• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertleşmek için...

Teraziiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2019
424
253
53
31
Merhabalar 1.5 yıllık evliyim. Açıkcası gecenin bu saatinde dertleşecek kimsem olmadığı için yazıyorum buraya ve farklı bakış açılarına ihtiyacım var. Eşim sürekli alkol alan birisi alkollüyken evliliğimizin ilk zamanları sanal ortam üzerinden aldatmışlığı oldu ve ben bu durumu affetsem de içimde hep bir güvensizlik var. Ama asıl sorun şu eşim durduk yere bile boşanmak kelimesini kullanıyor. Bu kelime ağzına pelesenk olmuş durumda. Onca hatası olmasına rağmen ben bir kere bile ağzıma almadım bu kelimeyi. Çünkü ben dillendirirsem arkasını getiririm. Neden sürekli kullanıyosun dediğimde ben evlilik adamı değilmişim senin suçun yok diyor. Bu akşam canımı sıkan mevzuya gelincr ameliyat olacagım yakında zayıflama ameliyatı. Bu gece bana dediki daha doprusu sürekli dillendiriyor artık zayıflayacaksın iyice güzelleşeceksin ve beni aldatacaksın. Kafasında bunlara inanıp evliliğimizi zehir ediyor. Anlatıyorum öyle bir şey olmayacak diye ama ısrarla kafasındakine inanıyor. Sizlerden tavsiye almak istiyorum eşime bu boşanma kelimesini nasıl bıraktırırım sevgiliyken de sürekli ayrılık kelimeaini kullanıtdı arkasını hiç doldurmaz ama ben bıktım bu kelimelerdrn. Onu bu kelimeden nasıl uzaklaştırırım.

🤔 alışmış kudurmustan beterdir diye bir söz var, ben evlilik adamı değilmişim lafına takıldım ben... Çocuk yok sanırsam olmasında, alkol büyük sorun.. sizi kaybetmekten korkmuyor gibi gördüm ben çözüm olması için birşey diyemedim o yüzden

🤔 alışmış kudurmustan beterdir diye bir söz var, ben evlilik adamı değilmişim lafına takıldım ben... Çocuk yok sanırsam olmasında, alkol büyük sorun.. sizi kaybetmekten korkmuyor gibi gördüm ben çözüm olması için birşey diyemedim o yüzden
Haklı olabilirsiniz. Çocuk yok henüz. Kaybetmekten korkmadığını ben de düşündüm. Belki de bunu ben farkettiremiyorum ondan. Beş yaş büyük brnden ama ben ondan daha olgunum. Sürekli kafasındakilere inandığı için boşanma krlimesi dilinde ve sorumluluk ağır geldiğinden 30 yaşında evlendi ve ben bekar hayatına çok alışmışım demiişliği de var. Ben de kendimi gerçekten çok çaresiz hissediyorum bazen

Haklı olabilirsiniz. Çocuk yok henüz. Kaybetmekten korkmadığını ben de düşündüm. Belki de bunu ben farkettiremiyorum ondan. Beş yaş büyük brnden ama ben ondan daha olgunum. Sürekli kafasındakilere inandığı için boşanma krlimesi dilinde ve sorumluluk ağır geldiğinden 30 yaşında evlendi ve ben bekar hayatına çok alışmışım demiişliği de var. Ben de kendimi gerçekten çok çaresiz hissediyorum bazen

Anlıyorum sizi,bazen çıkmaz sokakta gibi hissedersin, eğer boşanma gibi bir niyetin yoksa ki bence bu kafaile bitirir bu yuvayı eşin de, sabret ve dua et. Kaderi sadece dua değiştirir. (Hadisi şerif)

