Devam etmeli miyim çok yoruldum

LiDla

Ars Longa Vita Brevis 🎭
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
366
324
23
DE 🇩🇪
Merhaba bayanlar
Ben şuan almanyadayım ve burda sezaryen doğum yaptım 5 gün önce. Ameliyatımın 3. Gününde bebeğim doğunca yani , bebeğimin kanımda sürekli inip çıkan bir değer garkettiker ve ağar topar başka bir hastaneye nakledildi. Tabiki o anı duygusal olarak size şuan yansıtabilmem mümkün değil. Doktor bana bunu söyledikten yarım saat sonra ambulansla ekibin benim kaldığım hastaneye gelmesi acilen topuğundan kan alınması bebeğimin ağlamaları benim zaten ağrılarım var ve yataktan bir hışımla koşup bebeğimin yanında olmam falan tam bir buhran geçirdim. Ben bir köşede çaresizce ağlayıp beneğime yapılan müdahaleyi izlerken küvöze alıp ambulansla başka hastaneye nakledildi. Ben durmadım tabiki eşimi arayıp hemen beni burdan çıkarıp bebeğimin olduğu hastaneye nakledilmemi istedim. Tabi orası çocuk hastanesi olduğu için ebeveynlerin kalması yasak fakat o halimle ortalığı öyle bir ayağa kaldırdım ki küvözün olduğu odaya bir yatak attılar bana. Yaklaşım 4 gündür kızımla ben minicik bir odadayız bütün bu yaşadıklarım çektiğim acılar ve ağlamaktan sütüm azaldı hatta kesilme noktasında pompayla sağıyorum ama olmuyor. Kızımda maşallah iştahı yerinde memeden süt akmayınca ağlıyor hemen mama desteği veriyoruz ama ben emmesini çok istiyorum ama sütüm çok akmıyor vazgeçme noktasındayım
Bana akıl verin nolur ne yapacağım ben emsin diye uğraşmaktan ama emmemesinden çok yoruldum sanki ona eziyeti ediyorum gibi vazgeçmek üzereyim emzirmekten

Pompadan süt çok gelmiyor en iyi yöntem çocuğun sürekli emmesi sizin de sakin kalıp bol su içmeniz bu şekilde çoğalacaktır. Sabır gerektiren bir süreç. İnşallah kolaylaşır

Pompadan süt çok gelmiyor en iyi yöntem çocuğun sürekli emmesi sizin de sakin kalıp bol su içmeniz bu şekilde çoğalacaktır. Sabır gerektiren bir süreç. İnşallah kolaylaşır
Uyanınca inanılmaz aç oluyor memeye koyuyorum ama istediği miktar ağzına gelmeyince patlıyor ağlamaktan
Zaten küvözde o haline dayanamıyorum hemen mama veriyoruz ağlatmamak için öyle oluncaya sütüm artmıyor mecbur pompayla sağıyorum ne içerse kar diye

Bir süre emzirme destek sistemi kullanın o zaman yoksa bırakmak zorunda kalabilirsiniz emzirmeyi ki sütümüz varken pes etmeyin derim.

Şuan 20-25 dk emzir doymuyorsa mama takviyesi yapın bende doğumdan sonra bebeğim beş gün kuvezde kaldı doğumun altıncı günü babamı kaybettim benimde sütüm yavaş yavaş gitti şuan hiç yok üzülme sen elinden geldiğince emzir canım mamayla takviye ver bebeğine bazen olmayınca olmuyor yapacak birşey yok bebeğine acil şifalar versin rabbim senin psikolojin sağlam olacakki bebegine bir faydan olsun üzülme rabbim seninle

Bir süre emzirme destek sistemi kullanın o zaman yoksa bırakmak zorunda kalabilirsiniz emzirmeyi ki sütümüz varken pes etmeyin derim.
Emzirme destek sistemi nedir ilk defa duydum araştırayım

İlk bebeğimde emmemişti buna hamile kalınca çok sevinmiştim bu sefer emzirecem diye daha hamileyken ne çaylar ne takviye gıdalar sütü arttıran neler varsa evi doldurdum ama şuan hiç istediğim gibi olmuyor

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
İlk bebeğimde emmemişti buna hamile kalınca çok sevinmiştim bu sefer emzirecem diye daha hamileyken ne çaylar ne takviye gıdalar sütü arttıran neler varsa evi doldurdum ama şuan hiç istediğim gibi olmuyor

