Nişan detaylarıyla (tanışma-isteme-nişan) yardım :)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

em__oss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
429
1
0
İstanbul
kızlar bi çoğumuz aynı dertteyiz.

yardım edelim birbirimize.toplu bi sohbet altında.
bu cumartesi günü bize ilkdefa gelicekler tanışmaya.
çok stres ve heycanlıyım .hatta bitkisel bi sakinleştirici varmış alıp içmeyi bile düşündüm annem sıcak bakmıyor
çok abartılı bi kıyafet giyinmeyeceğim normalinde olsun istiyorum.
sonuçta isteme bile değil.
börek-kek-açma ve çay ikram etmeyi düşünüyoruz ufaktanda olsa boş olmaz sonuçta...

ya siz hangi aşamalardasınız..nişan evdemi olacak?ben evde düşünüyorum.
ama ikramlar ve hediyeler konusunda kararsıızım.

:) bende seni teselli edeyim biraz canım
aynı senin durumundaydım gold rengi diz üstünde bi elbise giydim kuaföre gidip fön çektirdim hafif makyaj heyecandan ölüyodum..
annesi babası ve sözlüm geldi hal hatır soruldu ben mutfağa geçtim yanlarında oturmadım
tanışmaya geldiklerinde kahve yapılmıyomuş çay demledim canım servis ederken kardeşim sözlümün çayına tuz koymuştu :)
ikram olarak sarma,su böreği,mozaik basta,ve tuzlu kurabiye yapmıştık
Aileler kendi aralarında konuşuyolar pek yanlarında durmuyosun zaten bi bakıyorsun ki herşey olup bitmiş...
asıl heyecan söz akşamı oluo kayınpederim ALLah ın emri ... diye başladığında babmın yüz ifadesi beni ağlattı babam çocuklarımız sevmiş birbirini hayırlısı olsun dedi ben gidip annemin elini öptüm o kadar çaresiz oluo ki insan bi an sözlenmek,nişanlanmak,evlenmekten vazgeçiosun:)
Allah hiç birimizi utandırmasın fazla heyecana gerek yok tatlım..

ellerine sağlık uzunca yazıvermişsin canım benim :)
sen birazda olsa içine girmişsin olayın rahatlamışsındır ama senin stresinde başka konundan biliyorum:)
güzel şey bunlar ama stresli şey.
ablasını tanımam büyük avantaj olacak benim için.
bende kafamda kuruyorum ben bunlara ne diyeceğim hoşgeldin falan nasılsınız bile diyemem yanlarında oturmalıyımmı oturmamalıyımmı
yani düşünürsemm uzar gider bu kurmacalar
çok heycan yapmak istemiyorum elim ayağıma dolanır.
dediğin gibi tanışmada kahve yapılmaz bizde çay vericez.
istemeye gelindiği gün ikramda teferruata gireriz artık sarma vs.
birde tanışma günü ayakkabı giymek istemiyorum nedense??
nasıl olurki.
istemeye geldiklerinde topuklu giyerim .

canım sen geldiklerinde hoşgeldiniz de nasılsınız diye fln sorma onlar sorarsa cevap verirsin pekte yanlarında oturma hal hatır faslından sonra mutfağa gt hem ailen hemde onlar 'çok ta meraklı bu kız evlenmeye' diye düşünmesinler..
ayakkabı giymek şart değil ama en azından şık bi terlik giy canım..

bende öyle düşündüm aslındada hani demesinler bu kız çokta soguk konuşmadı bile nebilim insanları memnun etmek birazcık zor bilirsin ya canım.
ama dediğin gibi hoşgeldiniz der geçerim mutfaga kuzenimde bizde olcak onunla dururuz artık.
ya canım tesettürlüyüm ben eteğim uzun olcak zaten nebilim altına birşey giymek pek istemiyorum terlik düşündüm baktım ama öyle içime sinen birşey olmadı hiç
napıcamı bilmiyorum.

kayınvalidem takıntılı benim misafirliğe giderken bile yanında banada kendinede terlik götürüo o yüzden ayakkabı olmasada terlik giy dedim :)
sen bilirsin canım çok ta mühim bişi değil malum dost başa düşman ayağa bakar :)
gelenlerde düşman değil ki ayağa baksın üzme tatlı canını..

