- 9 Şubat 2015
- 8
- 1
- 35
-
- Konu Sahibi mehtapumut57
Slm arkadaşlar 22. Haftamda detaylı ultrasona girdim Dr herşeyin yolunda gittiğini bebegin gayet sağlıklı olduğunu fakat kalbinde 1.7 mm büyüklüğünde delik olduğunu söyledi ne kadar kapanır desede çok üzgünüm ve bu olay down sendromunda da görülebileceğini söyledi iyice korktum lütfen yasayan duyan arkadaşlar yardımcı olun
görülüyo
25 yasindayim herhangi bi rahatsizligim yokKaç yaşındasın ? Bebekte kalbin delik olması durumu olağan bazı hastalarda görülüyo doğumdan sonra kapanabilir, arkadaşımın bebeğinde kapanmıştı.
İkili taramada risk oranı ne çıktı25 yasindayim herhangi bi rahatsizligim yok
Slm arkadaşlar 22. Haftamda detaylı ultrasona girdim Dr herşeyin yolunda gittiğini bebegin gayet sağlıklı olduğunu fakat kalbinde 1.7 mm büyüklüğünde delik olduğunu söyledi ne kadar kapanır desede çok üzgünüm ve bu olay down sendromunda da görülebileceğini söyledi iyice korktum lütfen yasayan duyan arkadaşlar yardımcı olun
10000\1 çıktı ben kalbi delik olmasini hic kafama takmiyorum çünkü Dr çok minik delik dedi hatta zor görülecek kadar küçük dedi doğuma kadar %99 kapanır dedi ama devamında bu durum down sendromunun riskinde de olağan durum dedi ben bu kısmına üzülüyorum ve çok saçma geliyor bu down sendromu ikili testte çıkmadı sadece kalbi delik die olasılık var dedi %3 down sendromlu bebeklerin kalbi delikmisİkili taramada risk oranı ne çıktı
canım benim ikizlerimden kızımın kalbinde gördüler geliştikçe kapanır dendi, Allah a şükür doğumdan sonraki kontrollerde sorun çıkmadı.10000\1 çıktı ben kalbi delik olmasini hic kafama takmiyorum çünkü Dr çok minik delik dedi hatta zor görülecek kadar küçük dedi doğuma kadar %99 kapanır dedi ama devamında bu durum down sendromunun riskinde de olağan durum dedi ben bu kısmına üzülüyorum ve çok saçma geliyor bu down sendromu ikili testte çıkmadı sadece kalbi delik die olasılık var dedi %3 down sendromlu bebeklerin kalbi delikmis
Canim bende 25 yasindayim ilk bebegim 19. Haftada banada dediler kalbinde delik war diye ama ne kadr buyukligu oldugunu soylemediler. Fetal eko yapildi dr sana soylemedimi yaptrdim ordada goruldu ama dr henuz kucuk dedi 25. Haftada tekrar bakalim dedi. Ultrason esnasinda kalbinde ritim bozuklugu olustu gozumle gordum cok kotu bi durum. Ama rabbime inanmaktan baska caremiz yok sende sikma caninuanini. Banada herkes kapanir dedi insallah kapanir sende korkma
canım benim ikizlerimden kızımın kalbinde gördüler geliştikçe kapanır dendi, Allah a şükür doğumdan sonraki kontrollerde sorun çıkmadı.
bebeğinin ense kalınlığı normalmiydi peki ordanda anlaşılabilir down sendromu
delik boyutunu söylemedi, beyaz bir nokta küçük dedi o kadar.İnan herşey çok normal ilerliyor ense kalinligi ensedeki su oranı normal çıktı sana doktorun kalpteki delikliğin ne kadar olduğunu soylemismiydi ve down sendromundan bahsetmismiydi
yaşın genç risk oranın düşük sanmıyorum down sendromlu olacağını strese girme gönlünü ferah tut10000\1 çıktı ben kalbi delik olmasini hic kafama takmiyorum çünkü Dr çok minik delik dedi hatta zor görülecek kadar küçük dedi doğuma kadar %99 kapanır dedi ama devamında bu durum down sendromunun riskinde de olağan durum dedi ben bu kısmına üzülüyorum ve çok saçma geliyor bu down sendromu ikili testte çıkmadı sadece kalbi delik die olasılık var dedi %3 down sendromlu bebeklerin kalbi delikmis
Canım bana direk büyüklüğünü söyledi 1.7 mm ve kocaman büyütüp renkli resim verdi ritim bozukluğu felan yok kalp çok sağlıklı çalışıyormuş tek tek baktı hicbir bozukluk yokmuş ama anlamıyorum sana Dr bu durumun down sendromu riski olabilir felan dedimi bide şuan kacinci haftandasin
Ben suan 22. Haftadayim canim ama dr down sendromuyla alakali hic bisey demedi bana. E senin bebeginin burun kemigi ve ense kalinligi normalse bence hic stres yapma. O kadar cok kisi taniyorum ki kalbinde delik olan ve normal olan insanlar. Hatta bunu ilk senden duydum korkma bence canm
Bu ay sonu seker yüklemem var Dr degistirdim başka Dr gitcem ona down sendromuyla ilgili birşey soylemiycem bakalim Dr kalpteki deliği oraya yoracakmi sabırsızlıkla bekliyorum ve inanmak istemiyorum bi alaka kuramiyorum
Cnm bende 21 haftalikken izmirde bir prf gittim cunku 2li testim yasiminda etkisiyle riskli cikti.banada hersey normal ama kalbinde delik vsd var dedi ama birkac ay sonra tekrar bakalim dedi.acikcasi tedirginim ama duadan baska ne yapaboliriz.gelismelerden lutfen beni haberdar et cnm.Slm arkadaşlar 22. Haftamda detaylı ultrasona girdim Dr herşeyin yolunda gittiğini bebegin gayet sağlıklı olduğunu fakat kalbinde 1.7 mm büyüklüğünde delik olduğunu söyledi ne kadar kapanır desede çok üzgünüm ve bu olay down sendromunda da görülebileceğini söyledi iyice korktum lütfen yasayan duyan arkadaşlar yardımcı olun