Makinayla 5 günlük iken 2-3 CC geliyordu bendede. Bebeğin emmesi ile makina bir değil. Makinaya alışkın olmayan memedende öyle sarıl sarıl süt gelemx. İlk önce sakin ol.
Yapman gereken ilk önce 20 dk bir meme 20. İkinci memeyi emzir ve 30 CC mama ver. Çokta saate takılma bir tür daha atabilirsin memelerde süt inme hissi duyduysan. Bu rutini 2 saatte bir tekrarla. Ama mamayı kaşık biberonla veya 'finger' yöntemiyle internette var ver. Biberon ve emzik verme at çöpe meme reddine neden olabilir. Ayrıca memeyi aktif emmesini engeller.Sonra boş boş sağ iki memeyi makinayla süt çıkmaz merak etme takmada çünkü bebeğin emmiş oluyor biz sadece artması için sağmani istiyoruz. Zamenla zaten çıkacak . Bu şekilde goreceksinki sütun articak daha az mamaya ihtiyaç duyacaksin çünkü bebeğin emzirdikden sonra huzursuz olmayacak.zamanla önce CC miktarını sonrada öğünleri azaltirsin mamada . Bol su iç ve dinlen.

Maalesef küvözde ve hastanede kaldığı toplam 5 günlük sürede biberonla beslendi oyüzde biberona alıştı şuan parmak yöntemini biliyorum buradaki hemşireler o şekilde besledi önce ama kızıma yetmedi kilo kaybetti oyuzden biberona geçtiler. Şimdi önce meme sonra mama şeklinde ilerlemeye çalışıyorum ama uyandıktan sonra aşırı derece aç olduğu için mememden akan damla damla sütler daha da ağlatıyor memeyle savaşa giriyor bi türlü tutmuyor. Pes etmeyip zorla memeyi tutturduğunda zaman da bu sefer saniyesinde uyuyor memede. Memeyi ağzından aldığım an tekrar uyanıp açlıktan ağlıyor. Bitki çayları su süt yapan ne varsa yiyorum ama galiba benim sütüm az ilk kızımda emememişti bunu kabul edip bırakmayı düşünüyorum çünkü psikolojik olarak kendimi yetersiz hissetmeme çok az kaldı

Süt arttırıcı damlalar var, öneriliyor mu orda?
İyi ki hatırlattınız yarın eşime sorayım burda varsa böyle birşey alsın
Almanya öyle bir ülke ki doğal olmayan herşeye karşılar bebeğim doğdu benim sütüm yok tabi memede iki gün emzirdim sütüm gelsin diye yok gelmiyor en son hemşirelere dedim ki bu bebek aç 2 gün oldu sütüm gelmiyor mamayla desteklememiz lazım hayır dediler bana sütün var emzirmeye devam et mama falan vermediler gögüs ucum yara oldu krem veya iyileştirecek birşey yapılsın istedim hayır dediler sütünü biraz sık oraya sür yada tükürüğünle yumuşat bebeği emzirmeden önce
Kısacası anamı ağlattılar hastanede

Malesef üst üste verilen biberon redde sebep olur. Pes etmeyip biberon vermeyip unutturursaniz emin olun dönecektir. Çünkü kardeşim 40 günlük red yaşadı biberondan ve pes etmedi döndürdü memeye. Anne karnı sesi olarak beyaz gürültü açın. Veya ten tene temas soyun bebeğinizi üstünüz açık olsun sizinde. Banyoda akan suda deneyin eminim uzun uzun emecektir. İnstg 6 aylık iken pes etmeyip deneyen döndürmeyi başarmış sizinki daha yenidünya eminimki döner . Ayrıca Facebook da emzirme akedemidi diye bir grup var orda hemşire sorulan sorulara icdenlikle yardımcı oluyor. İstersen indanda yardım alabilirsin. Ben 3. Evladimda emzirmeyi başardım. Keşke banada biberon verme diyen olsaydı .2 bebeğimi rmzirrmedim aynen red yaşadım. Ama 3. De tecrübeden biberon vermedim kaşık biberonla verdim takviyeli sagarakda cogaltim sütü ve bıraktım mamayı. Tabi sen bilirsin. Her annenin sütü bebeğe yeter. Bebekde yada annenin memesinde bir şey yoksa.

Göğüs ucundaki yara yanlış emzirme pozisyonundan oluyor. Ben gümüş kapak kullandim tavsiye ederim.O hatayı bende yaptım. 2 ay çektim her emzirmede. Acıdan inliyordum. Çok okudum bebeğin siyah bölgeyi mümkün olduğunca alması ve dudaklarının dışa dönük olması lazım. Ayrıca bebeği kavradığı da karni sizin karnınıza ,başında memenize dönük olmali. Doğru emzirmeye başlayınca yaralar iyileşip birdaha olmuyor. Süt arttırmak için malt icecekler var onuda deneyebilirsin. Fakat en onemlisi aktif emmesi lazım . Arz olmadan üretim olmaz. Süt olması için bebeğin bol bol emmesi kısa emiyorsa sağma işlemini yapmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…