- 24 Mart 2020
- 9.888
- 35.543
- 31
- Konu Sahibi WunderLost
Merhaba güzel hanımlar iyi akşamlar
Hemen tarifime geçeyim.
Malzemeler
Keki için
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2.5 yemek kaşığı kakao
1 er paket kabartma tozu ve vanilya
Kekin şurubu için
1 su bardağı süt
1 paket Nescafe(3in1)
1 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı mus için
3 paket Nestle 1927 kare( iki bitter bir sütlü )
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 kutu krema
Üzeri için
Çeşitli süslemeler
Yapılışına geçelimmm.
Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpıp sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyip spatula ile karıştırıp 160 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz 25-30 dk
Kekimiz fırında iken şurubu hazırlayalım
Küçük bir tencereye süt kakao ve kahveyi alıp kaynatalım ardından soğumaya bırakalım. Soğuyunca fırından çıkan sıcak kekimizin üzerine gezdirelim
Şimdi çikolatalı mus hazırlama vakti
Tablet çikolatalarımızı eritiyoruz(ben mikrodalga da erittim, benmari de olur) ve soğutuyoruz. Sonra kremalarızı bir yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpıyoruz güzelce kıvam alıyor. Bu kremaya soğuttuğumuz çikolata sosunu ekleyip karıştırıyoruz ve kekimizin üzerine döküyoruz.
Bu şekilde bir gece dolapta dinleniyor.
Vee ertesi gün başlıyoruz süslemeye. Ben beyaz çikolata sosu ile üzerine çizgiler çekip süsleme yaptım.
Hemen tarifime geçeyim.
Malzemeler
Keki için
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2.5 yemek kaşığı kakao
1 er paket kabartma tozu ve vanilya
Kekin şurubu için
1 su bardağı süt
1 paket Nescafe(3in1)
1 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı mus için
3 paket Nestle 1927 kare( iki bitter bir sütlü )
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 kutu krema
Üzeri için
Çeşitli süslemeler
Yapılışına geçelimmm.
Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpıp sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyip spatula ile karıştırıp 160 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz 25-30 dk
Kekimiz fırında iken şurubu hazırlayalım
Küçük bir tencereye süt kakao ve kahveyi alıp kaynatalım ardından soğumaya bırakalım. Soğuyunca fırından çıkan sıcak kekimizin üzerine gezdirelim
Şimdi çikolatalı mus hazırlama vakti
Tablet çikolatalarımızı eritiyoruz(ben mikrodalga da erittim, benmari de olur) ve soğutuyoruz. Sonra kremalarızı bir yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpıyoruz güzelce kıvam alıyor. Bu kremaya soğuttuğumuz çikolata sosunu ekleyip karıştırıyoruz ve kekimizin üzerine döküyoruz.
Bu şekilde bir gece dolapta dinleniyor.
Vee ertesi gün başlıyoruz süslemeye. Ben beyaz çikolata sosu ile üzerine çizgiler çekip süsleme yaptım.
Son düzenleyen: Moderatör: