabilirim
Küstüm yine gecen gün gelip makas falan alıyo sonra pardon ya unuttum küstük dimi diyo bitiyo olay

Acaba sizin esiniz niye oyle
Siz o her küstügünde üzerine gitseniz yani daha bi ilgili falan.
Belki unutur zamanla
Paşa gönlü ne zaman durulursa kendiliğinden gelir zorla barışır. Madem barisacaksin uzatmak neden?

Back