• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dertler bitmiyor, evlilik bunaltıyor :(

bizde senin paran benim param yok.
eşim kendi işini yaptığı için sabit bi maaşı yok fakat onun bankadaki birikmiş parasını ortak hesabımıza aktardık.
gerektiğinde ben de rahatlıkla kullanabileyim diye.
benim maaşımı da o hesaba akratırıyorum ve kime ne kadar lazımsa o kadar harcıyor.
cok guzel yapmissiniz

Biz daha ogrenciyiz ama aileden uzakta oldugmz Icin sevgilimnde evi olduğu Icin hesabimizi birlikte yapiyoruz mesela ilimize gelen parayi birlestlrlyoruz mutfak alisverisi iste kira vb ayiriyruz toplam paradan sonra kalani da harciyoruz istedgmz gibi birlestirdgmz Icin senin parandan gitti olayi olmuyor

Merhabalar,
Direk konuya gireyim.
Ben evleneli 2 ay oldu, bilen arkadaşlar vardır mutlaka...
Son 1 haftada hayat cehennem nerdeyse, ağlamaktan gözlerim balon oldu.
En son mevzu şudur; ikimizde çalışan bireyleriz. onun maaşı yatana kadar benimkini kullandık dün 500 lira gönderdim ki aksama cekip bana getirsin.(atm kartımı atm yuttugu için geçici süreliğine böyle oldu) 700 lira koymus saymamıstım bile. dün maaşı yatmıs kirayı, kredi kartlarını ödedim diye yazmıs. ben de kredi kartlarının ekstrelerini yolla da neye ne kadar borcumuz kalmıs ben de göreyim dedim. o da ben öduyorum işte öncesinde de anlattık neden böyle bi talepte bulundun diyor.bi ton laf, sonra da ben zaten senden bana hak gecmesin diye 500 yerine 700lira verdim dun sana demesin mi. yazık dedim ya..

Evli çalışanlar bu para mevzusunu nasıl hallediyorsunuz.
huzurum kalmadı. bunaldım resmen :|

Ben ayın 1 inde maaş alıyorum eşimde 14 ünde alıyor.
Ödemeleri ayarladık benim maaşım eşimden az olduğu için ufak ödemeleri giderleri benim maaşda hallediyoruz kalan parayı çekmeceye koyuyoruz.
Eşim maaş alıncada kalan ödenecek ne varsa onları ayırıyorz kalan parayı yine çekmeceye koyuyoruz.
İhtiyacı olan oradan para alıyor.
Normal günlük harçlık dışında para gerektiren bişey varsa haberleşiyoruz ama onun dışında günlük yanımıza aldığımız paralar için birşey demiyoruz.

Ben calismiyorum eşim maasini aldığında kirayı suyu elektriği doğalgazı vs . oder geri kalani çekip getirir ve sonrasını bana bırakır. Hatta bazen sakasina harçlık ister :)

Merhabalar,
Direk konuya gireyim.
En son mevzu şudur; ikimizde çalışan bireyleriz. onun maaşı yatana kadar benimkini kullandık dün 500 lira gönderdim ki aksama cekip bana getirsin.(atm kartımı atm yuttugu için geçici süreliğine böyle oldu) 700 lira koymus saymamıstım bile. dün maaşı yatmıs kirayı, kredi kartlarını ödedim diye yazmıs. ben de kredi kartlarının ekstrelerini yolla da neye ne kadar borcumuz kalmıs ben de göreyim dedim. o da ben öduyorum işte öncesinde de anlattık neden böyle bi talepte bulundun diyor.bi ton laf, sonra da ben zaten senden bana hak gecmesin diye 500 yerine 700lira verdim dun sana demesin mi. yazık dedim ya..

ortak hesap açın

Merhabalar,
Direk konuya gireyim.

Canım bende ilk evlendiğimde çalışıyordum eşimle neredeyse aynıydı maaşımız. Hiçbir zaman ona vermedim hiç bir zamanda faturaları ona ödetmedim hep kendim ödedim ona söyletmeden ayrıca mutfak masraflarını karşılıyordum ama oda eli boş gelmezdi eve birşeyler alırdı kirayı falan o ödüyordu extra masraflar gezme tozma ona aitti. Sonra iş degişikligi yaşadım maaşım çok daha düşük bir işe girdim o zaman da sadece kendi kılıgımı kıyafetimi ve cep tel faturamı ödüyordum şimdi çalışmıyorum herşeyimi o karşılıyor hatta biraz borç yapmışım karta onu da ödüyor.
Bence sende sadece belirli şeylere karış kenarada para koyman lazım hani ödedigin şeyler görev olarak üstünde kalmasın sen istediginden öde

Eşimin maaşı faturalara büyük ödemelere ve ev taksidine gidiyor. Benimkiyle de gıda giyim gibi şeyler alınıyor kalanı da biriktiriyoruz. benim maaşıma pek karışmaz eşim bu konuda biraz gurur yapıyor. ama zaten ben de tutumlu biriyimdir biriktirdiğimi biliyor. bana merkez bankası diyor hatta bütün birikimlerimiz vs. düğün takılarımız benim hesabımda çünkü.:KK48:
Eşinizin maaşını sabit ödemelere bağlayın bu ev olabilir araba olabilir maalesef böyle erkeklerin çözümü bu.

kızlaaarrr..!!
dün akşam emirganda yemek ayarladım ve iftara kadar dışarda konuştuk, yanlıs anladıgını şu sebeplerle sordum dedim, o da kendi bakışını anlattı ve sonraki ilerleyişimizi konustuk. zaten şu bi kaç ay paso borca gitcek onun maaşı..
bendeki bende duracak onun harclıgını veriyor olacagım geri kalanı da o bankaya koymaz parasını evde muhafaza edip belirli aralıklarla bankadaki kasama koyacagım. buarada kasa benim üzerime, eşim ben ugrasmak istemiyorum kendi üzerine ac dedi, bileziklerimi koydum içine.. neyse benmki de bankada birikip yine biriktikce kasaya koyacagız, 10bin de bir gibi mesela...

hamd olsun sorunlarımızı tek tek konustuk ve kendisi de açık havada konusmus olmak bizim için daha iyi oldu dedi..
ben de katılıyorum, acık hava olunca o dizime yattı konustuk ben dizine yattım konustuk falan iyiydi bayagı :)

Back
X