• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devam etmeli miyim bu psikologla?

Bakın benim çalıştığım yerdeki insanlar da çeşit çeşit çok tuhaf dedikoducu insanlarda var ama iyileri de var , ben genelde mesafeli durduğum ve saygılı olduğum için sorun olmuyor, o insanlar iş arkadaşı ailemiz değiller, onların geçici olduğunu düşünüp kafaya takmamaya çalışın, ha eğer çok rahatsız iseniz tayin isteyin ama gittiğiniz yerde de bu tarz insanlar muhakkak olacaktır...
Ben bunlarla hiç konuşmuyorum günaydın dahil

Ben psikolojik olağanüstü etkileniyorum bu dislanmisliktan.ote yandan burayı sevdim.bilemiyorum.kalsam öyle gitsem oyle
once sız kendınızı degıstırmelısınız psıkolojınız daha saglam olursa olayları daha ıyı yonetebılırsınız bu sekılde nereye gıtsenız sorun yasayacagınız cok bellı

Ben kendimi degistirdim peki bu adamlar hala kötü davranır mi
hayır degıstırmedınız
degıstırmıs olsaydınız her yetıskın ınsan gıbı (bızlerde sevmedıgımız anlasamadıgımız sorun yasadıgımız ınsanlarla bırlıtke calısıyoruz) kendınıze hergun yerınızde duramayacak kadar buyuk dert etmez , psıkologun dedıgı gıbı yenı gelenlerle ıletısım kurar yolunuza devam ederdınız
sıze kalsa gunde 2 kere aynı konuyu acacaksınız ben gecen gun sızınle uzuuun uzun konustum ne yapmanız gerektıgını de cooook ıyı bılıyorsunuz . buna ragmen hala aynı sekılde devam edıyorsunuz asla degısmemıssınız .

sorun yasadıgınız ınsanlarla hıc bırsey olmamıs gıbı devam etmek ıstıyorsunuz bu bıle sorun
ınsan kendısıne o kadar hakaret eden kısıyle ıletısım kurmak ıster mı ? ne guzel asıl sorunlular gıtmıs kalanların sesı cıkmıyor ama yok ılla hersey benım ıstedıgım gıbı olacak dıyorsunuz. boyle devam edersenız daha buyuk sorunlar da yasayacaksınız artık ısınıze gucunuze ve evladınıza yogunlasın benımle kım konustu kım konusmadı derdıne dusmektense... bırde anladıgım kadarıyla baska ugrasınız yok ve vaktınız bol o yuzden de kafada cok kuruyorsunuz kendınıze bır hobı de edının ona yogunlasın normalde degısmıs olsaydınız bunları sız dusunurdunuz zaten . soyledıgımızde de dınlemıyorsunuz daha ne yapılabılır anlamıyorum

bırde tayın ısteyeyım mı ıstemeyeyım mı dıye bıze sormanız da cok acayıp
sartlarınızı yasam kosullarınızı gıdecegınız yerde neler olacagını ıs sorumluluklarınızı bız nereden bılelım
cocugu olan sızsınız onun okulu cevresı vs. hıc gormedıgım tanımadıgım bılmedıgım bır ınsana tayın ıste dersemde hata ısteme dersemde . sız kendınıze sorun gıttıgım yere de kendımı goturuyorum sorun yasar mıyım dıye

hayır degıstırmedınız
degıstırmıs olsaydınız her yetıskın ınsan gıbı (bızlerde sevmedıgımız anlasamadıgımız sorun yasadıgımız ınsanlarla bırlıtke calısıyoruz) kendınıze hergun yerınızde duramayacak kadar buyuk dert etmez , psıkologun dedıgı gıbı yenı gelenlerle ıletısım kurar yolunuza devam ederdınız
sıze kalsa gunde 2 kere aynı konuyu acacaksınız ben gecen gun sızınle uzuuun uzun konustum ne yapmanız gerektıgını de cooook ıyı bılıyorsunuz . buna ragmen hala aynı sekılde devam edıyorsunuz asla degısmemıssınız .

sorun yasadıgınız ınsanlarla hıc bırsey olmamıs gıbı devam etmek ıstıyorsunuz bu bıle sorun
ınsan kendısıne o kadar hakaret eden kısıyle ıletısım kurmak ıster mı ? ne guzel asıl sorunlular gıtmıs kalanların sesı cıkmıyor ama yok ılla hersey benım ıstedıgım gıbı olacak dıyorsunuz. boyle devam edersenız daha buyuk sorunlar da yasayacaksınız artık ısınıze gucunuze ve evladınıza yogunlasın benımle kım konustu kım konusmadı derdıne dusmektense... bırde anladıgım kadarıyla baska ugrasınız yok ve vaktınız bol o yuzden de kafada cok kuruyorsunuz kendınıze bır hobı de edının ona yogunlasın normalde degısmıs olsaydınız bunları sız dusunurdunuz zaten . soyledıgımızde de dınlemıyorsunuz daha ne yapılabılır anlamıyorum
Psikolog dedi ki aynı isterindeyseniz siz de onlara hakaretle karşılık vermişsiniz ilişkiyi normal bir seviyeye getirmek önemli.bunun kendini küçük düşürme değil erdem olduğunu soyluyor

