• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dertleşip rahatlamak istiyorum.. çok sıkıldım gurbette

Kayinvaliden baskalarinin gelinlerini bu kadar övgüyle bahsederken neye dayanarak bahsediyorki.. Sonucta onlarin evinde onlarin bütün gün yasadiklarini, yaptiklarini bilemezki, sonucta bir söz vardirya ici beni disi eli yakar diye, biraz o hesap disi senin kayinvalideni yakiyor:D Ayrica baskalarinin gelinleri iyiyse bu kayinvalidelerinin onlara iyi davrandigindan ve onlara anlayis gösterdigindende olabilir.. Senin kayinvalidendeki sorun hatayi hep karsi tarafta aramasi, hic dönüpte kendine bakmiyor, nerde ve neyi yanlis yaptim diye..

Bu arada sen yurt disindami kaliyorsun?

yok türkiyedeyim ege bölgesinde gelinim. istanbuldan geldim buraya. ilk defa onunla karşılıklı konuştuk ama hatalı oldugunu dedigin gibi kabul etmiyor. belki ben hatalıyım ama bende hatalı oldugumu düşünmüyorum.. tek hatam bu eve hiç girmeden kirada oturacaktım..

Kuzucuğum sende çok gençmişsin daha 21 yaş ne kadar erken sen nasıl hem kendi evinin
hem başkasının evinin yükünü kaldırabilirsin ki..Boşver kaynananı fln herşeyden önce kendine hoşuna
gidecek bi meşgale bul kitap oku kurslara git kendini geliştir sonra çalışmaya başla ki çocukların olduğunda
onlara verebileceğin bişeylerin olsun.kaynananı da kendi haline bırak sana bişe derse tersleme tamam de
ama yine bildiğini yap bi süre sonra oda sıkılır bırakır zaten.

evet çok genç evlendim. vallahi sıkıntımı paylaşayım diye uzun süredir pc basında duruyorum :):)

Evet aslında çok yüz vermişsin.Ama daha evlilik yeni ilk zamanlar her şey batıyor insana.Sen evinizi ayıramazsanız bile kendi evinin düzenini korumaya devam et.Küssünler kızsınlar farketmez sen inat ettikçe mecburen alışacaklar.Ama onlara göre davranmaya başladıkça iyice huzurun kaçıcak.Bırak kendi istediğin gibi yaşa.Emin ol sonra çok pişman oluyorsun..

Bende evlenip uzağa geldim
Gerçekten çok zor.Bulundugum yer küçük bir yer dışarıda kadın göremezsin.En zorunu seçmişim diyorum şimdi kendime.Neyse ilk 7 ay kaynanamlarla beraber yaşadık.ONLarın köyde evi olmasına rağmen düşün.Ben çok zorlandım.Ağladım durdum.Sonra evlereine hırsız girdi de gittiler ALLAH a şükür.Şimdi gene gitmemizi gelmemizi isterler.Otururken daha çok kalın filan derler ama yok ben sıkılımmı hadi gidelim diyorum eşime.Bayramda kaynanam kikirikli kalsın sen git diyordu eşime ben duramam demeden eşim yok anne o duramaz diyordu.Yani ne olursa olsun kendi sınırlarımı koydum.Sende baştan tavrını belli et.Yoksa dert yanmanında anlamı yok.Çözüm belli KENDİ EVİN,KENDİ HUZURUN....Ve dua et eşin destekçin.Ayrıca eşinin sana söyledği evlilik böyle değilmiş ya öyle demişsin eşine bence daha bişey deme inan bu erkeğe çok koyuyor.Sen sürekli ona sevgini söyle saygıda kusur etme ki oda aynısını sana yapsın....

Allah mutluluk versin...

eşime söylüyorum kışın iş olmaz ne yiyip ne içecegiz diyor. eltim var canım ne olduki

eltıne de aynısını yapıyor mu merak ettım acıkcası yakın mı oturuyorsunuz eltınle

Evet aslında çok yüz vermişsin.Ama daha evlilik yeni ilk zamanlar her şey batıyor insana.Sen evinizi ayıramazsanız bile kendi evinin düzenini korumaya devam et.Küssünler kızsınlar farketmez sen inat ettikçe mecburen alışacaklar.Ama onlara göre davranmaya başladıkça iyice huzurun kaçıcak.Bırak kendi istediğin gibi yaşa.Emin ol sonra çok pişman oluyorsun..

