Devaml ayn kokuyu duyuyorum

lcopur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2008
75
4
merhaba arkadaşlar.benim sıkıntım şu ben son 5 yıldır ortamda olmamasına rağmen ara ara aynı kokuyu alıyorum.kötü ve tarif edemediğim bir koku aynı zamanda bende parsiyel epilepsi de var ama doktor epilepsi ile alakası olup olmayacağını söylemedi.sizlerin bu konuda bilgisi var mı acaba:a015:

Koku mu,bence ciddi bir konu tatlım ve 5 yıl.Belkide bir süre o kokuyu aldığından olmasada aynı koku gibi psikolojik olarak algılamışsındır diyicem ama boru değil 5 yıl.Bir filmde izlemiştim adam başım dönüyor ve ağrıyor dmeişti adam bikaçsoru sormuştu ve peki farklı algıladığın bi koku varmı gibi bişey demişti neyse saçmaladım ama yinede uzman birilerine sormak lazım :ecrin_bebek:

ya bu aralar o kadar sıklaştıki.doktorlara güvenim kalmadı desem yeridir bana 7 sene epilepsi tanısı koyamadılar.ne zaman rahatsızlanıp acillik olsam istedikleri kan ,idrar tahlilleri temiz çıktı akciğer grafisi vs serum takıp yolladılar.şimdide ben söyleyeceğim doktora yine açıklama yapmadan aynı ilaçları yazıp gönderecek

peki geniz eti yada sinüzit gibi sorunlarınız varmı?yani koku merkezi burundan başlıyor ve geniz de bir iltihaplanma varsa o kokuyu algılıyor olablirmisiniz?sizinkinden çok farklı olabilir ama bende bundan 4-5 yıl öne baya şiddetli bir grip geçirdim ve 2 hafta kadar aynen tarifi çok zor olan kötü bir koku aldım.ama balgamı attıktan sonra yavaş yavaş düzeldi.sorununuza pek bir çözüm olacağını sanmam ama aklıma ve başıma geldiği için paylaşmak istedim.çok geçmiş olsun..

grip sinüzit benzeri hiç bir belirti yok zaten kokunun dışında sersemlikte oluyor.bir hafta sonra sözüm var sonrasında detaylı bir muayeneye gideceğim.en güzel üniversiteler bakıyor araştırıyor ama orada da işler uzun sürüyor.bir hafta daha dayanacağım bakalım işte

canım benim okudugum bi kitapta epilepsi nöbeti öncesinde bu kokunun duyulabilecegi söyleniyordu..
netten baktım orda da yazıyor:
"Epilepsi, halk arasındaki adıyla sara, yineleyen nöbetler ile karakterize ve sıklıkla geçici bilinç kayıplarına neden olan bir durumdur. Ancak bu geçici ve bilinç kaybı her zaman oluşmaz.
Nöbetler çok farklı şekilde ortaya çıkabilirler. Bazı nöbetlerden önce bir koku hissi gibi olağandışı bir algılama yaşanırken, bazı nöbetlerde kişi yere düşebilir veya ağzı köpürebilir. Bazen de boşluk nöbetleri denilen kişinin gözlerini bir noktaya dikmesi ve donuklaşması gibi durumlar ortaya çıkar."

çok ciddi bir durumun sebebi olabilir. epilepsi olabileceği gibi beyin tümörü ile de ilgili olabiliyor. sakın sakın sakın geçiştirmeyin ve iyi bir doktor bulun kendinize.

son 1aydırki bnm burnumdada bir koku var soruyorum herkese kimse koku fln yok ortada diyor

merhaba arkadaslar ben gectıgım yaz beynıem kan gıtmedıgın ıcıcn düşüp bayılımıısım ve kafamı betona carpmısısm:sinifsinif: 5 gun gercekten ne oldugumu tam bılmeden yatttım adımı aclıgımı solemsı ayıp vc bıle gıdıp gıdmetgımı bıranda unutuyordum ıssn garıbı hıcbır hastane benı özeller bıle üstüne sorumlulk almayıp eve yolladılar zmanla ıyılsecegımı soledıler daah sonra bır unıvesıte hastanesıne gtıtım ve orda sarumlarla ayaga kalktım kendıem geldım ama yaklasık 3 ay sonra tat almamaya basladım yedıgım hıcbırseyı anlamıyordum ve aynıarkadasta oldugu gıbı koku olayı var ılkın o hastanee kantınınden gelen kızrtma kokusu vardı sureklı sonra onun yerıne ıgrenc pis bır koku yerlestı ve hala o koku var hayatımda baska hıcbırsey almıyorum yanımda kızartma borek yanıyor ben o kokuyu duymuyorm ama o ıgrenc koku yedgm elmada yedgm ekemekte oglumda kendı tenımde ve bazen nefes alamayıp kafamı dısarı cıkardıgmda o havada bıel var psıkıatrıye gıtıtm ama faydası yokbilmiyorumkismile belkı duzelrısın yada hep bole kalırısn dıyor doktorum dedıgı o ıgrenc kokuya ragmen nasıl ıstahlı olablıecegım onu anlayamadı bende anlamıyorum ınanaın o kokuyu duysanız evden cıkmaz kımseye yanasmaz ve hıcbırsey yemezsınz ama sanırırm ben o kafamı carpmamlar beraber bırcok seyımı kaybetıım duygularımı bıle,,,,:1no2: bılmıyorum arkadaslar ne olck bu ısın sonu ıstanbulda bıldgınz ıyı bır beyın cerraahı varmı yada psıkıatrı ?:sm_confused:

bunun beyin cerrahisi ve psikiyatriyle alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum...

muhtemelen geçmişte başınıza gelenler yüzünden beyninizde koku alma merkeziyle alakalı bir probleminiz olabilir.. bunun için de bence nöroloji uzmanına görünmeniz lazım... eğer beyin cerrahisine gitmeniz gerekiyorsa o sizi zaten yönlendirir.

koskoca psikiyatri uzmanının geçmişinize rağmen sizi bir nöroloji uzmanına yönlendirmemiş olması ve psikolojik düşünüp "geçer geçer" demesi mesleği adına utanç verici bir durum... psikolojiyle ne alakası var ki!

umarım ciddi bir şeyiniz yoktur, geçmiş olsun

bu arada eğer dediğim gibi o zaman başınıza gelenler yüzünden koku merkezinizde bir hasar varsa bu geri dönüşsüzdür yani tedavisi yoktur. geçer dedikleri şey bu olabilir... ama yok eğer altında yatan araştırılmadıysa en kısa zamanda doktora gitmeniz gerek.

Son düzenleme:
Bence bir beyin mr çektir derim kayınvalideminde sürekli burnuna kokular geliyordu sonra beyninde tümör çıktı ve bu yüzden vefat etti sizi kötü şeyler düşündürmek istemiyorum ama siz yine de emin olmak adına baktırın çünkü her hastalıkta erken tanı önemli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…