Devamlı hayal dunyasin da olma hali

Bir fikrim var

Ne olur Allah rızası için bı Ferrari🤑
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2019
879
566
23
35
Merhaba benim 4 yaşına girecek bı kızım var zamanin da otizmli mi diye çok konu açmıştım ama otizmli değil. Bu ara bişey dikkatimi çekti çok fazla hayal gücü var ne var bunda iyi bişey demeyin nette bı yazı okudum fazla hayal kuran çocuklar ailelerinin hatalari sayılmış baskı kabul görme vs vs bu yazıyı okuyunca evet kizim bu sebeblerden hayal dunyasin da yasito daha çok şöyle ayaklari yere sağlam bassın konuşsun istoyorum. Normal olan bitenlerin de farkında da olduğu oluyo.. sohbet etmeyi bu hayal dünyası saçma hale getirebiliyor ama bir iki kere olmuyo baya oluyo mesela ananenle neden konusmuyodu telefon da dediğim de ben şekerim nasıl konuşayım ya da örümcek adamlar konuşmaz ki falan diye çocukça konuşmalar yapiyo kizarsam istemiyorum diyo baskiladigimiz icin mi kendini oyalamaya çalışıyor hayallerle bu kafama takıldı dert ettim kendim yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ederim

Evli değilim çocuk sahibi de değilim 😂 4 yaşına girmemiş bir çocuk hayal dünyası geniş haliyle izlediği çizgi filmler , onların kahramanları falan etkileniyordur . bence normal küçücük çocuk daha çocukça konuşmalar diyorsunuzda karşınızda 15 yaşında falan biri yok Gayet normal 😂

çocukça konuşmalar yapiyo kizarsam istemiyorum diyo baskiladigimiz icin mi kendini oyalamaya çalışıyor hayallerle bu kafama takıldı dert ettim kendim yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ederim

Siz baskiladiginizi dusunuyor musunuz peki?

4 yasinda bile olmayan cocuk çocukça konusmalar yapar. Yetiskin bir kisi gibi davranmasini bekleyerek baskiliyorsunuz bence cocugu.

Evli değilim çocuk sahibi de değilim 😂 4 yaşına girmemiş bir çocuk hayal dünyası geniş haliyle izlediği çizgi filmler , onların kahramanları falan etkileniyordur . bence normal küçücük çocuk daha çocukça konuşmalar diyorsunuzda karşınızda 15 yaşında falan biri yok Gayet normal 😂
Evet daha küçük ama yaşıtları daha adam akıllı sohbet ederken ara ara hayal dünyasından biseyler katarken kızım bunu daha sık yapiyor fazla olduğunun farkindayim bunun da bizim baskıcı olmamızdan mi kaynaklaniyor ya da başka bi hatamız mi var bunu soruyorum aslinda

Siz baskiladiginizi dusunuyor musunuz peki?

4 yasinda bile olmayan cocuk çocukça konusmalar yapar. Yetiskin bir kisi gibi davranmasini bekleyerek baskiliyorsunuz bence cocugu.
Ben farkında değilim ama eşim çok baskiladigimi söylüyor bı de otizm şüphesiyle her hareketine yaklaştım ondan biraz fazla baskı yapabiliyorum çocuk deyip gecemiyorum ne yazik ki bı de çevreden de az olumsuz bişey duysam etkileniyorum yaşıtları gibi olsun istiyorum bazı yaşıtları adam akıllı sohbet ediyo mantıklı cevaplar verirken kızım böyle konuşunca saçma bulunabiliyo insanlar tarafından bana öyle geliyo ya da

4 yaşında bile olmayan çocuk hala hayal dünyasıyla ilgili konuşuyorsa durum vahim. Bu yaşta çocuklar genelde sanat, siyaset, ekonomi falan konuşmaya başlamalı. Çok geç kalmış.

Çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamaktan vazgeçseniz nasıl olur? Bir de çok televizyon izliyor sanırım.