Bende evlenip uzağa geldim
Gerçekten çok zor.Bulundugum yer küçük bir yer dışarıda kadın göremezsin.En zorunu seçmişim diyorum şimdi kendime.Neyse ilk 7 ay kaynanamlarla beraber yaşadık.ONLarın köyde evi olmasına rağmen düşün.Ben çok zorlandım.Ağladım durdum.Sonra evlereine hırsız girdi de gittiler ALLAH a şükür.Şimdi gene gitmemizi gelmemizi isterler.Otururken daha çok kalın filan derler ama yok ben sıkılımmı hadi gidelim diyorum eşime.Bayramda kaynanam kikirikli kalsın sen git diyordu eşime ben duramam demeden eşim yok anne o duramaz diyordu.Yani ne olursa olsun kendi sınırlarımı koydum.Sende baştan tavrını belli et.Yoksa dert yanmanında anlamı yok.Çözüm belli KENDİ EVİN,KENDİ HUZURUN....Ve dua et eşin destekçin.Ayrıca eşinin sana söyledği evlilik böyle değilmiş ya öyle demişsin eşine bence daha bişey deme inan bu erkeğe çok koyuyor.Sen sürekli ona sevgini söyle saygıda kusur etme ki oda aynısını sana yapsın....

Allah mutluluk versin...

Allah sizede mutluluk versin. gerçekten en zor olanda gurbette olupta sıkıntı çekmek belkide zorlanmamın nedeni benim kardeşim olsun babam olsun annem olsun kimse kimseye iş buyurmaz herkez ne yapılacaksa kendi yapardı.. yapacaksın da yok yaparmısın canım hadi birtanem sunu sen yap kayınvalidem her ögün bana hizmet etmeni istiyorum diyince bu ne ya dedim ne oluyor. hala zerre kadar alışamadım buraya. eşime koysun diye söylüyorum ama eşim söyleyince küsüyor ne bir icraat ne bir hareket.. geçen ben üstüme birşey almadan dışarı çıkmam eşim bana sebg al üstüne birşey dedi. kaynanamda bilir üstüme birşey almadan çıkmadıgımı ne olacak dedi iki sokak ötesi almasın. eşim anne sen karışma dedi bundan sonra ne size karışırım ne de biryere çagırırım dedi patt kapıyı suratımıza kapattı. ben evimde üstüme birşey alıyordum. eşime ne oldu dedim yok birşey dedi ama olanları biliyordum. kaynanamın sağlıgı yerinde elh. yani iyiliği inan ihtiyacı oldugu için istemiyor ihtiyacı olsa ben koşmazmıyım hasta oldunmu dolanmıyormuyum peşinde ama beni kıyaslıyor yapmak zorundaymısım gibi davranıyor.millete sırf gösteriş yapmaya çalışıyor. buda zoruma gidiyor ben insanım ya.

eltıne de aynısını yapıyor mu merak ettım acıkcası yakın mı oturuyorsunuz eltınle

biz nişanlandıgımızda eltimler ayrılmak üzereydi kayınvalideme göre çok saf annesi dolduruyormus eltimi ve eşi ile sorunu varmış kaynanamla yokmus bizim evlenmemize bir iki ay kala barıştı eltimler. evlendikten sonra konusmaya başladık dedi valla sebg kendini uzak tut dedi. hiçbirşeyini anlatma beni abine şikayet ederdi abin gelir bana bagrırdı onlarda iner aşagıya dinlerdi dedi oglumuz haklı diyip kızıştırırlardı ortalıgı dedi. eşimle anlaşıyorum ben dedi sorun bunlardı dedi kaynanamın açısından da kaynanam ile anlaşıyordu. sabah çıkıp gece iniyorlarmış eve.. ee neden anlaşmasınlarki ona göre sorun yok.ben geç çıktıgım için bana dediki cahil ile baş etmesi kolaydı. akıllı ile zormuş. cevap vermedim bende

Ben dogrusu senin ne istedigini anlamadim canim?
Acelen neydi madem erken evlendin?
Sanki hem sen, hemde esin bana pek evlenecek yasda olmadiginizi gösteriyor.
Tüm genc kizlar Insallah senin bu konularini okurlarda ibret alirlar.
Yan gelip yatmayla ne ayri eve cikabilirsiniz nede istedigin özgürlügüne kavusursun.
Seninde bu hayatta birseyler yapman lazim, öyle hazira konup sonrada laf etmek bence cok ayip.