rahat ol çünkü herşey kendiliğinden gelişiyor zaten. arkadaşa katılıyorum kapıda ailecek karşılarsınız tek tek tokalaşılır zaten (bende öyle olmuştu) sonra otururlar sen baya geride bir yerde iki dakka otur ayakta da olabilirsin mesela yemek masası genelde evlerde arka kısımda olur ya orda bir sandalyede otur onlar halini hatrını sorsunlar sen sorma iyiyim siz nasılsınız dersin sonra konu değişir sen kalkarsın artık gerisini ailen düşünsün ikram için mutfakta yardımcıların olsun mutlaka insanın o anda eli ayağına dolaşabiliyor ilk tanışmada çay ikramı doğru bir seçim isteme kısmında da kahve makinasını tavsiye ederim:) bir de istemeye geldiklerinde müstakbel nişanlın sana çiçek getircek onu sen al kibarca bir kenara koy herkes geçince çikolatayı da aynı şekilde... ay yeniden heyecanlandım çok güzel anlarmış aslında tadını çıkar derim rahat ol o yüzden... makyajı saçı da fazla abartma eğer ev nişanı düşünüyorsan kolay gelsin:129:

aaa bir de önemli bir detay ben unutmuştum ehe ehe seni istediklerinden sonra git çikolatayı açıp ikram et unutma

ayyy çok güzel bi yazı olmuş bu yüreğinize saglık
işte heycan yapmıym diyorum elimde değil ki ve annem babam benden beterler tek kızım birde abim var. ve ailede ilk benim bu durumlar oluyor.en yakınlarımızda yani :)
herkes bi telaşta.
ogün hoşgeldiniz diyip geride duracağım tamam bunu bitek anlıyabiliyorum şuan.
çayları kim tutar peki ben değil herhalde_??
birde arkadaşada sormuştum ayakkabı olayını giymek istemiyorum pek sonuçta bi misafir çaya geliyor gibi olacak.

canım benim çayları sen tutmalısın çünkü senin için geliolar sakın çayları kuzenine tutturma:)

canım benim çayları sen tutmalısın çünkü senin için geliolar sakın çayları kuzenine tutturma:)

yok kuzenim tutmazda.
ay abimler verse olmuyormu birşey değil adamların üzerine dökerim diye korkuyorum
çikolata aklımda canım onları hallederimde.
şu cumartesiyi bi atlatsam.
görümcemde benden heycanlı msj atıyor allahtan o var yoksa napıcam..

hayırlısıyla atlatırsın inşallah ben bile tekrardan heycanlandım :)
anladığım kadarıyla görümcen ile samimisiniz senden büyükse bi ona sorsana çay meselesini bizim tarafta hoş karşılanmaz o yüzden sen tut dedim canım annene fln bi danış

görümcemle evet samimiyiz o zaten yaptı bu işi bizi tanıştırdı :)
annem diyorki sen tutarsın diyor ..
zaten 6 kişi gelecekmişler. kalabalık değil allahtan.
:):)

görümcemle evet samimiyiz o zaten yaptı bu işi bizi tanıştırdı :)
annem diyorki sen tutarsın diyor ..
zaten 6 kişi gelecekmişler. kalabalık değil allahtan.
:):)

tamamdır işteee bi olayı daha çözdük derin bi nefes al rahatla biraz tatlım :)

rica ederim canım yardımcı olabildiysek ne mutlu...

çayları sen tutmalısın evet ikrama kuzenlerin yardım etsin sadece rahat olmaya çalış kötü düşünürsen (dökerim falan diye) kötü olur sıradan bir misafire çay tutuyormuş gibi düşün zaten bir de ortmda muhabbet döner mutlaka o yüzden senin nasıl gelip çayı nasıl ikram ettiğini çok inceleyemeceklerdir. aslında ayakkabı da giyebilirsin normal oturmaya gidenler de giyiyor şık da duruyor ama senin zevkine kalmış bir şey tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…