Anlıyorum sizi,bazen çıkmaz sokakta gibi hissedersin, eğer boşanma gibi bir niyetin yoksa ki bence bu kafaile bitirir bu yuvayı eşin de, sabret ve dua et. Kaderi sadece dua değiştirir. (Hadisi şerif)
Ben çok inançlı bir insanım imtihanım diyorum bu alkol mevzusu yüzünden çok çatışıyoruz mesela. Rabbime sığınmaktan başka çarem olmuyor zaten ama bazen dolup taşıyorum kimseye anlatamıyorum. Boşanmaya kalksam bende geri dönüşü olmaz ama o bu sefer hakim karşısında yalvarır ondan da eminim. Sağlıklı bir psikolojide değil çünkü bana değil kafasında kurduklarına inanıyor

Alkol + psikolojik sıkıntı= rabbim kolaylık versin bir alkollü anında psikolojik sıkıntıları da ortaya çıkarırsa Allah korusun. Birde ameliyat olacakmişiniz, çok zor bir süreç desin rabbim yardımcın olsun...

Alkol + psikolojik sıkıntı= rabbim kolaylık versin bir alkollü anında psikolojik sıkıntıları da ortaya çıkarırsa Allah korusun. Birde ameliyat olacakmişiniz, çok zor bir süreç desin rabbim yardımcın olsun...
Allah razı olsun. Bu ara sıkıntısı o zaten kendi yaptıpı için bende ona aynısını yaşatıcam zannediyor. Düzeltemiyorum. Güvenim azaldıkça sevgimde azalıyor zaten

Zayıflayıp kendi algısınca güzelleşince neden ona bakmayacağınızı, aldatacağınızı düşünüyor?
Bence irdelemeniz gereken mevzu bu.
Ya kişi kendinden bilir işi ya da kendinin çekilmez biri olarak görüyor.
Her ikisi de sıkıntılı bir durum.

Zayıflayıp kendi algısınca güzelleşince neden ona bakmayacağınızı, aldatacağınızı düşünüyor?
Bence irdelemeniz gereken mevzu bu.
Ya kişi kendinden bilir işi ya da kendinin çekilmez biri olarak görüyor.
Her ikisi de sıkıntılı bir durum.
Bence kendiyle alakalı sorun özgüven problemi var. Çekilmez biri olduğunun zaten bilincinde etrafındaki bütün arkadaşları bu kızın kıymetini bil çekmez seni başkası diyo gecenin bir körü sokaklardan topluyorum çünkü yeri geliyo. Kendi özg0ven eksikliğini ve daha öncedej yaptıpı hatalarını benimde ona yaşatacağımı düşünğyor. Daha bu sabah rğyasında onu aldattığımı gördüğü için ters davrandı mesela. Ben böyle bir şeyi kendime yakıştıramam ki yapsam şimdi yaparım bunun zayıflamamla alakası yok ama anlamıyor kendi düşündğklerinr inanıyor. Ameliyat yaklaştıkça rüyalatı başladı.

Bence kendiyle alakalı sorun özgüven problemi var. Çekilmez biri olduğunun zaten bilincinde etrafındaki bütün arkadaşları bu kızın kıymetini bil çekmez seni başkası diyo gecenin bir körü sokaklardan topluyorum çünkü yeri geliyo. Kendi özg0ven eksikliğini ve daha öncedej yaptıpı hatalarını benimde ona yaşatacağımı düşünğyor. Daha bu sabah rğyasında onu aldattığımı gördüğü için ters davrandı mesela. Ben böyle bir şeyi kendime yakıştıramam ki yapsam şimdi yaparım bunun zayıflamamla alakası yok ama anlamıyor kendi düşündğklerinr inanıyor. Ameliyat yaklaştıkça rüyalatı başladı.
Eşinizin yardıma ihtiyacı var.
Hem psikolojik hem de bağımlılık tedavisi.
Alkolik olmasa da kendini o şekilde rahatlamaya hatta serbest bırakmaya çalışması bayağı ciddi bir şey.
İkna edebilir misiniz terapiye?