Allah sizede mutluluk versin. gerçekten en zor olanda gurbette olupta sıkıntı çekmek belkide zorlanmamın nedeni benim kardeşim olsun babam olsun annem olsun kimse kimseye iş buyurmaz herkez ne yapılacaksa kendi yapardı.. yapacaksın da yok yaparmısın canım hadi birtanem sunu sen yap kayınvalidem her ögün bana hizmet etmeni istiyorum diyince bu ne ya dedim ne oluyor. hala zerre kadar alışamadım buraya. eşime koysun diye söylüyorum ama eşim söyleyince küsüyor ne bir icraat ne bir hareket.. geçen ben üstüme birşey almadan dışarı çıkmam eşim bana sebg al üstüne birşey dedi. kaynanamda bilir üstüme birşey almadan çıkmadıgımı ne olacak dedi iki sokak ötesi almasın. eşim anne sen karışma dedi bundan sonra ne size karışırım ne de biryere çagırırım dedi patt kapıyı suratımıza kapattı. ben evimde üstüme birşey alıyordum. eşime ne oldu dedim yok birşey dedi ama olanları biliyordum. kaynanamın sağlıgı yerinde elh. yani iyiliği inan ihtiyacı oldugu için istemiyor ihtiyacı olsa ben koşmazmıyım hasta oldunmu dolanmıyormuyum peşinde ama beni kıyaslıyor yapmak zorundaymısım gibi davranıyor.millete sırf gösteriş yapmaya çalışıyor. buda zoruma gidiyor ben insanım ya.

Ya küserse küssün, en fazla 3 gün küs kalır oğluna. Öyle öyle alışır işte.

Ben dogrusu senin ne istedigini anlamadim canim?
Acelen neydi madem erken evlendin?
Sanki hem sen, hemde esin bana pek evlenecek yasda olmadiginizi gösteriyor.
Tüm genc kizlar Insallah senin bu konularini okurlarda ibret alirlar.
Yan gelip yatmayla ne ayri eve cikabilirsiniz nede istedigin özgürlügüne kavusursun.
Seninde bu hayatta birseyler yapman lazim, öyle hazira konup sonrada laf etmek bence cok ayip.

ben eşimle ve evimde vakit geçirmek istiyorum ve vakit geçirdigimde de sorun olmamasını istiyorum. genç evlendim, acelem felan yoktu eşimi seviyordum ve seviyorumda.sevdiğim içinde evlendim. onunla zaman geçirmek istiyorum.. tabiki su yönden pişmanlıklarım var anlatayım. eğer eşim maddiyat olarak babasına baglı olmasa eminimki herşey farklı olacaktı. ekonomik özgürlük 30 yasındaki abisinin bile eline geçmemiş bu burda böyle. evet yan gelip yatma ile ayrı eve çıkılmazda ne yapmamı öneriyorsun sen abla

durdurdum. küsüyor ama bende üzülüyorum hata bendemi diye. ogluna küsmesi beni hiçmi hiç ilgilendirmiyor ben bana küsmesinden yakınıyorum

Sen de hem karnım doysun hem pastam dursun istiyorsun. Sana küsmesini göze alacaksın. K.validenin gözünden bakarsak da gelin bütün gün aşağıda boş boş oturuyor, ekmeklerini biz veriyoruz, bir gelip işimi yapmıyor olacaktır. Bir kadın isterse 3 kuruş bile olsa ekonomik bir kazanç elde eder, gerektiğinde "işim var, gelemiyorum" der. Çocuk bakabilirsin, dantel örebilirsin vs. Tanıdığım bir oyacı kadın var, eli o kadar iyi ki maaşlı çalışan kocasından çok kazanıyor kimi vakit.

Sen de hem karnım doysun hem pastam dursun istiyorsun. Sana küsmesini göze alacaksın. K.validenin gözünden bakarsak da gelin bütün gün aşağıda boş boş oturuyor, ekmeklerini biz veriyoruz, bir gelip işimi yapmıyor olacaktır. Bir kadın isterse 3 kuruş bile olsa ekonomik bir kazanç elde eder, gerektiğinde "işim var, gelemiyorum" der. Çocuk bakabilirsin, dantel örebilirsin vs. Tanıdığım bir oyacı kadın var, eli o kadar iyi ki maaşlı çalışan kocasından çok kazanıyor kimi vakit.

