Deterjan gözü temizliği

yagmur0007

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
580
514
123
Kızlar çamaşır makinesinin deterjan gözünü temizlemeye uğraşıyorum. Cifle ovdum, çamaşır suyu denedim. olmuyor. taş gibi sertleşmiş ince bi tabaka var içinde. Neyle temizlemeliyim.

Sıcak suda bekletin çözülür.

İçinde suyla bekletin biraz, yumuşayınca temizlersiniz. İmkanınız varsa sıvı deterjan kullanın. Hem makine için daha sağlıklı hem de çamaşırda da kalıntı bırakmıyor. Temiz de yıkıyor.

Kızlar çamaşır makinesinin deterjan gözünü temizlemeye uğraşıyorum. Cifle ovdum, çamaşır suyu denedim. olmuyor. taş gibi sertleşmiş ince bi tabaka var içinde. Neyle temizlemeliyim.
Ben düzenli temizlediğimden çıkmayan lekeyle karşılaşmadım.

Kireç tabakası ise ben çaydanlıkları sirkeli su ile ya da limon tuzu ile temizliyorum. Belki bunda da işe yarar. Sirkeli sıcak su içinde bekletebilirsiniz..

kucukpisi Kireç çözücü önermiş, eritmesin sonra? Bilemedim..

Çok uzun yıllarında çıkmıyor. Kireç çözücü bile denedim ama çözemedim. Sonra makina bozuldu attım yenisini aldım. Bu sebepten bozulmadı ama. Şimdi yeni makinanın detarjan gözünü haftada bir yıkıyorum, çıkıyor.

Sıcak suda bekletin yumuşar bir süre sonra o zaman ciflersiniz

Sıvı deterjanla hiç temiz olamayacak gibi geliyor bana :s toz'dan farkı yok yani öyle mi ?

Bi kovaya sıcak sı döküp içinde bekletin
Gece koyun mesela sabaha kalmaz bence

Sıvı deterjanla hiç temiz olamayacak gibi geliyor bana :s toz'dan farkı yok yani öyle mi ?

Temizlik açısından daha çok beğendim ben. Evlendiğimde ilk üç dört ay toz deterjan kullanmıştım. Kısa programlarda kalıntı oluyordu. Sonra sıvıya geçtim. Mis gibi, güzel kokuyor. Kalıntı yok. Daha ekonomik geliyor bir de bana. Fiyatlarını hatırlayamadım şu an kesin bir şey söyleyemedim o yüzden. Küçük boyları var. Bir alın deneyin bence. Belki memnun kalırsınız.

Tavsiye edeceğiniz bir marka var mı ? Şimdi toz deterjan, daha uzun süre gidiyor 7liği iki ay kullanıyorum hatta bazen 3 aya çıkıyor. Sıvı olan da 1.5-2 ay kadar gidiyorsa alırım. Ben temizliğinden yana biraz sıkıntı ediyorum ama sanırım yanılıyorum :)

Annem bir ara sıvı kullandı ama daha çabuk bitiyor demişti :) o yüzden tekrar toz deterjana döndü tabi yıkama sıklığıda önemli.

Annem bir ara sıvı kullandı ama daha çabuk bitiyor demişti :) o yüzden tekrar toz deterjana döndü tabi yıkama sıklığıda önemli.
Ben haftada iki üç defa çalıştırırm, doğrudur valla. Zarar etmeyek :)))

Ben omo kullanıyorum siyah ve renkliler için ayrı. Beyazlara da kosla vanish kullanıyorum. Ama koyu renklileri iki haftada bir yıkıyorum, iki kişiyiz zaten pek çıkmıyor. Onu üç ay önce almıştım sanırım. Renkli olanı da iki ay önce almıştım. Bir dahaki alışverişte alacağım yine. Ben de biriktirerek yıkarım çamaşırı ama yine de haftada üç çalışıyor.

Tamam denemelik alayım en azından almadım demem :) teşekkür ederim bilgiler için :-*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…