Eşinizin yardıma ihtiyacı var.
Hem psikolojik hem de bağımlılık tedavisi.
Alkolik olmasa da kendini o şekilde rahatlamaya hatta serbest bırakmaya çalışması bayağı ciddi bir şey.
İkna edebilir misiniz terapiye?
Bir insan istemediği sürece bir şey yaptıramıyosunuz malesef. Çok uğraştım ama alkol konusunda ve psikolojik destek konusunda kapalı kutu. Daha önce ağır haplar kullanmış zaten tekrar istemiyor. Ve evet gerçekten her zaman alkol içmrk için bir bahane yaratıyor kendine.

Ben bu evliliğin sonunu göremedim,rabbim kalbine merhamet indirsin de, eşin adam olsun...

Bir insan istemediği sürece bir şey yaptıramıyosunuz malesef. Çok uğraştım ama alkol konusunda ve psikolojik destek konusunda kapalı kutu. Daha önce ağır haplar kullanmış zaten tekrar istemiyor. Ve evet gerçekten her zaman alkol içmrk için bir bahane yaratıyor kendine.
Alkol tehlikeli bir sevda.
Dozu kaçtığı anda yaşam biçimi haline geliyor ve bahane üretimleriyle bağımlılığa dönüşüyor.
Şahsen böyle insanlarla uğraşmak, deveye hendek misalidir.
Gerçekten iyi kadınsınız, çekiyorsunuz.
Normalde karakteri nasıldır peki, size karşı tutumu iyi midir?

Alkol tehlikeli bir sevda.
Dozu kaçtığı anda yaşam biçimi haline geliyor ve bahane üretimleriyle bağımlılığa dönüşüyor.
Şahsen böyle insanlarla uğraşmak, deveye hendek misalidir.
Gerçekten iyi kadınsınız, çekiyorsunuz.
Normalde karakteri nasıldır peki, size karşı tutumu iyi midir?
Zor bir karakter. Ama sevgisinden eminim asla çekinmez ailesinin hrrkesin yanında sevgisini belli eder. İçmediği zamanlar genelde pek dışa vurmaz bu düşüncelerini içince de evre evre sarhoş oldukça bilinçaltı yüzeye çıkıyot sanki sabah uyansın direk sorar akşam kötü bir şey dedim mi yaptıysa anlar tamam içmicemlere başlar ama arkası gelmez.

Zor bir karakter. Ama sevgisinden eminim asla çekinmez ailesinin hrrkesin yanında sevgisini belli eder. İçmediği zamanlar genelde pek dışa vurmaz bu düşüncelerini içince de evre evre sarhoş oldukça bilinçaltı yüzeye çıkıyot sanki sabah uyansın direk sorar akşam kötü bir şey dedim mi yaptıysa anlar tamam içmicemlere başlar ama arkası gelmez.
Bir ikna olsa terapiye, gayet yolunda gidebilir bir evlilik aslında.
Üzüldüm adınıza, ciddi bir konuşma yapsanız bu devranın böyle yürümeyeceğine dair?

Ben bu evliliğin sonunu göremedim,rabbim kalbine merhamet indirsin de, eşin adam olsun...
Bende bu ara o hislerdeyim. Düzelmesi için elimden gelenin fazlasını yapıcam. Ama düzelmezse kendi bilir. Zatrn bu kadar boşanma kelimesini kullanmasının sebebi bi gün onu bırakıcam düşüncesi buna inanıyor. Açık açıl da söylüyor senle biterse bir daha tövbe diyor evliliğe.

Bir ikna olsa terapiye, gayet yolunda gidebilir bir evlilik aslında.
Üzüldüm adınıza, ciddi bir konuşma yapsanız bu devranın böyle yürümeyeceğine dair?
Yapıyorum. Haklısınlar özürler söz bir daha yapmıcamlar. Ama alkol zaafı hep bir bahanesi var takımı yenilir sinirden içer yener mutluluktan içrr. Kayınvalidrm dr çok uğraşmış ona da hep evlenemedim annr ondan içiyorum diyormuş mesela. Annesi 15 yıl uğraşmış bıraktıramamış. Zaten bana nasıl işinr gelmeyince boşanalım diyorsa ailesine de silin o zaman beni diyor.