evet gerçekten çok dogru bir yorum eminimki annemde dedigin gibi düşünüyordur.malesef evde iş yapabilecegimi sanmıyorum. ama çalışırsam herşeyi yoluna koyabilecegimi düşünüyorum sağolun

biz nişanlandıgımızda eltimler ayrılmak üzereydi kayınvalideme göre çok saf annesi dolduruyormus eltimi ve eşi ile sorunu varmış kaynanamla yokmus bizim evlenmemize bir iki ay kala barıştı eltimler. evlendikten sonra konusmaya başladık dedi valla sebg kendini uzak tut dedi. hiçbirşeyini anlatma beni abine şikayet ederdi abin gelir bana bagrırdı onlarda iner aşagıya dinlerdi dedi oglumuz haklı diyip kızıştırırlardı ortalıgı dedi. eşimle anlaşıyorum ben dedi sorun bunlardı dedi kaynanamın açısından da kaynanam ile anlaşıyordu. sabah çıkıp gece iniyorlarmış eve.. ee neden anlaşmasınlarki ona göre sorun yok.ben geç çıktıgım için bana dediki cahil ile baş etmesi kolaydı. akıllı ile zormuş. cevap vermedim bende

senınkı cok fena kaynanaya benzıyor canım ne dıyım bılemedım valla baksana eltınle de aynı sorunları yasamıslarsa artık kımın ne mal oldugunu ınsanlar bılır yanı esınde bıran once farkına varıp bı ev alır kurtulursun umarım ısı bahane etmesın kısın ınsaat ısı yoksa baska ısler var duzenlı servısı olan bı ıse gırebılır

durdurdum. küsüyor ama bende üzülüyorum hata bendemi diye. ogluna küsmesi beni hiçmi hiç ilgilendirmiyor ben bana küsmesinden yakınıyorum

küserse kussun oyle oyle alıscak sorun sende degıl basbayagı onda erken evlenmıs olabılırsın calısmıyorda olabılırsın esının aılesı ev verdı yardım ettı dıye hayatınıza mudahale etmeye hakları yok esınle vakıt gecırmek senın en dogal hakkın kımseye ezdırme kendını

cnm kaynanan sana psikolojik baskı kurmuş ve sen bunun içinde kayboluyorsun...hem yanlızlıktan küsmesinden korkuyorsun hemde çok rahatsızım diyorsun net olup hayır demesini bil ve ayrıl ve kendi evinin kadını ol tamamen gitme demiyorum ama öncelik kendi evin olmalı küsecek diyede korkma küserse küssün sizin onun için çabaladığını görünce daha da havalanır küstüm yapar ayrıca yengenle anlaşamadık seni baştan ayıracağız demişler bu lafın arkasına sığın ve kendin kaynansız bağımsız yaşamayı sürdürmeyi düşün mesela bir kursa yazıl gurbettesin ama nerede olduğunu yazmamışsın galiba Türkiye desin birçok yerde ücretsiz kurs var bazı belediyelerinki ücretli ama sen git ücretsiz olanı seç bence kendine meşkale bul

Sebg, inan bana sunu bilki kimseye bu hayatta rahatlik yok.
Sen öyle baskasi böyle cekiyor.
Ama su bir gercekki ( bu konuda durdurdum arkadas cok mantikli yazmis ) calismanin sana iki avantaji olacak
1. ekonomik özgürlügünüz olsa, oradan tasinir gidersiniz bu bir
veya kira ödememek icin orda otursaniz bile sen calistiginda kimsenin yüzünü görmez isinde gücünde olursun, aksamlarida anne kusura bakma yorgunuz, evde vakit gecirecegiz deme özgürlügün daha cok var.
Yani her yönden calismanin getirecegi özgürlügün olur, gün gelir kar/koca elele verip dairenizi aldiktan sonra rahata kavustuktan sonra calismana bile gerek yok.
Anladinmi arkadasim? :26:

Sebg, inan bana sunu bilki kimseye bu hayatta rahatlik yok.
Sen öyle baskasi böyle cekiyor.
Ama su bir gercekki ( bu konuda durdurdum arkadas cok mantikli yazmis ) calismanin sana iki avantaji olacak
1. ekonomik özgürlügünüz olsa, oradan tasinir gidersiniz bu bir
veya kira ödememek icin orda otursaniz bile sen calistiginda kimsenin yüzünü görmez isinde gücünde olursun, aksamlarida anne kusura bakma yorgunuz, evde vakit gecirecegiz deme özgürlügün daha cok var.
Yani her yönden calismanin getirecegi özgürlügün olur, gün gelir kar/koca elele verip dairenizi aldiktan sonra rahata kavustuktan sonra calismana bile gerek yok.
Anladinmi arkadasim? :26:

