bende bu soruyu çok sordum ve genellikle inek sütüyle yapılan yoğurtla mayalamışlar.bende mecburen inek sütüyle yapılan yoğurttan maya kullandım.kızlar bısey sorcam benım kızımda tam 5aylık bende yogurt yedırmek ıstıyorum ama sormak ıstedıgım su yaptıgınız yogurdu normal hazır yogurtlamı mayalıyorsunuz????yanı o yogurtlarda ınek sutuyle mayalanmıyormu?hanı ınek sutu suan ıcın yasak ya kafam karıstı:)yardımcı olursanız sevınırım okudum sayfaları ama çözemedım....
kızlar bısey sorcam benım kızımda tam 5aylık bende yogurt yedırmek ıstıyorum ama sormak ıstedıgım su yaptıgınız yogurdu normal hazır yogurtlamı mayalıyorsunuz????yanı o yogurtlarda ınek sutuyle mayalanmıyormu?hanı ınek sutu suan ıcın yasak ya kafam karıstı:)yardımcı olursanız sevınırım okudum sayfaları ama çözemedım....
bende dün senin tarifine uyarak kızıma ilk yoğurdunu yaptım.teşekkür ederim...
devam sütüyle yaptığım yoğurdu kızım bugün yedi ve çok beğendi
krokan'cım benim oğlum da 5ay 3 haftalık, haftaya inşallah 6. ayını dolduracak.. evet az mayalamak en iyisi sanırım.. ben devam sütünü almaya cesaret edemedim, malum onlar biraz pahalı ve benim oğlum normalde de devam sütü içmiyor. bende sevmezse diye cesaret edip alamadım..bu yaptığım yoğurdu da hapur hupur iştahla olmasa da yedi, yani burun kıvırmadı en azından, ben ona şükrediyorum :) görev başarıyla tamamlandı diyebilirim kendimce :) peki bu mama kavanozlarını nerden buluyoruz canım? boşları satılıyor mu, markette fln, yoksa hazır mamalardan alıp içini mi boşaltıyoruz? bide ben AOÇ'ninkinden yaptım demiştim, en küçük AOÇ sütü 500ml. daha önceki mesajda dediğim gibi, sütü bana koktu, iki kavanoza yapsam kalan sütü içemem.. ama yoğurdu yaptıktan sonra tadı benim de hoşuma gitti onun kalanını yiyebilirim. sebze çorbasını da bu akşam bi yapıp deneyeyim diyorum bakalım, kabak patates fln.. şimdiye kadar verdiklerimi yememezlik yapmadı (meyve, yoğurt) ilk kez çorba türü vericem bakalım, hayırlısı :):)
kızlar bısey sorcam benım kızımda tam 5aylık bende yogurt yedırmek ıstıyorum ama sormak ıstedıgım su yaptıgınız yogurdu normal hazır yogurtlamı mayalıyorsunuz????yanı o yogurtlarda ınek sutuyle mayalanmıyormu?hanı ınek sutu suan ıcın yasak ya kafam karıstı:)yardımcı olursanız sevınırım okudum sayfaları ama çözemedım....
ilk tarife göre (mamayla ) yoğurt mayaladım dün ve tuttu.tarifi veren arkadaşa çok teşekkür ederimmmm
canım ben mayayı normal yoğurttan yapıyorum..
inek sütü yasak ama yoğurt değil..
doktorumuzada sordum..
istersen 1 kez yoğurtla mayala..
ikinciye devam sütüyle yaptığını maya olarak katarsın..
kızlar ben bebelac 1 numara süt ile mayaladım..
3 defa yaptım tuttu..
sizde deneyin inşallah tutar..
90 ml devam sütünü kaynara yakın sütle hazırlıyorum..hatta neredeyse kaynar suyla..
normalde 90 ml ye 3 ölçek devam sütü konuluyor ama ben yaklaşık 6 ölçek koyuyorum..
1.püf noktası bu..
daha yoğun olunca iyi tutuyor..
biberonda hazırladığım bu sütü ağzı kapaklı küçük cam puding kasesine boşaltıyorum..
bu sütten küçük bir fincana 4 yemek kaşığı kadar alıp,yaklaşık 1,5 çay kaşığı yoğurdu fincanda karıştırıp birbirine alıştırıyorum ve esas kapaklı kasemize döküp hafifçe karıştırıp iyice sarıyorum..
2-3 kat örgü bebek battaniyesiyle sarıyorum..
önce battaniyeyi mayalayacağım yere seriyorum..üzerine pudig kasemi koyup tüm işlemleri orada yapıyorum..
yani kabı yerinden hiç kıpırdatmıyorum..
diğer püf noktası da süt baya sıcak oluyor benim yoğurdunu katmadan önce..
yani parmağımı sokunca yakıyor.
biraz daha ılığıyla yapmıştım tutmadı..
1 defada 2 kapaklı kaseye yaptım..
kapağı açılmadığı sürece vitaminini koruyormuş sanırım..
6 saat kadar bekletiyorum.
daha sonra sarsmadan buzdolabına koyuyorum..
orada da 2 saat kadar dinleniyor..
inşallah sizlerinde tutar ve bebekleriniz afiyetle yer..
büyük ihtimal tutar..
çünkü ben daha önce hiiç yoğurt mayalamamıştım..
ve kendim deneye deneye 2.de tutturdum..
kızlar ben bebelac 1 numara süt ile mayaladım..
3 defa yaptım tuttu..
sizde deneyin inşallah tutar..
90 ml devam sütünü kaynara yakın sütle hazırlıyorum..hatta neredeyse kaynar suyla..
normalde 90 ml ye 3 ölçek devam sütü konuluyor ama ben yaklaşık 6 ölçek koyuyorum..
1.püf noktası bu..
daha yoğun olunca iyi tutuyor..
biberonda hazırladığım bu sütü ağzı kapaklı küçük cam puding kasesine boşaltıyorum..
bu sütten küçük bir fincana 4 yemek kaşığı kadar alıp,yaklaşık 1,5 çay kaşığı yoğurdu fincanda karıştırıp birbirine alıştırıyorum ve esas kapaklı kasemize döküp hafifçe karıştırıp iyice sarıyorum..
2-3 kat örgü bebek battaniyesiyle sarıyorum..
önce battaniyeyi mayalayacağım yere seriyorum..üzerine pudig kasemi koyup tüm işlemleri orada yapıyorum..
yani kabı yerinden hiç kıpırdatmıyorum..
diğer püf noktası da süt baya sıcak oluyor benim yoğurdunu katmadan önce..
yani parmağımı sokunca yakıyor.
biraz daha ılığıyla yapmıştım tutmadı..
1 defada 2 kapaklı kaseye yaptım..
kapağı açılmadığı sürece vitaminini koruyormuş sanırım..
6 saat kadar bekletiyorum.
daha sonra sarsmadan buzdolabına koyuyorum..
orada da 2 saat kadar dinleniyor..
inşallah sizlerinde tutar ve bebekleriniz afiyetle yer..
büyük ihtimal tutar..
çünkü ben daha önce hiiç yoğurt mayalamamıştım..
ve kendim deneye deneye 2.de tutturdum..
kaynar suda ne kadar beklettikten sonra çıkarıp saralım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?