Yapıyorum. Haklısınlar özürler söz bir daha yapmıcamlar. Ama alkol zaafı hep bir bahanesi var takımı yenilir sinirden içer yener mutluluktan içrr. Kayınvalidrm dr çok uğraşmış ona da hep evlenemedim annr ondan içiyorum diyormuş mesela. Annesi 15 yıl uğraşmış bıraktıramamış. Zaten bana nasıl işinr gelmeyince boşanalım diyorsa ailesine de silin o zaman beni diyor.
Durum gerçekten vahim, bağımlılık yoktur diyordum ama var sanırım.
Bu tek başınıza üstesinden gelebileceğiniz bir sıkıntı değil ki.
Gerçekten ömrünüzce çekebilecek misiniz?
Şöyle çok pis bir sarhoş olsa hastanelik duruma kadar ilerlese gözü korkar mı acaba?
Bunun sağlık olayı da var tabi, ciğerler gidiyor farkında da değil.
İyi düşünün derim, ya rest çekeceksiniz ya da çektiğiniz restin arkasında durup yapmazsa gideceksiniz.
Yazık değil mi size, bir ömrünüz var ve bu işin geleceği, çoluk çocuğu, yaşlılığı var.
Değer mi sürekli çabalamaya?

Durum gerçekten vahim, bağımlılık yoktur diyordum ama var sanırım.
Bu tek başınıza üstesinden gelebileceğiniz bir sıkıntı değil ki.
Gerçekten ömrünüzce çekebilecek misiniz?
Şöyle çok pis bir sarhoş olsa hastanelik duruma kadar ilerlese gözü korkar mı acaba?
Bunun sağlık olayı da var tabi, ciğerler gidiyor farkında da değil.
İyi düşünün derim, ya rest çekeceksiniz ya da çektiğiniz restin arkasında durup yapmazsa gideceksiniz.
Yazık değil mi size, bir ömrünüz var ve bu işin geleceği, çoluk çocuğu, yaşlılığı var.
Değer mi sürekli çabalamaya?
Zaten artık kaldıramıyor bünyesi her yerinde yara çıkıyor annesi bi imzana bakar yatıralım tedavi olsun diyor. Eşim diyorji oraya yatarım çıktığım an meyhaneye giderim o da direk ölümle sonuç verir zaten. Böyle diyen bi adama zaten yardım edemiyorsun ben alkol konusunda saldım onu. İlk zamanlar ailesine baskılıyor ondan çok içiyorum diyodu baskılamıyorum daha çok içiyor ailesi de anladı zaten sorun bende değil. Ya maaşını alıyorum elinden borç yazdırıyor. Denemediğim çözüm yok bit gün komaya girecej zaten.

Zaten artık kaldıramıyor bünyesi her yerinde yara çıkıyor annesi bi imzana bakar yatıralım tedavi olsun diyor. Eşim diyorji oraya yatarım çıktığım an meyhaneye giderim o da direk ölümle sonuç verir zaten. Böyle diyen bi adama zaten yardım edemiyorsun ben alkol konusunda saldım onu. İlk zamanlar ailesine baskılıyor ondan çok içiyorum diyodu baskılamıyorum daha çok içiyor ailesi de anladı zaten sorun bende değil. Ya maaşını alıyorum elinden borç yazdırıyor. Denemediğim çözüm yok bit gün komaya girecej zaten.
Valla yatırın, yatırmadığınız kabahat.
En azından denemedim demezsiniz.
Çıkıp yine meyhanede alırsa soluğu zaten her şey bitmiş, iflah olmaz bir bağımlıdır.

Back