olivia ablacım ben seni çok iyi anlıyorum. çok sağol senin düşüncelerimin tersini düşünmem başka açı geliştirmemide sağlıyor nedemek istedigini biliyorum. evet çalışmak en iyisi olacak aslında psikolojik yöndende rahatlamamı sağlayacaktır. eminim. işim oldugu için en azından böyle şeylere kafa yormak zorunda olmam değilmi. sadece kızdıgım nokta evinde oturdugum için beni köle olarak görmesinler. yada eşimle zaman ayırdıgım zaman küs tutulmasın. eşiminde olgun olmadıgını benimde kesin kararlarım olamadıgını belirttim çünkü insanları kırmaktan çok korkuyorum. buraya gelip arkalarından atıp tutuyorum brda olmak beni çok rahatlatıyor. çünkü kimse ile paylaşacak birşeyin yok istanbul gibi bir şehirden ufak tefek bir şehire gelmek beni çok hırpaladı bu bir. nerde oturdugumu yazmıyorum eşimin siteye üye olmam için izin verdiğinde bir iki sartı vardı buda onlardan biri. evde çalışma fikrine katılmıyorum çünkü burda akrabalık bagları okadar çokki ddün 30 kişiye yakın toplandık hadi bakalım benim işim var gelemem de.. ayrı kültürlerde olmamız kaynanamla aramızdaki sorunların başından geliyor.

senınkı cok fena kaynanaya benzıyor canım ne dıyım bılemedım valla baksana eltınle de aynı sorunları yasamıslarsa artık kımın ne mal oldugunu ınsanlar bılır yanı esınde bıran once farkına varıp bı ev alır kurtulursun umarım ısı bahane etmesın kısın ınsaat ısı yoksa baska ısler var duzenlı servısı olan bı ıse gırebılır

canım benim kaynanamın her dediğini yapsak ondan şeker insan yok... ama ben de insanım çok agır geliyor. örnek 15 kişilik kadın gurubuna hizmet ettikten sonra ki belirttigim gibi gece uyumuyorum uyanamam diye oda biliyor onlar gidince suraya gidelim diyor cümbür cemaat oraya gidiyoruz hadi çay bulaşık derken onbir i görmeden eve dönmüyoruz. eşimle yeni yeni zaman ayırmaya başladık birbirimize... oda eşime karşı yırtıklıgım yüzünden.ayrıca eşime dedim hergün biryerdeyiz hergün birileri var hergün gitmeyelim artık çok sıkılıyorum yaşıtım yok artık eşim biz gitmeyelim yorgunum diyor ben eger o yere gitmek istiyorsam bizdemi gitsek acaba diyorum gitmek istedigimi anlıyor madem hazırlan ozaman diyr. eger kışın zaten kendine iş bulmazsa agır konuşurum. ki kendine gelsin bir. bizimkiler işi bırakıp baba meslegine döndü diye çok üzüldüler.. bende üzüldüm

cnm kaynanan sana psikolojik baskı kurmuş ve sen bunun içinde kayboluyorsun...hem yanlızlıktan küsmesinden korkuyorsun hemde çok rahatsızım diyorsun net olup hayır demesini bil ve ayrıl ve kendi evinin kadını ol tamamen gitme demiyorum ama öncelik kendi evin olmalı küsecek diyede korkma küserse küssün sizin onun için çabaladığını görünce daha da havalanır küstüm yapar ayrıca yengenle anlaşamadık seni baştan ayıracağız demişler bu lafın arkasına sığın ve kendin kaynansız bağımsız yaşamayı sürdürmeyi düşün mesela bir kursa yazıl gurbettesin ama nerede olduğunu yazmamışsın galiba Türkiye desin birçok yerde ücretsiz kurs var bazı belediyelerinki ücretli ama sen git ücretsiz olanı seç bence kendine meşkale bul

evet burdada ücretsiz kurslar var türkiyedeyim.. baskımı kurdu bilmiyorum ama kırmamaya gayret ediyorum. bilgisayar kursuna yazılacaktık ama ücretli oldugunu duyunca vazgeçmek zorunda kaldık. ücretsize yazılalım ozman dedim eşime yol parası felan dedi. bende inat ettim ısrar etsede gitmedim çalışma fikrini eşime kabul ettirmem lazım

Back
X