devam mamasından nasıl yogurt yapılır yardımcı olurmusunuz?

mehtap86

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
343
4
0
İstanbul
arkadaslar ek gıdaya basladım daha yogurt vermedım yapmak ıstıyorum devam mamasından daha saglıklı oluyomus oyle duydum nasıl yapılıyor maya olarak ne kullanıyor acıklarsanız sevınırım

daha sağlıklı diye değilde genelde 1 yaşından önce inek sütü verilmez mantığından yola çıkıp mamadan yoğurt yapıyorlar ama süt mayalandıktan sonra sütün 1 yaş öncesi zararı zaten kalmıyor. Mama ile yapılan yoğurt daha tatlımsı oluyor. Ben hep sütten yaptığım için tarif vermem yersiz olur. maya olarak yine yoğurt kullanıyorsun

Normal mamayı ılık hazırlıyorsun 120 ml sonra 1 kaşık yoğurt ilave edip karıştırıp yoğurt gibi mayalanmasını bekliyorsun ama benim yaptıklarım pek iyi olmadı yoğurdu devamlı mayalıyorum mamayla beceremedim

90 ml suya 3 ölçek aptamil koyuyorsun 100 ml elde etmiş oluyorsun parmağını 3 e kadar saydığın da yakmayacak sıcaklıkta olacak çok ılık omasın mayalanmaz 1 tatlı kaşığı yoğurda azar azar ilave et yoğurt ılısın yoğurdu hazırlamış olduğun devam mamasına katıyorsun kapalı küçük bir kapta yapmanı tavsiye ederim üzerini muhakkak ört ve çalkalama 4 saat beklet sonra buzdolabına koy öyle bildiğimiz yoğun bir yoğurt olmuyor koyu ayran gibi ama bebeğin yemesi daha kolay oluyor içine meyve püresi koyabilirsin

ben yogurdu sutle yapıyorum canım bı zararı oldugunuda dusunmuyorum sut kaynıyor ve ıslemden gecıyor cunku

Mamayla biraz cıvık ve tatlımsı oluyor,biri yazmıştı burda doktorun biri 2 saat beklese yeter,önemli olan sütün kesilmesi demiş,artık cıvık olsada takmıyorum,dün doktorumuza da sordum devam sütyle de olur normal sütle de dei,önemli olan direk süt vermemek.Pastörize süt de olurmuş,açık da.

ben kendım yapıyorum kızımın yogurdunu ,sımdıye kadar gunluk sutlerle mayaladım, formul mamayla denedım tutturamadım kıvamını sulu oldu hep
dun doktor kontrolumuz vardı,doktorum pınarın organık sutuyle mayalarsan daha ıyı dedı ,bugun onla mayalıycam

ben uzun ömürlü sütle mayalıyorum.Sütü bol olanlar anne sütünden bile mayalıyorlarmış. kızım hiçbirşeyi yemediği gibi yoğurduda maalesef yemiyor. Doktor hiç yememesindense sütaşın babymix yoğurdundan verebilirsin demişti.

ben yoğurdu devam mamasından yapıyorum kızım çok şükür onu yiyor
100 ml suya 3 ölçek mama. kaynar değil ılıkta değil hafif sıcakken 1 tatlı kaşığı yoğurt (activia - pınar yoğurt) ez önce biraz mamaylar sonra karıştır. hiç çalkalamadan yerinden oynatmadan üzerini kapat 3 saat beklesin. yoğurt biraz sulu oluyor koyu ayran gibi.

kızlar gunluk sutle mayaladım oburunu beceremem dıye olmadı yaa 2 kere yaptım ıkısıde olmadı nıye olmuyo anlamadım dedıgınız gıbı yaptım ama tutmadı sut hafıf kesıldı o kadar sanırım bırınden yardım alıcam hazır yogurtta vermek ıstemıyorum gecen gun desıfrede gosterdı o yedıgımız yogurtların ıcınde neler var neler sok oldum tekrar anlatırmısınız ayrıntılı

benim tarifim; süte parmağını sokup parmak yanmadan 7 e kadar sayabiliyorsan ideal sıcaklık budur. daha sıcak olursa ekşi olur. Bir kase süt için yarım çay kaşığı yoğurtu bir çay tabağında mayalayacağın süttten biraz alıp kaşıkla eziyor süte yediriyorsun. Kalın ve sıcak tutacak bir şeyi mesela ben bu iş için ayırdığım yün kazağımı masaya seriyorum. kazağın üstüne sütle birlikte mayalayacağım kabı yerleştiriyorum. bu ezdiğin yoğurtu bu kaba boşaltıp süte karıştırıyorsun ama kaşık bir tur falan dönsün çok karıştırma. Kabın kapağını kapatıp kazağı heryerinden kabın üstüne doğru sarıyorum. onun üstüne yine sıcak tutan bir örtü ile sarıyorum herhangi bir yeri açık kalmasın. Maksat sütün o sıcaklığını mayalanma süresi boyunca korumasını sağlamak. tabi mayaladığın kap yerinden hiç oynamayacak. yaklaşık 6 saat mayalanmaya bırakıyorum. sonra hiç kapağını açmadan buzdolabına.. 2-3 saat bekledikten sonra höpürdetmeye hazır oluyor. :lepi:
İşallah karışık olmamıştır. püf noktası 7 ye kadar sayabilecek sıcaklık, üstünü iyi örtmek ve yerinden oynatmamak. :içelim:

Selam inek sütü kutudan yapılabilir süt yoğurda dönüştüğü zaman süt etkisini kaybediyor ve zararı da olmuyor ama ben devam sütünden (maması) yapıyorum küçük cam kavonoza yapıyorum 120 mg suya 4 ölçek mama yı ekliyorum karıştırıp 1.5 çay kaşığı yoğurdu ekliyorum ve ılık fırına koyuyorum orda daha çabuk oluyo oğlum çok seviyor yoğurdu.Bu güne kadar yaptıklarımda çok iyi tuttu hiç tutmamış olmadı.

yerimseniben merhabalar arkadaşlar,bebeğime ek besinler başladım ilk önce şeftali püresi ve yoğurtla başladım,yoğurdu pastörize sütlerden alıyorum,bi de arzumun yoğurt makinesini aldım altı tane kavanozu var,hergün bir kavanoza yakın veriyorum kızıma...bebişler için çok pratik,ayrıca uht kutu sütlerle mayalamanın sütün besin değerini düşürdüğünü ve pastörize poşet sütlerin de kaynatılmadan ılıtılması gerektiğini öğrendim,sizlerle paylaşmak istedim...a.s

buarada şu güsel takvimlerden yapmayı bilen arkadaşlar bana da nasıl yapıldığını anlatsanız olmas mııı:1rolleyes:

mirmirmirmir buarada kızıma mayaladığım yoğurdun tadı o kadar hoşuma gidiyo ki artık eve de hazır yoğurt almıyorum,en azından yoğurdumuz katkısız olsun hem de çok tatlı oluyo yoğurt sevmeyen ben bile sevdimyerimseniben
:teytey:

arkadaslar bende bebegime mamayla yoğurt yapıyorum arzumun yoğurt mayalama makinasını aldım onunla mayalyorum
simdi ben yaptığım yoğurttan mayalık ayırıp mı yapmam lazım yoğurdu onunla< tutar mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…