Detaylı ultrasyonda parmak ve kollara bakmak şart mi

Acabilirsiniz, bakmasi gerekirdi. Bakmis ama fark etmemis olabilir. Normal gormus olabilir. Anne karnındaki bir bebege yapilan hicbir test yuzde yuz dogruluk veremez.
Ultrason da kisi deneyimine bagli bir tetkiktir. Yani matematiksel dogrular yoktur.
Bir sonuca ulasamazsiniz.

Üç kere detaylı ultrasona girdim, 12-18-38 de... hepsinde de el ve ayak parmakları tek tek sayıldı. Doktorun bu durumda sorumluluğu nedir bilmiyorum. Ancak 38. Hafta profesör olan bir perinatoloğa gitmiştim, raporda, görülmeyen şeyler de olabilir içerikli bir ibare vardı. Tam tanımı hatırlamıyorum.
Geçmiş olsun. Bebeğinize sağlıklı, mutlu bir ömür dilerim.

çok geçmiş olsun genç anne. Bebeğin tüm ayrıntılarını, tüm organlarını, uzuvlarını detaylı raporlaması şarttır diye biliyorum.. Hamileyken yaptırmış olduğum detaylı usg d, usg yi çeken doktor; "her iki elindeki serçe parmaklarında eğrilik var" demişti. Ne anlama geldiğini sorduğumuzda ise; " tek başına serçe parmaği eğriliği herhangi bir anlam ifade etmez ama gördüğüm şeyi raporlamak zorundayım" demişti.
Açtığınız davayı kazanırsınız diye düşünüyorum. Herhangi birşey değişmeyecekti elbet ama anne olarak bunu bilmek hakkınızdı.

%100 kesinlik içermez bu raporlar şeklinde bir ibare var. Dava açsanız bile kazanmanız zor. Ayrıca raporda uzuvlarla ilgili birşey yazıyor mu buda önemli. Eğer birsey yazmıyorsa zaten davada acamazsınız delil olmadıgı için. Emsal bir dava vardi down sendromu için hem ayrıntılı ultrasonu hem hem de taramaları yapan doktorlara acılan %100 sonuç vermez yol göstericidir denilerek davayı doktorlar kazandı.

Dava acarsanız kazanamazsınız.sonucta detaylı usg da dahil tüm tetkiklerde % 100 kesin görülüyor gibi bir durum yok.

Ama arkadaşlar elimde ki raporda el ve ayaklarında herhangi bir anomalli saptanmadi diyo

Mesela bebeğin organlarından biriyle ilgili bir sorun olsaydı ve Doğumdan sonra hemen müdahale ya da özel bakım gerektirecek bir konu olsaydı haklısınız derdim.

Fakat sizin konu böyle bir konu değil bence. Bu durum yüzünden bebeğinizden vazgeçecek değildiniz, doktor söylemiş olsaydı da şimdiki stresi hamilelikte yaşayacaktınız...

Kaldı ki yapılan inceleme ve tahlillerin hiçbiri için %100 doğrudur diye garanti verilmez.

Durumu nedir şu an yegeninizin tedavi yöntemlerinde neye basvurdular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…