Detaylı ultrasyonda parmak ve kollara bakmak şart mi

Gencana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2017
7
13
3
29
Merhaba arkadaşlar detaylı ultrason yaptirdim bebeğin sapa sağlam denildi hiç bir sıkıntı yok dedi yapan doktor fakat doğumda öğrendim ki bebegimin redus ve ulna kol kemiği yok ve 4 parmagi var onlarda bitişik doktora dava açmak istiyorum sonuç ne olur sizce?

Bilgim yok. Sadece çok geçmiş olsun demek istedim.

Oğlumda doktorumuz detaylı ince ince bakmıştı.

Normal ultrasonda bile bana dendi “bebeğinin 5 parmağı var” diye. Hatta tek tek sayarak gösterdi. Sizinkisi ihmale giriyor zannedersem. Detaylı bilgim yok ama bence davacı olacak sebebiniz var.

Açın davanızi. Benimkinde bebeğin elini goremediler bayagi bi ugrastilar sonra kendi aralarında bi sıkıntı yok falan dendi içime şüphe düşmüştü artık kendi doktoruma sordum bebeğin elini geç gördüler bir sıkıntı yok denildi ya varsa demiştim o da oraya bir sıkıntı yok yazmak kolay bir şey değil demişti hakkınızı arayın.

Bilmek annenin hakkı. Yani çok şey değişirdi bebek alınmasaydı bile.

Hayır tabikide aldirmayacaktim en azından hazırlıklı olurduk psikolojikmen sonuçta detaylı ultrasonu bunun için yaptırıyoruz değil mi ??

Bunu anlamak için yaşamak gerek doğum anında bebeğini sapa sağlam beklerken kolunun olmadığını görmek daha farklı bilseydik beklentimizde ona göre olur du

Hayır tabikide aldirmayacaktim en azından hazırlıklı olurduk psikolojikmen sonuçta detaylı ultrasonu bunun için yaptırıyoruz değil mi ??
O zamanda emin olun berbat bir hamilelik geçirecektiniz doktorun yaptığı ihmali savunmuyorum ama her işte bir hayır vardır keşke bizde bilmeseydikte o günleri yaşamasaydık doğduktan sonra kabullenmesi daha kolay oldu allah bebeğinize sağlık sıhhat versin geçmiş olsun

Evet annenin hakkıdır bilmek buna katılıyorum ama ne değişirdi mesela yani biz 9 ay bununla mücadele etmiş olarak soruyorum biz hiçbir şey yapamadıkta

Size de çok geçmiş olsun bu arada. Belki gözle görülecek yapılacak bir şey yoktur. Ama anne kendini buna hazırlamaya çalışabilirdi ya da doğum sonrası nasıl bir tedavi yapılacağını planlayabilirdi. Kendisini nasıl bir hayatın bekleyeceğini doğumdan sonra görmek yerine doğumdan önce bilebilirdi. Tabii ki böyle bir durum hiç kolay değil. Hamileliğini ve ruh halini olumsuz etkilerdi orası muhakkak.

Evet annenin hakkıdır bilmek buna katılıyorum ama ne değişirdi mesela yani biz 9 ay bununla mücadele etmiş olarak soruyorum biz hiçbir şey yapamadıkta
Bunu ihmal eden doktor acaba hastalariyla ne kadar alakali.ne yapsaydi kadin ohh doktor bey ne guzel gorememissiniz mi deseydi.bir degisik yorumlariniz var yani. Suctur bu.hakkinizi arayin konu sahibi

Çok geçmiş olsun. Ben detaylı ultrason yaptırmak istemiyorum. Bir şey derlerse 9 ay o psikolojiyle yaşayamam.

Normalde parmaklar sayılır organlar kan akışı kalp atışı beslenme kordonu. Eğer konunun uzmanına gitmediysen bilemem. Ama bu söylediklerinle mahkemeye verebilirsin. Sana cd ve resimlerini vermiş olmalılar

Son düzenleme:
Bişey çıkmaz çünkü bütün ultrason raporlarında, tarama testlerinde, vb raporların çoğunda bu testlerin/raporların kesin sonuç vermediğini yazarlar.

Benim bebeğimin doğuştan bağırsak sorunu vardı.Bu hastalığa sahip olan bebeklerde 1/3 oranında down sendromu riski varmış ve ben bunları 29.haftada öğrendim.Ankara’da Eyüp Ekici’ye gittik adını bilmeyen hamile yoktur Ankara’da.O kadar mükemmel bi doktor bile bana “benim gördüğüm kadarıyla böyle bir bulgu yok, ama senin bebeğinde bu hastalık olmamış olsaydı da %100 bu çocuk sağlıklı diyemezdim” dedi.Sonuç olarak bu hastalık çıkmadı bebeğimde ama diyeceğim şu ki ultrason zaten sana yüzde yüz sonuç garanti eden bir yöntem değil.Güvenilirliği düşük. Bu yüzden bişey çıkacağını sanmam.

Normalde parmaklar sayılır organlar kan akışı kalp atışı beslenme kordonu. Eğer konunun uzmanına gitmediysen bilemem. Ama bu söylediklerinle mahkemeye verebilirsin. Sana cd ve resimlerini vermiş olmalılar
Evet verdiler hepsi duruyor

Görememiş olabilir ultrason her şeyi çok net gostermiyor. Başkasının bebeğinde gözükür ama seninkinde o anda gozukmeyebilir. Gozle bakarak elle yoklayarak muayene değil ki bu... Allah yardımcınız olsun ama başınıza gelmiş bir kere bunun sinirini doktordan çıkarmak ne kadar doğru bilemedim. Dava bile acsaniz bir sonuç çıkmayacak.

Ya arkadaşlar ben cd doğumdan sonra baktım hepsi ap açık ortada belli ben anliyorsam doktor hayli anlaması gerekir

Cok gecmiş olsun ..dava acsan bisey cikmaz cunku raporlarin en altinda kesin sonuc vermemektedir gibi bi ibare yazar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…