Bana çok tv izleyen bir çocuk gibi geldi izliyor mu?

Her çocuğun gelişimi farklı ayrıca sürekli yaşıtlarına bakarak çocuğunuzu kıyaslarsanız özgüveni olmayan içine kapanık bi çocuk yetiştirirsiniz. Düzgün konuşsun istiyorum diyene kadar kendinizi biraz sorgulamanızı tavsiye ederim istemekle olmuyor çünkü.

Ben farkında değilim ama eşim çok baskiladigimi söylüyor bı de otizm şüphesiyle her hareketine yaklaştım ondan biraz fazla baskı yapabiliyorum çocuk deyip gecemiyorum ne yazik ki bı de çevreden de az olumsuz bişey duysam etkileniyorum yaşıtları gibi olsun istiyorum bazı yaşıtları adam akıllı sohbet ediyo mantıklı cevaplar verirken kızım böyle konuşunca saçma bulunabiliyo insanlar tarafından bana öyle geliyo ya da

Anliyorum mevzu cocugunuz olunca rahat olamiyorsunuz ama bu ikinize de zarar verir.

Ortalik durulunca bi uzmana goturun. Bir durum varsa yolu o çizer. Yoksa ki muhtemelen yok siz kendinizi salmaya zorlayin. Rahat bir nefes alir ve cocugunuza cocuklugunu yasamasi icin alan acarsiniz.
Yanlis anlamayin büyüyünce berbat seyler yaşıyoruz salin cocuk cocuklugunu doya doya yasasin.

Çocuğunuzu olduğu gibi kabul etseniz etraftaki lerden size ne ki onlar 15 dakka konuşur sonra susarlar siz yetiştiriyorsunuz çocuğunuzu onlar değil daha yaşı 3 farkında mısınız ?

4 yaşında bile olmayan çocuk hala hayal dünyasıyla ilgili konuşuyorsa durum vahim. Bu yaşta çocuklar genelde sanat, siyaset, ekonomi falan konuşmaya başlamalı. Çok geç kalmış.

Çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamaktan vazgeçseniz nasıl olur? Bir de çok televizyon izliyor sanırım.
Niyeyse bu yazdiginiza hafif atarlanmam gerekse de ben çok sempatik buldum 😍aslında demek istediğim biraz normalin üstünde olması TV çok izlemiyor ama çok yalnız büyüdü ve benim baskıcı tavrim kizimin hayal dunyasin da yaşamaya sebeb olmuş olabilir bilemiyorum

Kiyasi da bırakın

Kuzenimle 1 ay arayla doğum yaptik
Benim oglan 3 senedir bicir bicir konusuyor onun kiz konusmuyor tek tük kelime.
Onun kiz kalem tutuyor, 2 senedir kendisi giyinip soyunuyor benimki de bunu yapamıyor.

Ikisi de ne eksik ne fazla. Herkesin becerisi yonelimi kisiligi farkli. Gelişimlerini doktorlari takip ediyor zaten. Sizin duzenli goturdugunuz bir doktorunuz var mi?

Bana çok tv izleyen bir çocuk gibi geldi izliyor mu?

Her çocuğun gelişimi farklı ayrıca sürekli yaşıtlarına bakarak çocuğunuzu kıyaslarsanız özgüveni olmayan içine kapanık bi çocuk yetiştirirsiniz. Düzgün konuşsun istiyorum diyene kadar kendinizi biraz sorgulamanızı tavsiye ederim istemekle olmuyor çünkü.
TV değil de YouTube günde 1 veya iki saat izliyo malesef su aralar evden cikamadigimiz için haklısınız kıyaslama ve en küçücük yorum da bile kafama takma halini birakmaliyim

Nette her hareketle ilgili neler neler yazıyor . Çocuk gibi hareketler yapması normal cunku zaten çocuk. Ilk çocuğunuz sanırım böyle herseyde bisey aramanız normal.genelde ilk çocuksa oluyor böyle şeyler sonra gülersiniz bu zamanlariniza😊

Back