Psikolog dedi ki aynı isterindeyseniz siz de onlara hakaretle karşılık vermişsiniz ilişkiyi normal bir seviyeye getirmek önemli.bunun kendini küçük düşürme değil erdem olduğunu soyluyor
sıze muz severmısın onden mı arkadan mı dıyen bırıne ne yapmanızı onerdı psıkolog ah canım tabıkı cok severım cıkolata sosuda dok mu deseydınız mesela erdemlı erdemlı ?

belkıde psıkolog sunu demek ıstıyor olabılır mı
sızde az degılmıssınız sıze hakaret edenı dırekt sıkayet etmek yerıne kısılerı daha da kıskırtacak davranıs ve sozlerde bulunmussunuz. sız bunu yapmak yerıne sadece sıkayet etseydınız yekılı mercılere onlar sızden ozur dıleyecektı ve normal ıs yerı sevıyesıne gelecektınız .

ne beklıyorsunuz sızı tacız eden ınsanlarla nasıl bır sevıyeye gelmek ıstıyorsıunuz hıc bırsey olmamıs gıbı konusalım dıyorsunuz neden
kısıler sızınle muhattap olmak ıstemıyor sız ne ıstedıgınızı bılmıyorsunuz aslında ıstedıgınız sey oldu ıste ben olsam bende bu kısıler asla benımle muhattap olmasın derdım muhattap olmuyorlar daha ne ? geldıler ozur dıledıler mı ozur dılerler bırdaha olmasın ozrunuzu oyle kabul ederım dersınız normal sevıyeye gelır erdemlı olmak budur .

sıze yardımcı olabılecegımı dusunmuyorum ıyı aksamlar .

Iki aydır görüşüyoruz.tam herkesle sorun yaşadığım kafayı yediğim bir anda netten psikolog buldum ve onun dedillerini yaptım.is hayatındaki insanlar artik laf atmamaya başladılar.ben de farklilastim.is hayatındaki adamları kafaya takmamaya başladım.
Dün aradım psikoloğu sağolun eski eşimle artik görüşmüyorum, hayatıma yeni birini istiyorum iş hayatimdaki sorunlar da bitti.gunaydin demiyoruz ama en azından laf atmıyorlar.
Şu an benden konuşalım.ben nasıl iletişim kurabilirim.insnalara kendimi nasıl sdvdiriim.is döndü dolaştı yine işyerindeki insanlara geldi.isyerinde bu hafta neler oldu dedi.dedigi su bu insanlara zamanında senin namusuna kadar konuşmuş sana önyargılı bakmış olsa da gidip ortamı yumuşatan konusma yapacaksın.bubir erdem.kendini.kucuk düşürme değil.yaklasip bir bilgi sorduğumda bile cevap vermiyorlar ne konuşacağım bu insanlarla.
Bu konuşmayı yapmaya gönlüm yok.ote yandan hiç konuşmadığım bir yerde de olmak istemiyorum.onyargiyla bana gelmiş hiç de dostane davranmamislar.konusmalimi tayin mi almalı.
Öte yandan psikoloğun dediği sosyal aktivite yap.yeni gelen personellerle konuş.gecici görevle gelen de olsa onunla diyalog kur.ilimli ol.alttan al.ekimden beri bunu söylüyor.bana özel bir program vs çıkartmadı mesela.ben sanırım para verdiğim için sorunları çizmemi sağlıyor.ama haftalık 160 lirayı kaldıramam daha fazla.yarim saat akşam o da bi siye benzemiyor.
Psikologlarher seans aynı şeyi mi soyler.ya da her hafta değil ama kriz çözme konusunda yardıma ihtiyaç duyduğumda mi görüşmeliyim.bilemedim.skpe den sesli görüşüyoruz.dunaksam saatleriydi.ilk baştaki gibi ilgisi de yoktu.sesler geldi.sanirim mutfakla bisilerle de uğraşıyordu.telefonu hemen dakikası dolunca kapattı.ne biliyim.sanirim kesin müşteri gözüyle gördükleri kişiye fazla çabalamıyorlar.
Randevulu oluyo bu işler de bi nevi ama rahatsız olduğunuz şeyleri dile getirip danışabilirsiniz faydalıysa bırakmayın bence

Senelerdir sana yazıyoruz bu forumda , valla online psikolog kurtarmaz seni arkadaşım , gidebiliyorsan doğru dürüst bir psikiyatriste git diyoruz olmadı devlette git psikiyatriste , kaç yıl oldu evliliğin , bosanman , iş degisikliklerin , ailen , tüm hayatını biliyoruz ama biz çözüm olamıyoruz sana , senin cok iyi bir uzman desteğine ihtiyacin var

sıze muz severmısın onden mı arkadan mı dıyen bırıne ne yapmanızı onerdı psıkolog ah canım tabıkı cok severım cıkolata sosuda dok mu deseydınız mesela erdemlı erdemlı ?

