• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Devam sütü vermeye devam etmemin bir sakıncası olur mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

TUTKUK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
67
0
96
Aydın
Kızım 34 haftalık doğdu.sütüm az olduğundan ve emmek istemediğinden dolayıda devam sütü ile besledik. şuan temmuz da 3 yaşını bitirecek. Iştahsız bir cocuk sürekli oyun ile yedirebilirsek ne ala yoksa hep aç gezse açıktım demez yada süt veya devam sütü. Kg 13,80. Zayıf geliyır gözüme hep bide çok haylaz. şimdi benim size sormak istediğim 3 yaşından sonra devam sütü vermeyi kesmeyi düşünüyorum. Dr da 3 yaşından sonra verme demişti. Eğer istediğinde verirsem bir sakıncası besliyeciliği az mı olur? şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar çok yanlış cümleler kurarak halimi anlatmısım. Iş yerinde hızlı ve düşünmeden yazılınca sonuç bu oluyor. özür dilerim sizlerden.

KIzim 11 aya kadar emdi anlamadigim bir sebepten dolayi
memeye cok duskun olmasina ragmen birakmti bende bir hafta ugrastim baktim olmuyor bende biraktim
pesini Ama normal sute basladik biz. krestede sutle bir sorunu yokmus iciyormus.
suan gerekli olan kalsiyumu aliyor diye dusunuyorum. bence devam sutu yerine
gunluk sut verebilirsin. ama illaki gunluk olsun ya gercekten 1 yillik omru olan sutten ben hayir beklemiyorum.
burda Allahtan o siknti yok en uzun omurlu sut 15 gunluk , meyveli sutte bulabiliyorum. 1 haftalik onun omrude
ama Turkiyeyede sutasin gunluk sutlerinden kullanabilirsin, icine mevye karistirisin bazende icer diye
dusunuyorum.
cok ta vermek iyi degil kansizlik yapiyormus. benimki gunde 1 bardak iciyor ama normal yemekte cok zorlaniyorum
ozellikle sebze konusu oldukca skintili. balik cok sever yer. elmayi birde.
napalim bir sekilde digerlerindende yedirmeye calisiyorum.
bende tam olarak istah konusunda bir cozum bulamadigim icin cok sey yazamiyroum maalesef :51:

Teşekkür ediyorum canım öncelikle cevap verdiğin için. Ben deva sütünün yanında sütte veriyorum onuda içiyor ama malesef pastorize süt. Günlük sütlerden bulamadım burada araştırmıştım. Yoğurt yapımında falan kullanırım diye. Ben 3 yaşından sonra devam sütünü kesince galiba anne süyü almadı diye vicdanen rahatsız olacakmışım gibi geliyor. Onun alıştığı bişeyden vazgeçiriyor olmanın verdiği bir suçluluk duygusu sanırım. Besin olarak değeri kalmıyormu ki. Kutularda 3 yaşına kadar yazıyor. Ben versem hadi bir faydası kalmıyorsa gerek yok. Onun yerine süt versem daha olmaz mı? Offf bilemiyorum belkide çok abartıyorum:(

bnim kizimda iştahsiz gerci su an 14 aylik ama keyfine gore yiyor sevmedigi hicbirseyi yemiyor.yumurta et tavuk hicbirini de sevmiyor.ben simdi yavas yavas keci sutune gecmeye calisiyorum.bircok yerden okudum anne sutune besin degerleri acısından en yakın sut diyorlar.ama bir tarafdan formul sut veriyorum cunku et yemedigi icin demir eksigi olusuyor sadece sutle.ama sizin cocugunuz 3 yasinda inek sutune gecis yapabilirisiniz bence.eger demir eksigi oluyorsa doktor onu fark eder ve demir takviyesi yapar.ben de kizimin beslenemedigini dusunup doktora goturdum ama doktor sagligi yerinde olduktan sonra zayif olmasinin bir onemi yok dedi.haylazs ve cok hareketliyse zayifligi ona da bagli olabilir.yani genel durumunda bir sorun yoksa yedikleri yetiyordur diye dusunuyorum ben artik.

Back