belkıde psıkolog sunu demek ıstıyor olabılır mı
sızde az degılmıssınız sıze hakaret edenı dırekt sıkayet etmek yerıne kısılerı daha da kıskırtacak davranıs ve sozlerde bulunmussunuz. sız bunu yapmak yerıne sadece sıkayet etseydınız yekılı mercılere onlar sızden ozur dıleyecektı ve normal ıs yerı sevıyesıne gelecektınız .

ne beklıyorsunuz sızı tacız eden ınsanlarla nasıl bır sevıyeye gelmek ıstıyorsıunuz hıc bırsey olmamıs gıbı konusalım dıyorsunuz neden
kısıler sızınle muhattap olmak ıstemıyor sız ne ıstedıgınızı bılmıyorsunuz aslında ıstedıgınız sey oldu ıste ben olsam bende bu kısıler asla benımle muhattap olmasın derdım muhattap olmuyorlar daha ne ? geldıler ozur dıledıler mı ozur dılerler bırdaha olmasın ozrunuzu oyle kabul ederım dersınız normal sevıyeye gelır erdemlı olmak budur .

sıze yardımcı olabılecegımı dusunmuyorum ıyı aksamlar .
Bana dedi ki sosyal medyadan cevap vermen yanlıştı.bunu konuşarak halletmelydln.gunde sekiz saat 20 gün boyunca muzlu sohbetlerle şahsıma hakaret ettiler dedim.dayanamadim.normal yoldan konuşulacak insanlar değildi.sikayet etsen ne olacak yiprandigimla kalırdım.ve sikayet değil de aynı yöntemle karşılık vermeyi ve küçük düşürmeyi daha mantıklı buldum.

10 seneden fazladir ayni terapist ile calisiyorum ve hayattaki en buyuk sanslarimdan biri terapistimle tanismaktir.

Hayatimin her anina dahil oldugu halde bu kadar sene sonra bile direkt yonlendirme yapmaz, al bu plan sana boyle yaparsan cozum demez, ben hadi artik bu kadar sene sonra biraz yonlendirme alamaz miyim diye israr edersem 'Yonlendirme yapamam ama...' diye baslayip fikrini soyler.

Sizin dediginiz gibi yonlendirmek psikologun isi degil. Yasam kocu falan olur dediginizi yapan sanirim.

Bana dedi ki sosyal medyadan cevap vermen yanlıştı.bunu konuşarak halletmelydln.gunde sekiz saat 20 gün boyunca muzlu sohbetlerle şahsıma hakaret ettiler dedim.dayanamadim.normal yoldan konuşulacak insanlar değildi.sikayet etsen ne olacak yiprandigimla kalırdım.ve sikayet değil de aynı yöntemle karşılık vermeyi ve küçük düşürmeyi daha mantıklı buldum.
gercekten derın bır nefes alarak yazıyorum suan

ne demek sıkayet etsem ne olacaktı mudurunuz sıze hak vermıs sıkayet et cozelım demıs demek kı sızın ıcın ıyı bırseyler olacaktı sıkayet etmenızı ıstemıs sız etmemıssınız bırsey olmayacaksa neden sana hak verıyorum sen sıkayetını et gerekenı yapalım desın allah allah ya
ne demek sıkayet etsem ne olacaktı ? sıkayet etmemenıze ragmen bırseyler olmus mudahale edılmıs kı kısılere en azından sozlu uyarıda bulunmuslar kı sızden uzak duruyorlar

aynı yontemle karsılık vermek ıstedım dıyorsunuz oyleyse onun ıcın onlara muz sunmanız gerekırdı sosyal medyada lıselı ergenler gıbı laf sokmak yerıne . sosyal medyanızı ınceledıklerı ıcın hakkınızda konusanları sız sosyal medyanıza davet etmıssınız daha cok ordan laf soyleyerek yanı kendı kendınızı kucuk dusurmussunuz

allah askına bır devlet hastanesınden psıkolog ıcın randevu alın psıkıyatrıde olur cunku anlamıyorsunuz ... anlamadıgınız ıcın bellı kı algılama yetenegınızın onune gecmıs yasadıgınız stres, o yuzden cozemıyorsunuz. bunu ancak bır uzmanla goruserek cozersınız

ıyı forumlar.

Bir psikolog ne kadar iyi olursa olsun sizi şüpheye sokmaya başladıysa değişmelisiniz. O terapiden hayır gelmez. Sizinle aynı fikirde olmadığı için suçlanamaz. Ama sesli terapileri yararlı bulmuyorum. Yüz yüze terapi denemelisiniz.

Bu arada benim de psikyatr a gitmem gerek,ilaç istiyorum, sakinlesemiyorum ama ilaç verip yollamasi da değil, 5_6 seans gitmek istiyorum, gittiğim birisi bana derdini anlatma ben piskolog değilim falan demişti, benim ilaçla tedaviye ihtiyacım var ☹️ çok kötü hissediyorum
Terapi yapan psikiyatrlar da var.

Back